top of page
Untitled design-2.png

Sonaravna prehrana

Kako jo uresničiti

Ne pričakujte kuharskih receptov niti točnih navodil o tem kaj vse smete in kaj ne smete jesti.

Skozi tekste o prehrani boste se na prvem mestu naučili najti, dojeti in speljati svoje prehrambene potrebe.  

Dala vam bom tudi konkretne napotke, vendar oni niti slučajno niso namenjeni temu, da jim slepo sledite. Oni služijo samo kot namigi in možnosti. Zato so vedno samo okvirni in največkrat gre za zadeve, na kar verjetno ne bi pomislili. 

 

Pogosto imam prav. Vendar vam ne bo koristilo, če jaz uganem vaše potrebe, ki se jih vi sami ne zavedate. 

Če me samo slepo ubogate, vam lahko celo škodi to, kar sem predlagala kot možnost.

Če pa s pomočjo miselnega procesa (premišljevanja), ki sem ga imenovala "barantanje z bogom" pridete do enake rešitve, kot je bil moj predlog, vam bo čudovito koristila. (O barantanju in drugih pravilih ozaveščanja prebereite v tukaj s strani priloženi e-knjigici, ki jo lahko prenesete brezplačno.)

 

Dejansko sploh ni pomembno ali pri svojih predlogih imam prav ali pa ne. 

Mojo trditev VEDNO morate postaviti za izhodišče vašega »barantanja« z vprašanji: »ali kornelija res ima prav? V čem ima prav? Kaj mi je sploh hotela povedati? ... «. 

Če tako postavite moje trditve in predloge, bo se postopoma izkristalizirala prava rešitev za vas, oz. vaša prava potreba. 

Tudi če je rešitev takšna, kot sem jaz nakazala, ona NIKOLI NI TOČNO TO, kar sem jaz rekla. Ker vi niste jaz! Ker vi imate svoj specifikum. 

Lahko pa, da na podlagi mojega predloga naenkrat zaznate, da bi vam odgovarjalo nekaj čisto drugega.

 

Namreč, postaviti moj predlog na ta način za izhodišče vašega razmišljanja (barantanja) pomeni poglabljati  se v sebe do momenta, ko se boste spojili s vašim notranjim - ta pravim, a potlačenim bitjem. Uresničitev tega kontakta s sabo je moment, ko se »lučkica spoznanja« prižge in točno začutite, kaj je ta prava rešitev za vas. 

 

Moja naloga je tudi, da začutim ali je rešitev do katere ste prišli resnično ta prava rešitev. Zato ni pomembno kaj ste našli. Pomembno je KAKO ste našli in DA STE NAŠLI to, kar vam v tem momentu odgovarja.

In če vaše spoznanje ima »pravi okus«, bom vam pomagala narediti lekcijo, četudi bo rešitev čisto drugačna od mojega predloga ali predpostavke. 

Ne se bati mojih kritik!

Ne se bati izpostaviti se. Saj v šolo gremo zaradi tega, da bi se naučili nekaj novega, kar še ne vemo.

 

Na tej točki lahko nastopi hud problem in začaran krog. Zato vas moram na to takoj opozoriti. Namreč, nagnjeni smo sprejemati samo to, kar nam je že znano. Nekaj čisto novega pa lahko čutimo ne samo kot nerazumljivo, temveč tudi za neprijetno, celo kot napad na nas.

Vendar, vi ste bili dovolj sposobni preizkusiti vse to, kar vam je znano! 

Bilo bi moje zaničevanje vas, če bi vam govorila zadeve, ki so vam že znane.

Torej, če vas spoštujem in spoštujem vaše sposobnosti, moje mora biti novo in bo novo. Tudi takrat bo novo, ko boste v prvi hip pomislili, da to že veste. Verjamite, ne veste. Lahko da veste okrivno, ali v teoriji. Jaz pa zadeve postavljam v prakso in v konkretnost. 

Ne razlagam vam zato, ker bi vas imela za butlje.

Butljem ne razlagam. Saj oni niso v stanju razumeti. Razlagam vam, ker vas imam za dovolj sposobne, da razumete.

 

To, kar sem tukaj napisala velja ne samo za našo trenutno temo o prehrani. Principi veljajo za čisto vsa področja življenja. 

Tema o prehrani ima večkratni pomen. 

Z ene strani gre za vpliv prehrane na vse ostalo.

Z druge strani to je osnovna in najbolj enostavna vaja in pot za resnični kontakt s sabo in učenja tega razmišljanja, ki bi ga mogli vsi obvladati, samo smo to sposobnost nekjer na naši poti izgibili. 

Ker gre za popolnoma drugačne postavitve problemov, kot ste vajeni prosim, da najprej preučite priloženo (brezplačno) e-knjigo. V njej so opisani in razloženi pojmi ter izrazi uporabljeni v tekstih. Sicer teksta ne boste pravilno razumeli. 

Transformna osebnostna zadnja.jpg
1
2
bottom of page