top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

Zakon o nasilju nad otroki - 2.del

Updated: Jan 26


KAKO POMAGATI PRI TRANSFORMACIJI OTROKA


Prvi del preberite TUKAJPrej ali slej, se bo ovirana in zatlačevana osebnost v otroku zlomila do konca. Premagali bodo razum in zunanje okoliščine, ki tej osebnosti kar naprej onemogočajo da izpelje svoje trmaste, neopravičene in nemogoče želje.

Zlomljenost ne pomeni, da je ta osebnost izginlia iz otroka. Ne pomeni niti to, da je spremenila značaj!

To samo pomeni, da se je razbila ob preprekah in zgubila energijo, ko je uporno in kar naprej hotela z glavo skozi zid. Ni uvidela do dna duše, da so njene želje in cilji neprimerni! Obupana je, jezna in prizadeta, ker je v globini duše prepričana, da se ji dogaja krivica, ko se ji ne omogoči, da bi dosegla to, za kar je prepričana, da ji pripada in da je vse opravičeno in v redu.

Posledica bo tuberkuloza in drugi pljučne bolezni, ter ekcematozne bolezni in druga alergijska stanja.


Lahko pa ta trmasta osebnost v človeku razvije tako močno jezo (na sploh danes, podprta s popularno miselnostjo) da premaga lastni razum ter kot vsesplošni bunt izbije navzven—kot se to sedaj že jasno vidi.

Naše potlačene osebnosti so idelano prijemališče nevromarketinga . Saj se številni bogatijo na obljubljanju izpolnitve »sanj«. In nihče noče videti, da so te obljubljene in pričakovane sanje totalni absurd ki jih je nemogoče, v tej obliki in na ta način uresničiti. Še bolj nemogoče, kot je bilo v otroštvu jesti drekec.


Če nadaljujete s svojim dosedanjim načinom razmišljanja, namesto da presedlate na Transformno osebnostno terapijo, ki ni nič drugega kot uporaba logike in nekaj osnovnih aksiomov, ki jo je človeštvo dobilo v svojo »zibelko«, in ki je edina motoda da iz tega pekla pridemo ven s »celo kožo«, čakata vas dva scenarija:


Za človeštvo boljši scenarji bi bila VOJNA. Ta bo uničujoča, vendar je tudi po Einstenovih »predvidevanjih« možno, da le človeštvo preživi in vse začne znova.

Druga smer pa je garantirano izničenje človštva. Namreč, če sledite tej »mirobljubni« popularni miselnosti, ali pa če ste zlomljen, obupan trmoglavec, ki je »vrgel puško v koruzo«, se boste prepustili v roke nevromarketinškim metodam in hipnozi, da vas programirajo. Postali boste živi roboti v službi nekogaršnjih. Pa spet bodo vojne za premoč teh mogotcev. In iz teh se več nihče ne bo izvlekel. Saj iz robota se človeštvo ne bo obnovilo. Božji material pa bo že zdavnaj uničen.


O problemih zaradi zatlačevanja govori psihoanaliza. Ona je dosegla uspešnost že s tem, da je človek, iz svoje podzavesti, prinesel na površje svoj problem in ga se je v popolnosti zavedal. To »aha – zavedanje« o problemu je omogočilo transformacijo te osebnosti v človeku. Mi, ljudje, nismo sposobni narediti transforamcijo. Mi lahko samo omogočimo, da se ona dogaja. To je sicer proces regeneracije, kot ga dobro poznamo iz fiziologije. Samo ta se odvija na emocionalno-mentalno-duhovni ravi.

Vendar, takrat so ljudje še bili pripraljeni pogledati sebi v oči, bili so se pripravljeni zgroziti nad tem, kar so zagledali. In so v sebi ustvarili željo iz polnega srca, da bi se tega »grehe« znebiti. To pa je omogočilo transformacijo.

Danes pa, na sploh zaradi upliva popularne miselnosti, nihče noče niti slučajno sprejeti možnost, da je sam karkoli kriv za kakršnokoli nevšečnost ali pa da je mogoče tudi v otroštvu do konflikta s starši prihajalo zaradi njegove »zasluge« ne pa zaradi hudobije njegovih staršev. Celo meni so hudo zamerili, ko sem se upala vsmeriti pogovor s pacientko v to smer.

Tudi pri tistih, ki so pripravljeni uvideti svoj delež v konfliktih, to danes več ni dovolj. Zavedanju mora slediti primerno zavestno sodelovanje in omogočanje predelave –transformacije teh naših osebnosti. To pa lahko dosežete samo z implementacijo principih starodavnih modrosti zajetih pod imenom: Transformna osebnostna terapija.


Jemljite resno svoje otroke in vso njihovo jezo. Ker je ne bodo prerasli! In nekritičnosti tudi ne. Ker kar tako se ne moremo znebiti svojega »hudobca«.

Vašemu otroku boste najboljše pomagali, če si boste dovolili sebi, da se na njega iz polnega srca razjezite, četudi ga boste mogoče v tem stanju tudi klofnili. Po tem pa morate hitro in PRAVILNO predelati PRI SEBI to hudobijo, ki vas je tako zelo razjezila pri otroku, saj je vaš otrok, jabolko vaše jablane!

Namreč, za pomoč majhnemu otroku mati dela na sebi. Rezultati narejene lekcije so TAKOJ vidni na otroku.


V prvi vrsti ste mu pomagli s tem, ker ste s klofuto iz polnega srca ustavili hudobca v njem. Vse to NE SME BITI ZAIGRANO! Od zaigranega je lahko samo škoda! Z ISKRENO jezo je hudobc v otroku dojel, da mislite resno.

Ko pa ste pri sebi predelali aktuelnega zlikovca, kot da ste s slamko izvlekli iz otroka tudi njegovega. Že po parih urah boste zaznate, da je vaš otrok »odrastel za eno stopnico«. Opazili boste, da se je čisto spremenil NA BOLJŠE in to za vedno. Nikoli več ne bo trmaril in izsiljeval. Od njega bo postal ČLOVEK.

Ne bo postal cota, kot kar postaja s tem, ko vas pridno (kot ovca) uboga. Bo pa OSEBNOST—konstruktivna in primerna, ki bo znala za svoje primerne želje in cilje tudi najti pravilne rešitve in postati konstruktivni član družbe v korist sebi in vseh nas.


Če se takšna sprememba ne zgodi resnično čez noč (oz, po parih urah) potem, ko ste menili, da ste nardili lekcijo, to pomeni da VI SVOJE LEKCIJE NISTE NAREDILI, KOT JE TREBA. To pomeni da potrebujete moje pomoči, saj vam nihče drugi ne zna pomagati tako kot je treba! Kako naj bi, ko doslej nihče ni delal na ta način, ko še niste spoznali to metodo!

Če s pomočjo prinicpov Transformne osebnostne terapije (TOT) ne pomagate sebi in otroku, ono bo odraščalo z občutkom v sebi, da ima neskončno hudobne starše.


Z druge strani otroci dobivajo vse več “demokratičnih pravic”, da odločajo o zadevah, o katerih še nimajo pojma.


Tretja stvar pa je, da se jim vse bolj napihuje ego. In se jim nič več ne sme prigovarjati.

Krona na vse pa je ta novi zakon, na podlagi katerega gre lahko starš tudi za 5 let v zapor za “fizično zlorabljanje” svojega otroka.

Dovolj bo, da starš dvigne glas, mogoče primaže kakšno »kontrolirano« klofuto, ko ga njegov otrok pripeljal do obupa z zahtevami, ki jih enostavno ni MOŽNO izpolniti.


Precejkrat sem videla situacije, da je otrok nalašč provociral. In starš je, prej ali slej, moral odreagirati. Potem pa − UDRI PO NJEM! Cilj je bilo doseči takšno reakcijo pri staršu, zaradi katere je potem obsodba postala upravičena.

Vemo pa, kako je na sodiščih. Ni pomembno, kaj je resnica, temveč samo, da je “po zakonu”. In vas bo sodnik vprašal: ”ali ste udarili otroka?” Morali boste odgovoriti z “da”. In upali boste, da vas bo naprej vprašal za okoliščine, da bi le prikazali, da ste dejansko vi žrtev otroka in ne obratno. Vendar se to ne bo zgodilo. Ker okoliščine več nikogar ne zanimajo. Obsodili vas bodo na zapor in če boste vztrajali, da dokažete, da ste dejansko žrtev, vas bodo dodatno kaznovali za “neprimerno obnašanje na sodišču”. Sodnik pa se bo do vas obnašal tako, kot da ste največji gnoj na tem svetu, saj mu zakon, katerega ste tudi vi podprli, to vse dovoljuje. Osvobodil bo pravega krivca in kaznoval nedolžnega.


Še bolj sposobni otroci ne bodo potrebovali, da bi resnično karkoli naredili proti njih. Dovolj bo neka vaša najmanjša “neposlušnost” ali dejansko NIČ. Ni nujno, da bi karkoli zagrešili proti svojemu otroku. Tudi to ni nujno, da ima otrok karkoli proti vam. Ker bo vedel da ima moč in priložnost, vas bo prijavil. Čista demonstracija moči. Vi pa pojma ne boste imeli, zaradi česa, saj mu niste nič naredili. In nimate načina, da dokažete, da niste krivi.

Otrok pa ima svoj angelski obraz in ima zakon, ki ste ga vi prinesli, ker ste hoteli biti bolj pametni in pravični od boga in ste hoteli v svoji naivnosti ustvariti neki idealen svet, brez da bi videli zadeve z druge strani.


In potem pa pomislite naprej!

Kdo bo vzdrževal takšne otroke, ki so svoje starše spravili za zapahe? Seveda, vsi ostali, ki se bodo imeli za pomembne dobrotnike, da so “ubogega otroka” osvobodili njegovega trpljenja. Saj je zelo super občutek iluzija, da smo “rešitelji sveta”. In nihče ne bo videl resnice, vse dokler ne doleti še njega. Takrat pa bo prepozno.

In po tem se zamislite, kako bo, ko boste prišli iz takšnega zapora. Pomislite samo, kakšno moč je dobil vaš otrok s tem, da mu je uspelo spraviti vas za zapahe! In pomislite samo, kakšen hlapec boste po tem. Kako bo pri vaši najmanjši neposlušnosti sledil klic, ki vas bo ponovno obdolžil. Ker ste že enkrat obsojeni (pa dovolj je samo, da ste bili v obravnavi!!), ste izgubili vsako kredibilnost in kmalu boste šteli za najhujšega kriminalca na tem svetu, čeprav niste nič slabega naredili svojem otroku, samo niste mu dovolili, da poje pasji drek ali niste uspeli ustaviti valov na morju, ko je otrok to od vas zahteval.


DODATEK:

V oddaljenosti dveh let, bi dodala še naslednje: kot sem omenila, pretepanje ni rešitev, nepretepanje pa tudi ne.

To »prijazno dopovedovanje« otroku samo poslabša zadeve. O tem se že zgoraj pisala. Otroku nabijati občutek krivde (To pogosto počnete tako: »Mamica bo zelo žalostna, če ne boš priden...«) je še veliko slabše.

Sicer pa, vse te in takšne pridige so hujše trpinčenje, kot neka klofuta. Čutila sem na lastni koži.


Hudobija je tudi v tem, ker otroka, s tem »pozitivnim načinom« dresiramo da uniči svoje bistvo in da postaja najprej ovca potem pa programirani robot. Saj, kot ste ga vi programirali, tako ga lahko kdor koli, za kakršnekoli cilje (Knjiga: "Nevromarketing razbija iluzije"). O tem smo se učili že pred leti v okvirju psihiatrije in zdravljenja odvisnikov.

In je še nekaj:

Obstoji neko kozmično pravilo, da so iskrena čustva bližje bogu kot hinavščina. ISKRENA!—neglede kakšna so. Ker smo v peklu, iskreno imamo samo negativna čustva (jezo, prizadetost, sovraštvo, zavist...). V našem tako priučenem »pozitivnem« obnašanju, kje smo potlačili vse naše osebnosti, in tiste ki nikakor ne bi smeli, smo postali HINAVSKI. Zato naše želje več ne bodo šle v kozmos, da bi jih on ursničil—kot to učijo tudi na biznis tečajih. Ker je vse na nas bolj ali manj hinavsko.

Zato je iskrena kolofuta bila manj škodljiva in bolj učinkovita za pridobivanje pravih spoznanj, kot so hinavsko leporečje.

Izživljanje na otroku pa nima nobenih opravičil. Vprašanje pa je, kaj naj šteje v izživljanje!

Pridige mojega očeta so bile videt tako nežne in mile, v resnici pa so bile umazano, manipulativno izživljanje na meni s trajnimi posledicami. Dok mamine mimogrede priletele klofute sem hitro pozabila čeprav so bile neopravičene.

In sedaj vas sprašujem, kako boste ta problem rešili s vašo sedanjo miselnostjo? Nemogoče!

In po lastnih izkušnjam dobro vem, da samo pravilno ozaveščanje, ki je objeto kot »Transformna osebnostna terapija« lahko reši situacijo. Dobili smo jo, da bi se lahko rešili iz pekla.

Koristimo jo!

89 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page