top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

TIPIČNE PREVARE


Te dni ogromno ljudi hoče biti prijatelj z mano.

Preverim profile vendar, večinoma ni kaj videti. Vsi ste anonimni. Neki vsaj imajo objave, večinoma pa niti tega ni.

Pa sem bila preveč popustljiva in sem sprejela prošnje.

Na to mi se moški, drug za drugim začnejo »upucavati«. Toliko so butasti, da se niti spomnili niso, da pogledajo kom se upucavaju – kot neki »šmrkavec«, ki bi mi lahko bil vnuk.

V drugi kategoriji so tisti, ki me hočejo »poučiti« o kripto rudarjenju.

V tretji skupini pa so tisti, ki oglašujejo božje milosti na podlagi sluzastih slikic.

Tako sem se danes odločila, da bom se malo poigrala in sem vsakega vprašala, zakaj hoče, da mi bude prijatelj.

Ena, ki se je javila pod imenom Ana Pirc Musar je napisala:Pri tem je malo težje opaziti zamik v poudarku. Namreč, hoče da jo jaz sprejmem za prijatelja - nekako čudno zveni. Lažje bo prikazati z druge strani: če bi že bila tako neumna, da je Facebook videla za edini način, da najde kom dati svoj denar, bi bilo bolj logično, da napiše oglas, da podarja, pa naj se javijo kandidati s potrebnim opisom in dokazili, na podlagi česa bi lahko ugotavljala ali so primerni za njeno daritev ali pa ne.

Seveda, na koncu svojega teksta je stavila še sliko neke operacije, kar pa nima nobenega smisla.


Nadaljnja ponudba pa je bolj "zanimiva".

Ne samo zanimiva temveč od tega je DOBESEDNO odvisno in vaše in moje življenje. Za moje več ni škoda. Izvlekla sem se, aktivna pa več ne bom mogla biti. Lahko pa me še ubijejo na konkretni način. Vi pa imate še veliki del življenja pred sabo. In če ga sedaj uničiti, ga nikoli več ne boste mogli v red spraviti (tudi mene ne bo da vam pomagam!)Najprej pada v oči, da ta oseba slabše obvlada slovenščine kot jaz.

Lahko pa da je bil samo marketinški trik. Namreč, v marketiingu učijo tudi to, da drugi te lažje sprejemajo, če si jim podoben. Zato je možno, da je samo zaigrala, kako ji --tako kot meni - ne gre pravilna slovenščina.


Iz "njenega" odgovora ni bilo jasno kaj sploh hoče. Ali mogoče hoče terapijo, ali nasvet, ali samo hoče izdelek pa povzveduje, če ga imam jaz ali pa OGLAŠUJE nekaj svojega.

OPOROZILO:

Pri takšnih nejasnih "oglasih" je človek nagnjen razumeti na svoj način, kot sem napisala TUKAJ.

Na podlagi tega v katero smer ste odreagirali na njegov nejasni odgovor/trditev, manipulator izbere to možnost, ki mu najbolj odgovarja in tako obrača zadeve naprej.

To se vidi tudi tukaj.

Takšno manipulacijo sem najprej doživela pri enem svojem pacientu pred leti. Nekaj sem ga spraševala. On je začel odgovarjati, pa je mečkal. Jaz pa, ki sem tako in tako neučakana, sem mislila da ne najde pravih besed, pa sem hitro dokončala njegov stavek. Na to on hitro doda: "Ja-ja, ravno to sem hotel povedati".

In to se tako ponavljalo še in še. Precej časa je trajalo, da sem posumila, da me manipulira. Vendar še naprej sem bila neučakana, in, čeprav sem dlje čakala, da "najde besede", še vedno sem vskočila in dokončala tam, kjer je on "obtičal". Pa je še mene začel kritizirati, da on ravno to hoče povedati, pa mu ne dovolim, da dokonča ker kar naprej "vskačem v njegove besede".

Mogla sem nekaj lekcij narediti, da sem se čisto umirila - po tem mu pa povedala naj že preneha manipulirati.

Ker je to bil sicer lušken možakar in še ne tako silno strupen manipulator kot so v današnjih časih, mi je priznal in natančno opisal ta svoj način manipulacije in kako in kjer vsepovsod to izvaja.


Tako mi je danes postalo spontano, da vpoštevam veliko možnosti.

In, kot sem omenila, manipulator izbira iz vaše reakcije to, kjer vas lahko najlažje "zašije". Ali da vas dobi v svoje kremplje, ali pa, --kot je ta osebe meni naredila - da me napade z blatenjem in posrkbi, da njene laži le vsi izvedo.


JAZ NIKAKOR NE MOREM VEDETI ALI NEKDO RES MANIPULIRA ALI PA NE. In če je nekdo pameten (in je saj malo poštenja v njem), bi hitro popravil svoje zadeve in naredil tako, kot je treba in ničhe mu nikoli ne bi mogel dokazati, da je res manipuliral.

Vendar hudobci so pa, kljub zelo prefinjenimi tehnikami manipulacije, še vedno tako butasti, da niti ne opazijo kje sami dokažejo, da so naklepno in zavestno hudobni manipulatorji.

No ja! Ni jim treba biti pošten. Danes ne igra nobene vloge to, če jez izvem kakšni so, ko pa ste vi že ovce, ki jim, brez razmišljanja sledite in sprejemate vsa njihova mnenja.


Njihovo neumno sovraštvo ne pozna meja. Tako je DEL MOJEGA ODGOVORA - samo ta del, ki njej odgovarja za njenen namene, že proširila naprej.

Popularna miselnost in ČISTO VSE, danes popularne terapevtske metode so v 30 letih močno poskrbele, da od vas naredijo ovce. Zato je njena zmaga zagarantirana.

Namreč,

VEČ KO SE PUSTITE SUGERIRATI

(tudi če gre za samosugestijo)

TO BOLJ STE NAGNJENA NADALJNJIM SUGESTIJAM

Zato boste, kot ovca - brez razmišljanja, sprejeli takšne komentarje, kot mi je dala ta oseba.


Tudi sedaj, ko vam poskušam razložiti in prikazati na KONKRETNIH DEJSTVIH, je malo verjetno, da boste sploh zaznali, da nisem nič takega napisala, kar bi zaslužilo takšen »komentar«, ki mi ga je dala.

Ne boste opazili, da sem napisala najbolj normalni odgovor kaj lahko in kar bi zadovoljlo vsakoga, ki je resničho povzvedoval o terapiji.

Z ozirom na vsepovsod razširjene prevare, je tudi nadaljni del mojega odgovor opravičen.

Vi pa ne boste niti to opazili, da sem napisala "ČE"--Torej, ČE MOGOČE TUDI ONA PRODAJA NEUMNOSTI...

Nisem rekla nič proti njej--saj ne vem--ali je tudi ona takšen preprodajalec megle!

Vendar vi nič tega ne boste opazili in nič vpoštevali, kar vam poskušam razložiti. Samo boste takoj zagrabili njen komentar o meni in ga, brez razmišljanja vzeli za resnico in niti na kraj pameti vam ne bo da preverite, na podlagi česa mi je nedko dal takšno mnenje.

In, jaz niti možnosti nimam da razčistim zadeve. Niti možnosti, da se opravičim, če bi jaz naredila kakšno napako. Nič! Jaz sem oblatena za večne čase. In vi pa boste prenašali naprej vsem in vsakom te umazanije, ki ja name vrgel nekdo, kom sem slučajno le »stala na rep«. Njega, ki je prevarant, lažnivec, boste visoko častili a mene, ki sem vam s srcem in z dušo ponudila rešitve in vas hočem obraniti od takšnih prevarntov, pa me pokopljete.

Po tem še blatite usodo, boga, politike in ves svet, ker vam ne pomaga.

Preberite še pravljico od Anthony de Mella o treh čolnih (priložena je spodaj na tej strani)

Kako naj bi vam kdokroli pomagal, ko pa sami ubijate tega, in vse tiste, ki vam ponujajo svojo pomoč, a povzdvigujete tiste, ki vas pokopavajo. Najbolj tragikomično je, da se pogosto borite proti določenim a nočete videti, da jih (in kje jih) vi sami povzdvigujete. O tem sem pisala že veliko.


45 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page