top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

STE NESAMOZAVESTNI?Ali veste, kaj je največja nevarnost, da bi vas lavina do konca uničila?

Popularne in vam znane metode dvigovanja samozavesti.NESAMOZAVEST POMENI,

DA IMATE V SEBI LOGIKE IN PAMETI

da imate boga, ki se še ni dal zatreti, ki vas opozarja in vas bo tudi vodil,

če mu boste prisluhnili namesto, da ga s popularnim in "ljubečim" metodama ubijeteČlovek je samo »terminal« svojega »centralnega računalnika«, (ki ga imenujemo tudi »bog«/ »fiziologija mentalne in energetske ravni«/ višji JAZ ...), ne pa bog/»centrarlni računalnik«, kot si to sam domišlja.

Temu našemu pametnejšemu delu občasno le uspe poslati v našo zavest kakšno sporočilo, ki ga imenujemo INTUICIJA ali pa, »aha«-doživetje.

Človek je, tekom milijonov let duhovno in osebnostno rasel in se vsesplošno razvijal.

Na to je prišel do »sodnega dne« ko bi moral narediti »maturitetni izpit«, da bi se v popolnosti zedinil s svojim lastnim bogom in s tem postal resnično suvereno in za samostojno življenje sposobno bitje.

»Sodni dan« je ozaveščanje naših potlačenih nepridipravov – grehi/hudobije;

»maturitetni izpit« pa je prepuščanje sebe transformaciji. V procesu transformacije se naši hudobci in druge nepravilnosti »renovirajo« in postanejo takšni, kot morajo biti (po božjem) in se priključijo našemu »parlamentu« da bi – sedaj kompletni - konstruktivno stopili v novo, suvereno življenje.


Za ta proces smo pred 30 leti dobili metode logike in način, kako jih uporabiti. Te metode so zedinjene pod imenom Transformna osebnostna terapija (TOT).

Torej, s pomočjo nje bi morali izkopati to, kar smo prej metali pod preprogo, predelati in s tem se vse bolj spajati tudi s svojim »centralnim računalnikom«.


Vi ste pa zagrabili metode, ki so vam obljubljale laži, za katere je od začetka bilo jasno, da vodijo človeštvo v propad in v apokalipso, ki jo sedaj doživljamo. Te metode (pa tudi uradna psihologija) so od vas terjale, da se vse bolj režete od svojega boga in od vseh vaših osebnosti, ki ste jih morali vse bolj in bolj zatlačiti.

Postali ste prazna lupina, ki se programira v ovco in robota.


Če ste NESAMOZAVESTNI je znak, da bog v vas še živi, kljub preganjanjem in zatirjanjem.

Nesamozavest pomeni, da še niste postali popolna ovca in marioneta nekogaršnjega lažnega boga.

Pomeni, da razpolagate še z nekaj zdravega razuma in logike.

Pomeni, da se vas še da rešiti.


Pod vplivom popularne miselnosti (ki je obnorela tudi uradno psihoterapijo) je človek postopoma rezal ta svoj pametnejši del in vsepovsod mu onemogočal, da bi ga vodil. Razbijajo se tudi »opozorilne lučke«. Zato se opozirila od naših pametnejših osebnosti uspejo prebiti na površino samo v obiliki rudimentarnih informacij, kot so strah, nesamozavest in druga »negativna« čustva, za katere pa, od popularne miselnosti in uradne psihologije, spet dobite metode kako jih s polno močjo zatlačiti.

Za takšne neposlušne, ki se še upajo imeti boga v sebi, so izmislili »ljubeče« metode«, (npr. Nevrolingvistično programiranje - NLP, samohipnozo in druge sugestivne metode) kako le zatreti tudi te signale in znake zdravega razuma. Zato te učijo, kako si dopovedati, da si sposoben, čepra DEJSTVA DOKAZUJEJO, da nisi.


KAKO PRITI VEN IZ TAKŠNEGA STANJA?

Ker ni mogoče slona pojesti v enem grižljaju, tako tudi tukaj moramo iti korak za korakom. Sedaj bom poskušala prikazati najbolj osnovni istočasno pa najbolj usodni prvi grižljaj. Če ga razumete, sprejmete in naredite, ste že, vsaj v 80% rešili sebe.


Najprej pojdimo v konkretnost:

Pred 30 leti se je marsikaj novega začelo na tem svetu. Bil je preobrat in čas odločitve:

Dobili smo pot ZAVEDANJA (Kasneje poimenovano za Transformno osebnostno terapijo – TOT). Bil je to pot izhoda iz pekla – ki sem jo jaz ponujala.

Bila je pa mirijada drugih, ki so tudi ponudili svoje poti- v tisočerih oblikah vendar vse po istem principu. One so vpoštevale osnovne principe marketinga. To pa je: da moraš ljudem ponuditi to, kar sami hičejo slišati (ni pa pomembno kaj naj bi bilo koristno za njih).

VI STE BILI TISTI, KI SE JE MORAL ODLOČITI

katero od ponujenih poti bo izbral.


Vi ste verjeli v svoje sposobnosti razsojanja, razuma, odločanja...

Zato ste se odločili za novodobno religijo in slediti (podpirati, zaupati, ljubiti, spoštovati in s svojim denarjem hraniti) bogove, ki so vam obljubili novo Švico, indijo koromancijo in paradiž na zemlji.

Toliko silno ste verjeli v svojo razsodnost, da sploh niste hoteli prisluhniti opozorilom. Niste niti hoteli slišati, še manj pa preveriti možnost, da so ti vaši bogovi lažni da je to kar obljubljajo, že na podlagi zdravega razuma nemogoče uresničiti – NE NA TA NAČIN, kot so oni obljubljali.

Bili ste prepričani, da ste pravilno ravnali in da ste na ta način sebi zagotovili sjajo prihodnost.


Če niste dosegli to, kar ste si želeli, to pomeni, da se NISTE pravilno odločili in to, kar ste naredili NI BILO V REDU.


PRIPOMBA: Ne se izgovarjati na to, da je vse bilo super dokler ni prišla epidemijan. Ne bomo teoretizirali kaj bi bilo če bi bilo ... Pomembna so samo dejstva: ali znate mirno, spontano, sproščeno in brez trežav plavali po takših okoliščinah, ki so nastopile ali pa ne.


Zato nimate na kaj biti ponosni in SAMOZAVESTNI.

Najbolj logično je in najbolj koristno za vas je, da prenehate biti samozavestni in prenehate zaupati v sebe in svoje sposobnosti odločanja in življenja.

Noro je dopovedati sebi, da ste sposobni in da je vse v najboljšem redu, ko pa dejstva govorijo o polomoji.

Niso drugi krivi! Vi ste se tako odločili.


Preden nadaljujemo, pazljivo prebereite naslednjo PROPOMBO:

NIKOLI ne terjamo od sebe nekaj, za kar ne bi imeli v sebi potenciala.

Kot diamant: ko se rodite, ste samo sivi kamen in nič drugega. Potrebna vam je specialna in kvalitetna obdelava, da bi od vas postal dragoceni dragi kamen.

Torej, vi IMATE POTENCIALA biti sposobni in veliko bolj sposobni od tega, kar ste pokazali. Vendar SEDAJ NISTE SPOSOBNI – ne tako, kot bi lahko in kot vam je namenjeno biti. Sedaj ste zasr@li svoje življenje. Bili ste na »vhodu v brusilnico«, pa ste se pustili potegniti v »samostojnost« - in ostati sivi kamen v palači nekogaršnjega lažnega boga.

Človek, ki je resnično in v popolnosti sivi kamen, ta ni nesamozavesten ker on je, kot gradbeni kamen dosegel svoje poslanstvo. Vi, ki ste nesamozavestni, če dovolite da vam popularne metode spet dopovedo da ste super, pomeni, da boste sprejeli biti gradbeni sivi kamen.


Nesamozavestnost pomeni, da iz vas kričijo vaše osebnosti in se trudijo vam dopovedati, da ste si zašuštrali življenje.


Ne gre za to, da se vaše želje ne bi smele ali mogle izpolniti. Problem je v tem, da NA TA NAČIN, KOT STE SE VI LOTILI TEGA ni mogoče.


Tukaj vas moram opozoriti na nekaj ključnih pasti in trikov:

1. Osnovno je, da se zavedate, da so ENI tisti, ki vam obljubijo, a NEKDO DRUGI naj bi to vse izpolnil za vas. Ko se to ne zgodi (ker je nemogoče), vi ne obdolžujete tiste, ki so vam obljubili nemogoče temveč one druge, ki niso uspeli biti takšni vsemogoči bogovi, ki bi za vas hlapčevali in vam vsem (vsem dva milijonov v Sloveniji ali 8 milijardam v svetu) izpolnili vaše namišljene in nemogoče cilje na TA NAČIN, kot so vam to vaši guruji obljubili.

Zato se ponovno obračate njim saj obljubljajo »še bolj učinkovite« metode, ki so samo nove prazne marnje.

Če pa spet vse to ne bo pripeljalo do rezultatov (ker ne bo) po tem vam bodo dopovedovali, da se ne da drugače, ker to kar oni trdijo je eno in edino kar obstaja. In če boste dovolili, bodo vas prepričali da so vaše sanje o dimanatu vaša norija, ker ste vi samo sivi kamen. In vas bodo preprogramirali tako, da postanete ponosni, ker ste sivi kamen, po katerem hodi neki sivi ŠROT, ki živi v iluziji, da je bog.

2. Trik in manipulacija je programiranje lažnega optimizma. Eni pišejo svoje kritike in javljajo kako je stanje tukaj ali tam katastrofalno. Na to pa nekdo napiše kako je na onem nekem področju vse super. Nedolgo nazaj je bil celo članek, ki nam dopoveduje, da ne smemo gledati samo kaj je slabo temveč kaj vse je dobro.

Trik je v temu, da če gledamo samo to, kar je dobro, ne bomo opazili, da se je to, ker so včaraj hvalili, danes sesulo v popolno katastrofo. Torej, ne bomo videli, da smo vsi v podganji dirki. Poskuša se narediti en korak naprej, se pa vse takoj sesuje. In tako je na vseh področjih. Namreč, z tem dvodimenzionalnim načinom razmišljanja, ki je edini način na katerega zna razmišljati naša omejena človeška glava, NI MOŽNO NAJTI IZHODA. Zato več praktično ni latenetnega perioda temveč iz ene krize gremo v drugo.


3. Past je tudi usmerjati pozornost na teorije, na svet, na svetovne probleme, na Bruselj, na politike in na krave, ki s svojim punkanjem onesnažujejo...samo da ne bi zagledali realnost nas in okoli nas.


Edina pot ven iz pekla je TOT.

Vesta zakaj je TOT ena in edine metoda, ki lahko pripelje do izhoda iz pekla?

Ker je ta metoda PREPROSTA LOGIKA IN DIREKTNA IMPLEMENTACIJA PRADAVNIH MODROSTI NA NAS SAMIH V NAJBOLJ KONKRETNI OBLIKI.

Zanikanje te metode je zanikanje logike, razuma, starih modrosti in vsega tega, kar je opico pred milioni leti preoblikovalo v človeka. Zato z zanikanjem te metode človek najprej gre v šizofrenijo, po tem v izničenje samega sebe.


Če bi šli na ulico in kričali: »jaz sem napoleon«--bi vas strpali v norišnico z diagnozo šizofrenja. Namreč, šizofrenija je ODREZANOST OD REALNEGA SVETA.


Drugi pa kričijo da so bogovi, ki bodo korenito spremenili svet.

Ne samo da jih se tolerira temveč se jih časti kot vzore "dobrega poslovanja", "tehnološkega napredovanja" ipd.!

Ali hočete ubiti svoj razum v sebi in postati takšen šizofrenični norec, kot vas hočejo narediti?

Ali res hočete biti šizofrenik, ki bo, kljub katastrofalnim rezultatom kričal kako je vse super in kako je sam super sposoben in pameten in v redu?

Nesamozavestni ste, ker v sebi čudite potenciale za nekaj več in za nekaj boljšega. Zato

PEMATNI V VAS kričijo, da lomite na celi črti in da delate sr@nja če se (še naprej) puščate prevarati, nategniti na način, kot ste to dovolili v preteklih 30 letih..


OBSTAJA NAČIN

kako vaše potenciale in sposobnost pripeljati na površje in v akcijo, kljub tem zatiranjem, kar so naredile popularne metode.


DOMAČA NALOGA


Najprej POZABITE vse, kar sem povedala o veših sposobnostih.

Spustite se do konca v realnost in zavedajte se sebe in svojih problemov. Imate to kar imate. In v tem se morate znajti, če hočete preživeti, vi pa NE VESTE KAKO.


Nesamozavest pomeni, da ne verjamete v svoje sposobnosti.

Za odgovor moramo pogledati nič drugo, kot konkretna dejstva.

Torej, vprašanje je: ali ste vi bili sposobni, s svojo glavo (željam, znanjem, metodami, sledenjem določenim stališčem) uresničiti to, kar ste zase želeli?

NISTE!

Ali znate plavati v tem bazenu polnim z drekom, brez da vam drek gre v usata?

Ne znate. Zadavilo vas bo.

Ali znate v tem kaosu zase ustvariti harmonijo?

Ne znate.


Na podlagi česa po tem naj bi verjeli, da ste sposobni???


Osnovna lekcija in prvi grižljaj, če se hočete rešiti je ta, da na podlagi dejstev vidite in boleče priznate, da STE (s svojo omejeno, dvodimenzionalno človeško glavo) RESNIČNO NESPOSOBNI. Čeprav ste se trudili in sledili vsem napotkom, NISTE V STANJU USTVARITI ZA SEBE PRAVO SREČO IN BLAGOSTANJE in ne znate plavati po tem svetu in življenju.


PAZITE!!! Oglaševane metode za »spremembo razmišljanja« niso nič boljše kot ostala zavajanja.

To je tako, kot če bi dali novo ploščo na isti ta stari in pokvarjeni gramofon.

Napačni mental, poln kratkih stikov in kaosa, ne more izmisliti kako naj bi razmišljal pravilno! Absurd!


Težko je potopiti se v ta občutek obupa od katerega tako silno želite ubežati. Vendar samo takšno globoko, podoživljeno priznanje, ko vas do dna duše zaboli kako ste zaribali svoje življenje in ne znate ven, bo omogočilo, da počasi pride v vas glas vašega pametnejšega dela.

To je boleče, vem. Mic po mic. Majceni koraki, ki jih, če se jih naučite zaznati, bodo vodile ven iz problemov.


Vendar zagotovo imate pomisleke, ali je to res potrebno.

Zato najprej je treba zbarantati te pomisleke, kot to piše v napotkih v knjigici TOT. Kregajte se z vašim nevidnim sogovornikom ali je vse to, kar jaz trdim, res potrebno. Samo ne ubežati iz tega pogovora. In pričakujte odgovore, ki pa bodo na neki način prišli.

Zaznajte tudi, zakaj imate odpor narediti eno takšno lekcijo. Največkrat je odpor zaradi straha - strah od bolečine, strah od poglabljanja obupa ali česarkoli drugega.

Postavite barantanje npr. na tak način:

»Bog, ali je res potrebmo vse to, kot korenelija govori? Jaz to ne bi – zaradi tega in tega ... Pa me je tudi strah od tega in tega ... Če pa je potrebno, pa mi daj hrabrosti/moči/zaščite... (pač to, kar čutite da vam primanjkuje) da bi to zdržal/uspel speljati«.


In terjajte tudi obljubo, da vam bo ta vaš pametnejši del ob tem pomagal...

Če ostanega »v pogovoru« odgovori bodo prišli.

Začetek je zato težek, ker se morate naučiti te komunikacije s temi svojimi pametnejšimi deli pa tudi z ostalimi vašimi osebnostmi.


PRIPOMBA: Jaz sem dala vzorc za barantanje. Potrebno je samo da razumete smisel, za kaj gre. Vi pa boste formuliralie tako, kot bo vam prišli SPONATNO in »iz polnega srca«.

»Iz polnega srca« ne pomeni neke »oh-in-ah občutke. V tem našem peklu smo polni jeze, prizadetosti, obupa in podobnega. Vse eno kakšen je občutek. Pomembno je da pride spontano in iz polnega srca.


Ne potrebujete mi verjeti, da se bo vse to uresničnilo!

Verjamite mi samo to, da vas nihče ni na kaj ne bo silil in vas ne bo porinil brez vašega dovolenja.

In verjamite mi samo na MOŽNOSTI, da mogoče le imam prav in PREVERITE z barantanjem

In ker niste ovca in ker vam glava ni dana za ukras, zato NI V KAJ NE SMETE ITI dokler niste globoko na jasnem za kaj gre, dokler ne razumete vse to in dokler se ne čutite varnim ker so zagotovoljeni primerni pogoji, zaradi katerih ste imeli pomisleke.

Vendar vse to vam NE BO OMOGOČALO nobeno teoretiziranje. Iz nikogaršnjih butastih človeških ust v nikogaršnja butasta človeška ušesa ne more priti pravo znanje niti spoznanje. Pravo znanje dosežete izključno z barantanjem (kot je opisano v knjigici).


Proces bo začel, ko boste s polnim srcem prišli do odločiteva, da »LAHO ZAČNE«.

Takrat sledi to poglabljanje v bolečino vendar, ko ste zbarantali pomisleke, v vas več ne bo odpora do tega procesa. Zato se bo to, kar je neprijetno gladko in hitro odvijalo. Lahko v nekaj urah, celo v nekaj minutah. Trajalo bo še naprej samo bolečina bo vse manjša in če nadaljujete »komunikacijo« bodo prihajala spoznanje in tudi napotki. Če vam kaj ne bo jasno, pa postavljajte vprašanja. Lahko se jezite in kregate in ostro diskutirati. Pomembno je, da je iz polnega srca. In na vse bodo prihajali odgovori.


PRIPOMBA: vpoštevajte, da vam ne bodo odgovarjali iz teorije relativnosti, ko pa še poštevanke ne veste. In ostati morate pri zadani ozki temi za ta moment. In ne iščite informacije o tem kakšen bo rezultat. Če ne bo odgovora pomeni, da ste postavili neprimerno vprašnje. Če se tega zavedate, lahko vam tudi »prišepnejo« kakšno vprašanje vam je treba postaviti.


Odgovori so v raznih oblikah vendar nikoli ne kot zapoved ali prepovad. Spoznanja pa gredo zelo globoko v vas, da vam do dna duše postane jasno in se tudi zložijo zadeve na popolnoma drugačen način.

Ne pozabiti, da to, kar sem napisala je samo prvi grižljaj- samo majceni, na videz nepomembni vendar najbolj odločujoči koraki. Do konzumacije slona je še pot. Vendar, te prve korake lahko naredite tudi sami, na podlagi napotkov in drugih mojih tekstov. Oni pa bodo lahko zadovoljili večino vas (mlajše generacije!), ki imate samo nekaj majhnih »kratkih stikov«, nekaj »verjic« na napačnem mestu. In po nekaj spoznanje se vse postavi v prave kolesnice in zaživite svoje pravo življenje naprej brez problema.

Če pa ne zadošča, po tem boste potrebovali mojo pomoč. Namreč, drugi, ki nastopajo kot terapevti, so seveda, vse to odklonili. Zato vam ne bodo znali pomagati. Lahko pa uničijo vse to, kar ste sami že postavili na pravi način.