top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

Zakaj človeštvo propada?

Updated: Feb 19


V zadnje čase se pa kar veliko potepam po muzejih in galerijah. Če imam priložnost (in dokler me ne opazijo in naženejo) se »prištulim« kakšni skupini in poslušam razlage njihovega vodiča.

Te dni sem dvakrat zaporedom, na različnih mestih, slišala razlage o presenetljivih odkritjih, do katerih so prišli pri izkopavanjih v Pompeju. Ugotovili so, da perspektivo v slikarstvu niso odkrili nam znani slikarji 13-ega in 14-ega stoletja, kot smo to prej mislili. Perspektiva, ustvarjena z različnimi nijansami barv, je prisotna že na čudovitih slikah in mozaikih iz Pompeja.

Torej, v antični Grčiji (od koder naj bi umetnost in obrt preneseni v Pompej) so znali za perspektivo in jo tudi uporabljali že 2000 let preden smo jo mi »odklili«. Sedaj se pa sprašujejo, je povedala vodička, kako je to mogoče, da se je toliko znanja tako zelo pozabilo.


Tudi v številnih dokumentarcih prikazujejo, kako arheologi vse večkrat naletijo na dokazila o neverjetnem znanju človeka že v prazgovodini, ki dokazujejo, da marsikaj nismo mi prvi, šele pred kratkem odkrili. Marsikaj pa še danes ne vemo in ne obvladamo, kar pa so obvladali naši daljnji predniki, za katere smo še vedno prepričani, da so bili samo opice, v najboljšem primeru neki primitivni praljudje.


Odgovor imamo pred nosem, samo smo ŽE tako poneumljeni, (na sploh v zadjih 30. letih) da tega procesa več nismo v stanju videti niti ga želimo videti. Živimo v iluziji, da gre za napredak. Res gremo naprej, samo ne navzgor temveč navzdol, v propadanje.


Zelo me je presenetilo, ko sem pred kratkim začela nailaziti na »strokovne« knjige, ter na razne delavnice in seminarje, na kateih vam, seveda za plačilo, ponujajo »najnovejša dognanja« o tem, kako v vsakdanjem življenju varčevati s tem ali onim. Do pred kratkem so me imeli za norca, ker, na primer, vrčeke in druge predmete za enkratno uporabo nisem takoj vrgla v smeti temveč jih še uporabljala. Sedaj pa plačujete seminarje, da bi se tega naučili! Podobno je tudi s gospodinjskimi veščinami: Na seminarjih vas morajo poučiti, da se da (in kako se da) prekrojiti stara obleka v novo in moderno ali o tem kako je treba zašiti gumb. V moji mladosti je to štelo v znanje in veščine, ki jih je vsak, samoumevno obvladal, dejansko je rasel skupaj s tem. In nikomur ne bi padla na pamet tako nora ideja, da bi za tekšne, samoumevne reči organiziral seminar.

Tudi na strokovnih področjih ni boljše.

Pred leti sem z enim svojim, malo starešjim kolegom bila na strokovnem vzposabljanju za zdravnike splošne medicine, ki ga je izvajala Klinika. Mene je navdušila neka »novost«, moj kolega pa mi je pozneje pokazal svoje zapiske s faksa (od pred 10-15 leti). Ravno o tej temi in ravno tako, kot so na kongresu prikazovali, so nas učili že pred desetletjem. Jaz pa sem mislila, da je novo odkritje.

Kako sem se sramovala, ko mi je pripomba mojega kolega vrnila v spomin, da smo se res o tem učili. Sram me je bilo, da mi je to tako izpadlo iz spomina, a bila sem priden študent in tudi po tem sem se vedno veliko učila.

V zadnjih letih pa je biznis ogromno starega znanja, v cilju manipulacije in profita prikazoval kot »najnovejša dognanja«. Najhujše pa je to, da je za marsikaterega od teh »najnovejših revolucionarnih dognanj« že zdavnaj bilo dokazano, da trditve niso bile pravilne, niti ukrepi ne, ki so se temeljili na teh trditvah.

Napačno je bilo, na primer, proširiti mnenje, da ogljikohidarte (kruh in podobno) treba vreči ven iz prehrane. Kljub tem ugotovitvam, kampanja proti njim se je obdržala, samo v malo drugačni preobleki. Enako napačno je bilo, da naj bi dodajali vitamine, ker pač naj ne bi bilo dovolj to, kar dobimo skozi prehrano.

Tako je tudi s hipnoterapijo. Nekaj časa je bila zelo v modi, pa so jo opustili, ker se je izkazalo, da ni dovolj učinkovita.


V to področje pozabljenega znanja sodijo tudi epidemije.

Nekdo me je napadal, ko sem pisala o epidemijah. Trdil je, da je moje znanje zastarelo ker je od takrat medicina napredovala in o epidemijah več vedo kot takrat, ko sem se jaz učila.

Takšno stališče je totalno napačno!

Epidemije so lahko preučevali do v podrobnosti takrat, ko so one bile kar naprej prisotne. Očitno so pravilno pristopali zadevi ker epidemij zelo dolgo ni bilo več.

Kot je videti, znanje o tem se je izgubilo, pa so se zaradi tega vrnile nazaj. To ne govori o napredku temveč o propadanju medicine.

(PRIPOMBA: Zdi se mi, da znanje, na primer, v zvezi z epidemijami in njihovim izginotjem ni treba iskati v modrih knjigah in strokovnih spisih temveč v nečem, kar je bil sestavni del značaja in vsakdanjega življenja TAKRATNEGA ČLOVEŠTVA - vsakdanji »ritual«, »navada«, oziroma nekaj, kar nihčne ni zapisoval kar je bilo samoumevno, tako samoumevno, da nihče niti pomislil ni, da bi lahko bilo drugače.)


V to skupino pozabljenega znanja bi dodala tudi spoznanja o tem, da se narava ne da obvladati in se je ne da tako problikovati, kot so to ljudje mislili. Čeprav so svoja stališča tudi takrat »znanstveno« potrjevali, škoda, ki so jo naredili je gromozanska.

Pozabili so pa tudi svoje ugotovitve o tem, da je narava, ko jo pustiš, da na miru dela svoje, v stanju popraviti škode, ki jih je človek naredil.

Pri epidemijah je od prejšnjih do današnje minilo nekaj desetletji. Katastrofalno pa je, da od nauka o škodi našega vplitanja v naravne procese ni minilo NIČ ČASA! Z ene strani se kriči o zaščiti narave in se bori proti onesnaževanju, SOČASNO pa se jo uničuje in onesnažuje veliko huje kot je to bilo poprej. In v vsemu temu uničevanju, krave, ki punkajo metan ali izpusti dizela so samo pljunek v morje- samo neresno igračkanje in iskanje grešnega kozla, da se ne bi videli pravi krivci.


Uničevanje narave je tudi ta gonja proti mikrobom, (sedaj najbolj auktuelne so norosti proti koroni) in obljube, da ga bodo »izkoreninili«. Kar pa le ne gre tako, kot so si domislili.


Genetske mahinacije so pa uničevanje življenja V KALU.


V uničevanje narave sodijo tudi vsi nauki, (narejeni izključno v interesu nekogaršnjega profita) ki govorijo o tem, kako izključiti lastno fiziologijo in hoteti vse preoblikovati na podlagi dekretov nekogaršnje omejene človeške glave, sedaj pa celo z računalnihškimi aplikacijami. Vse to pa se prikazuje celo kot napredek v resnici pa je NEUMNOST!

Zato v uničevanje narave in pozabljanje že obstoječega znanja sodi tudi informatika. Saj človek trdi, kako je odkril nekaj novega česar prej ni bilo, kar pa ni res

Ker vse to smo že imeli in imamo ga še vedno, samo ga z vsemi silami hočemo izkoreniti.

Pravi, originalni, brezčasni in brezgrešni »računalniški in medmrežni sistem« je bil ustvarjen že pred milijardami leti, ko je nastala prva celica!

Ljudje so o njem imeli popolnega znanja, razumevanja, zavedanja in so se mu v popolnosti prepustili. To znanje je še vedno prisotno v zavesti ljudstev, ki jih imenujemo za »primitivna« a njihovo znanje za praznoverne legende samo zato, ker so medmrežni sistem imenovali »bog«, mi pa smo postali tako silno neumni in nesposobni, da niti razumeti nočemo še manj pa sprejeti, da smo samo delček narave ne pa bogovi, gospodarji, a najmanj pa kreatorji ŽIVLJENJA.

Do te mere smo poneumljeni, da se danes niti to več ne ve, da obstaja fiziologija, ki upravlja z našim telesom in za to ne potrebujemo nobene »pametne« ure niti aplikacije, ki nam bo dopovedala kdaj in kako smemo dihati in koliko korakov potrebujemo narediti v enem dnevu, da bi to bilo zdravo za nas.

In vso to računalniško skropucalo moramo jemati kot novo iznajdbo in ga moramo postaviti za našega novega boga, kom naj bi se v popolnosti prepustili. Pravega boga, kot je to tudi fiziologija, pa naj v popolnosi izbrišemo ne samo iz funkcije temveč tudi iz spomina. Saj smo že na tem, da računalnike imamo za kreatorje sveta.


Človek v tej padli obliki zna razmišljati samo dvodimenzionalno. Zato je marsikaj napačno razumljeno in uporabljeno, seveda, tudi zlorabljeno. Vendar danes ni nič drugače. Danes je celo slabše, kot je bilo prej.

Da računalnik obvlada zadeve, ki jih mi ne, je samo NAVIDEZNO. Namreč, kot smo zgubili znanje o perspektivi in o ogromno drugih zadev, tako smo izgubili tudi številne sposobnosti, ki smo jih prej zagotovo imeli. (Če imajo živali, zagotovo jih je imel tudi človek).

Morali bi se vprašati, zakaj smo izgubili sposobnosti in znanja in se potruditi pravilno razumeti obstoječe drobtinice, ne pa izmišljati novodobne nadomestke za boga a še obstoječe drobtinice znanja zmetati v smeti, kot ničvreden šrot.

In dok je božji medmrežni sistem ustvaril življenje, ta novi, s katerim tega božjega hočete nadomestiti, pa ga razdira in uničuje.


V pozabo se silijo tudi vse modrosti in dosežki, kot sta logika in morala – z ene besedo vse to, kar je od opice naredilo ČLOVEKA in vse to kar je človek z muko pridobival tekom tisočerih let, da bi dosegel današnji nivo (dejansko: nivo od pred 30 leti), ko je bil samo še en korak od »mature« in s tem do doseganja prave suverenosti ki bi ga pripeljela v osvobajanje.


Te nove, popularne metode vam dopovedujejo absurdnosti: da imater pravice do vsega, kar si domislite, da se sanje morajo izpolniti ne glede na to kaj »sanjate«, da imate v vsemu prav, da »vi že veste najboljše« a preteklost je treba pozabiti.

Tako ste uničili osnovno metodo učenja, ki jo tudi živali obvladajo. To pe je »učenje na napakah«.


Da bi razložila to kompleksno zadevo, bom uporabila primer, ki sem ga doživela pred nekaj dnevi.

(PRIPOMBA: Napaka medicinske znanosti ni v tem, da ne bi bilo res to, kar trdijo in kar so ugotivili o funkcioniranju telesa. Napaka je, da so vse omejili na telesno raven in v zlorabi vsega tega sistema.

Čeprav mislim in pristopam drugače, to ne pomeni, da sem se odrekla medicinskemu znanju. Tudi sedaj, pri tem primeru, bom ostala v okvirjih medicine.)


Gre za srčni infakrt. Pri življenjsko nevarnih stanjih mora biti izdelanan točna doktrina in RUTINA kako pristopiti. Saj mora tim prve pomoči biti uigran in hiter. Sicer nima učinka.

Tako obstaja tudi doktrina o terapiji infakrta, na sploh v akutni fazi.


Pred kratkem sem na fb-u slučajno prebrala objavo, ki jo je nekdo posredoval. V tej posredovani objavi so bili neki napotki za jemanje Aspirina pri infakrtu. Tekst je bil kot »strokovni nasvet« o skritem znanju, ki je bistveno, kljub temu pa ti zdravniki ne povedo, a moral bi znati, da bi si rešil življenje še preden ekipa za prvo pomoč pride do tebe.

Meni se je čudno zdelo, da bi to, kar je v prispevku bilo opisano, bila nova doktrina za prvo pomoč pri infarktu. To sem tudi napisala in dodala, da ne vem natančno, ker nisem več v toku z medicinsimi doktrinami. Povdarek sem dala da je ta objavljen nasvet treba PREVERITI. Kot obrazložitev sem napisala še to, da strokovno osebje strokovnih zadev ne razpravlja z laiki v podrobnosti. Laiki tega tako in tako ne bi razumeli, povedo pa jim na neki prilagojeni način. Tistim pa, ki se preveč vtikajo in tečnarjo, povedo nekaj, samo da bi jih umirili in da bi jim »zamašili usta«, pa da prenehajo ovirati rešilce v svojem delu.

Na to me ta tip, ki je posredoval to »strokovno« informacijo, a matorec kot jaz, nahrulil, ker se upam za laika reči, da je laik in se upam trditi, da laiki ne vedo enako toliko in tako, kot strokovnjaki svojih poklicev, ki so temu posvetili celo življenje.


In to je tako na vseh področjih.


... in, kakšen svet smo dobili?

Takšnega, kot ste ga hoteli!

Niste hoteli nauk s pomočjo katerega bi postali bolj sposobni. Hoteli ste nauk, ki vam napihuje ego in ki vam dopoveduje, da se vam ničesar ni potrebno učiti, saj že sedaj vse veste. To pa, kar ne veste, to niti ne obstaja.

Hočete verjeti, da če vi ne razumete, je lahko samo zato, ker je neumnež ta, ki vam razlaga ali pa je neumno in neobstoječe to, kar vam razlaga. Zato vam, ki si domišljate da ste vsevedneži, za to niti ni treba zapravljati časa.


Hoteli ste nauk, ki vam dopovedaje, da vi vedno imate prav ter, da vam nihče ne sme prigovarjati, ker to bi žalilo vašo občutljivo dušico.


Hoteli ste nauk, ki vam dopoveduje, da ne potrebujete učiti se, saj je dovolj nekaj klikov na računalnik pa da postanete milijarderji. Tudi za šole mislite, da niso potrebne, saj vse najdete na internetu – kjer nekritično modrujejo takšni, kot tisti starček in delijo svoje »strokovne« nasvete...

Vam pa naj bi zadoščalo, da izbirate na podlagi čustev ker to, kar vam je všeč, je zagotovo resnica. Celo draga coachinja je izjavila, da intuicija je samo tista, ki vas vedno hvali. Torej, niti bog te ne sme kritizirati, če noče, da ga odkljukaš.


Nevromarketing pa vas uči, kako ni pomembna vsebina temveč samo pakunga. Zato, ker čas niste porabljali za učenje poklica, imeli ste ga dovolj, da se učite kako nategovati ljudi in prodajati skrpucala kot prvovrstni izdelek.


In tako ves svet šušmari. V tej množici šušmarjev pravi strokovnjaki ne morejo preživeti.

Strokovnjak umre. S tem umre tudi njegovo znanje. Tudi če je hotel to znanje predati drugim ni mogel ker to znanje nihče ni hotel imeti. Zakaj bi ga hotel, ko je vsak postal prepričan, da on že vse ve.

Po smrti strokovnjaka ostanejo takšni, čigar znanje je pomanjkljivo. Takšni so postali tudi učitelji (danes lahko narediš tudi magisterij brez, da si imel en edini dan prakse v svojem poklicu. Ali pa si naredil prilagojeni hitri tečaj homeopatije, in si že postal učitelj homeopatije na »ŠOLI« za ostale, ki so prihajali. In tvoji učenci pa, na podlagi tvojega neprimernega znanja s svojo poneumljenostjo, skupaj s pozabo, sedaj gredo poučevati nadaljnje generacije.

(PRIPOMBA: To se ne dogaja samo s homeopatijo temveč na vseh področjih).


Torej, tudi to znanja, kar ga je še ostalo, po smrti strokovnjaka, hitro izzveni.

Izdelki so temu primerni - vse slabši. A dopovedujejo nam (oz. dopovedujemo drug drugemu) da se ne da drugače.

Tako se, kot verižna eksplozija, širi neumnost in pad celotne kvalitete življenja. V nekaj pičlih generacij bomo dosegli nivo, ki je celo nižji kot od opic. Saj one že obvladujejo logično razmišljanja, proti čem se človek tako močno bori in ga briše iz »uporabe«.


Če pa bi bilo samo to, bi še bilo dobro, saj od podna je le neke možnosti, da se ponovno dvignemo. Dogaja se pa nekaj, na kar niti Einstein ni mislil takrat, ko so ga vprašali za mnenje o III svetovni vojni. Sodobna tehnologija, ki je ustvarila sodobna orožja in sodobna sovražna in uničujoča mentaliteta bo v popolnosti izbrisalo ne samo človeštvo temveč tudi celo Zemljo.


Slišim vas kako mi oporekate in trdite kako je super pametnih ljudi. Oni so ustvarili vse te računalnike in super zadeve.

Tudi tisti bodo izumrli, ki so ustvarili računalnike. Ti se pa tudi tega ne boš naučil, ker so te prepričali, da v tej novodobni religiji vse to »pada z neba«

Tej situaciji najbolj odgovarja en stari vic, ki je nastal v časih, ko so nam plače začeli nakazovati na tekoči račun, mi smo pa dobili čeke, s katerim smo lahko plačevali. Vic je nastal na podlagi realnih situacij, saj človek ni imel občutka o denarju in kako to s čeki gre. In ko so – kot vic pripoveduje- prišli nekoga opozoriti, da že ima minus na svojem računu, ta pa je veselo odgovoril, da ni problem, saj jim bo napisal ček, na ta znesek.

Danes pa bi, ob sesutju računalniških sistemov razmišljali kako na drugačen način doklicati ali zapovedati "siri" ali "aleksi" da le zmešajo za nas ta jajca, ki jih hočemo za zajtrk.


Danes je tudi vse manj učiteljev pripravjenih prenesti svoje znanje na druge, saj če ti da svoje znanje, ti mu boš postal konkurenca, in ga boš takoj uničil.


Torej, računalničarji bodo izumrli, znanje izginilo, računalniki pa se pokvarili...


Vmes so pa tudi tvoje možganse celice odmrle, ker jih nisi treniral. One tudi potrebujejo fitnes in ne samo mišice. Ta silna avtomatizacija in kompjuterizacija, ki ti »olajša življenje« nas v popolnosti poneumlja. Pomislite samo, koliko možganskih celic je potrebnih npr za vožnjo z avtom.

Jaz sem zgubila sposobnost orientacije, od kdaj uporabljam navigacijo. Sedaj moram narediti še kakšno lekcijo ozaveščanja, da bi pridobila nazaj te sposobnosti.


Celo ta minimalni možganski trening odpade, ko si moral zapomniti kaj imaš v hladilniku in kaj ti je treba kupiti.


V igri pa ni samo to!!!


Pred nekaj leti je moja mama jezno hodila po hiši. Na moje vprašanje zakaj se jezi je odgovorila, da je hotela narediti neko sladico sedaj pa ne more, ker je zmanjkalo elektrike pe ne more zmiksati jajca.

Ko sem jo opozorila, naj vposli moža (mojega očeta) ki ji je prej vedno tako pomagal, da je s kuhačo zmešal rumenjake, se mama zdramila..

Torej, moja mati, ki je večji del svojega življenja preživela brez mikserja in so jajca mešali na roko s kuhačo, je POZABILA na to in če ni bilo elektrike, ona je bila imobilizirana. Vi pa niti slišali niste, da se lahko jajca zmešajo tudi brez mikserja. Vaši otroci pa imajo samo da naročijo »aleksi« ali »siri«...

Torej: izumiru strokovnjaki, ki so še znali. Namesto znanja se širi spaka.

To, kar so ustvarili, kot tudi računalniki se uničijo.

Tvoji možgani so pa zakrneli.

Zakrneli možgani lahko ustvarijo samo nadaljnje in vse večje spake.

Pozabi se pa tudi pomen tega, kar je ostalo.

Po tem pa ti nekdo izključi elektriko in izključi internet...


Na vse to pa treba dodati še AKTIVNO UNIČEVANJE mentalnih funkcij.

Zgodovina vse bolj prihaja do tega, da so velike in visokorazvite civilizacije propadle zaradi razvratnega in uživaškega življenja.

Kot je videti, o tem nihče ne želi znati!

Saj marsikdo opozarja in piše o tem tudi danes pa, kot je videti, se nič od tega ne vpošteva.

Z ene strani iščete »dlako v jajcu« zaradi »zdravega življenja« z druge pa se uničujete v gonji za neskončne zabave, alkohol, mamila, seksulana pretirivanja in nastranosti.

To je v modi! To se oglašuje, na tem se da najbolj zalužiti (zraven zaslužka na bolnih ljudeh).


To, da razne računalniške metode dokazujejo da uporabljamo možgane v celoti še ne kaže s kakšnimi mislimi in kakšnimi funkcijami se naši možgani ukvarjajo. A iz prakse lahko vidimo, da se svet ukvarja z neumnostmi, z družabnimi mediji, z igranjem igric, s sanjarjenjem o virtualni realnosti in o tem kako, z zlorabo nevroznanosti, nategniti tega drugega.


Knjige, ki jih pišejo znanstveniki, ki so predavatelji tudi na univerzah, mi se zdijo vse bolj plehke in neumne, pa ne samo zaradi stila pisanja temveč zaradi oskogledosti, zaradi nepovezovanja številnih drugih dejstev. Teoretizirajo o zadevah, ki so že njihovi kolegi z drugega področja dokazali ali pa je svetu že znan, oni pa to postavljajo kot neznanka, ki ga bodo oni šele razkrili. Ali pa, na sploh v svojih sklepih in nasvetih, predlagajo (kot nekaj bistveno novega) takšne reči, za katere je že dokazano, da ne delujejo ali pa so otročje.


Človeštvo ni veliko napredovalo niti s tehnične strani. Saj je bilo veliklo težje v primitivnih okoliščina sestaviti precizno delujoči stroj, katerega prej ni bilo, kot danes z novimi materiali samo poustvariti nekaj, kar že obstoji od pradavnin.

To, za čem današnji svet resnično teži je, ustvariti sofisticirane načine MANIPULACIJ TER UBIJANJA ŽIVLJENJA na čim bolj efikasan (uničujoči) način. Ozorima, kot mi je sin razlagal že pred leti, da se danes raziskujejo in iščejo materiali in tehnike, ki naj ne bi zdržali niti en dan dlje, kot kar je garancijska doba tega izdelka. To pa pomeni, da se ne išče kako izboljšati temveč kako UNIČEVATI.


Ne napredujete, niti hočete sprejeti nič novega. Samo igrate Frankenšteina ki iz različnih starih naukov, zdravstvenih, religioznih, filozofskih sistemov vleče ven koščke, in jih zlaga skupaj, da bi dosegli neke svoje (neumne) cilje.


Vsaka od teh modrosti, iz katerih sedaj vlečete ven koščke in sestavljate svoje spake, so bili kompletni sistemi, ki so bili dani določenim skupinam ljudi, na določenih prostorih in v določenem času, ko so se nahajali na določeni stopnji svoje duhovne in osebnostne rasti. Ko so to stanje prerasli, so dobili nove sisteme.

Že to je bilo napačno, da starih sistemov niso opustili samo so se vojskovali in hoteli premagati drug drugega ali pa so istočasno z novim, častili tudi to, kar bi bilo potrebno napustiti.

Ne samo da tako, iz »mrličev« sestavljeni vaši sistemi ne veljajo, temveč so uničujoče spake, ki samo pojačajo že obstoječi razdiralski kaos v svetu.


Človeštvo je tisočletja počasi le napredovalo in doseglo neki strop. Da se ne bi nadaljevlo vrtenje v krogu, ker naprej na prejšnji način več ni šlo, smo pred 30 leti dobili pot. Pa ga niste hoteli. Zato sedaj svet pogreza.

Npr. o krizi v zdravstvu zaradi neučinkovitosti medicine za stanja, ki, smo se učili že na podiplomskem.

Freudova psihoanaliza je odprla pot ker je dokazala, da človek ni samo materija in da tudi druge zadeve vplivajo in ustvarjajo bolezni. Tako je nastal pojam: »psihosomatske bolezni«. Vendar klinična medicina je psihologiji zaprla pot in vse naredila, da še bolj, kot kadarkoli prej, omeji človeka na materialno raven.

Sedaj pa velja že to, kar je nek avtor napisal v svoji knjigi: da se ni življenje podaljšalo. Podaljšalo se je umiranje in s tem tudi trpljenje.

V neki drugi knjigi sem brala, da je ameriški kapitalizem moral propasti že po oni svetovni krizi, na sploh pa pred drugo svetovno vojno.

Jaz bi, s svojim besednjakom povedala, da je veljal plus-minus: socializem - kapitalizem. Oba imata prav in oba imata krivo.

Kako je to možno?

Ker rešitve nikoli niso aritmetična sredina na dvodimenzionalni ravni temveč je NEKAJ TRETJEGA. Zato oba pola morata propasti, da bi se lahko rodilo tisto ta pravo TRETJE, ki inkorporira in eno in drugo, ni pa ne eno ne drugo.

Pa se kapitalizem ni pustil. Rešila jih je samo manipulacija. Vendar sedaj se ne dajo manipulirati tisti, ki so jih prej izmanipulirali. Zato raste nevarnost vseuničujoče vojne.


Ekonomska miselnost, za katero je nekdo dobil celo Nobelovo nagrado, se je tudi že zdavnaj pokazala za zgrešeno. Oni tamo pa preživijo, ker ta sistem prodajajo nam a mi oberočke sprejemamo »ameriške sanje«, ko so oni že zdavnaj prenehali sanjati.

Tudi sanje o možnosti kar tako prekrojiti naravo »po meri človeka« se je že pred leti sesulo. Namesto, da odnehate, sedaj razdirate naravo v popolnosti – do ostnovnih gradnikov materije.

Če vse to, kar so dejstva, skup spravimo, dodamo še »učinek metulja« (kar pa je matematična zadeva ne pa »ezoterična« traparija) in dodamo neke takšne ezoterike, kar pa je dejansko dokazana z Einsteinovo teorijo relativnosti in o istovetnosti materije in energije, dobimo en zelo deprimirajoči sklep. Poskušala ga bom opisati čeprav to ni lahko. Lažje bi bilo, če bi obvladala matematiko in fiziko na zelo visokem nivoju, kar pa ne obvladam.


Namreč, človek je v tehnologiji šel vse globlje v materijo. Pa niti ne do molekul in celo do atomov ne, temveč do subatomskih delcev in energij (cepljenje atomov za pridobivanje energije).

Tako je izkopal bistvo in prišel na začetek tega materialnega sveta, saj je materija samo »trdo agregatno stanje« energije.


Pozablja se, da smo tudi mi, na prvem mestu energetsko-duhovno bivje, ki se spušča dol in postaja vse bolj MATERIJA.


Če se uniči materija, še vedno ostaja energetskii nivo, ki se lahko spusti nižje in se ponovno "rodi" v materialni obliki.

Zelo primitivna primerjava je npr led. Če ga zagrevamo, bomo dobili "plinovito" stanje te vode, ki se vaki čas spet lahko pretvori v trdo agregatno stanje.


Vi pa, na vseh področjih človeka popolnoma režete od vseh drugh stanj, ki niso trda materija. Ne samo da je odrezano to, kar se je imenoval »bog«, sedaj pa se reže tudi ta »pametnejši v nas«, ki je dejansko fiziologija mentalne in drugih energetskih ravneh.

Pa še to vam ni dovolj. Režete že tudi konkretno fiziologijo in si lastite pravice z obstoječo, še živo materijo upravljati in je podrejevati računalnišim programom.

Razdirate pa tudi živo materijo s genetskimi mahinacijami.


Ko pa ste odrezali vso energijo, a materijo tudi razdrete, to, kar imenujemo »človek«, se nikoli več ne bo mogel obnoviti.

Kot je videti ustvarjanje človeka je bil najbolj neodgovorni eksperiment boga. Namesto, da je vsekal, ko je videl, da gre vse narobe, on je dal prosto voljo človeku. In človek je uničil samega sebe in obstaja nevarnostjo, da uniči tudi svet.

No ja, bog je tako »opral roke«. Saj ni on kaznoval človeka in ni ga on uničil. Dal mu je vse, kar je hotel. In človek je uničil samega sebe—točno tako, kot je to tudi zaslužil.


No ja! Lahko rečete, da je to samo neka moja črnogleda norost. Vendar, čisto dovolj je tega, kar so dejstva in ki nam danes grenijo življenje in za nas je dovolj da bo naše življenje do konca uničeno, za k