Blog

Svet iz drugačne perspektive

TITO kot princip ne pa kot forma


(Del teksta je bil objavljen začetkom leta 2021. Sedaj je predelan in dopolnjen)


TITO bi moral poslužiti KOT VZOR, KI JE POSTAVIL TEMELJE »SREDNJE POTI« pri vodenju ene države. Njegova "srednja pot" ni bila samo aritmetična sredina na dvodimenzionalni ravni Njegova pot je bila ta prava - multidimenzionalna.

To je bilo to BOŽJE TRETJE, ki ga pri Transformni osebnosti terapiji (TOT) iščemo vsepovsod in ki je edina pot, ki nas vodi ven iz problemov.


Janša in njegovi so pred več kot enim letom izjavili, da drugi nimajo kaj kritizirati njega, če niso v stanju dati nikakršen konstruktivni predlog o tem kako naprej.

Imel je prav!

Tudi novoizbrana vodilka SD-ja je trosila puhlice – obljube, ki smo jih že tisočkrat slišali samo one so sedaj bile manj realne in manj izvedljive, kot so bile v prejšnjih časih. Konkretnega predloga pa ni bilo.


Torej, podganja dirka: videti je, da se gre naprej, v biti pa tacamo na istem mestu, ob tem pa se še vse pogreza.


Podgagnja dirka je tudi po isti stari metodi iskati samo nove načina (prisile in manipulacije) kako drug drugega prepričati, da se ta drugi moti, da nima prav in da je vaše in samo vaše pravilno. Nihče dejansko niti razmisliti noče o tem, o čem ta drugi govori. Enostavno se sekajo glave vsakem, ki ne pripada temu, ki je zmagal, tudi če je zmagal samo z nekolicino glasov prednosti in ne glede na to kako strokovni in sposobni je dotični, ki ne pripada zmagovalcu.