top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

STE NESAMOZAVESTNI?


STE NESAMOZAVESTNI?

TO JE NAJBOLJŠE, KAR SE VAM JE ZGODILO, ZARADI TE APOKALIPTIČNE LAVINE


Ali veste, kaj je največja nevarnost, da bi vas lavina do konca uničila?

Popularne in vam znane metode dvigovanja samozavesti.Človek je samo »terminal centralnega računalnika«, ne pa »centrarlni računalnik«, kot si to sam domišlja.

»Centralnega računalnika« je nerazviti človek imenoval »bog«.

Lahko pa ga imenujemo tudi. »Fiziologijo mentalne in energetske ravni«.


Človek je, tekom milijonih let duhovno in osebnostno rasel in vsesplošno razvijal.

Ko je pa prišel »sodni dan« in bi človek moral narediti »maturitetni izpit«, da bi se v popolnosti zedinil s svojim lastnim bogom in s tem postal resnično suvereno in za samostojno življenje sposobno bitje, on je vse, še obstoječe povezave s "centralnim računalnikom" začel intenzivno rezati. Zato je zgubil smer in zavil na slepo cesto. Vse bolj se je izdvajal iz univerzalne kreacije in si je vse bolj domišljal, da je on sam bog – lastnik in vladar, celo kreator vsega obstoječega.


Čeprav je že ugotovil, da naravo ne moreš podrediti, v svoji poneumljenosti niti to ne vidi več, da jo, s svojo »znanostjo«, in z vse večjo močjo razdira a »razvoj« ni več pot navzgor, temveč navzdol – v propad. Ni več sposoben niti povezovanja obstoječih dejstev in podatkov! Ni sposoben da vidi, da rezultati raziskav in objektivna dejstva na drugiih področij demantirajo njegovo usmeritev in stališča. Zato imamo razsulo in popolni kaos iz katerega, z dvodimenzionalno in od »centralnega računalnika« odrezano glavo ni možno najti rešitve še manj pa izhoda.

Parole o tem, da smo (v takšni odrezani obliki, kot smo sedaj) bogovi in lahko uresničimo karkoli si domislimo, so samo nore iluzije od realnosti odrezanega človeka. Odrezanost od relanosti pa v psihijatriji imenuje ŠIZOFRENIJA.

S vsem tem izničuje milione let mukotrpnega razvoja in se vse bolj pogreza in poneumlja. S tem se struktura »človek« sesuva in razpada.


(Lahko bi že bili bogovi! Bili smo en korak pred ciljem. Samo bi morali nadaljevali po poti zavedanja, ki nam je bila dana pred 30 leti. Vi ste pa izbrali pot poneumljanja in iluzije, ki pa je slepa cesta.)


Če ste NESAMOZAVESTNI je znak, da bog v vas še živi, kljub preganjanjem in zatirjanjem.

Pomeni, da še niste postali popolna ovca in marioneta nekogaršnjega lažnega boga.

Pomeni, da razpolagate še z nekaj zdravega razuma in logike.

Pomeni, da se vas še da rešiti.


Pod vplivom popularne miselnosti (ki je obvladala tudi uradno psihoterapijo) je človek postopoma rezal ta svoj pametnejši del in vsepovsod mu onemogočal, da bi ga vodil. Razbijajo se tudi »opozorilne lučke«. Zato se opozirila od našihh pametnejših osebnosti uspejo prebiti na površino samo v obiliki rudimentarnih informacij, kot so strah, nesamozavest in druga »negativna« čustva, ki pa jih tudi s polno močjo zatramo.

Za takšne neposlušne, ki se še upajo imeti boga v sebi, so izmislili »ljubeče« metode«, kako le zatreti tudi te signale in znake zdravega razuma. Zato te učijo, kako si dopovedati, da si sposoben, čepra DEJSTVA DOKAZUJEJO, da nisi.


KAKO PRITI VEN IZ TAKŠNEGA STANJA?

Ker ni mogoče slona pojesti v enem koraku, tako tudi tukaj moramo iti grižljaj po grižljaj. Sedaj bom poskušala prikazati najbolj osnovni istočasno pa najbolj usodni prvi grižljaj. Če ga razumete, sprejmete in naredite, ste že, vsaj v 80% rešili sebe.

Najprej pojdimo v konkretnost:

Pred 30 leti se je marsikaj novega začelo na tem svetu. Bil je preobrat in čas odločitve:

Dobili smo pot izhoda iz pekla.

Lažni bogovi so pa tudi ponudili svojo pot.

In, kot o temu piše tudi Vesna Godina (»Zablode postsocializma«) velika večina je, na žalost, zagrabila te novotarije, ki so (na podlagi osnovnega pravila marketinga) obljuljale to, kar ste hoteli slišati!

Ponudile so vam iluzije, ki so pa vodile v prepad in uničenje – v takšno apokalipso, ki jo sedaj imamo (a bo še hujše, če se ne zbudite!).


Pojdimo še bolj konkretno:

Zakaj se je Slovenija odcepila?

Ker je peščica zainteresiranih obljubila, da zna boljše kot je bilo prej. In da bodo uresničili novo Švico. Vi ste pa oberočke sprejeli vse to, kar je ameriški biznis ponujal, čaprev se je – kot sem prebrala v pametnih knjigah – za veliko večino ameriških metod (neki celo nagrajeni z Nobelovo nagrado) že izkazalo, da so bile napačne in so vodile v polomijo.

Ameriški kapitalizem – kot sem prebrala v pametnih knjigah, je bil pred popolnim sesuvanjem že pred 2. Svetovno vojno in kar naprej se drži na nitki zahvaljujoč amereiškim mahinacijam.

Kljub temi znanimi dejstvi, vi ste zgrabili te, zastarele in dokazano napačne »tehnologije« in metode, ker so ponujale iluzije, ki ste jih vi hoteli slišati.

In tako ste dobili metode za zdravje, srečo, bogatenje... za katere je od začetka bilo jasno (že na podlagi kmečke logike) da ne bodo vas pripeljale do uspeha in da so samo konstrukt biznisa na podlagi zlorabljene psihologije.


Pomembno je, da vidite vrstni red:

Ponudili so to, kar ste VI želeli slišati in ponudili so vabo, za katero so vedeli, da jo boste zagrabili.

Ponujena je bila tudi pot ZAVEDANJA (Kasneje poimenovana za Transformno osebnostno terapijo – TOT)

VI STE BILI TA, KI SE JE MORAL ODLOČITI katero od ponujenih poti bo izbral.


Vi ste verjeli v svoje sposobnosti razsojanja, razuma, odločitve... in ste se odločili skreirati svojo novodobno religijo in slediti (podpirati, zaupati, ljubiti, spoštovati in s svojim denarjem hraniti) lažne bogove, ki so vam obljubili marsikaj, za kar je že od začetka bilo jasno, da je nemogoče.

In ste bili prepričani, da ste se pravilno ravnali in na ta način sebi zagotovili sjajo prihodnost.

Če niste dosegli to, kar ste si želeli, to pomeni, da se NISTE ZNALI pravilno odločiti.

Pomeni, da niste bili sposobni pravilno rešiti problem.

Zato nimate na kaj biti ponosni in SAMOZAVESTNI.

Najbolj logično je in najbolj koristno za vas je, da prenehate biti samozavestni in prenehate zaupati v sebe in svoje sposobnosti.

Noro je dopovedati sebi, da ste sposobni, ko pa dejstva govorijo o polomoji.


Ne gre za to, da se vaše želje ne bi smele ali mogle izpolniti. Problem je v tem, da NE NA TA NAČIN, KOT STE SE VI LOTILI TEGA ni mogoče.


Tukaj vas moram opozoriti na nekaj ključnih pasti in trikov:

1. Osnovno je, da se zavedate, da so ENI tisti, ki vam obljubijo, a NEKDO DRUGI naj bi to vse izpolnil. Ko se to ne zgodi (ker je nemogoče), vi ne obdolžujete tiste, ki so vam obljubili nemogoče temveč one druge, ki niso uspeli biti takšni vsemogoči bogovi, ki bi za vas hlapčevali in vam izpolnili vaše namišljene in nemogoče cilje.

To se vidi tudi sedaj, ko se vse sesuva. Saj se vi, še bolj kot prej, oklepate vaših gurujev, ki vam sedaj ponujajo »še bolj učinkovite« metode, ki so samo nove prazne marnje in še bolj goreče napadate in krivite te in one, ker vam ne izpolnijo to, kar guruji obljubljajo.

Če pa spet vse to ne bo pripeljalo do rezultatov (ker ne bo) po tem vam dopovedujejo, da se ne da drugače, ker to kar oni trdijo je eno in edino kar obstaja. Če pa tudi pri vas resničnost onemogoči iluzije vaše sposobnosti, vam bodo dopovedali, da zmanjšate svoje kriterije do sebe in da sprejmete, da ste nesposobni.

VSE TO PA JE LAŽ. Ker obstaja drugačna pot in drugačen pristop, ki omogoča uspešno reševanje problemov. In tudi vam ni treba zmanjšati svojih kriterijev. Imate potenciale, ki pa so zatrete s popularnim metodam. To je bil cilj. Saj sposobnega človeka ne moreš kar tako preoblikovati v ovco ali z njim upravljati kot z marioneto.

Obstaja metoda

kako vaše potenciale in sposobnost pripeljati na površje in v akcijo, kljub tem zatiranjem, kar so naredile popularne metode.


Vendar, vsi so se pobrigali, da to pot Transformne osebnoste terapije (TOT) izbrišejo sa zemlje in tudi mene, ki na njo opozarjam. Zato me se linčuje že 30 let, zato me se blati in ovira na vseh koncih in krajih. Onemogočene so mi tudi objave. Celo oglas, ki bi ga plačala, niso hoteli sprejeti. Bili so mi ponujeni novinarji, ki so »slovnično pravilno« napisali moje izjave. Vendar so »vejice postavili na napačna mesta«. Tako je vse dobilo čisto drugačen pomen. Videti je bilo, kot da bi sama napisala članek in videti bi bilo, da sem sama degradirala in oblatila sebe in svojo metodo. Ko sem, nič zla sluteč, hotela razložiti in hotela -dejansko minimalne - spremembe njihovih tekstov, so jezno, demonstrativno odšli in ni mi bilo jasno, zakaj so se užalili. Sedaj, med tem pisanjem mi je šele postala jasna slika: uničiti tudi trag in vsako kal, ki bi nakazovala, da obstajajo durgi načini, ki lahko obrodijo prave sadove in peljejo ven iz pekla.


2. Izgovori in izkanje grešnega kozla.

Nihče ne upa javno priznati, marsikdo pa le cilja v to smer, da je epidemija napihnjena (mogoče celo v popolnosti izmišljena!), da bi se za tem skrili problemi, ki so že grozili s sesuvanje ekonomije.

Zgoraj sem že omenila, da je ameriško gospodarstvo pred 2. svetovno vojno bili na tem, da se do konca sesuje. Rešili so se zaradi zaslužkov od vojna in pretvarjanje Nemčije v »kolonijo«.

Kaj pa, če je tudi ta nova vojna takšna, kot je bila v Sloveniji in je samo poskus reševanja tega kapitalizma, ki koristi samo nekolicini super bogatih?! Kitajsko in Rusijo pa je treba sesuti in potlačiti nazaj v »srednji vek«, da bi stregli ameriški »blaginji«. (V tej smeri piše v številnih pametnih knjigah s teh področij).


Velikim igralcem vse to uspeva samo zato, ker se tudi vi poslužujete s tem principom (kriviti druge za svoje napake). Na ta način održavate, hranite in dajate moč tistim tam zgoraj, ki po tem vsekajo po vas.


3. Naslednji trik (past) sem videla, ko sem vsaki dan brala e-Finance. En piše svoje kritike in javlja kako je stanje tukaj in tukaj katastrofalno. Istočasno, v naslednjem članku naslednji avtor piše kako je na onem nekem področju vse super. Nedolgo nazaj je bil celo članek tudi o tem, da ne smemo gledati samo kaj je slabo temveč kaj vse je dobro.

Ja, vendar čez nekaj dni se je ta super rešitev izkazala za katastrofo a ta, ki je bil sesut pa se je izmislil neko »super rešitev«, ki bo čez nekaj dni se spet izkazala za katastrofo.


To se dogaja zato, ker ste odklonili ta pravo transformacijo in ostali ste častiti svojo omejeno dvodimenzionalno glavo, ki pa NIKOLI ne more najti prave rešitve. Celo pozabljate na matemamtično pravilo, ki ga ljubkovalno imenujemo za »učinek metulja«.

V konkretnem so to npr. ukrepi in predlogi vlade: zmanjšajmo davke—vendar po tem ne bo denarja za to in ono. Zato bo treba le povečati davke... Če pa varčujemo—gospodarstvo stagnira. Če pa spodbujejo potrošnjo, po tem je vojna, ker ljudje terjajo denar za svoje nakupe. Hočete svobodo—vendar s tem je omogočeno da denar gre z žepe samo nekaterih, ki dobro znajo manipulirati in ropati druge ...Po tem terjate ukrep vlade in omejitve...

Ali pa: dajmo vse na elektriko. Sedaj pa ni elektrike. Celo vode za hidroelektrarne ni. In tako, nuklarke, proti kom se je svet že desetletja boril, sedaj na enkrat se deklarirajo za »zelene«. A onesnaženje zemlje se nadaljuje vse hujše, saj, za baterije so potrebne surovine, čigar pridobivanje je veliko bolj strupeno, kot je bilo kar koli prej.


4. Zadnja past je za nas še najbolj pomembna: usmerjati pozornost na teorije, na svet, na svetovne probleme, na Bruselj, na politike in na krave, ki s svojim punkanjem onesnažujejo...samo da ne bi zagledali realnost nas in okoli nas.

Nas, ko gre za naše bogo življenje, ne zanima svet. Samo mi sami. Zato se moramo do konca spustiti v realnost in zavedati se sebe in svojih problemov. Saj imamo to kar imamo. In v tem se moramo znajti, če hočemo preživeti.


NESAMOZAVEST POMENI,

DA IMATE V SEBI LOGIKE IN PAMETI –

da imate boga, ki se še ni dal zatreti, ki vas opozarja in vas bo tudi vodil,

če mu boste prisluhnili namesto, da ga s popularnim in "ljubečim" metodama ubijete


Nesamozavest pomeni, da ne verjamete v svoje sposobnosti.

Za odgovor moramo pogledati nič drugo, kot konkretna dejstva.

Torej, vprašanje je: ali ste vi bili sposobni, s svojo glavo (željam, znanjem, metodam, sledenjem določenim stališčem) uresničiti to, kar ste zase želeli?

NISTE!

Ali znate plavati v tem bazenu polnim z drekom, brez da vam drek gre v usata?

Ne znate. Zadavilo vas bo.

Ali znate v tem kaosu zase ustvariti harmonijo?

Ne znate.


Na podlagi česa po tem naj bi verjeli, da ste sposobni???


Če bi šli na ulico in kričali: »jaz sem napoleon«--bi vas strpali v norišnico.

Drugi pa kričijo da so bogovi, ki bodo korenito spremenili svet.

Ne samo da jih se tolerira temveč se jih časti!

Daje se jih kot vzor "dobrega poslovanja"!

Omogoča se jim, da poberejo v svoj žep vse bogatstvo sveta - in spravijo vse v smeti. (Na primer: gradi ograje proti Hrvaški, sedaj pa razdiraj ograje ...)

In vi vse to sprejemate, ker tudi vas delajo za norega, ki naj bi, kljub katastrofalnim rezultatom kričal kako je vses super in kako je sam super sposoben in pameten.


Kot sem že omenila: MOŽNO JE DRUGAČE IN OBSTAJA METODA, kako priti iz pekla.

To metodo nisem jaz izmislila.

Napadajo me, da nimam pravice trditi da je samo moja metoda učinkovita.

Ko me niso uspeli v popolnosti zatreti, vsi se uporno trudijo prikazati metodo TOT kot eno od številnih drugih, temu enakovrednih vendar bolj »ljubečih« in bolj prijaznih metod. Torej, zakaj bi kdorkoli sprejel TOT, ko je veliko drugih, maj mučnih, pa z enakim rezultatom.

PA NI TAKO!


Vesta zakaj je TOT ena in edine metoda, ki lahko pripelje do izhoda iz pekla?

Ker je ta metoda PREPROSTA LOGIKA IN DIREKTNA IMPLEMENTACIJA PRADAVNIH MODROSTI NA NAS SAMIH V NAJBOLJ KONKRETNI OBLIKI.

Zanikanje te metode je zanikanje logike, razuma, starih modrosti in vsega tega, kar je opico pred milioni leti preoblikovalo v človeka. Zato z zanikanjem te metode človek izniči samega sebe.


Zato je osnovna lekcija in prvi grižljaj, če se hočete rešiti ta, da na podlagi dejstev vidite in boleče priznate, da STE (s svojo omejeno, dvodimenzionalno človeško glavo) RESNIČNO NESPOSOBNI. Čeprav ste se trudili in sledili vsem napotkom, NISTE V STANJU USTVARITI ZA SEBE PRAVO SREČO IN BLAGOSTANJE.


PAZITE!!! Oglaševane metode za »spremembo razmišljanja« niso nič boljše kot ostala zavajanja.

To je tako, kot če vi dali novo ploščo na isti ta stari in pokvarjeni gramofon.

Napačni mental, poln kratkih stikov in kaosa, se hoče zmisliti kako naj bi razmišljal pravilno! Absurd!


Šele priznanje, ko vas do dna duše zabolelo kako ste zaribali svoje življenje in ne znate ven, bo omogočilo, da počasi pride v vas glas vašega pametnejšega dela. Mic po mic. Majceni koraki, ki jih, če se jih naučite zaznati, bodo vodile ven iz problemov.


Ne pozabiti, da to, kar sem napisala je samo prvi grižljaj. Do konzumacije slona je še pot. Vendar, če ta prvi korak ne naredite, slona nikoli ne boste pojedli. Oziroma, nikoli ne boste izplavali iz krize. Gre dobesedno za vaše življenje in če uporabljate metode dvigovanja samozavesti in podobne »ljubeče« metode, ste sebe zapisali uničenju. Te metode niso nič boljše kot alkohol, digarete in mamila.


Na žalost, ker je zakazala moja generacija (generacije vaših staršev) imate samo mene, da vam pomagam.

Vendar marsikaj drugega se je tudi spremenilo. Tako da, če se naučite teh principov in sledenja tem, lahko se v kratkem času postavite na pravo pot. Po tem pa bo šlo spontano. In tudi svet boste potegnili za sabo.

Pa ne mešati osebnostno rast s tehnološkim napredkom. Ta sedanji tehnološki napredak, brez prave osebnostne rasti (kakšne prej niti ni bilo) danes vodi dobesedno v propast. Sicer pa je že dolgo namenjen samo bolj sofisticiranemu uničevanju sveta in človeštva v celoti.83 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page