top of page
TOT.png

Kaj je razlika med Transformno osebnostno terapijo in ostalimi, klasičnimi terapijami

 

TOT ni takšna terapija, ki jo sicer poznamo.

Pri Klasičnih metodah je pacient pasiven, ki sprejema in uboga

Pri TOT je pacient aktivan s tem, da mora razmišljati in poglabljati se v sebe.

Klasične metode menijo o človeku, da je ničvreden, ki ga je potrebno popraviti ali celo nadomestiti z popolnoma novo vsebino. 

Za TOT je človek v osnovi čisto in popolno božje bitje. Zato išče v njem uzroke, zaradi katerih se je skazil in uničil

 

Klasične metode trdijo, da vas povezujejo s sabo, v resnici pa vas terjajo, da potlačite (ignorirate, ne upoštevate, "spravite v zapor", po možnosti da ubijete) svoje osebnosti. S tem vas režejo od vas samih.

TOT vas opozarja na vaše, v zapor podzavesti spravljene osebnosti. Terja vas, da se jih zavedate ter vodi vas do njih, da bi jih privlekli na površino in jim dali pravo glasa in možnost transformacije.

 

Klasične metode predpisujejo pravila o tem kakšni morate postati, ter vas hočejo "popraviti" in programirati s programi, ki so za vse enaki.

Za TOT je vsaki človek enkratna in neponovljiva individua. Ona vas noče ne popravljati in ne spreminjati. Cilj ji je samo umakniti umazanijo iz vas, pa da zasijete v polnem sijaju na svoj unikaten način.

 

Klasisčne metode ne zanima kakšen ste in zakaj ste postali takšni.

Cilj poglobljenega razmišljanje pri TOT ima za cilj raziskati kakšni ste sedaj, po tem pa -- korak za korakom -- v hoji nazaj proti začetkom, raziskati zakaj ste postali takšni kot ste, da bi prišli do vaše originalne osebnosti, ki je točno takšna, kot mora biti in na kateri ni nič za spreminjati. 

Klasične metode vas delajo odvisnim od nekoga, ki naj bi vas kar naprej popravljal in vam predpisoval pravila za življenje.

TOT vas dela suverenim.

 

Klasične metode vas režejo od vaše fiziologije in vas delajo odvisnim, celo vas priklapljajo na – od človeka izmišljene računalnike, ki naj bi vodile vse vaše funkcije. In, če se nekdo hoče poigrati z vami ali vas izsiljevati, mu je dovolj, da »heka« vaš računalnik in vas trpinči, dokler ne sprejmete, da mu ugoditi ne glede na to kar terja od vas ali pa vas bo enostavno (brez plinksih komor in podobnega) eliminiral.

TOT vas povezuje z vašim lastnim božjim »računalnikom« -- z naravo, ki vas spontano (in zastonj) drži v homeostazi ali pa popravi, če bi se slučajno iztirili. Ta božji računalnik pa dela s cilejm zagotoviti in naprej prenašati ŽIVLJENJE.

Klasične metode terjajo od vas da uničite svoje »signalne lučke« ki vas opozarjajo da je nekaj narobe.

TOT vas poučuje kako upoštevati signalne lučke in opzorila,

 

Klasične metode na piedestal postavljajo nekogaršnjo omejeno in dvodimenzionalno človeško glavo, ki si domišlja da je novodobni bog in si je vzel pravice upravljati življenja drugih, ki jih je pridobil v svojo last in pod svojo komando.

TOT postavlja na piedestel naravo/boga/božji "računalnik"/fiziologijo, vas pa hoče povezati nazaj z njim, da bi postali polnopravni in polnovredni terminal tega računalnika, oz božja manifestacija na materialni ravni.

Klasične metode imajo svoje »sveto pismo« ki ga je izmislil človek z načinom razmišljanja, kot jo vam narekuje človek

TOT uporablja večne kozmične resnice in modrosti a za način razmišljanja uporablja večno veljavno logiko

 

Na vam je da odločite: ali hočete biti eksponent in manifestacija nekege človeka, ki ni nič boljši od vas, samo zna bolje manipulirati in podrediti vse ostale, da bi mu bili programirani roboti za izpolnitev njegovih ciljev,

ali pa hočete biti manifestacija božje iskre – originalnega vašega JAZ-a.

 

 

KRATKA DODATNA OBRAZLOŽITEV

Medicus curat-natura sanat.- "Človek obrača, bog obrne", ali "Zdravnik skrbi [za pacienta], narava [ga] pozdravi." - pravi, vsem znan latinski izrek.

To pa je res tako!

Mi ne moremo nič ozdraviti/popraviti. Lahko pa vse samo še bolj poslabšamo.

Dokaz za to sta evolucija in Teorija kaosa, katero ljubkovalno imenujemo "učinek metulja". 

Milioni let obstoječega življenja na Zemlji je dokazilo, da je takšen sistem kot se je postopoma izoblikovalo, v popolnosti v redu. Človek je na zemilji "nekaj minut". In mu je že uspelo vse pokvariti. Ta "sodobni" človek pa, namesto da prizna svojo uničevalstko ošabnost, se v zadnjih 30-50 letih celo javno postavlja s tem, da bo on izboljšal božje stvarstvo. S tem si jemlje pravice, da si domišlja, da je on bog in gospodar sveta in celega stvarstva.

 

S tem je človek dokazal svojo skrajnjo neumnost, saj ni v stanju vpoštevati to, kar se nam dogaja pred očmi. Pa tudi znanost matematike ne vpošteva, ki pa v svoji teoriji kaosa dokazuje, da vsako najmanjše umešavanje v obstoječe stanje, poremeti nešteto drugih faktorjev, ki jih ni mogoče predvideti.

Na upošteva niti nešteto dokazil o tem, da narava zna vse v red spraviti, samo ko se človek preneha umešavati.

 

Živali vedo tudi to, da če npr. s palico ne doseže svoj priboljšek, da s tem orodjem in na ta način ni smiselno naprej siliti. Pogledal bo kaj je narobe s palico, ali pa pristopil zadevi na drugačen način.

Tudi smetlar ve, da če mu metla ne pometa dobro, bo raziskal kaj je narobe z metlo ne pa silil s to metlo naprej, na sploh pa ne bo šel meditirati in filozofirati o tem kako naj bi metla morala delovati. 

 

Visokoleteči človek pa vse to ne vidi in ne ve. 

Najbolj logično bi bilo, da prizna, kako je zaribal in da OKRENE NA DRUGAČEN NAČIN – kot to dela žival, kot to zna smetlar. 

Vendar človek, ki se ima za znanstvenika in se postavlja kot vodja napredka in prosperitete, takšne miselnosti ne obvlada. 

Če smo s svojimi ukrepi povzročili hurikan, sedaj se bomo še bolj vtikali v zadeve.

Klimatskih spremembah in suša. Nič za to: bomo ŠE BOLJ elektrificirali čisto vse in še več električnih vozil bomo izdelovali in kupovali. In iznajdli bomo še WC papir in brisanje ritke na električni pogon, pa še to s pomočjo aplikacije in preko Siri ali Alekse.

Zemlja je onesnažena? Nič za to: bomo izdelovali še več baterij in fotocelic in vsega potrebnega, čeprav njihovo pridobivanje bolj onesnažuje Zemljo, kot sta je premog ali nafta.

Na začetku epidemije so tudi javno začeli govoriti o tem, da je skrajnji čas, da se človek bistveno spremeni. Sedaj, pa, kot je videti, vse z polno močjo sili na stari način in hoče nazaj svoje bogovstvo in se z še večjo močjo utika v čisto vse. Veliko hujše, kot je bilo kadarkoli prej.

Zato so tudi bolezni postajale vse bolj komplicirane in neozdravljive. Kot sem v knjigi nekega strokovnjaka brala: medicina ni podaljšala življenje temveč umiranje.

Zato je 

en od osnovnih pogojev za uspešnost TOT ta, 

da se prenehamo truditi popravljati zadeve—da se prenehamo vmešavati v procese, 

da prenehamo hoteti karkoli mi sami narediti.

 

To pa ne bo lahko doseči! Na sploh ne, po tej potencirani trmi ki se je rodila z epidemijo. 

To pa je HOTETI OBVLADATI Z VSO SILO.

 

Ni nič manj pomembno ni tudi to, da se držimo tega, kar je

v psihologiji znano, nevroaznanost pa je dokazala: 

da je 

podzavest vedno močnejša od zavesti

 

Da je to res, dokazujejo tudi gromozanski zaslužki, ki jih ustvarjajo z medotami, s katerim delujejo na te naše, v podzavest potlačene osebnosti. 

To pa pomeni: da če vi zatlačite ali ignorirate svoje nepridiprave, oni se ne spremenijo, temveč postajajo samo močnejšim.  Samo ste oslepili sebe, da tega ne vidite več. Zato vaša odločitev da: "od danes ne bom več jemal medikamente temveč bom - hokuspokus - vse prepustil bogu - NI VREDNA NIČ. In vas bo ubila. Ker je še naprej v vas oseba, ki terapijo razume tako, kot je to v navadi od momenta, ko se je rodila "znanstvena" medicina (in pohlepna farmacija). Vi ste pa to hoteli (zakon ponudbe in povpraševanja!)

Vi ste hoteli imeti takšne »prave lažne bogove« ki so vam obljubljali čarobne palčke.

Dejansko je vse postalo mazaštvo od momenta, ko se je bog izbacil iz igre (ne mislim na to, kar cerkev oglašuje. Tam še manj vpoštevajo boga, kot tisti, ki se proklamirajo za ateiste. Saj "bog" je drugo ime za naravo! To je fiziologija mentalne, emoionalne in drugih ezoteričnih ravneh. To je RESNICA IN DEJSTVA. 

"BOG" je najbolj preprosta logika, saj življenje JE. In ono ni skupek aminokiselin! Teoretiziratii o bogu je tako neumno, kot brez znanja poštevanke teoretizirati o teoriji relativnosti.

Sicer vse to teoretiziranje okoli boga sploh ni pomembno!

Pomembno pa je to, da nekdo s takšno silo hoče biti bog in poustvariti življenje, namesto da ceni, spoštuje in vzdržuje tisto, kar je že ustvarjeno že pred milijoni let.

Vsi ti hokuspokusi in parole ne povezujejo vas z bogom/naravo/fiziologijo. Resnica je ravno obratna od tega, kar trdijo parole. Ker že samim tim, da vam nekdo nekaj predpiše kako naj bi bilo prav, se je postavil med boga in nas in onemogoča da bi bog resnično deloval. Vas pa naveže na sebe. Tako je spretan, da uspe tako zakriti boga, da drugi niti opaziti ne more.  

Zato imamo kompliirano sliko: naš zlikovc je tisti, ki se upira prepustiti se božji energiji, da ga v red spravi.

Vendar če bi se ta v vas odnehal upirati, po tem se vi ne bi prepustili bogu, temveč lažnim bogovom za katere mislite, da so oni ta pravi, saj stojijo pred vami tako, da zakrivajo tega pravega. 

Zato na kraju hudobec ni ta oseba, ki se upora. Hudobec ste vi, ki mislite, da se vse da s hokupokusom narediti.

 

Komplicirano? Ne razumete?

Vem! Cilj niti ni bil ta, da bi vse to razumeli. Cilj je bil, da vidite, da sploh ni tako preprosto, kot to vsi vi domišljate. 

Zato so moji napotki takšni kot so:

Torej, NIČ NE SPREMINJAJTE.

Ne odnehajte svoje dosedanje terapije in NIČ ne »jemljite v roke«. In ne hoteti biti pridni, pa da takoj že ukrepat in celo si domišllajte da delate po »moji« metodi. To, kar bi tako naredili, bi bilo POPOLNOMA BREZ VEZE in zapravljanje časa.

Samo to naredite, kar opisujem.  

To pa je:

Da razumete pravila, ki so opisana v knjigicah;

da podoživite mojo avtodomarsko pripoved

in še to,

da se zavedate vseh svojih odporov in ostalih "hudobobcev" 

(kaj zame pomeni izraz »hudobija« je tudi obrazloženo v knjigicah).

Torej,

zavedajte se svojega odpora do tega, da ne bi vi ukrepali.

Ostanite to kar ste, samo speljite barantanje z bogom (kot je opisano v knjigicah) in počasi boste dobili globokosegajoče razlage, videnja, znanja, razumevanja. Slika vam se bo vse bolj jasnila in boste vse bolj znali ukrepati ne da bi bili trmasti upornik in ne da bi bili ovca. Vse boste jasno čutili, samo ugrizniti je treba v kolač, čigar okus je sicer nemogoče opisati.

Ko se bo to zgodililo boste do konca razumeli to, kar sem vam sedaj hotela povedati.

Ker jaz sem samo človek: iz mojih butastih človeških ust v vaša butasta človeška ušesa ne morejo priti prava spoznanja. Je pa samo »opomnik«, ki mora poslužiti kot izhodišče za barantanje. In šele s pomočjo barantanja pride to pravo znanje z zavedanjem skupaj.

 

Sedaj pa pojdite nazaj na prikazno stran terapije in berite nadaljnje napotke, ki so vam pomembni za ta naš prvi korak na poti ven iz pekla.

bottom of page