top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

Vročinsko stanje pri otrocih

Updated: Jan 26Nepravilen odnos do vročinskih stanj otrok in napačno ukrepanje ob njihovem nastanku ima lahko hude posledice, na katere sploh ne pomislimo.


Desetletni deklici je postalo slabo zvečar na morju, potem, ko so ves dan bili na čolnu. Tudi bruhala je. Naslednji dan ji je bilo slabše in je dobila rahlo vročino (37,2 °C) …

Prvo, na kar bi človek pomislil, je izčrpanost in preveč sonca. Torej, da gre za neko blago sončarico.

Povem svoje mnenje in priporočim Belladonno − osnovno homeopatsko zdravilo za sončarico. Hitro pomaga tudi v hudih stanjih. Pri tako blagem stanju bi zagotovo zadoščala ena doza in po 15−20 minutah bi bilo že vse v redu.

Vendar me niso ubogali. Mati, ki je medicinska sestra v neki ambulanti, je dala otroku sirup proti vročini …!

V redu! Edino starš ima pravice odločati o terapiji svojega otroka. Ker je mama medicinska sestra, je samoumevno (za Slovenijo!), da se bo odločila za medicinsko metodo. In, seveda, ker je medicinska sestra, je vsakomur samoumevno, da se spozna na to, kako se v medicini tem stvarem streže.

In, ker je medicinska sestra, bi jo tudi vi, kot laik, posnemali. Mar ne?

Vendar ona se NITI SLUČAJNO NI RAVNALA po uradni medicini!

Za kaj gre?

Po uradni medicini VROČINO TREBA ZNIŽEVATI ŠELE, KO JE NAD 38 ºC – po nekaterih mnenjih pa, ko je nad 39 ºC. A tudi takrat samo v primeru, če človek trpi zaradi nje. Namreč, marsikdo se dobro počuti v stanju visoke febrilnosti. Temu vročine ni treba zbijati. Če pa je potrebno, naj se to dela z mrzlimi obkladki ne pa za antipiretiki. Tako so ravnali tudi na intenzivnem oddelku Kliničnega centra. Mislim, da se uradno medicinsko stališče na tem področju v zadnjih letih nič ni spremenilo.

Kljub temu se izven zidov fakultete in Klinike nihče ne drži napotkov uradne medicine. Ne samo laiki, temveč tudi zdravniki masovno delijo antipiretike, tudi otrokom, praktično še preden bi vročina narasla.

Znanstveno je dokazano, da možgani, na podlagi informacij s »periferije« o napadenosti organizma, dvigajo telesno temperaturo. To naredijo IZ OBRAMBNIH RAZLOGOV.

Namreč, vročina deluje v dveh smereh. Z ene strani sama vročina škodljivo deluje na mikroorganizme, z druge strani pa se zaradi povečane telesne temperature vsi procesi v telesu pospešijo.

Tako se pospeši izdelava obrambnih celic našega imunskega sistema, pospeši se dihanje, delovanje srca in krvotok ...

Organizem je maksimalno aktiviran s ciljem ohranitve ali povrnitve svoje integritete.


Antipiretik naredi VEČKRATNO ŠKODO:

- Izničena je temperatura, ki sama po sebi kuri bolezen. S tem pa je

- ...izničena stimulacija našega obrambnega sistema,

- poleg tega pa antipiretiki ŠE DODATNO imobilizirajo naš imunski sistem in faktorje, ki v tem sodelujejo. Npr. direktno blokirajo izdelavo in funkcijo belih krvničk, ki so pomembne za našo obrambo.

- In, seveda, kemija kot kemija − ima svoje škodljivo delovanje.

Ni vam treba verjeti, da se npr. s homeopatijo takšna stanja lahko uredijo v kratkem času.

Vendar to, kar se dela z izgovorom, da gre »za medicino«, nima veze z medicino, četudi to izvajajo zdravniki ali pa medicinske sestre. To je samo zloraba medicine in dejansko KRIMINAL.

Bojite pa se vsega. Ob policah v trgovinah študirate ure in ure o sestavi določenega izdelka. Kupujete specialne »pametne ure«, »pametne programe« in mariskatero drago neumnost, ki naj bi vam pokazala »nevarne« kemikalije. Na vsakem izdelku naj bi bil cel elaborat o sestavinah in njihovem delovanju —da le ne bi bila notri neka drobnarija, za kar ste prepričani, da bi lahko škodovala. A edini škodljivi dejavnik za vas in vašo družino ste VI SAMI. Kot npr. v tašnem stanju, kjer je bil otrok, popolnoma po nepotrebnem, celo zastrupljan.


Če že nočete homeopatske pripravke, ni problem! Že to bi bilo dovolj, da tega otroka pustite kakšen dan počivati na hladnem z dovolj tekočine.

Verjetno tudi tega ne veste, da otroci pogosto (odrasli že bolj poredkoma) lahko dobijo visoko vročino po fizični obremenitvi, celo zaradi navadne utrujenosti. Po kakšni telovadbi vročina jim lahko naraste tudi nad 39 ºC. To ni bolezensko stanje! Določen tip človeka prirojeno reagira na ta način. Ne ve se zaradi česa in nič ni narobe s tem. Po kratkem počitku vse izgine samo po sebi. Ob tem nima nobenih drugih bolezenskih znakov ali kakršnihkoli problemov.


Veliko otrok ima tudi normalno malo višjo bazalno temperaturo. Torej, otrok je popolnoma zdrav, vendar ima kar naprej temperaturo nekaj čez 37 ºC. Nič ni narobe in ne potrebuje nobene terapije.


Tudi dehidracija lahko sproži porast temperature.

Sedaj sem hotela napisati, da vse to »lahko preverite«, potem sem dojela, da danes to več ni tako lahko, kot je bilo pred nekaj leti. Danes se je razpasel ta ameriški biznis in gonja za velikimi zaslužki. Največ pa se lahko zasluži na bolnemu človeku.

Zato se tudi tega nihče ne želi zavedati, da se »autsorsa« tudi pisanje »znanstvenih tekstov« o zdravju. To pomeni, da je tisti, ki hoče prodati neko svojo neumnost (a takšnih je vse več!) najame nekega pisarja tekstov, ki mu za drobiž napiše neko ušečno izmišljotino. Potem jo spakira v čudoviti dizajn. Vi pa, na podlagi všečnega dizajna mislite, da je to znanstvena knjiga in v njej verodostoja resnica.


Pa tudi na Internetu vsak lahko piše kar koli če, a neki laik, ki išče informacije, nikoli ne bo znal razbrati katere so ta prave in katere napačne informacije. Namreč, področje človeka je preveč zapleteno in komplicirano in zato je na tem področju najlažje nategovati ljudi.

Tako je danes postalo težko preveriti tudi takšno preprosto dejstvo o vročinskih stanjih. Pa še medicina je postala močno korumpirana. Tako so se izgubile tudi preproste resnice.


Malo matematike pa le lahko uporabite. Lahko hitro izračunate, s koliko strupa ste obremenili svojega ljubega otročička, še preden bi sploh stopil v življenje.

Sedaj pa še uporabite znanje geometrije in spojite te točke in podaljšajte, da vidite, kam to vodi!

288 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page