top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

Ali je Zemlja stara šele 50 let?

Updated: Feb 12


Google pravi, da je danes 50. obletnica Zemlje!

In da je čebela tako silno pomembna.

Zanimivo! Nisem vedela, da Zemlja obstaja šele 50 let!

Kdaj so pa iznašli čebelo? Očitno jo je iznašel človek nedolgo nazaj, sedaj pa slavi sebe in svojo pamet, ker je iznašel tako pomembno zadevo, kot je čebela, ki je SEDAJ v pomoč vsem!!!

Dajmo ločiti zadeve!

Zemlja obstaja že miliarde let!

Čebela je od vekomaj bila tukaj in je koristila Zemlji.

Od kod sedaj teh 50 let?

Ali smo šele pred 50 leti ugotovila, da obstaja Zemlja? Da je pomembna?

Kje smo pa bili prej?

Človek se je začel ustvarjati pred okoli 25 milionih let.

Homo sapiens (razumni človek) pa je nastal pre okoli 200.000 – 300.000 let. Do pred 100 - 200 leti je še obdržal svoj um in razum. Zato je sebe dojemal kot del narave in ji je bil hvaležen za dobro, ki mu jih narava daje.

Potem je pa začel gubiti razum in zdravo logiko domišljajoč, da je bog, ki bo spremenil »nepravilnosti in napake«, ki jih je ta nesposobni in neumni bog/narava ustvaril.

In je vse uničil.

Očitno je 50 let od tega, da je človek začel dojemati, da to le ni dobro kar počne.

Kaj pričakujete od človeka, ki vam je nekoč naredi hudo škodo, zaradi katere sedaj umirate? Veselo rojstnodnevno zabavo, kjer se pričakuje od vas, da ste še hvaležni temu, da vam je omogočil da slavite NJEGA?

Ali pa iskreno priznenje in kesanje zaradi škode, ki vam jo je naredil?

Človek ni izstopil s kesanjem zaradi škode in priznanjem (in predelavo) svoje lažnogovorske ošabnost in neumnosti! Temveč je podaril Zemlji in čebelam EN DAN! Ravno tako, kot je to Anthony de Mello opisal v svoji pravljici.

Ne Zemlja ne čebele niso potrebovale svoj »dan« niti proslave.

Potrebovale so samo zaupanje človeka v naravo ali Boga (vse eno kako imenujete) in ponizno spoštovanje in hvaležnost, da smo tudi mi lahko del narave, ki je tako narejena, da vsem odgovarja in da vse skladno deluje. Dokaz, da je edino pravilno tako kot je to »Bog« ustvaril je, da vse to obstaja, funkcionira in prosperira že milione let .

Iskreno kesanje nastane šele takrat, ko se do dna duše zavedamo in se do konca znebimo svojih hudobij, zaradi katerih smo naredili škodo.

Tudi vi dobro čutite, ali se je vaš nekdanji prijatelj, ki je izneveril vaše zaupanje, resnično pokesal za svojo hudobijo do vas ali pa samo meče ven prazne besede.

Danes samo slišim o »zelenih« vendar nikjer nisem zasledila kakršnega koli pravega priznanje o hudobijah.

Ne! Ošabnosti in svojega ega pa le ne damo! Samo smo ga še bolj povzdvignili. Saj se igramo pametnega in obdolžujemo »tiste prej«. Sebe pa postavljamo kot bogovske svetnike, ki bomo sedaj vse rešili in uredili – za nazaj.

Sevda, samo ZA NAZAJ! Da le nihče ne bi videl, kako danes še veliko bolj kot kadarkoli prej uničujemo vse bolj subtilno naravo.

Sveda, ker če ne predelamo svojo hudobijo, ona bo samo spremenila obliko in delovala še naprej . Lepo prikazan v filmu »Hudičev odvetnik«.

Uničujemo naravo preko igračkanja z geni. Uničujemo jo z uničevanjem mikrosveta s takšnimi ukrepi, kot so se in se še vedno izvajajo zaradi epidemije. Uničujemo s pametnimi urami in podobnimi neumnostmi, s katerim postavljamo svojo omejeno pamet nad tem, kar je ustvarila narava. Uničujemo vse, kar je harmonično delalao do pred 30-letih (pri nas). Uničujemo fiziologijo z našimi predpisi za "zdravo življenje", z načrtovano prehrano, z načrtovanim aktivnostmi, s prehranskimi dodatki in celo z uničevanjem naših možgan, razuma in vsega tega, kar je opico prelevilo v homo sapiensa, čeprav je vse to brezhibno funkconiralo milione let.

Toliko smo se poneumili, da niti to več ne znamo dojeti, kar nam je pred očmi. Naš ego pa poskrbi, da odvržemo kot neobstoječe in neprimerno vse to, kar je našim, že hudo omejenim in okrnjenim sposobnostmi dojemenja in razmišljanja nerazumljivo in nedoumljivo. Tega pa, ki obvalada nekaj vač kot mi, pa proglasimo za norca.

In, kot to tudi ta veseli oglas na Googlu kaže, mi pravzaprav častimo sebe, kot da smo mi kerator Zemlje in čebel.

Nekaj stoletij (med katerim smo uničevali) je bilo potrebno da dojamemo to, kar bi moralo biti samoumevno.

Kdaj pa bomo ugotovili, da tudi vse to ima pomen, kar danes uničujemo?

Verjetno NIKOLI! Tako ošaben in poneumljen človek, ki ni več v stanju dojeti in razumeti niti preprostih zadev, ne bo nikoli uspel razumetii sveta – niti ta del, ki bi ga sicer lahko. Pa tudi zato ne, ker bo prej vse dokončno uničil.

Problem je tudi v tem, da nam ni dovolj razumeti. Mi hočemo kontrolirati in upravljati. Hočemo biti bogovi nad vsem v prepričanju, da bomo mi le ustvarili nekaj boljšega.

Narava se ustvarjala, usklajevala in brusila miliarde let. A ni dovolj, da jo imamo takšno, kot je, a za dobro vseh nas?

V prvi vrsti bi mi morali sprejeti in prilagoditi se naravi ne pa naravo terjati, da se prilagodi našim neumnim idejam.

Ja, seveda!

Glava nam ni dana samo za ukras. V materijo smo prišli da bi jo preizkušali in kreirali.

Vendar: zakaj vi ne daste svojemu malčku, da upravlja in preureja vašo najnovejšo »Teslo« v (po njegovem mnenju) veliko boljši stroj? Saj zna vrteti volan in govoriti: »brrr-brrr«! Zna tudi rezati s škarjami in celo vrteti izvijač...

Naj vas otrok ubije, ker ga omejujete v njegovi svobodi? Ali ker mu ne omogočite da sam upravlja s svojim življenjem? Ali pa ste hudobec, ker mu postavljate ovire? Ali vas treba ubiti, ker mu v dveh stavkih ne razložite (njemu razumljivo) kako funkcinira takšen avto?


Človek je sedaj kot ta 4-5 letni otrok. Mora še marsikaj naučiti, doseči in dozoreti, da bi lahko varno krmaril s svetom in s svojim življenjem.

V prvi vrsti mora priti v sonaravno stanje.

Ne glede ali hočemo kuhati, skladati glasbo, plesati ali graditi stavbe, mi se najprej moramo OMEJITI V OKVIRE PRAVIL IN USVOJITI OSNOVNA ZNANJA IN POSTOPKE. Šele po tem, ko smo sprejeli omejitve, lahko postanem svobodni s svojimi kreacijami. Mi pa ravno to nočemo sprejeti. Predčasno hočemo biti "svobodni", pa ustvarimo razsulo in spake, pa tudi rak.

POMEMBNO OPOZORILO:

Veliko je takšnih, ki komaj čakajo kakršen koli izgovor, da bi se borili.

Takšni ljudje imajo za cilj samo borbo (uničevanje) ne pa cilj, ki ga imajo zapisanega na svojih parolah.

Tudi borba tistih ni ta prava, ki zagotavljajo, da jim je res stalo do postavljenega cilja. Če bi jim res bilo stalo do cilja, potem se ne bi tako silno upirali, ko jim ponujam vodstvo po drugačni (manj nevarni ter bolj udobni in učinkoviti) poti od te, ki so si sami načrtovali. Tudi takrat odklanjajo pot, ki jim ponujam, ko sami vidijo, da je pot, ki so si ga postavili, nemogoča.

79 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page