top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

RAK,4.del

Updated: Aug 5, 2021

Spaka, ki jo delamo od sebePrvi korak naše destruktivnosti je, »ubijanje« našega bitja.

NE DOVOLIMO SVOJEMU TELESU POVEDATI, DA TRPI ALI PA NE ZMORE TEGA, KAR MI TERJAMO OD NJEGA. Tudi če hoče povedati, ga ne poslušamo. Ne prenesemo, da se upa »drzno« starati se, ko pa smo mi hoteli večno ostati mladi! Sploh ga nočemo slišati, ko kriči, da je lačno, utrujeno, bolno, ali pa ima določenih potreb.


Hočemo PREMAGATI, da bi potem preoblikovali NA PODLAGI NAŠE PREDPOSTAVKE.

Že dojenčku ne damo jesti, kadar ono kaže potrebo. Damo mu dudo, da se zamoti in »presliši«, kaj mu želodček kriči. Po tem pa ga hočemo prisiliti jesti takrat, ko mi to določimo. Če pa noče jesti takrat in tega, ko in kar mu mi hočemo vsiliti, iščemo medikamente (z drugimi besedami: strupe) ... in psihološke metode, kako ga pretentati ... da bi le bilo po našem.

Podobno delamo tudi s sabo.


Uničujemo in zatlačujemo vse signale s katerimi telo hoče komunicirati z nami, kot bi na avtu razbili lučko za olje ali za bencin.

Tudi pravo srce smo že zdavnaj izgubili saj danes ne dovolimo, da bi kar koli naredili na podlagi našega pravega srca. Ne dovolimo si jesti to, kar bi nam iz srca pasalo, ne dovolimo si jeziti se, ne žalostiti se, ne biti v skrbeh... Srce in prave emocije smo zamenjali s pohlepom, s spolno strastjo ter z umetno generiranim »veseljem«, »navdušenjem« in »pozitivnostjo«. To, kar imamo za »izboljšano« alternativo sebe, je v resnici SPAKA.


Vzeli smo si pravice na podlagi naših PREDPOSTAVK tudi naši glavi prepovedati razmišljanje in procesiranje. Razvili smo številne metode za PRANJE MOŽGAN, ki ga je marketing, na podlagi nevroznanosti preimenoval za »metode za uspešnost« in ga postavil na oltar, kot najvišji dosežek za »duhovno razvitega« človeka.


Vloga možgan pa je kontinuirana obdelava informacij, ki iz raznih naših čutil, od »signalnih lučk« (kot so npr. strah in nesamozavest) in intuicije (Božji JAZ/»centralni računalnik«) neprekinjeno prihajajo v njega. Rezultate tega procesiranja pa nam možgani servirajo v zavest kot znanje, razumvanje, zavedanje, sklepanje, ter tudi kot primerni ukrep v določeni situaciji.


Ustvarili smo si iluzijo, da imamo pravice do svojih »sanj«, neglede kakšne so, in lahko od sebe in od življenja naredimo čisto vse, karkoli si domislimo. Pri tem pa nihče nima pravice kakor koli oporekati ali nas omejevati.


Ustvarili smo separatistično miselnost s katero se režemo od celote in nočemo vpoštevati nobenih pravil ali zakonitosti, nobenega sožitja ter prave pripadnosti skupnosti.

Ustvarili smo vojno in razdiranje na vseh nivojih.


Namreč, v tej in takšni obliki kapitalistične miselnosti, ki jo posnemamo, vsak hoče zase večji kos torte. Če jaz hočem večji kos zase, moram od drugega vzeti njegov kos. Vendar ta drugi tudi hoče večji kos, na račun anektiranja mojega kosa...


Separacija se pa tukaj ne konča! Saj z razdiranjem in preoblikovanjem našega bitja, kot kar to s polno močjo počnemo, smo tudi organe in druge dele našega telesa separirali drug od drugega...

Ker pa uničujemo tudi svojo sposobnost razmišljanja, tako nismo v stanju videti, da je naše početje sedaj neštetokrat hujše od našega početja, ki je pripeljalo do klimatskih sprememb in otokih plasike v oceanih...


Nočemo služiti ŽIVLJENJU!

S svojo ošabno omejenostjo si domišljamo, da ŽIVLJENJE in vse njegove moči, manifestacije in kreacije morajo služiti nam, samo nam, osebno nam in to tako, kot mi to hočemo. Ob tem pa živimo v iluziji, da bo vse to ostalo brez posledic.

Smo kot otrok, ki je dobili v roke komplicirano, samovozeče letalo.

Najprej pobaca vse, čemur s svojo omejeno glavo ne vidi pomena. A ne vidi pomen ravno temu, kar je najbolj bistveno v tem »letalu«.

Popravi pa »pomanjkljivosti«! Zato mu »prišvasa« volan in dodatna kolesa..., ga okranclja z razno šaro, ki je brez bistvenega pomena vendar vsemu daje imeniten videz.

Samo, otrok je bolj brihten od nas!

Ono nikoli ne bo pomislilo, da bi resnično poletel s svojo kreacijo. Mi pa poveličujemo sebe in spako, ki smo jo naredili. Ko pa se zaženem, z mislijo kako bomo dosegli neskončne višave, zgrmimo v prepad.


Pri vsej tej naši aktivnosti okoli preoblikovanja sebe niti ne pomislimo na evolucijo, ki je imela dovolj časa, da poskrbi, da naše telo le nima »odvečnih delov« in da čisto vse, kar imamo v sebi, ima svoj pomen.


Pred leti je nek znani nemški ginekolog, hotel postaviti doktrino, naj bi se vsem puncam v puberteti odstranile dojke. Trdil je, da bi tako preprečili razvoj raka!


To ni bil osamljen primer takšne norosti!

Ginekologi velike Slovenske bolnišnice so zaradi majhnih in nepomembnih miomov (mišični vozli v maternici), kar po tekočem traku tudi mladim ženam odstranjevali maternico pa tudi oba jajčnika. Po uradni medicini takšne operacije niti slučajno niso bile upravičene!


Ni šlo samo za to, da so te ženske ostale brez svojega organa. Z odstranitvijo jajčnikov — za vsak slučaj – kot so govorili ginekologi, so jih pahnili naenkrat in nasilno v hude degenerativne procese in staranje. Takšen poseg je hudi šok za celo naše bitje. Kot bi s hitrostjo 200 km/h treščil ob debelo betonsko steno.


Sedaj samo čakam, kdaj bodo predlagali, da bi umaknili večji del možgan. Namreč, tudi v »znanosti« razmišljajo kot sicer: če ne vidijo pomen nečemu, niti ne pomislijo na možnost, da le ni narava zaradi svoje neumnosti ustvarila nekaj neprimernega in nepomembnega, temveč da oni sami imajo omejeno glavo, ki ni v stanju dojeti multidimenzionalno naravo.

Vse to nisem izmislila! Tako se je pred leti izrazil nek uvaženi profesor na fakulteti v pogovoru, pri katerem sem bila prisotna!

In takšno stališče slišimo kar naprej: če nekaj ne znaju čemu služi ali niso (še) v stanju izmeriti, označijo za praznoverje in za neumnost.


OPOZORILO! Zgornje dejstvo še bolj velja za neskončno množico raznih »zdravilcev« --novodobnih »jezusov«-- ki ničejo kot gobe po dežju. Svoje »znanje« so pobrali iz nekaj oglasnih tekstov ali hitrih tečajev. Sedaj pa, kot vidim, vse več jih se oglašuje kot »intuitivni trapevti«. Ne vem natančno kaj to pomeni vendar se mi zdi, da gre za osebe ki res ne razpolagajo niti z najbolj osnovnim znanjem iz nobenega področja. Katastrofalno pa je, da jih podpirajo in oglašujjo celo uradne institucije, čigava naloga je širiti učenost in prave informacije. Na ta način pa ne širijo znanje, temveč neznanje in zavajanje.


NADALJUJE SE

Rak 1. del

Rak 2. del

Rak 3. del

Rak, 5. del

105 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page