Blog

Svet iz drugačne perspektive

RAK, 6. del

Updated: Aug 5, 2021

ZAKAJ NEKI LE PREŽIVIJO, CELO OZDRAVIJO?


Nimam veliko izkušenj z rakavo boleznijo, imam pa zelo veliko, z rakavim značajem!

Kot sem to že omenila, človek z rakastim značajem bo raj umrl, kot da bi se odpovedal vsaj koščku svojega ega in iluzije o sebi in svojem »bogovstvu«.


To še bolj velja za obolelega z rakom. V bolezni je rakasti značaj še dopolnjen s (opravičenim) strahom od smrti, Takšen človek se močno oklepa življenja. To pa, v naši dvodimenzionalni miselnosti pomeni: naj bi vse ostalo enako, kot je bilo in da tudi on sam ostane takšen, kot je bil in takšen, kot sebe pozna. Vse to pa, sveda, v prepričanju, da je on sam o.k. in da je super takšen kot je.


Vsi imamo tudi sicer problema s spremembani.

To je na splošno znan problem. Vsak jamra in terja spremembe.

Ko pa je za njo ponujena možnost, vsak se temu močno upira in vleče nazaj v svoje staro stanj in navajene kolesnice.


Ta naša rigidnost se še bolj kaže, ko gre za pravo in globoko transformacijo sebe po metodah Transformne osebnostne terapije. Pri tem se ne spreminja samo naše okolje in okoliščine temveč tudi mi sami. Strahu od postati drugačen se pridruži tudi slutnja smrti.

Slutnja je opravičena! Vendar pri ozaveščanju umira samo naš hudobec.

Iz njegovega pepela se izvije naše očiščeno bitje. Hudobija, ki nam je delala tažave, pa je umaknjena.


Problem je, da mi nismo »zmes« v katerem lahko razdvojiš seme od plevela.

Mi smo zlitine (legure), kjer je naš originalni, božji značaj »kemično« povezan s številnimi zmesmi, deformacijami in smetmi in na ta način je ustvarjeno nekaj popolnoma drugačnega. Kot je npr. voda, ki sta jo ustvarili dva plinovita elementa.

Zato se na vprašanje kaj je dobro in kaj ne (pri nas ali pri drugih), ne da odgovoriti, kot kar v vodi ne moremo kar tako pokazati kateri je kisik in kateri vodik.


Zaradi tega mi, tukaj v tem našem peklu, pri nobeni lastnosi nismo »dobri« ša manj pa »božji«. Sestavljeni smo od štvilnih »osebnosti«, vendar vsaki od njih je legura, oziroma neka masa, ki niti najmanj ni podobna elementom iz katerih je sestavljena.


Če pa te osebnosti potlačimo ali jih mečemo stran, kot poučuje popularna miselnost, smo odvrgli tudi tisto malo božjega, ki je v teh naših »legurah«. Ti, raztrgani ostanki božjega, ki jih še imamo v teh svojih »legurah« se hudo borijo priti do "besede" in, kot tista tretja dobra vila v Trnuljčici, poskušajo vsaj ublažiti prekletstvo: trpljenje in propast, ki bi nas hitro pobralo zaradi umazanije, ki se je nabrala v nas.

Kot pri teh spojinah, tako tudi mi potrebujemo specialno »elktrolizo«, ki je edina v stanju izločiti sestavine in tako razdvojiti božje od smeteh.


Karcinotični značaj je videti zelo božji! Je pa najbolj nevarna zlitina. Ravno ta neprepoznavnost dela jo za še veliko bolj nevarno. Saj je "dobrota" karcinoze goljufija, ki razdira svet.


Človek, v svoji omejenosti, ne more narediti na sebi »elektrolize«, ki bi izdvojla smeti od božjega. S pomočjo ozaveščanja pa OMOGOČI, da se ta proces odvije v njem.


Kdo pa po tem dela to »elektrolizo«?

»Smetlarji« z drugega nivoja!

Ni moje delo, da se ukvarjam s tem »drugim nivojem«. To je popolnoma nepomembno pri zdravljenju, kot je za nas nepomembno kdo in kako je sestavil računalnik in kako vam internet posreduje podatke.

Vi ne »verjamete« da računalnik in internet delujeta. Vi VESTE da to deluje. Dovolj je, da se natančno in precizno držite navodil in takoj vidite da dela.

Na ta način tudi jaz ne »verjamem« temveč vem, da ta drugi nivo funkcionira. Tudi vi se lahko hitro prepričate o tem. Dovolj je, da delujet NATANČNO na podlagi »napotkov za uporabo« (podobno, kot pri računalniku) in dokazila bodo v takojšnjih konkretnih rezultatih.


Vse to tudi čutimo! Najbolj neprijetno zna biti to »umiranje zlikovca« Namreč, ko smo se pripravljeni predati, potem ko smo se zavedali, da smo (točno kjer, kako in zakaj) res hudobci, smo omogočili da se hudobija, s pomočjo »elektrolize« izdvoji in »reciklira«. Torej – zlikovec umira.

Največkrat se to zgodi zvečer, ko imamo čas, da se umirimo in podoživimo svoje stanje.

Če se prepustimo »umiranju«, drugo jutro se zbudimo do konca in popolnoma novi in nikoli več se ne vračajo stari problemi! Spontano (brez kontrole, odpovedovanja, trpljnja ...) živimo svoje novo stanje in novo življenje.

(Če se ne zgodi tako ali če se problemi vrnejo, to pomeni, da lekcije nismo nardili!)


PRIPOMBA: Tukaj se lahko izražam samo v prispodobah, s katerimi vam želim razložiti principe. TOT je PRAKSA, ki jo lahko doživite samo v praksi. Ta praksa pa ni niti malo podobna nobeni drugi, danes znani terapevtski metodi.

Da bi dobili vsaj malo vpogleda v praktično stran te metode ozaveščanja, sem napisala dve brezplačni knjigici ("Marjan O. in jaz" in "Absurdnost v naši vsakdanji miselnosti")


Ker se že tako in tako vsi in vedno UPIRAMO spremembam, zaradi tekšne korenite spremembe sebe, pa še te slutnje »umiranja«, ki zna biti malo le zastrašujoča, ni vas težko prepričati, da sprejmete druge metode. One so videti enake »moji« metodi, vendar v resnici NIČ KONKRETNEGA NE SPREMENIJO V VAS. Vaše so smeti še naprej ostale v vas in tudi vi nadaljujete hoditi po cesti, ki se slepo konča.

Ravno zato, ker nič ne spremenijo, se vam one zdijo prijetne in jih imate za »božje«.

Kdaj se pa bo vaše življenje sesulo je odvisno od tega ali ste šele na začetku te slepe ceste, ali pa ste že bolj proti koncu. Človeštvo pa je v glavnem že zelo blizu zapore, ki jo ni možno z popularnimi metodami prebiti ali umakniti.


V raku, ki je posledica našega vsesplošnega karcinotičnega značaja, imamo dvojni problem, ki samo še poveča odpor do ozaveščanja.

Z ene strani karcinotik nikakor še noče priznati, da je izgubil bitko in le ni postal bog, ko pa je bil tako zelo prepričan v to, saj mu se je cilj zdel na dohvatu roke.

Z druge strani pa sta tukaj še strah od spremembe in, še zelo realeni strah od umiranja. Vendar samo tisti bo res in konkretno umrl, – ki ne dovoli, da se hudobija skozi »božjo elektrolizo« izdvoji in umakne.


OPOZORILO: Ponovno povdarjam, da to o čem pišem in kako pišem ne bo imelo nobenega učinka, če boste vse to hoteli speljali na način, kot to delate pri drugih metodah. Učinek ni odvisen od tega, koliko natančno poznate teorijo temveč od KONKRETNEGA NAČINA, NA KATEREGA HOČETE IMPLEMENTIRATI DOLOČENO TEORIJO.

Enako, kot pri kuhariji. Recept je lahko izjemno dober in natanančno napisan. Dobre jedi ne bo od njega, če boste, kot to delate v zvezi z človekom, v nekem "uzvišenem duhovnem stanju" meditirali in zakričali: "Bog, dovolim ti, da očistiš to zelenjavo od smeteh, ga postaviš v svoj pisker in ga skuhaš na svojem štedilniku ".

Jaz vas bom naučila (če boste pristopili v konkretni individualni učnoterapevtski proces) kako natančno pripraviti vse, in kako vklopiti božji štedilnik. Šele po tem bo ta štedilnik lahko skuhal vašo jed.


Prihajali so mi rakasti bolniki in moledovali za pomoč. Trdili so, da sem jim jaz zadnje upanje, niso pa bili pripravljeni narediti niti najbolj preproste lekcije. Celo to ne, da mi dajo prave anamnestične podatke o svojem stanju in da me pokličejo, kot sem jim naročila.


Ali pa so pri prvih znakih izboljšanja odnehali in se jim ni dalo dopovedati, da to vse še ni dovolj za pravi uspeh.


Veliko njih sploh ni hotelo sprejeti niti najmanjših omejitvi. Tudi tisti, v završnih fazah bolezni, niso hoteli sprejeti, da so bolniki in da se je potrebno temu primerno obnašati in živeti, ter se resno lotiti terapije, če hočejo nekaj doseči.

Zaradi vsega tega ne morem govoriti o izkušnjah ozdravitve rakastih bolnikov. Vem pa natančno, kaj so ovire, ki onemogočajo zdravljenje. In na podlagi mojih tovrstnih izkušenj si jemljem pravice dati svoje obrazlage, zaradi česa nekateri preživijo, celo ozdravijo.


O primerih ozdravitve in obrazlaga načina in vzroka za ozdravitev pa bo v e-knjigici: "Čas karcinoze".


RAK,1.del

Rak, 2.del

Rak, 3.del

Rak, 4.del

Rak, 5. del

130 views0 comments

Recent Posts

See All