top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

ZLORABA RESNICE

Updated: Feb 11

Analiza motivacijskega govora Janine Shephard: HOW TO HEAL A BROKEN BODY AND A BROKEN SPIRIT


Poglejte video na Youtubu, po tem pa se vrnite, da analiziramo, kaj je narobe v nečem tako lepem in čudovitem, kot je to, o čemer Janine Shepherd razlaga v tem videu!

Zgodba, ki jo Janine podaja, je zagotovo resnična! Vprašanje je le, ali jo je res ona sama doživela ali pa je podala zgodbo prikrojeno za marketinške cilje?

I.

Vzemimo najprej možnost, ki se nam zdi najbolj verjetna: da je vse to res njena pristna osebna zgodba.

Če hočemo dobiti pravo sliko, moramo vzeto v obzir kontekst, v katerem se je vse to dogajalo, in tudi upoštevati neke modrosti.

Izhodiščna modrost, ki bi jo morali upoštevati je, da trpimo zaradi grehov!

Bolezni in nesreče niso kazni za grehe, ki nam jih bo nekdo odmeril. One so vedno POSLEDICE NAŠAH LASTNIH RAVNANJ. Nekaj časa gre, vendar v enem trenutku se “kozarec prelije”. Videti je, da so nevšečnosti prišle naenkrat in iz čista mira. Vendar to nikoli ni tako.

Pred neljubim dogodkom so vedno opozorila! Največkrat jih tudi slišimo vendar jih ignoriramo in naprej delamo po svoje.

Potem sledijo problemi; najprej manjši, potem pa vse večji.

Nesreče pa so SKRAJNO OPOZORILO in znak, da ga močno lomimo.

Ker smo vsi v glavnem slabi učenci v tej življenski šoli, moramo močno trpeti, da bi bili pripravljeni predati se. Če pa se PREDAMO in pustimo, da nam naš trmoglavi ego umre—smo rešeni. Ne upiramo se več in zato lahko zdrsnemo v svoje prave tirnice. Če sledimo temu vodstvu, smo rešeni in ozdravljeni do konca.

Marsikdo pa trmari naprej …


Janine je doživela nesrečo!

To pomeni, da je trmasto sledila nekakršnim svojim SANJAM! Posledica teh trmastih “sanj” je bila nesreča. V nesreči je ona “UMRLA” in umrle so tudi VSE NJENE SANJE!!! In te njene sanje se NIKOLI niso uresničile!!!


Tudi če ne verjamete, da je Janine doživela nesrečo, ker je trmasto vztrajala na poti nekih svojih “sanj”, še vedno ostaja dejstvo, da ona NITI SLUČAJNO NI URSNIČILA SVOJIH SANJ! Saj je prej sanjala o uspešni smučarski karieri, o kolesarjenju in dobri kondiciji in zagotovo še o marsičem. VSE TO JE v nesreči UMRLO ZA VEDNO!

Potem ji je bog rekel: “Sedaj pa lahko trmariš naprej! Tokrat bo vsaj konstruktivno”:)

V tako težki “smrti” je lahko imela samo ene in edine sanje: preživeti in ponovno shoditi.

Torej,

vzor, ki vam ga ona v resnici daje, je, da boste morali "umreti”, če boste nadaljevali in trmasto sledili vašim SEDANJIM SANJAM IN CILJEM.


Če pa nočete umreti, potem se odpovejte trmarjenju in …

In tukaj bi moralo slediti to, kar je Janine v videu nakazala, vendar potem izpustila.

Namreč, ona je mimogrede omenila, da se jo vrnila v telo. Torej, bila je “odsotna”. To nakazuje na to, da je v vsem tem BILA VODENA s pomočjo neke druge in drugačne (božje) zavesti in da ji je to omogočilo, da se izkoplje iz svojih problemov!!!


Pred 10-20 leti so večinoma dajali poudarek obdobju “odsotnosti” iz svojega telesa. Ravno v tem obdobju je ključ do rešitve. Ljudje so opisovali, kako so v takšnem stanju odsotnosti prišli do raznih spoznanj, zaradi keterih so se spremenili (spreobrnili) in kot posledica tega, tudi ozdraveli.

Torej

:… če pa nočete “umreti”, potem se odpovejte trmarjenju ter POSLUŠAJTE IN SLEDITE "BOŽJEMU VODSTVU", kot je ona temu sledila po katastrofi. To vodstvo ji je omogočilo, da se reši!!!


Tudi če izpustimo boga in grehe iz igre, še vedno ostaja dejstvo, da ona NI URESNIČILA SVOJIH SANJ in ni mogla nadaljevati hoje po njeni prejšnji življenjski poti. Zato z njene strani nikakor ni upravičeno spodbujati vas, da sanjajte, in obljubljati vam uresničitev sanj.


Spodbujati vas k sanjanju pomeni da vas vodi po poti po kateri boste postal kripelj. Potem pa naj bi ponovno trmarili, da se potem lahko važite, kaj vse ste s svojo voljo dosegli. Dosegel ste pa samo to, da ste povrnil (vendar samo) del svoje mobilnosti, ki ste jo prej samoumevno imel.


Ali ne bi bilo bolj logično, če bi vas poučevala, zaradi katere svoje napake je izgubila to, kar ji je bilo kot samoumevno dano? Saj večinoma tako razmišljamo pri vsem, le takrat ne, ko gre za nas.

 

Sedaj pa si oglejmo drugo plat:

Ona je iz minusa (“smrti”) izplavala na neko nulo (v življenje). Če bi tudi vi bili hudo ponesrečeni in zaradi tega obupani do konca, potem bi vam ona res lahko poslužila za vzor v smislu: “Vidite, jaz sem bila kripelj, pa sem uspela shoditi”.

Vendar tudi po tej plati je ona “zgrešila bistvo”.

Namreč, ona je sledila vodstvu, ki ji je pomagalo, da izplava iz problema!!! To vodstvo lahko zaznavamo kot vpliv iz nekega drugega nivoja ali pa samo kot intuicijo.

Ker nismo enaki, tako vaša pot nikoli ne more biti enaka poti, ki jo je ona prehodila, četudi ste doživeli enako nesrečo.

Zato rešitev za vaše problem ni v tem, da posnemate njo, da sledite vodstvu nekega ČLOVEKA, temveč v tem, da NAJDETE SVOJE “božje” VODSTVO, kot je ona našla svojega. Edino ta vam lahko narekuje kako boste izplavali. Vendar ona ne poučuje v tej smeri.


II

To dosedanje razmišljanje nam že daje opravičilo za sum, da so v ozadju te zgodbe marketinški interesi.

Lahko da je res Janine doživela to nesrečo, samo sedaj so jo zagotovo obdelali, da bi bila primerna za marktinške zadeve. Mogoče se ona sama niti ne zaveda tega in je prepričana, da dela dobro dejanje, oz. to godi njenemu egu, kot v tem filmu


III

Lahko pa, da je čisto vse to samo gledališka predstava, a v interesu profita.

Namreč, če pogledamo iz druge perspektive, to močno spominja na kompleksnejšo sintezo dosedanjih oglaševalskih trikov (“oglaševalske prakse”).

Prej so bili oglasi v obliki “prej” in “potem”; npr. kako je nekdo prej bil debel, sedaj pa, po določenih preparatih, je močno shujšal. Takšni oglasi so, če dobro vem, sedaj prepovdani na fb-u, vendar motivacijski govori pa ne! In v njih nihče ne vidi istega principa, ki pa je pogostvo prisoten!


So tudi še bolj manipulativne akcije, za katere najemajo preproste/vsakdanje ženičke ali stare mam’ce, za katere večina verjame, da so vedno iskrene in govorijo resnico.

Ker pa to danes že vsi uporabljajo, se število naivnih, ki še verjamejo, zmanjšuje.


Tako so prišle na vrsto “reference”- izjave “zadovoljnih uporabnikov in strank”.

Nekajkrat pa sem imela priložnost ugotoviti, da so te reference pisali zaposleni v določenem podjetu ali pa neki bliski sorodniki.


Nam še vedno drago prodajajo metode, ki so jih “ta veliki” že zdavnaj opusitili, saj z njimi ne morejo več pridobiti nobene prave in uporabne stranke. Sedaj so na vrsti bolj uspešne metode, kot so tudi "motivacijski govori". Oni potegnejo večino aktivne populacije, ki še ne sluti da se tudi motivacijski govori zlorabljajo.


ANALIZIRAJMO!

Ali verjamete, da je ta ženska (Janine) imela dovolj moči in denarja, da zgradi takšno kampanjo na svetovni ravni?!

Za takšnimi kampanjami je veliki kapital.

Tudi govorništva se je treba naučiti, tudi, če si prirojeni talent. Obstajajo taktike, kako govoriti, da postopoma in vse bolj in bolj navdušiš svoje poslušalstvo, da bi jih nato spravil takoj v akcijo ali pa jih vsaj priklenil nase.

Poglejte samo, kako čudovito je Janine vse speljala! Ustvarila je fantastično stopnjevanje. Vodi in programira poslušalce, dokler njihovo navdušenje ne pripelje do kulminacije, do takšne ekstaze, da postane nevzdržno in začnejo terjati “orgazem” in kričati:

JAZ HOČEM TUDI! DAJTE ŠE MENI TO MOŽNOST!

In poslušalci bodo takoj vse zagrabili, karkoli jim bodo ponudili in obljubili, da je to ta pravo in da jih bo to odpeljalo v paradiž.


Neuromarketing vse to dobro ve! Dobro so naštudirali, kakšen scenarij morajo ponuditi, da bi prišlo ravno do tega, za kar imajo že pripravljene “rešitve”. Ljudje pa jih zagrabijo brez razmišljanja in ne glede na ceno.

Nič ne mislijo, ker v takšnem ekstatičnem stanju ne morejo več razmišljati.


Tudi to je dovolj, če boste samo naprej hodili na takšne motivacijske govore (in plačali za iluzijo, da ste “notri”, da se tudi vam dogaja. Ne dogaja se pa nič. Samo vam duša leti v oblake. Kreirate svoje fantazije in želje vendar popolnoma stran od realnega sveta. Kot takrat, ko hitite gledati smučarske skoke v Planico in imate občutek, kot da ste vi sami skakali. Uspeh športnikov pa imate za svoj osebni uspeh.

Pa ne samo v športu!


Poslušala sem in tudi “v živo” opazovala kako tovrstna marketinška taktika deluje.

Na kratko, vsebina je bila: “podpri mene, plačaj zame in naredi vse, da mi uspe priti na vrh in postati popularen, a jemlji to tako, da delaš za svojo domovino in za njeno slavo. In potem zaradi njene slave si tudi ti lahko ponosen, saj je to tudi tvoja slava in uspeh".

In podpirate in ne videli, da ti pobirajo denar, pobirajo slavo, na račun slave pobirajo nadaljnji denar, vi pa ste tudi naprej samo NIČILA in brez ficka. Dali so vam neko drobtinico in ste jim še hvaležni za njihovo radodarnost.


Tudi to ne vidite, da tisti, ki od vas na ta način (s to politiko in filozofijo) terjajo podporo, v obratni scenarij nikakor ne gredo. Oni vas nikakor ne bodo podpiral, čeprav, če uporabimo njihovo formulacijo, potem pa bi tudi oni dobil slavo, kot učitelj številnih uspešnih učencev. To pa jih niti slučajno ne zanima! Podprli vas bodo samo takrat, če imajo potem od tega sami veliko provizijo.


Zahvaljujoč motivacijskim govorcem je ustvarjena novodobna religija v kateri vladajo novi bogovi in “bogoslužja”: Polnili boste dvorane motivacijskih govorcev, doživljali ekstaze, “razsvetljenja” in vse mogoče! Samo tukaj nadaljni rituali niso brezplačni, kot so bili v naših dosedanjih religijah. Drago boste plačali vse vam ponujene metode, ki naj bi izpolnile vaše “sanje”.

V resnici, ne ponujajo uresničitve vaših sanj! Ponujajo vam nove sanje—takšne, katere oni hočejo, da jih imate. To pa je POHLEP. Pohlep za velikim bogastvom brez dela pa so takšne sanje, ki jih tako in tako ne boste mogli uresničiti, a za neuspeh vedno lahko obdolžijo vas, da niste dovolj zagreti, da niste porabili še več denarja za njihove “programe” in podobno. Vi pa nikoli ne boste ugotovili, da so vas ves čas samo nategovali.


Lahko bi bilo drugače. Pot obstaja, vendar na ta sedanji način, kot vam obljubljajo, vi vašega cilja NE BOSTE MOGLI DOSEČI. Tistim, ki vam prodajajo metode za uresničitv sanj, namreč ni cilj, da bi vi te sanje resnično dosegli!

26. juli 2021.

Moram dodati še nekaj, kar je najbolj skrito očem, je pa najbolj nevarno. Neverjetno bo zvenelo, vedar, če se boste zamislili nad tem, boste našli sami pri sebi, saj praktično ni človeka, ki to ne bi že kdaj začutil.

Gre za HREPENENJE PO BOLEZNI IN NESREČI - da bi po tem tudi vi doživeli takšno razsvetlenje, poveličanje, razrešitev v neko svetost.

Sicer to je enako, kot pri influenserjih. Tam jih tudi posnemate, in jih v vsemu sledite, da bi tudi vi le doživeli takšno srečo, slavo, pozornost....

Tako je tudi tukaj. Samo dok pri klasičnih influenserjih hočete lepe obleke, tukaj dejansko hrepenite po nesrečah.

In, ker je res, da se uresniči, vse, če močno in iz srca želimo in vizualiziramo in delamo hokuspokuse z energijam, TUKAJ BOSTE, s svojo željo, katere se ne zavedate, NASE PRIKLICALI NESREČO.

Da niste videli in niste hoteli videti kaj vse bo posledica vaše "uresničene želje" ste sami krivi. O tem vam nihče ne govori. Tistega pa križate, ki vas opozarja.


145 views0 comments

Related Posts

See All