top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

Zakaj ste uničili homeopatijo?


Prometej, ki je človeštvu prinesel ogenj, da bi jim pomagal

Kot sem o tem že pisala, pokojni dr.Tomaž Hribernik in ja sva dobili homeopatijo od ing. Milana Medveščka. On se jo je, za svoje potrebe, učil v Nemčiji. Zabičeval nam je, da je ta smer, ki nam jo je prenesel, ta prava.

Takrat še nisem vedela zakaj. Dejansko, nisem niti vedela, da so tudi druge smeri, saj je Ravi Roy v svoji šoli nadaljeval to, kar sem izvedela od Milana Medveščka.


Vmes sem prebrala 6. izdanje Hahnemannovega Organona v originalu. Jasno mi je bilo, da sta, in Milan in Ravi sledila temu, kar je tam pisalo.


Po tem sem se srečala z avstrijsko šolo skozi novoosnovano homeopatsko društvo v Sloveniji. Kot sem opisala, to, kar so avstrijci tukaj dajali, nikakor ni zaslužilo ime »homeopatija«.

Niso sledili Hahnemannu, čeprav so se sklicevali na njega.

1. Podajali so takšno homeopatijo, za katero je že Hahneman, na podlagi svojih dolgoletnih raziskav in izkušenj ugotovil, da ni primerna in da ne vodi do pravih rezultatov.

2. Niso sledili njegovim preporokam.

3. Izbacili so njegove najbolj pomembne ugotovitve zajete v teoriji o miazmah, ki so pa za Hahnemannom raziskovali in dopolnili velika imena homeopatije.


To še ne bi bilo najhujše. Marsikaj se s časom spreminja in se ugotovi, da je narobe ono, za kar so prej menili da je prav, ali pa da je treba dopolniti prvotne nauke.

Ni pa opravičila za to, da se nekdo izgovarja na avtorja in trdi, da sledi njemu, ko pa dela čisto drugače. Na sploh pa ni opravičila, če se izgovarjajo na Hahnemanna a delajo to, za kar je sam trdil da ni bilo pravilno in je tudi obrazložil svoje trditve. In ni opravičila za to, da trdijo, da sledijo njem, ko pa so iz njegovega nauka izbacili tisto najbolj bistveno (o miazmah), ali pa da trdijo da ni pravi homeopat tisti, ki se – v resnici pridržava Hahnemannovim napotkom.

S takšnimi dejanji so novodobni homeopati v resnici diskvalificira Hahnemanna in degradirali delo, ki ga je on spravil v svet. Namreč, od celotnega nauka so naredili takšen kaos in šušmarijo, katero noben, resno misleči strokovnjak ne bi mogel sprejeti. A videti je, kot da je Hahnemann sam naredil takšno šušmarijo.


4. Razen tega, to, kar sem slišala na predavanju avstrijskega homeopata, je absurd (kombinacije medicine in homeopatije na takšen način, kot je opisal) in kombinacija samih homeopatskih preparatov, kot je prikazal na konkretnem primeru.


 

Obstaja še nekaj, na podlagi česa trdim, da je ta smer, od Milana, in Ravija ta prava.

To pravilo nisem jaz izmislila. Velja v znanosti, čeprav se o tem posebej ne diskutira. Namreč, če dva človeka, neodvisno drug od drugega in ne vedoč kaj tisti drugi dela, pridejo do istih iznajdb, to pomeni, da je ta iznajdba PRAVA.

To pravilo velja tudi v časovni vertikali: Če se tvoja iznajba idealno prilega in nadaljuje iznajdbo tvojega prednika, ali se pa nadaljuje z nečim, kar je iznašel nekdo za tabo, čeprav dejansko niste vedeli drug o drugemu, pomeni, da je to prava smer.


Tako je Hahneman postavil svojo teorijo o miazmah in jo je začel obdelovati.

Na to so se nadovezali drugi. Po tem je Ravi vse dodelal. On je vedel za svoje prednike in celo linijo do Hahnamanna.. Jaz sem pa prišla kot totalni teleban, ki pojma nisem imela o ničemer, razen tega minimuma, ki sem ga dobila od Milana. In na to čutim, da sem pri Raviju »priša doma«, da sem prišla do tega kar sem iskala, da je to ta pravo.

Zavedam se, da so moji občutki subjektivna zadeve in vem, da uradno nimajo nobene vrednosti.

Vendar se mi je naprej, sama od sebe, odpirala pot v to, kar se sedaj imenuje Transformna osebnostna terapija (TOT). A nisem bila pod uplivom nobenega nauka. Moja neumnost in neukost je bila tukaj prednost, čeprav sem jo jaz imela za mojo hudo pomanjkljivost.

Ker sem zelo malo vedela o homeopatiji a še manj o duhovnosti, religijah, bogu in drugih ezoteričnih zadevah, nihče, pa tudi jaz nisem mogla sumiti, da bi moji občutki, sklepi, opažanja in ugotovitve, nastale pod uplivom množice drugih avtorjev in naukov.

Sem prebrala tudi knjige. Vendar so one prišle pozneje - kot potreditve za moje občutke.


Tako mi je na enkrat postalo jasno, da so miazme isto to, kar v Svetem pismu imenujejo grehi. To pa je spet tisto, kar je odkril Freud in ki jih opisujejo na drugih področjih z drugimi imeni. In na kraju vse to dokazuje nevroznanost. Najboljše dokazilo, da je vse to res, so milionski zaslužki ki jih nekateri spravljajo v žepe ravno na podlagi nevromarketinga, ki je zlorabljena psihologija človeka.

In na kraju sem videla, da je vsa ta filozofija, ki je vodila Hahnemana, dejansko kozmična resnica in je obdelana na številnih strokovnih področjih samo se imenuje z ravličnimi imeni.


Torej, Hahneman se s svojo teorijo o miazmah vklopil v svetovno filozofijo, religijo, psihologijo... Njegovo delo se idealno vklapa v splošno sestavljanko.

Dejansko je prva prava in direktna pot implementacije kozmičnih teorij, ki se naprej, še bolj v konkretnost in materialno realnost nadaljuje s pomočjo TOT. TOT pa je LOGIKA. Mogoče bi lahko rekla, da je Logike stočna točka - točka, kjer se ezoterika združi z materialnim svetom, po tem skozi človeka naprej v njegovo okolje in v celotno materialno naravo.

Za naravo pa so tudi dokazila, kako se npr skozi gljivični micelij, ki prepleta podzemlje, pa tudi skozi koreninski sistem rastlin povezujejo v ENO in ustvarjajo boga na zemlji: inteligentno naravo v čigar toku je človek trenutno samo odvečni »rakasti« izrastek, ki se hoče osamosvojiti in je spreman za to ubiti nosilca, ker niti to noče videti, kako bo s tem sam tudi uničen.


In ste vsi, s skupnimi močmi vse naredili, da uničite Prometeja in ogenj, ki vam ga je prinesel. Čisto vsi ste delali na tem, da se ustvari kaos v katerem drug drugega eliminirate.

Po tem je tukaj fakulteta, ki je minirala načrte, da bi homeopatija bila ponujena kot fakultetski študij.

In, kot sem o tem pisala, so me obletavali paranoični občutki, da so ravno tisti, ki so minirali načrte v zvezi z fakulteto sprožili to poplavo številnih šarlatanov, ki so naenkrat začeli ponujali packarije in trdili, da je to homeopatija.


V Avstriiji so v lekarnah prodajali tudi takšne »homeopatske izdelke« ki v resnici nimajo veze z homeopatijo. So mešanica tudi pedesetak homeopatski predelanih snovi, vendar so nizke potence. V nekih, ki sem jih od bliz pogledala, je bilo tudi kortikoida, kar pa se nikakor ne bi sme dajati skupaj s homeopatijo.

Torej, lahko si šel v lekarno po npr. »zdravilo za srce«. In si dobil takšno mešanico kam so not nametali vse mogoče kar deluje na srce. Tako si dobil mešanico v kateri so bili skupaj takšne snovi, ki se dajo če srce prehitro utripa in tisti, ki se dajo, ko srce prepočasi bije. Torej skupaj snovi z kontra učinki. Pa naj bi srce izbralo tega, ki ga potrebuje!

Marsikdo je hodil v Zagreb, kje pa so dajali INJEKCIJE, ki naj bi štele za homeopatske. To pa je bil pravi cirkus. Injekcije so bile drage in naj bi jih dajali v akupunkturne toče.

Vse to je služilo za zaslužke, istočasno je bil idealni načn da se degradira ugled homeopatije, saj noben razumen človek ves ta šrot ni mogel resno jemati.


 

Dvomim, da bi, tudi zvesti današnji homeopati vedeli, da so pri homeopatiji obstajala pravila kakšen učinek vodi v izboljšavo stanja, kakšen pa ne. Na primer, če si prišel v terapijo zato, ker te je malo bolel kolk, sedaj pa, na podlagi terapije te kolk ne boli, močno te pa boli koleno- je pravilna smer, ki vodi navzdol in v izginotje celotenega problema.

Ča pa si prišel v terapijo, ker te je hudo bolelo koleno, sedaj pa te koleno ne boli več, ampak te rahlo boli kolk--je napačna smer in kmalu se bo celotno stanje sesulo.


Brez poznavanja teh in takšnih pravil, je vse samo neka kaotična »an ban pet podgan« - metoda.

Ja, obstoji razlog da tudi takšen mišmaš deluje vendar to ni ta pravo in ne vodi nikamor.


 

Zanimivo je, da se uradna medicina ne bori proti nobenem šrotu niti pravari, ki jih je ogromno in jih, z velikom dobičkom prodajajo na vsakem koraku. Edino se bori proti homeopatiji.

In pri tem uporablja najbolj bedaste, čeprav racionalno zveneče kritike kot je to, da pa je samo voda oz, sladkor in zato ne more biti učinkovita. S takšnimi trditvami oporeka, na primer, uzgoji terapevtskih psov ki opazijo ono »nič« in tako rešujejo ljudi. In nihče noče priznati, čeprav je sedaj dokazano, da voda še kako deluje (memorija vode).


Vendar pustimo sedaj uradne ustanove in njihove borbe, ki so posledica straha za svoj ugled in profit. Vrnimo se na temo: kako ste vi vsi uničili dobro metodo.


 

Po tem, ko sem napustila medicino in začela delati izključno s homeopatijo, se je postopoma okoli mene nabrala skupinica zvestih pacienov (v glavnem so to bile žene). Seveda sem jih bila vesela vendar dobila sem čuden občutek: da so one moji ječarji in jim je cilj ograditi me, da se to moje niti slučajno ne bi proširilo.

Takšna misel mi je bila preveč nora in ji nisem hotela verjeti. Na to pa so postopoma, "po kapljicah", začela prihajati dokazila, da so ti moji "nori občutki" le resnični.

Ena pacientka je izjavila, da se je zaklela, da bo vse naredila, samo da mi ne dovoli uspeti.

Mislila sem, da se šali. Saj mi je tudi naprej hodila v terapijo. Pa se izkazalo, da se ni šalila!

Ugotavljala sem, da so mi pacienti na lašč lagali o svojem stanju.

So me napadali in zmerjali, da jim ni nič dobro. Po tem pa jim slučajno izleti, ali pa izvem od drugih, da so jim že zdavnaj vse težava izginile.


Postajalo mi je čudno, da skozi nobenga od mojih »zvestih« pacientov ne dobim novih. Namreč, če zvesto hodijo, pomeni, da so zadovoljni. Po tem te hvalijo in "oglaševanje" gre od ust do ust. Zato bi jaz morala, skozi te zveste, dobiti veliko novih pacientov. Pa tega ni bilo. Izgovarjali so se, da to pač njihovo okolico ne zanima. Ko pa bi morali sodelovati v oddaji "Preverjeno", niso prišli z izgovori da se le ne bi pokazali v javnosti. Po tem izvem, da se niti na ulici nočejo pokazati v moji bližini takrat, ko so že ljudje naveliko hodili na razne alternativne metode.


Bilo pa je čudno, da so mi nove paciente pošiljali tisti, s katerim nisem dosegla nobenega uspeha, ki so mi kljubovali in na vse načine se upirali. Neki so mi po tem tudi povedali, da jim je bil cilj mene sesuti, Ko pa me sami niso uspeli uničiti, so poslali takšne, za katere so verjeli, da me bodo tisti ljudje le zreckali na koščke.

Nekim pa je očitno počil film, da je njihov trud menen uničiti na fin način, bil brez uspeha. saj so izbruhnili v jezi (po tem ko so že 2-3 leta bili moji pridni pacienti) da zakaj enkrat že nočem uvideti in preneham s tem.

Takrat sem že pomalem začela z ozaveščanjem. En mladnič je bil zelo priden vendar sem ga zalotila da mi samo igra da je naredil lekcije. Ta mi je povedal naslednje: da igra zato, da bi jaz verjela, da je vse pridno delal po mojih napotkih, pa da bi jaz bila kriva, nosila odgovornost in bila kaznovana, če bi se mu kaj hudega zgodilo.

Tega sem takoj odslovila. Ne toliko zaradi nevarnosti zame temveč zaradi nevarnosti za njega. Namreč, njegov cilj je bil da bi bila jaz obsojena. Obsojena pa bom, če se njemu kaj narobe zgodi. To pa pomeni, da bo on, zavestno ali podzavesto sebi naredil nekaj zelo hudega. Ker če ne bo hudo stradal, jaz ne bom obsojena.

Povedala sem mu in ga poskušala spametovati, pa se ni dal.

Zato sem morala jaz izstopiti iz njegove igre, če sem hotela zaščititi njegovo zdravje.


Vse mi je govorilo, da so me obsedli hipnotizirani in v marionete programirani ljudi. Sicer ni bilo nobene racionalne razlage, da mi pridejo ljudi iz cele Slovenije, samo zato, da bi me uničili. In to takšni, s katerim nisem imela nobenega konflikta, kjer je bilo videti, da vse super teče in so terapije bile uspešne. Po tem pa naenkrat izbruhi z kričanji kjer so mi vse to povedali.

Ni mi uspelo dobiti nobenga, ki bi bil v stanju racionalno razmisliti in dati pravi razlog svojega tašnega početja.

Bilo je izgovorov, ki pa so bili iz trete zviti. Npr. užaljenost, ker v nedeljo, ko so me klicali nisem takoj dvigla slušalko. Lahko bi pustili sporočilo in bi jih v zelo kratkem času poklicala nazaj. Vendar na to je bil izgovor z zaničevanjem da oni pač ne bodo puščali sporočila.

Bila sem celo zato napadena, ker sem PREHITRO pozdravila določeno osebo.


Bilo je več faz vsega tega procesa proti meni in homeopatiji.

Najbolj osnovna je bila, širiti okrog da moja homeopatska terapija ni dobro, da ni učinkovita.

Po tem je sledila enostavna manipulacija: da so navzven dajali utis, da mi v vsemu točno sledijo in so mi zvesti, celo me hvalijo. A samo jaz sem vedela, da nič ne delajo tako, kot sem jim naročila in da mi celo dajejo krive podatke o svojem stanju. Seveda, na ta način se njihovo stanje ni moglo izboljšati.

In kaj bodo drugi rekli: »Boga ta-in-ta! Ta čarovnica kornelija jih je vse poneumila saj ji tako zvesto sledijo in ne vidijo, da njena terpija ni v redu ne samo da ne pomaga temveč celo škoduje«.


Bolj prefinjena manipulacija je bila že tako načrtovana, da bi jaz sama »uvidela« da moja terapija ne deluje, pa da bi jaz sama demantirala svojo terapijo in svoja stališča. Torej, mene so hoteli z lažmi in zavajanji prepričati v to, da moja terapija ne deluje. Takrat bi bilo videti da nihče ni proti meni ampak sem se jaz sama potegnila nazaj in popljuvala metodo, ki sem jo prej ponujala.


Po tem so pa proti meni pošljilai bolj izurjene vojake. Postalo je jasno, da sem pozdravila ljudi »po nesreči«. Slabiče, ki se niso bili v stanju primerno upreti moji terapiji in so ozdraveli, čeprav ne bi smeli ker jim ni bilo dovoljeno, so takoj potegnili "z bojnega polja" in so mi poslali »bolj izurjene«. Torej, v momentu, ko je nastopil prvi pravi znak izboljševe stanja, so ti pacienti izginili. Če je neuspešna terapija trajala 2 leti, ni bil problem- so mi hodili in plačali. V momentu prvih znakov, ki so nakazovali občutno izvoljšavo, so prekidali terapijo.

In so me blatili tudi na forumih-seveda, na zelo prefinjeni način.

Marsikdo je priznal da mi je na lašč nadlegoval ker so hoteli doseči, da jih jaz naženem iz terapije. Ker sem pa bila preveč potrpežjiva jim je počil film,, da so v svojih jeznih izbruhih povedali, da so pravzaprav prišli da mene in mojo terapijo diskreditirajo. Vse to je dajalo dojam, da bodo od nekoga komandanta bili kregani, ker niso uspeli proti meni, ker me niso uspeli provocirati ker me niso uspeli tako uničiti kot so to imeli v načrtu.


Pri naslednji stopnji, v kateri so moji starši tako pridno »sodelovali« ni več bilo poudarka na zanikanju uspešnosti terapije temveč sesuvanje mene in moje osebnosti.

Seveda, če so oblatili mene, so indirektno oblatili terapijo, ki sem jo ponujala. To pa je še vedno bila na prvem mestu homeopatija, čeprava takrat še dopolnjena z ozaveščanjem.


Po tem je Marjan O. pobral moje paciente, starši so me pa dokrajčili.

Ko sem se smestila na Bledu in sem hotela ponvno zaživeti—saj jaz sem zelo rada imela svoje delo sem videla, da so se ljudje zelo močno izkvarili vendar bilo je tudi čudnih sabotaž. Zelo konkretno in zelo naklepno so mi zanikali svoje simptome Tako moja terapija niti slučajno ni mogla delovati. Npr. rakast bolnik v zadnjem stadiju, od mene je pričakoval hipno ozdravitev, nobenih napotkov ni sprejel a lagal mi je, da mu je po dani terapiji v redu. Slučajno sem izvedela, da pa doma kriči od bolečin.


Enkrat so me neki napdali, ker sem kritizirala neko konkretno šarlatanstvo. Ta zagovornica kritiziranega mi je hotela »zamašiti usta« s floskulo. Napisala je, da je moje lahko super vendar za začetek je potrebno nekaj enostavnega... Moj odgovor je bilo vprašanje njej:

ali bi bila zadovoljni, če bi mene zaposlili da poučujem slovenščino njenim otrokom? Saj tudi jaz znam naučiti druge enostavne slovenščine, mar ne?!

Mislim, da bi linčali in mene in šolo in celotni šolski sistem, če bi se to zgodilo. Saj »enostavno« ne pomeni, da je lahko napačno. Celo obratno. To ensotavno mora biti zelo-zelo pravilno, ker to, kar se v začetku fiksira, ga praktično ni več možno ukloniti niti popraviti. To velja tudi pri homeopatiji a dejansko pri vsakem poklicu.


Nikoli nisem sebe postavljala v prvi plan. Kot sem že omenila, to homeopatijo se nikoli nisem uspela tako dobro naučiti, kot sem znala medicine. Povedala sem tistim, ki so se učili za terapevte ali že bili, kjer naj pogledajo pravo literaturo in sem ponujala svojega učitelja (Čeprav jaz ne bi zato dobila provizije, kot je to postalo popularno v tem kapitalističnem svetu). Vendar vi to niste hoteli. Imeli pa ste razne izgovore. Mene so pa vsi odkljukali, kot bi bila kužna.

Ko sem se naučila nekaj o fb-u, sem se prijavila v skupino o homeopatiji. Predstavila sem se in sem mislila da me bodo veseli, saj drugi stokovnjaki le nimajo časa blebetati na fb-u. Pa so me po nekaj dneh že vrgli ven iz skupine.

Kaj pa je bilo:?

Homeopatska zdravila niso za določene bolezni temveč za človeka, ki ima določeno bolezen. Tako tudi pri domači homeopatski lekarni laik mora vedeti in vpoštevati določene simptome (ne samo bolezenske) da bi lahko našel primerno zdravilo.

Na tej skupini pa so metali ven imena zdravil že na podlagi enega stavka – enega simptoma. Če je nekdo rekel: boli me trebuh—to je vsem bilo dovolj da zmečejo ven kopico imen ker pač njim je to pomagalo.

Bila sem tiho, dokler ena ženska ni dala še en podatek zraven tega da je boli, ki je dal sum na možnost, da gre za neko bolj resno bolezen.

In jaz se oprezno priključim diskusiji in poskušam pridobiti več podatkov in tudi opozoriti in razložiti da obstaja nevarnost.

Seveda, nihče me ni upošteval. Na to je meni počil film in bolj ostro napišem da brez anamnestičnih podatkov niti aspirina ne moreš dati a pri homeopatiji je bolj podrobna anamneza od bistvenega pomena. Že to je pomembno vedeti kateri del trebuha ali prsnega koša te boli.

Na to se je javila moderatorka, me hudo oštela da nisem primerni človek saj nočem videti in vpoštevati človečnost in dobre namere ostali članov.

To je bila idiotska nesramnost brez presedana. Da sem jaz nečloveška ker hočem zaščititi človeka pred idiotijam laikov zaradi katerih lahko umre!? In naj bi se jaz podredila tem idiotijam in jih celo imela za znake ljubečnosti in dobrote!

Jaz, zdravnica, ki sem pred sodiščem odgovorna tudi če ne opozorim nekoga, da je v nevarnosti, naj se potegnem nazaj in budem tiho in imam za ljubečnost to, kar pa je v resnici morilstvo.!

In vi to sledite! Vi to hočete! Trdite kako zagovarjate neko metodo v resnici pa je popolnoma razcefrate.


Vmes sem enkrat poslušala tudi oddajo na kateri sta sodelovali dve homeopatinji. Ne vem več točno kaj sta govorila. Spominjam se pa svojega sklepa, da sta se čisto PRODALA in v popolnosti podredila medicini in od homeopatije naredila ŠROT.

Ne vem kako bi bilo pravolno se postaviti v teh "demokratičnih" časih, ko niti razmišljati ne smeš drugače kot ti nekateri dovolijo. Namreč to so bile mlade ženske, V ozadju pa je že visel linč dr. Darje Eržen, ki je dosegel cilj: zastraševanje vseh ostalih, ki bi se drznili biti medicinski heretiki. Velika verjetnost je, da so te kolegice izbrale Galilejevo metodo. Da ga inkvizicija ne bi skurila, je izjavil, da so njegovi nauki lažni in se je »pokesal«. Po tem pa naj bi izjavil: "E pur si muove" – "in vendar se vrti".

Nisem imela nič proti tem ženskicam. In vem, da so zveste in da ne goljufajo na lašč. Pa tudi v podzavesti nimajo goljufanje.

Ne vem, saj se me vsi izogibajo. Mislim pa, da se niti ne zavedajo, kaj je homeopatija zmogla ----vendar ti časo so pa minili...

Mogoče je ravno zato morala propasti. Kljub temu, to ni opravičilo za ta linč, ki ste ga izvajali proti njej čeprav je bila dobra bergla.


V Brežicah, nedaleč od nas je živela punca, ki je šla študirati medicino ko sem jaz že naveliko delala v Kostanjevici. Znala je priti do mene po moje nasvete iz medicine.

Ko pa sem šla v homeopatijo, se ni več oglasila.

Na to jo srečam pred nekaj leti tukaj na Bledu. Bila je s svojim možem. Spontano mi izleti vprašanje če so prišli na izlet. Pa mi pove, da so prišli do tukajšnjega čudotvorca ki njenemu možu tako silno pomaga, ki pa ima že dolgo išhialgične težave....

Na to iz mene izleti spontano nekaj, podobno vprašanju o tem, zakaj pa niso prišli meni.

Na to zamuljijo nekaj...

Torej spoštivali so me kot zdravnico. Dokazala sem, da znam razmišljati in da dobro poznam svoj poklic. V momentu, ko sem prestopila v nekaj drugega, so me takoj oklicali za neumno, za zmešano, za neprimerno. Niso me pa uprašali kako in zakaj sem se odločila napustiti medicino. Niso niti hoteli pomisliti na možnost, da to nisem naredila zato, ker bi mi se zmešali in da sem le imela razloge.

Sem pa vse to sprejela. Saj je tudi meni bilo težko kar tako sprejeti neko alternativo ko sem bila zaljubljena v medicino. Zato sem razumela, da pač medicinar ne more sprejeti "alternative".

Na to, ona kot zdravnica, ni prišla meni kot zdravnici od katerega je prejela številne nasvete iz medicine. Meni in moji metodi (homeopatiji) ni verjela, čeprav je moja metoda bolj konkretna in sistematizirana kot energetksi hokuspokus. Verjame pa laiku in njegovemu hokuspokusu.

Pa še to ne bi bilo narobe. Največji problem je v tem, da ona kot zdravnica bi morala vedeti da če ti nekdo zdravi ishialgične težave že menda dve leti, pa se še naprej vrača, po tem to ni terapija, ki bi resnično pomagala!

To pa je bilo najbolj žalostno: da kot mediinec pa ni v stanju kritično oceniti rezultat neke terapije, ki je – na podlagi tega, kar je sama povedala, NEUČINKOVITA. Mene pa je tako obsodila, da niti ni vprašala za kaj gre pri tem, za kar sem se odločila.


V vsemu temu ni problem ali homeopatija deluje ali ne, ali sem primerna ali ne, ali sem zmešana ali pa ne in ali so moja DRUGAČNA stalšča opravičena ali pa ne ...

Problem je, da mi pridejo, hodijo mi več let, plačajo terapijo, dajejo videz zvestih pacientov ... a prišli so samo zato, da me uničijo, da me demantirajo, da dokažejo, da me prisiljo, da zanikam terapijo, ki so izvajam.

In to mi je dalo za misliti. Namreč, ves svet misli tako, kot vi mislite. Ponujajo vam terapije, kakšno hočejo. Zakaj po tem prihajajo meni? Zakaj sem vam jaz--ena in edina drugače misleča- tako silno pomembna da ste me s tako veliko močjo in vztrajnostjo hoteli uničiti?


Zato sem prenehala s homeopatijo. Sem dojela, da je z njo gotovo in nima smisla, da bi jo ponujala.


 

Kritizirajo me da kritiziram!

Prigovarjajo mi, da ne držim skupaj z drugimi.

Sprašujemm se:

- Zakaj naj bi jaz, zaradi kolegialnosti, držala z njimi, ne pa oni -zaradi kolegialnosti -držali z mano???

Jaz sem prva šla v homeopatijo. Torej imam več izkušenj. In svoje iskušnje sem – ZARADI KOLEGIALNOSTI- bila prirpavljena deliti z drugimi. Pa me nihče ni hotel poslušati. Obsodili ste me, BREZ DA BI SPLOH VEDELI ZA KAJ GRE in brez da bi jaz vedela, zaradi česa ste me obsodili. Ko pa se branim oz vaših obsodb, pa me obsojate, da obsojam.

Torej, »naj bi bila kolegialna« v teh pogojih pomeni, da sprejmem da sem jaz ničvredna in naj bi se v popolnosti podredim temu, kar drugi hočejo istočasno pa naj ne bi izustila niti ene besede, niti da bi pomislila, da bi povedala svoja stališča in izkušnje. Ob tem pa bi morala še biti hvaležna, da ste mene, tako "ničvredno" sprejeli med sebe.

- Da kritiziram? Jaz ne vem kdo kako dela. Zato nikogar ne kritiziram osebno. Kritiziram samo to, za kar zagotovo vem da je narobe. Svoja stališča lahko obrazložim z dejstvi in dam tudi dokazni material. S tem da se je nekdo čutil prizadet zaradi mojih kritik je samo DOKAZAL da sodi v to kategorijo, ki jo kritiziram.

- Mogoče le nimam prav. Po tem stopite ven s konkretnimi argumetni in naj bi v enakopravni diskusiji razčiščevali stališča in obrazložili svoje »za« in »proti« ne pa da napadate kar tako. Ja! KKritizirate me, da ne obvladam slovenščine - to je dejstvo. Vendar to ni tema pogovora saj se ne postavljam na področju lingistike. Zato to ni opravičen razlog, da me napadate v mojem poklicu, ki pa nima nobene veze z jezikoslovjem.

- In je še eno čisto moralno vprašanje: s kom naj bi bila prijatelj? S tistimi, ki zavajajo ljudi, ki prodajajo »staro tehnologijo« ali marketinške fore ki vodijo svet v propast, ali bi bila prijatelj prevaranim in zatiranim, ki so žrtve v vsej tej »igri prestolov«?Zakaj me pa uničujejo ravno tisti, zaradi katerih sem marsikaj žrtvovala samo da bi jim pomagala? A ščtitijo tiste, ki jih nategujejo!


Na ta način, ste vsi, tudi homeopati, ki jamrajo, da niso priznani in se jim omejuje delo, vse naredili da uničite homeopatijo.35 views0 comments