Blog

Svet iz drugačne perspektive

UČNI PROBLEMI PRI OTROCIH


POTLAČENA AGRESIVNOST je pogost vzrok otrokove nesposobnosti dohajati učno snov, celo njegove retardiranosti.

Brutalno povedano: bolj ko boste vzgajali otroka da bude priden, nežen, ljubeč, to bo bolj topoglav.

Namreč, obe te motnje so v povezavi s srčno čakro. Danas popularni nauki in terapevtske metode so, brez izjeme, bazirane na ZATLAČEVANJU, ne pa na pravem razreševanju težav.

Torej, na ta način priučena prijaznost je samo fasada (hinavščina), za katero se v otroku tudi naprej skriva njegova globoko zatlačena jeza, sovraštvo in še masikateri nepridiprav. Ta, tako izgrajena osebnost je kot nove tapeta za trohnečo se hišo.

To pa še niti ni najhujši problem. Najhujši problem je, da je agresivna osebnost v otroku "odgovorna" za učenje in znanje. Če se agresivec poglači v "zapor" z njim človek gubi tudi svojega sposobneža.


Najbolj logično izhodišče za pravo razčiščevanje naših nepridipravov je vprašanje o vzrokih (na primer) jeze.

Lahko da je otrok jezen, ravno zato ker ga kar naprej PROGRAMIRATE v nekaj, kar ni on. Lahko je jezen iz obupa, ker ga ne sprejemate takšnega, kot je (pa niti ni nujno da je z njim kaj narobe). Npr. ena mamica je jamrala, kako je žalostna in ne more sprejeti, da njen malček ni idealen. Otročiček pa je bil super v vsem, ni pa kazal nadarjenost za umetnosti. Ampak mamico ni zanimala njegova nadarjenost in veliki interes za matematiko in za druga področja, ki jih je vse super obvladal.

Po nekem času se mi je mamica hotela pohvaliti kako je naredila lekcijo. Povedala je: »Sprejela sem, da moj otrok ni idealen«.

Takrat ji več nisem uspela dopovedati, da naj se globlje zave svoje neprimernosti, saj še naprej, super sposobnega in pridenga otreoka ima za neidealnega samo zato ker ne kaže nadarjenosti niti interesa za takšno umetnost, ki bi ga ona hotela.


Otrok dobro čuti, kako ga ne sprejem