Blog

Svet iz drugačne perspektive

ZAKAJ TRDIM, DA NIKOLI VEČ NE BO TAKO, KOT JE BILO POPREJ?

Updated: Aug 8


Tirnice narave/boga/evolucije/logike ... se že miliarde let usklajujejo in gredo svojo smer.

Človek, ki je na svetu šele »nekaj minut«, je samo minimalni delček narave. Kljub temu, smo si vzeli pravice v zadnjih nekaj desetletjih zanikati vse druge »bogove« in pravila ter sebe ustoličiti za glavnega boga in gospodarja vsega sveta. Zanikamo vse strukture in vsa pravila, ki so tekom milionih let dokazali svojo veljavo, ter z našo omejeno človeško glavo postavljamo svoja pravila in diktate in pričakujemo, da se bo ves svet podredil nam in potrdil našo iluzijo o naši nadmoči.

Pozivamo se na znanost, ki jo niti slučajno ne vpoštevamo, če ne potrjuje našo veličastnost in naše bogovske pravice. Ne vpoštevamo fiziologijo, evolucijo, logiko. Tudi matematiko ne, ki je že zdavnaj dojela teorijo kaosa (popularno imenovano »učinek metulja«). Dokazala je, da zadošča že majhna sprememba enega od številnih faktorjev ki so v igri v nekem procesu, in se sesuje ali drastično spremeni vse.


Narava/bog nekaj časa dovoli, da se igračkamo na ta način, kot vi dovolite svojem otročičku da vas »premaga«, da uživa v iluziji svoje nadmoči in da gradi svoje peščene gradove na vašem telesu.

Potem pa pride čas, da treba stopiti naprej.

Če pa se otrok preveč vživi v svojo vlogo verujoč, da so njegovi peščeni gradovi resne in trdne strukture in da je njegova nadmoč nad vami resnična, vi se enostavno dvignete, stresete s sebe njegove peščene gradove in nadaljujete svojo pot.


Pred 30 leti, moja generacija in plus-minus nekaj starejši in nekaj mlajši od mene, je hotela spremembo. Dobili so možnost in tudi pomoč!

Dobili smo tudi smer in pot, v katero je bilo treba nadaljevati.

Obdobje, ki je sledilo bi moral biti period »sodnega dne« oz »absolventski čas« za naprednega študenta, v katerem vsak naredi svoje zaostale izpite (ker naše trpljenje je kot enica, zaradi nenarejene lekcije), napiše »diplomsko« in kot suverena oseba stopi v življenje da bi nadaljeval svoj razvoj v pravo smer in na pravi način.


Številni so pošli z mano vendar marsikdo je imel za cilj samo zasesti položaj prejšnjih a odstavljenih lažnih bogov. Marsikdo je hotel naučiti manipulirati, ali znebiti se posledic svojih ravnanj, naprej pa nadaljevati na star način....

Skupaj bi morali hoditi v zadano smer in graditi to pot za sebe in tudi za naše otroke—za vas, ki ste sedaj odrasle osebe.

Ostala sem pa sama.


Pritisk proti meni, s ciljem uničitii me in s tem umakniti to pot, ki sem jo zastopala, je postajal vse večji.

Nisem bila kos situaciji in nisem mogla prebiti obroč, ki se je gradil okoli mene. Nisem videla druge možnosti kot poskušati ubežati.

Tako sem se pustila premagati in sem v popolnosti prepustila teren tistim, ki so širili laži in prevare.

Dejansko sem vas pustila na cedilu.

Niti opazila nisem koliko časa je minilo. Opazila sem šele, ko pa je prišlo, da se ponovno vrnem na sceno.

Čeprav sem vedela, nisem se pa dovolj globoko zavedala, da se več ne obračam moji generaciji. Nje praktično ni več. Temveč se obračam popolnoma novim generacijam, ki večinoma pojma nima o periodu med 1990 – 2000.

Ne veste za dano nam pot, ker vaši starši so raj zgrabili pot iluzije in uničenja. Tako so tudi vas postavili na tisto pot domišljavosti in iluzije, ki je za vas postala samoumevna in edina »resničnost«. Zato tudi težko razumete o čem jaz govorim.

Če boste prebirali moje tekste, počasi boste razumeli zakaj trdim, da je ta »moja« pot edina ta prava. Če pa mi boste sledili, lahko tudi sami vidite. Tudi v tem tekstu vam bom to poskušala prikazati. Vendar problem je kompleksen in je meni še vedno neverjetno težko prikazati ga na preprosti način.


Torej, človek je postal preveč drzen v svojem prepričanju, da je bog nad vsemi bogovi in da sam po svoji želji lahko spreminja in kreira svet.

Lahko bi rekli, da se je bog naveličal naše ošabnosti in že 30 letnega zavlačevanja, zato sedaj stopa naprej.

Zato se sesuva ta naš svet peščenih gradov.

Če pa hočemo vse vrniti v stare tirnice, bomo še mi zakopani.


Če hočemo preživeti, se moramo MI SAMI korenito spremeniti. Bolj pravilno je reči: da se, na prvem mestu moramo zavedati svoje neumnosti in vse te škode, ki smo jo nardili s svojo omejeno človeško glavo. Če to dojamemo, več ne bo težko PREPUSTITI SE, da bi z nas bil umaknjen ta rakasti izrastka, ki smo si ga sami ustvarili na našem originalnem bitju.

Na ta način lahko zasedemo naše mesto v tej komplicirani sestavljanki, ki se imenuje ŽIVLJENJE. In ko smo sprejeli pravila igre, lahko prosperiramo. Saj narava je ustvarjena tako, da raste in razvija se vendar samo v sozvočju z ostalim in z vpoštevanjem pravil igre.


Tudi popularne metode govorijo, da moramo spremeniti svojo miselnost. Vendar, one hočejo s starim, zastarelim in nepravilnim »hardware«-jem biti kos novim »software«-jem.

Preprosto povedano: zamenjati moramo celo svojo glavo ne pa z isto to staro in omejeno glavo izmišljati načine, kako naj bi bilo drugače.


S popularno miselnostjo ste od sebe naredile POSNEMALCE. Samo, za razliko od otrok, ki se dobro zavedajo da niso učitelji ali zdravniki ali inžiniriji, ko se igrajo, kot da bi bili, človek si je hotel verjeti, da je res strokovnjak. Otork se je samo igral da operira, človek pa je resnično vzel nož in rezal — in ubija vse živo, pa tudi sebe.

Nesreča nikoli ne pride naenkrat in brez opozorila. Tudi apokalipsa ne.

Opozrajajo vas številni strokovnjaki.

Tudi jaz vas opozarjam že 30 let!

Opozorila že nekaj časa prihajajo tudi od narave. Korak za korakom. Vsako naslednje je malo močnejše od prejšnjega. Kot v šoli: najprej ustno opozorilo, po tem pisno, pa slaba ocena ... na koncu pa letiš iz šole.


Človek je že prej dojel opozorila, (npr. v zvezi z uničevanjem gozdov) vendar je na njih odreagiral s tem, da je sebe vse bolj povzdvigoval v vse večjega in vse bolj drznega lažnega boga. Ta lažni bog pa sedaj, v novi obliki še naprej hoče podrejati, kreirati in upravljati z univerzumom. Narava pa ne prenese (lažne) bogove nad sabo!


Čas za opozirla pa je iztekel. Sedaj gre za res. Prišli smo do skrajnje točke. Tisti, ki ne izstopi sedaj, gre v naslednjo fazo sesuvanja. Kakšna naj bi bila? Ne vem. Lahko je kot ta potres v Zagrebu...

Upam, da bodo klofute bolj »osebno« usmerjene. Na primer v obliki osebnega propada ali neke težje kronične bolezni, ne pa v sesuvanju sveta.


Iz bolj sesutega stanja bo tešje izstopiti vendar z veliko truda še vedno lahko uspe.

Potem se bo to kolo toliko obrnilo navzdol da izstop ne bo več možen ...

Einstein je povedal, da ne ve, kakšna bo III svetovna vojna. Ve pa, da bo IV vodena z loki in puščicam.

Mogoče pa, da je še on bil preveč optimističen. Če se človek ne zdrami ob tej epidemiji, temveč bo hotel nadaljevati po starem, bo uničil samega sebe a življenje se bo nadaljevalo v neki popolnoma novi obliki.


Moj poklic ni jasnovidost. Dovolj je, da vidim, da vse gre v smeri uničenja. Tudi za sebe ne vem, ali mi je/bo uspelo izstopiti ali sem še vedno noter. Zagotovo pa vem, da številni od vas še imajo možnosti izstopiti in začeti resnično in na pravi način graditi svoj lasten, bolj srečen in bolj uspešen svet. Odvisno je samo od vas. Če vse hočete vrniti v stare tirnice, ste zapravili svojo priložnost, ki se ne bo nikoli več ponovila.

Na primer Benetke! Ali je kdo še sploh lahko pomislil, da je lahko voda v Benetkah prozirna in modra?

Ali pa da je onesnaženje sploh tako hudo kot je?


Marketing poučuje kako treba usmerjati ljudi: najprej jim ponudiš neko majhno spremembo, pa utihneš. Ljudje se razburijo, potem se umirijo in se vse pozabi.

Po nekem času spet ponudiš nekaj v tej smeri, v katro si se odločil usmerjati ljudi. Ljudje se bodo mogoče še malo razburjali, vendar zadeva jim postaja vse bolj »domača«.

Pri naslednjem koraku sploh ne bodo več odreagirali. Navadili so se.


To se dogaja s kloniranjem in manipulacijami z geni.

Prva pošast na to temo je bila klonirana ovca.

Tudi, če ste se zavedali, da pri tem nekaj le ni v redu, zagotovo niste znali definirati zakaj vam se zdi kloniranje neprimerno. Zato so vas lahko hitro prepričali v korist genetskih manipulacij, a vaše razburjanje so proglasili samo za neko zastarelo moralno normo, brez kakršne koli osnove, ali za zastarel in primitiven način razmišljanja, za praznoverje in podobno.