Blog

Svet iz drugačne perspektive

PROGRAMIRANA IN ZLORABLJENA EVOLUCIJA - konkretni prikaz


Moja 15 letna vnučko živi na severu Nemčije, kjer hodi v popolnoma navadno gimnazijo.

Ne spominjam se več natančno, ali pred ali med petim razredom osnovne šole teče, v tem delu Nemčije, usmerjanje otrok, na podlagi njihove sposobnosti. Takrat odločajo o vsakem otroku posamično in določijo ali ga bodo usmerjali v gimanzijo ali pa v neko poklicno srednjo šolo.


Te dni sem se pogovarjava z njo – seveda, tudi o šoli. Povedala mi je, da bodo imeli test iz Nemščine in mi je razložila kaj bo na testu.

Bila sem »paf« ko sem dojela, da je to, kar pričakujejo od njih že DELOVANJE EVOLUCIJE—evolucije, ki umakne vse kar je škartno, vse kar je nesposobno za pogoje v svetu, potrebnih za preživetje.


Namreč, na testu iz Nemščine bo treba analizirati kratek tekst.

1. Dojeti je treba kaj je avtor hotel povedati. To pomeni: dojeti bistvo in rdečo nit zgodbe.

2. Po tem je potrebno to ugotovitev kratko, in v nekaj stavkih opisati.

3. V drugem delu istega testa bo treba analizirati literarno obliko in stil teksta s katerim je posredovano poročilo zgodbe.


Za vadbo – pravi moja vnučka - so te dni v šoli analizirali en takšen tekst. 3 dni so delali na tem. Napisali so pa po več strani analize. Sedaj pa bo na razpolago 90 minut in opisati morajo v nekaj stavkih.


Za likovni pouk pa imajo za nalogo

A. najprej REALISTIČNO narisati dele glave (uho, oko, nos).

B. Po tem morajo te dele sestaviti v obliki lastnega avtoportreta.

C. Obraz pa mora izraziti tudi določeno čustvo.Razmisliti o nekem delu in napisati kaj je avtor hotel povedati, prvič terjajo že v petem razredu osnovne šole. Tako je bilo v moji šoli (pred 60 leti) in o tem je tudi moja vnučka pripovedovala, ko je bila v petem rezredu.

Ovo, kar sedaj terjajo od njih je veliko višji in bolj strogi nivo, one prvotne zahteve. (ne vem, kako je v šolah pri nas).


Ekvivalntno razmišljanje je bilo potrebno tudi pri matematiki. Namreč, tekstovne naloge lahko rešiš samo takrat, ko si, z enakim mehanimzmom razmišljanja kot pri literaturi, dojel, kaj je »avtor« (tekst naloge) hotel povedati. Na ta način prideš do tega kakšne operacije je treba narediti, da bi rešil nalogo.


Kar se pa od njih terja na likovnem pouku, je zame naloga za umetniške šole in za specialno nadarjene. Tako nekaj, ni bilo v mojem času.


In po tem mi je postalo jasno:

S temi nalogami ne iščejo tiste, ki so se naučili neke snovi in sedaj jo znajo prepričati. Iščejo pa SPOSOBNE! Takšne, ki razpolagajo s PRIROJENO sposobnostjo pravilnega pristopa nalogi in ki »imajo v krvi« principe reševanja nalog in izzivov.


Išče se to, kar jaz imenujem: »pedigree«. Samo tisti, ki imajo takšne sposobnosti in kvalitete bodo v stanju v današnjem svetu iznajti poti in načine kako stopiti naprej. Samo takšni so lahko uspešni v tem hitrem življenju, ki sledi. Samo takšni bodo lahko popeljali svet ven iz podganje dirke.


V e-časopisu Finance od 6. okt. 2021 pod naslovom

Za hibridno delo skoraj tri četrtine Slovencev med ostalim piše:

»Pri več kot 40 odstotkih tistih, ki interno napredujejo v vodstvene položaje, se po 18 mesecih, po napredovanju, izkaže, da niso kos svojemu delu. Če podjetje zaposli nekoga zunaj organizacije, se številka dvigne na 50 odstotkov,« je povedala psihologinja Gill Green. Glavni razlog za neuspeh vidi v razumevanju, kaj so vodstvene sposobnosti in potencial, prav tako k neuspehu pripomorejo osebne pristranskosti in prejšnje izkušnje, je opozorila«.


Samo tisti, obdarjeni s temi kvalitetami bodo lahko imeli dobre službe in možnost dobrega zaslužka in preživetja.

Ostalo je - škart ! A škart gre v smeti!

In tudi to je evolucija – kot je to izrazil neki bogatun v angleškem dokumentarcu o »Carevi novi obleki«.

Imel je prav! To je tudi evolucija!


S takšnimi spobosnostmi večina ljudi ne razpolaga. VI STE MI TO DOKAZALI.

Kot lahko vidite, tudi v članku iz Financ je dokazana moja trditev. Članek pa je nepopoln. Saj ne vključuje krize in katastrofe, kot je tudi sedanja, ki pa ni prišla po 18 meseci vendar po nekaj letih funkcioniranja tistih, takoimenovano »sposobnih«. Če bi tistih 40-50% bili RES sposobnih, po tem do takšnih kriz ne bi prišlo. Saj iz ene krize niti nismo dobro izplavali, pa smo že v naslednji. Takšno upravljanje s svetom ne kaže na uspešnost tudi tistih ne, ki so »preživeli« dlje kot 18 meseci.


Sicer, takšne sposobnosti, ki jih iščejo na testu v gimnaziji, so takšne sposobnosti in kvalitete, ki jih imamo, oziroma: morali bi imeti vsi. To so kvalitete, s katerimi – kot to vidimo v novejših časih – razpolagajo tudi živali.

VI STE MI pa, s skupnimi močmi DOKAZALI, da jih pa je človek nepovratno zgubil na vseh področjih življenja. Mogoče jih še ima vendar jih je pripravljen uporabljati samo pri »tehničnih« zadevah, nikakor pa ne takrat, ko gre za njega samega in za njegovo preživetje.


Že sedem let, od kdaj sem se ponovno poskušala zagnati v delo, iščem ljudi, ki »obvladajo« te osnovne mentalne funkcije.

Na nešteto mestih sem razlagala, da »barantanje z bogom«, ki je eden od temeljnih mentalnih funkcij Transformne osebnoste terapije (TOT) ni nič drugega kot to, kar se od otrok terja že v petem razredu osnovne šole. To pa je: DOJETI (zavedati se) pravega odgovora na vprašanje: »Kaj je avtor hotel povedati?«.


Zatrjevali ste mi, da ne razumete, kaj hočem od vas! Da ne veste o čem govorim! Bilo je pri meni celo psihoterapevtov in raznih »duhovnih učiteljev«, ki so dobivali histerične in jezne napade in so kričali, da ne razumejo kaj hočem od njih, da sem nora ker tejam nekaj nemogočega. Napadali ste me, da ne znam razlagati in me obdolževali, da sem izmeček tega sveta, da nisem ne strokovnjak ne človek...

Napadali ste me, ne glede kako podrobno sem razlagala, ali celo odigrala – to preprosto pravilo, ki se od otrok v elementarni obliki terja že v 5. razredu osnovne šole. Pozneje pa že služi kot orodje evolucije za filtriranje sposobnih od nesposobnih, ki so za v škart.


Res ne vem ali ste samo igrali neumne, ali pa ste že toliko poneumljeni, da res ne obvladate te mentalne funkcije o katerih piše celo v bontonih. Sicer to sedaj niti ni pomembno.

Pomembno je naslednje:

Kot »strokovnjaki za energije«, morate vedeti, da se želje vedno uresničijo. Saj za zelo visoke cene se na marketinških in drugih tečajih »za uspešnost« učite kako vizualizirati in na druge načine pokreniti energije, da bi le delovale tako, da udovoljijo vašim željam in vaši volji.

Zato bi morali vedeti, če takšno močno želite dokazati da ste neumni (kot ste to pri meni in v zvezi z mojo terapijo pokazali), se bo tudi ta vaša želja uresničila. In prej ali slej boste resnično postali neumni; toliko neumni, da več niti to ne boste vedeli da ste neumni. Posledica vaših takšnih želja pa bo, da izpadate iz igre – evolucija vas odstrani. Saj evolucija odstrani vse, kar je nesposobno, tudi v takšni obliki, kot se sedaj že začelo dogajati.


Ta mentalno-duhovna in morlana funkcija (ki jo terjajo že od 15 letnih otrok) je potrebna, da znate razmislilti, o čem vaš sogovornih govori, kaj vam hoče dopovedati. Edino tako lahko konstrutivno rešujete življenjske probleme in izzive.

Vas pa je edino zanimalo to, kako da nategnete stranke, poslovne partnerje, sodelavce in, dejansko ves svet in jih prisiliti da ravnajo tako kot to vi hočete (ne glede na to kakšne neumnosti ste se izmislili). Sedaj pa ste pri tem da sprožite vojne in razaranje vendar niti slučajno nočete niti poskušati obvladati to mentalno metodo, ki jih morajo, in to na visoki ravni obvladati že 15 letniki v šoli.


Da bi pa »zajeli bistvo v nekaj stavkih« so potrebne visoko razvite duhovne in mentlane sposobnost,- sem brala pri Frommu.

Postavimo v vrstni red:

1. Selekcija začne že v petem razredu osnovne šole, kjer se od otrok prvič terja tovrstno razmišljanje. Z vprašanjem »kaj je avtor hotel povedati«, se pride do bistva—do rdeče niti.


2. Naslednji, višji nivo selekcije se odvija v gimnaziji. Ne samo, da moraš priti do bistva, temveč to bistvo moraš definirati (zajeti) v nekaj stavkih. In kako naj bi znal zajeti bistvo, ko nisi obvladal prvo stopnjo in ne znaš, celo takrat ne ko si psihoterapevt ali se postavljaš kot duhovni vodja in učitelj drugih, uporabljati PRAVI NAČIN, da bi NAŠEL to bistvo.


3. Najvišji nivo selekcije pa je pri zaposlovanju pri čem, kot pravijo, moraš se znati predstaviti v petih minutah – to pomeni: da znaš v primerni in koncizni obliki ponuditi navzven in drugim to bistvo. To pa se pričakuje kot drugi del testa, namenjenega 15 letnim otrokom.


4. Selekciji služi tudi to, da znaš realistično narisati človeka. Da bi ga lahko narisal na ta način, moraš znati priti v globino stvarem—do zavedanja in čutenja. Namreč, znanje so podatki, ki jih nabira naša glava. Zavedanje pa je DOŽIVLJANJE tega znanja z vsem svojim bitjem. To je poenotenje tostranskega (znanja podatkov) z onstranskim (ČUTENJEM nečesa kar se ne da izmeriti). Če pa nočete na ta način zaznati realnost o sebi, ne morete ga videti niti okoli sebe. Ta proces mora biti refleksan—da ti "roke" avtomatski sledijo tvojem zaznavanju.

Na primer: marsikdo trdi, da ve, da je komandovalen. Ali se tudi zavedate do dna duše, da ste hudobni? Ne! Ja, da so drugi- to ja. Vendar da bi vaše, enako obnašanje do drugih bila tudi hudobija, o tem nočete niti slišati. Če vam drugače ne uspe prepričati sogovornika, da ste vi izmeja in svetniško čist, pa ošabno izjavljate (kot sem jaz to pogosto slišala): »Jaz sem pač takšna/takšen!«


5. Moraš znati široko opazovati, ter multidimenzionalno zaznavati, da bi od delov sestavil pravilno celoto.

To ni dovolj.

</