top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

Saj je samo voda! ... IN???


Tudi voda v Temzi je bila samo voda, ko pa je prenašala kolero, ki je pomorila na tisoče ljudi!

Pejmo pa na »znanstveno« področje in na dokazljivost prisotnosti učinkovine.

V teh zdravilih, pri katerih ni dokazana učinkovitost, je pa res neka učinkovina. Zato lahko škoduje, čeprav ne pomaga!

Pri homeopatiji v potencah nad D24 in C12 v raztopini ni več nobene molekule izhodiščne snovi.

Torej, res ni ničesar. Saj ne more škodovati tudi če ne bi pomagala! Mar ne?

Ravno zato bi je morali poskusiti, ker - kaj če pa pomaga! Kaj če je res učinkovita! Saj smo že marsikaj sprejeli za kaj ni bilo takoj na začetku jasno kaj je to, kar deluje oziroma, ali je sploh res, kar smo predpostavljali!


Stavimo pa vse to pod drobnogled:


TERAPEVTSKI PSI!!!

Oni so bili v uporabi že preden bi uspeli dokazati na kateri način zaznavajo nevarnost napada bolezni pri svojih bolnih lastnikih. Pa se nihče ni spomnil ozmerjati jih za histerične norce, ki reagirajo na placebo delovanje njihov lastnikov. Niti so njihove lastnike ozmerjali za mazače in norce zato, ker verjemejo da oni učinkujejo na pse, ko pa niso dokazali nobene učinkovine, ki bi od njih šla v psa in v njem delovala.

Šele v novejšem času so uspeli dokazati, da človek pred napadom začenja izločati snov, ki jo pes zavoha. Tudi to so dokazali, da je pes v stanju zavohati takšne koncentracije, kot je koncentracija sladkorja v olimpijskem bazenu vode, v katerega so vrgli eno kocko sladkorja.

Pa še vedno obstajajo stanja ko pes upozarja a nihče ne ve kako on zaznava da bo napad saj še NIČ NISO NAŠLI na kar bi pes – po našem (omejenem človeškem) mnenju - lahko reagiral.

In nihče ne zmerja ne lastnika ne psa, da je vse samo placebo, ker niso našli nobene »učinkovine« in da je zato vse ničvredno in neveljavno.


Tudi pri ljubezni se ne da dokazati nobena učinkovina, ki bi delovala na drugega, pa da postane zaljubljen.

Da se po tem ustvarjajo hormoni sreče je samo POSLEDICA tega nečesa na začetku, ki se pa ne da dokazati.

Torej: imamo neki NIČ. Kot posledica tega NIČ-a se izločijo hormoni sreče, ki se pa dajo dokazati.

To logiko prenesimo da homeopatijo: Imamo neka zdravla, ki so v resnici NIČ. Na to nekdo trdi, da je ozdravljen. To ozdravitev se pa da dokazati!!!


Če pa obrnemo zadevo in logiko, ki ga uporabljajo v zvezo s homeopatijo uporabimo na zaljubljenost, po tem bi povedali:

Ni nobene molekule, ki bi jo lahko dokazali v očesih sodelujočih in nič taknega, kar bi se lahko med njimi pretakalo. Z ozirom na to, da niso našli nobeno učinkovino, ki bi »prenašala« ljubezen, to pomeni da drug v drugemu ne moremo izzvati ljubezen . To pomeni, da ljubezen ne obstaja. Zato naprej nimamo kaj raziskovati ker ni najdena učinkovina, torej, vse ostala ne more obstajati.


Čeprav se ne da dokazati »ljubezenske prenašalne učinkovine«, nihče ne dvomi, ko nekdo trdi, da je zaljubljen. Stanje zaljubljenosti pa se z nobeno OBJEKTIVNO raziskovalno metodo ne da dokazati. Zakaj bi dvomili, ko človek pove, da se počuti zdravega in drugačnega a to pa celo razloži in obrazloži. Stanje zdravja se pa da konkretno dokazati.


Če pa zanikamo obstoj ljubezni in zanikamo obstoj stanja zdravja, po tem imamo dober izgovor, da niti ne raziskujem.

In PIKA! Svar je končana!


No ja! Raziskovali so. Vendar tako, kot bi s kemično analizo hoteli dokazati prisotnost glasbe na gramofonski plošči ali CD-ju.

Enkrat mi je prišel mladenič, ki je že na vratih začel o tem kako on v mojo homeopatijo ne verjame, ker je pač nič, ker se ne da dokazati itn. itn. On pa verjame samo v egzaktne in dokazane zadeve.

Prišel mi je pa zato, ker je tako »silno bolan« že dolgo a nobena preiskava nič ne kaže.

Na to sem mu odgovorila da, če uporabim njegova stališča, tudi jaz lahko rečem, da mu po tem ni nič saj preiskave nič niso pokazale ter nima nobenega egzaktenega dokazila da je bolan..


 

Torej, na podlagi tega, da je homeopatija pač samo voda in placebo, so odkonili da bi se s tem sploh ukravjali niti hočejo videti dejstva pri bolnikih, ki so ozdraveli od medicinski dokazanih bolezni. Zato se tudi njihova ozdravitev da medicinsko dokazati, vendar, ko so odločili da to ne more biti res, tako jih nihče ne more prepričati v nasprotno.

Na primer, lahko bi poklicali enega od homeopatov, ki so na internacionalnem spletnem kongresu (leta 2020) podali, celo statistično korektna dokazila o tem kako so pozdravil številne težke kovidne bolnike. Postavili bi ga na intenzivni oddelek Ljubljanske klinike, kjer so umirali pacienti s kovidom a medicina ni imela zdravila za njih. In v nekaj urah bi imeli rezultate in dokazila ali H deluje ali pa ne.

Torej, zaradi človekoljublja in seveda, tudi stroškov obskrbe takšnih bolnikov a brez uradne terapije, bi bilo NUJNO IN OPRAVIČLJIVO da bi to naredili. Saj znanstveniki bi morali tako razmišljati: "Ne verjememo slepo, ker nismo ovce, pripravljeni pa smo prisluhniti in preizkusiti na ta način, kot to znanost terja - ker smo znanstveniki. Mnenje pa bomo podali na podlagi konkretnih dokazil, ne glede kakšna so ona – ker smo resnicoljubi".


Poglejmo še z druge strani: Kolegico Darjo so linčali in jo pognalin v smrt zato ker je umrl človek, ki mu niti na kliniki ne bi mogli pomagati. Kako bi morala biti kaznovana ta polovica medicinskih strokovnjakov sveta ki zaničujejo drugo polovico, nič manj vzposobljenih zdravnikov, znanstvenikov, znanstvenih ustanov, kliničnih bolnic, univerz in raziskovalnih ustanov, ki z uspehom uporabljajo homeopatijo. In kako bi morali biti kaznovani tisti, ki zaradi čiste ošabnosti in profita NAKLEPNO IN NA LAŠČ NE DAJO BOLNIKOM TAKŠNO TERAPIJO, KI BI JIM REŠILA ŽIVLJENJE, OZDRAVILA OD TEŽKIH BOLEZNI IN JIM OLAJŠALA TRPLJENJE. Ob tem pa še večplastno zavajajo svet s tem, da jim ponujajo to, kar je dokazljivo neučinkovito in škodljivo in še trdijo, da druga terapija ne obstaja. In takšne svoje usluge drago naplačujejo. A boljša terapija pa obstaja!

To smo videli v tej epidemiji sedaj. A ta epidemija je samo MINIMUM trpečih ljudi, ki jim je onemogočena prava terapija na nivoju.


Saj niti cepivo ni bilo dokazano. Usiljevanje tako nečesa ljudem je v resnici MORILSTVO.

Istočasno pa zapravljamo ogromne milijone za še manj dokazljive zadeve.

Podpirajo se pa raziskave, kjer od listov špinače vzgajajo srčne celice.

Pa cela arheologija je čista radovednost in delanje hipotez na podlagi katerih gradimo naše dojemanje o zadevah. Na podlagi hipotez se pišejo znanstvena dela, izplačujejo se honorarji, delajo se učni programi ... Po tem pa nekaj novega najdejo, pa vse začno od začetka.


Ali pa astronomija. In hipoteze na podlagi tega. Nikoli ne bomo mogli dokazati kaj je pri tem res. Sateliti? Ja, ampak je že znano da so tudi ta sloj okoli Zemlje močno zasmeteli. A plačujejo naprej ker MOGOČE bomo našli nekaj koristnega. A delajo vse to v prvi vrsti zaradi stareških namenov in ne iz človekoljublja.

A da bi MOGOČE NAŠLI KAJ KORISNEGA če bi pokukali v smeri homeopatije, pa ne pride v poštev.

Danas pa je resnica, da H ne deluje več, kot bi morala in kot je prej delovala. Saj ste naredili vse mogoče, da bi človeka tako obrnili v krive smeri, da ga takorakoč niti bog ne more več rešiti. Rešitev je – v Transformni osebnostni terapiji (TOT), vendar, "hudič" je znal kako vse vas izpreparirati, da bi služili kot njegovo orožje proti »bogu«. Saj vam je dal možnosti, da naberete nekaj cvenkov na prodajah številnih neumnosti. To pa je dovolj, da vas motivira da vse naredite da mene in te »moje« metode diskreditirate tako, da se le ne bi nihče spomnil priti v mojo bližino. Pozabili ste pa, da s tem uničujete in modrosti, razum in LOGIKO. Ker TOT je implementacije teh. S tem pa uničujete to, kar je opico privzdvignilo v človeka.


In na koncu smo spet prišli do »svete vodice«. Če je opravičeno to, s čem obdolžujejo homeopatijo, po tem bi na prvem mestu morali zapreti VATIKAN.


 

Ne oglašijem homeopatije. In ne diskutiram o tem ali je učinkovita ali pa ne. Vendar močno pada v oči, da se samo ona blati, samo ona obdolžuje ko pa je ogromno tega, kar je dokazano škodljivo in dokazano neučinkovito in dokazano zavajanje. Pa vse je dovoljeno, vse podpihovano—samo zato, ker prinaša profit.


Ponavljam logično vprašanje: kako je možno da ena polovica sveta drugo polovico ima za idiote, za nevredne, za prodajalce megle. Zakaj sem jaz bila etiketirana za noro ko sem šla raziskovati homeopatijo kot se pričakuje, da bi to znansvetniki počeli? A imam enaka potrdila o tem, da znam znanstveno razmišljati, in tudi akademsko stopnjo, ki je večja od stopnje številnih, ki so me obsodili?

Zakaj se ni vpošteval doktorat Mateje Černič, ki ga je podala v knjigi: »Ideološki konstrukti o cepljenju« in dokazovala neučinkovitost cepljenja. Ona ni medicinar. To je še boljše, ker lahko neodvisno in neprizadeto raziskuje in razmišlja. Pa za znanstveno delo pri doktoratu niti ni pomembno kaj raziskuješ. Pomembno je KAKO raziskuješ.

Številni slovenski doktori znanosti, so ji, na podlagi tega dela dodelili titulo doktora znanosti. S tem so priznali , da je njen rad primerno narejen. Torej, da je znala poiskati primerno literatro, da ga je znala primerno obdelati in ker so ti pogoji zadovoljeni, je tudi rezultat pravilen in ga se je treba sprejeti. A rezultat je bil, da cepiva ne delujejo.

Če pravilno naredimo raziskovalno delo, po tem je rezultat tudi pravilen ne glede na to kaj kaže in neozirajoči se na to ali nekom takšen rezultat paše ali pa ne.


Ignoriranje njenega dela ni ignoriranje nje temveč tudi ostalih strokovnjakov, ki so njeno delo sprejeli kot pravilno narejeno. In če so zavrgli vrednost teh znanstvenikov in tako narejenega znanstveneg dela, s tem so pokazali, da dejansko ni za verjeti NOBENEMU ZNANSTVENEMU DELU. Tudi njihovim ne.


Tudi jaz sem opisala, kako moji ljubljeni profesorici ne eden rad o homeopatiji ni bil dovolj znanstven. Na kraju je povedala, da ona dobro ve kako njen kolega dela znanstvena dela---torej NI ZA VERJETI.

A jaz pa vem kako je meni prilagajala rezultate da naredim svoj doktorat—in je – kot je povedala – vse to bilo v redu.

In vem, da je za njo nekaj bilo popolnoma novo, kar pa v resnici ni več bilo novo, ker so ostala področje medicine to že vedela.

In vem, da je njej bilo novo odkritje nečesa, kar pa je vedela vsaka delavka v Iskri v Kostanjevici.

In vem, da je moja profesorica izjavila, nekaj minut za tem ko je svoje nesprejemanje H obrazložila s tem da noben rad ni dovolj znanstven, da pač v horoskop verjame.

Vse to vem.

RAVNO ZATO postavljam vprašanje, zakaj in kako naj bi verjeli kateremkoli znanstvenem radu, ki ga dajo ven kot »uradnomedicinksi« in zakaj bi verjela katetem koli radu, ki ga financira farma industrija?!


Ne vem ali je bilo sploh kakšne posebne epidemije ali pa ne. Saj kako naj verjamem, ko so bili podatki kar naprej spreminjani ZA NAZAJ. In kako naj verjamem, ko pa ni bilo časa za vse te raziskave in postopke dokazovanja, kar pe je uradno predpisano in se (po zakonu) MORA izpeljati preden se nekaj začne uporabljati.

In kako naj verjamem v karkoli, ko pa eni in isti jamrajo kako je epidemija grozna, povzročijo kolaps celotnega gospodarstve, paniko zganjajo o velikemu številu umrlih, o polnih bolnicah itn. itn. a homeopatije pa nočejo poskusiti samo zato, ker so se odločili in določili, da ona le ne more delovati. A življenja je treba reševati! A pogoj je, da ne smeš škodovati.

Kaj po tem naj verjamem? Če verjamem, da je bila huda in uničujoča epidemija, po tem mi ne ostane drugega, kot da trdim, da so vodilni delali genocid in kaznivo dejanje proti človeštvu ker niso hoteli vpoštevati metodo, za katero je ostala polovica—vendar razvrednotenih strokovnjakov trdila, da deluje.

Če pa ni bila tako huda epidemija, da bi res toliko življenja stradalo, po tem zakaj so zganjali ves ta teater? ... Stres pa je patogeni dejavnik- torej ustvarja bolezni, tudi raka!

Edino kar vidiš, je da ne vidiš nič. In edino kar lahko sklepaš je, da vse to niso čista posla.


Pa še to ne bi bil problem, če ne bi istočasno sprejemali (ne odreagirali) na mirijade konkretnih situacij in izdelkov, ki zadovoljujejo kriterije samo za placebo, in so celo dokazano nepotrebni in celo škodljivi.


In smo spet prisiljeni vrniti se na najbolj preprosto psihologijo, ki jo tudi Žižek zagovarja: če se toliko moči usmerja v blatenje homeopatije in uničenje vsega in vsakoga, ki se z njo ukvarja, po tem je to znak da je v ozadju tega nekaj, kar je zelo pomembno. Oz. da je homeopatija veliko bolj pomembna, kot to mi, navadni ljudje lahko zaznamo.

Tako je tudi meni postalo sumnjivo.


Jaz sem pred 30 leti samo ponudila neke nove alternative da bi pomagala ljudem. Nič drugega nisem hotela in na nič drugega nisem obračala pozornost in me ni bilo briga. Pred očmi sem imela samo dobrobit človeka. Raziskovala sem dve leti, po tem šla študirati in naprej sem raziskovala.

In sem najprej mislila da sem neosnovano paranoična, ko se mi je zdelo, ...ne! Ni se mi zdelo! Tisti, ki so mi bili in tudi naprej ostali pacienti, so mi konkretno povedali da bodo vse naredili da mi onemogočijo uspeh. Pa nisem resno jemala ...

A v moje delo nisem slepo verjela. Saj sem ves čas bila na preži in opazovala da bi videla, da bi ugotovila...da vidim kam sploh to vodi.

In nisem razmišljala o vrednosti vsega tega. Ko pa sem videla s kakšno ogromno močjno me hočejo uničiti in degradirati metodo, sem začela sumiti, da je to kar počnem le veliko bolj pomembno in tehtno od tega, kar bi jaz sploh lahko pomislila.


To je delovalo name kot tabla o prepovedanem fotografiranju.

Ja, odprte prepovedi ni več bilo. Merketing je tudi tukaj naredil svoje in tako so samo prikrite, komaj opazne pripombe, kot je bil oglas za sledoled o katerem sem prej pisala. Oglas je bil vdelan v sam film, ni pa ga ničhe opazil. Pa je vse eno v pavzi močno porasla prodaja sladoleda.

Nisem opazila te prikriete »oglase« proti H. Videla sem pa rezulatat: ko so ljudje to odklanjali, ko so me nagnali iz uradov kjer sploh ne bi smelo biti pomembno s čem se ukvarjam. Šele to me je »senzibiliziralo« da sem postala pozorna. In takrat sem zaznala te prikrite pripombe tam, kjer bi človek to najmanj pričakova. Istočasno pa sem zaznala, da pa do ničesar drugega ni zaslediti takšnih prirkirtih mnenje proti. Celo je obratno. Prikrito so pa povzdvigovali to, kar pa je zaslužilo biti obsojeno.


Pa še vedno ne vem v čemu je poanta, zaradi katere ravno njo s takšno močjo hočejo uničiti. Sama sem prišla do tega, da H. ni več aktuelna in ne delije kot bi lahko in kot bi bilo treba. Vendar še vedno tako močna vojna proti temu pa kaže da je vse bolj pomembno kot si jaz to uspevam zamisliti in dojeti.


.29 views0 comments

Related Posts

See All