top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

PREMIŠLJUJEM ... 2. del

Updated: Mar 26


Nekjer sem brala izrek: "Narod, ki ne prizna svojo preteklost, nima niti bodočnosti"

Slovenki izrek je: "Neumen je tisti ptič, ki se sramuje svojega gnezda".


Nadaljujem svoja "Premišljanja...", na podlagi knjige Vesne V. Godine: "Zablode postsocializma".

Moram reči da je tudi mene presenetilo, kam me je pripeljalo.


Stran 288.

Če drži podatek, da se je od osamosvojitve do danes vrednost slovenske države zmanjšala z okoli devetdeset milijard dolarjv na okoli deset milijard dolarjv...

Naj si dovolimo delovno hipotezo: večino izplena so izvedli Slovenci.

Kljub temu pa še vedno pišejo o tem, kako smo vsi bili takrat reveži a kako je sedaj super. Samo čakam kdaj bodo napisali, da v »grozni revščini« - seveda, zaradi socializma! - niti pametnih telefonov nismo imeli.

Vi mladi pa, ki živeljenje ne morete več zamisliti brez »pametnih« naprav, boste zelo pomilovali nas, iz teh »groznih časih« in se niti spomnili ne boste razmisliti o tem, da takrat pametni telefoni še niso bili izumljeni.

Str. 289:

"Kar doživljamo v Sloveniji, ni oživljanje socializma. Je refevdalizacija. To je poleg reagrarizacije najusodnejši proces današnje slovenske družbene dinamike. Če se reagrarizacija še ne kaže izrazito v ekonomski sferi (čeprav je treba z naraščajočo revščino pričakovati tudi to), temveč v mentalni sferi (najbolj izrazito skozi slovenski nacionalizem) ...

...Enako neuspešen je tudi večstrankarski parlamentarni sistem, ki namesto povezovanja in nevtraliziranja partikularizmov uvaja delitev tudi tam, kjer bi jih brez njega ne bilo..."

Godina namreč piše o še eni značilnosti Slovencev. To pa je delitev na manjše skupnosti, kjer je pomemben »mi« naspram »oni«. Kot opisuje, v slovenski mentaliteti je »normalno« tudi ropanje »onih drugih« v interesu tega, kar smo »mi«. Danes te skupnosti postajajo vse manjše. In po tem se vsi kregajo med sabo.

Skozi to knjigo sem se prvič srečala s tovrstno zgodovino in demografijo.

Jaz sem pisala o tovrstni problematiki že pred nekaj leti, vendar v zvezi z (za naše okolje) novodobno marketinško miselnostjo. Sedaj sem, skozi knjigo, dobila potrditev, da so moja spoznanja in sklepanja bila pravilna, vendar resni problemi so še bolj globoki, kot sem jaz to mislila.

Na podlagi podatkov dobivenih iz knjige, ni presenetljivo, da se je v Sloveniji ta del marketinške vabe, ki so jo ustvarili za nas (Več o tem TUKAJ) tako dobro prijela.

Namreč, v popularni miselnosti povdarjajo da vsak ima prav. In vsak ima prav uresničti svoje sanje. Seveda, sanje vsakega naj bi bile velike bajte, luksuzni avti in milijarde v žepu ter življenje v zabavah a brez dela. In vsak naj je »midleman«--trgovec, ki z nekaj klikov (posredovanja) pobere ogromne provizije, brez kakršnega koli dodatnega dela ali odgovornosti. Samo mora izmisliti vabo za ljudi, ki mu po tem sledijo kot ovce, častijo ga in kupujejo, kar koli jim ponudi v nakup.

Vse to pa je direktna pot v vojno vsakege z vsakim. Saj vsekdo trdi, da on in samo on ima prav. Zato imamo tudi mirijade »strokovnjakov« (na vseh področjih, na sploh na področju zdravja in duhovnosti), ki so svojo »stroko« naučili iz oglasnih brošur ali jo pridobili na vikend tečajih.

Zato je že prišlo do degradacije vsake stroke in s tem se kvaliteta našega življenja močno pogreza. Temu doprinosi tudi vojna za denarjem, ki pa tudi tistim, ki bi hoteli, ne omogoča preživetje s kvalitetnim delom.

V želji za hitrim bogatenjem lastniki raznih firm nočejo plačati dobrih strokovnjakov. Večina tistih, ki so mi delali na renovaciji stanovanja, pa tistih, ki bi mi morali biti tehnična pomoč za spletne strani, ali bi mi morali izdelati spletne strani ...so tako slabo delali, da bi marsikaj jaz boljše naredila, kot oni.

Vse to je razlog da bodo dobri in izkušeni strokovnajaki pa tudi pridni in kvalitetni delavci šli v tujino delati.

Ob tem se pa se še krega vsak z vsakim.

Nedolgo nazaj sem slučajno postala pozorna, da v večini zahodnih zemalj nimajo milijone raznih strank kot jih imamo pri nas.

Vse je res tako, kot piše Godina.

Str 290:

...predlogov za izhod so. Rus je na vprašanje, kakšno družbo potrebujemo, odgovori: »... namesto socializma potrebujemo egalitarni kapitalizem. Delavci naj bodo udeleženi pri dobičku, uvesti moramo torej delavske delnice. Vsem nezaposlenim pa ostane temeljni državljanski dohodek....


...Težko je namreč verjeti, da bi kapitalski centri dovolili sprejetje rešitve, ki bi Slovenijo izvzele iz pozicije neoneokolonije. Zaradi tega za Slovenijo obstajajo zelo omejene alternative. Te so v osnovi tri.

Prvo predstavlja nadaljevanje poosamosvojitvne logike, ki pomeni, da bo iz Slovenije še naprej odtekal dobiček, da se bo nadaljeval beg možganov, da bo Slovenija še naprej neproizvodna, ampak potrošna lokacija, da bo v Sloveniji vse manj dela... Ta prihodnost ...se imenuje revščina.

Druga slovenska alternativa je izstopiti iz situacije neoneokolonije....

...dva načina: Prvi je izstop z osamitvijo in samooskrbo, kar pomeni padec standarda, omejitev potrošništva itd. Te rešitve večina Slovencev ne bi podprla, saj pomeni radikalno poslabšanje njihovega osebnega položaja... ne glede na to, da bi dolgoročno pomenila boljšo prihodnost za njihove otroke od tiste, ki jim je namenjena v sedanji ureditvi. Druga teoretična možnost izstopa iz neoneokolonialne situacije pa je tista, o kateri razpravlja svetovna levica in se imenuje reformiranje ali odprava današnje svetovne kapitalistične ureditve.

Navedene tri možnosti pa žal predstavljajo vse možne alternative slovenske prihodnosti. Vse ostalo so le sanjarije. Oziroma ideološki manevri za uspavanje množice".

Iz tega sledi, da so moja črna predvidevanja ponovno bila pravilna, samo preveč optimistična. Realnost pa bo, kot sem to že velikokrat doživela, VELIKO HUJŠA, kot sem jaz, na podlagi svojih spoznanj predvidevala.

Tudi pri času sem zgrešila. Jaz sem mislila, da še ne bo tako hitro. Godina pa, v svoji knjigi, ki je prvič izšla že 2014 dokazuje, da se to ŽE MOČNO DOGAJA.

Lahko bi rekla tako: naša "matura" je že zdavnaj mim.

Vi bi vsi hoteli na višjo stopnjo, vendar se še vedno obotavljate ali bi se sploh začeli učiti za maturo. Živite v iluziji, da imate pred sabo še neskončno časa, zamudili pa boste tudi "popravne izpite".

Zdi se mi, da človeštvo nikoli še ni bilo tako zaslepljeno v svojih religijah, kot ste vi sedaj obsedeni s to novodobno religioznostjo. Bogovi so vam ameriški milijarderji in živite v iluziji, da bodo njihovi dragi hokuspokusi naredili tudi od vas vsaj milijonarje ali pa, da vas bo vizualizacija čaker osvobodila bolezni in trpljenja, a pozitivne afirmacije vam dale, moč, da angele in boga podredite, da bi, kot hlapci izpolnjevali vse, kar terjate od njih.

Našim željam so ugodili že pred 30 leti!

Dali so nam možnost izhoda! Obskrbeli so nas z »navigacijskimi sateliti«, ki nas vodijo, če vključimo »navigacijske naprave« in če jih usmerimo v pravo smer in jih preklopimo na pravo frekvenco. Dali so nam napotke za uporabo in metodo, kako naj hodimo po tej poti.

Pa vse to odklanjate.


Morali bi (pred 30 leti) skupaj graditi to cesto, da posluži tudi tistim, ki prihajajo za nami – našim otrokom. Tudi svojim otrokom, ki ste mi jih pripeljali v terapijo niste hoteli pomagati s svojim ozaveščanjem, čeprav sem vas tako zelo prosila.

Ostala sem sama da raziščem, prehodim in še zgradim to pot.

Sedaj že nekaj let ponujam »asfaltirano« pot, v zadnje čase tudi zastonj. Vi pa se še vedno izgovarjate na vse mogoče, in se peljete naprej po svojih starih tirnicah.

Niste mene pretentali s tem, ko ste kljubovalno izbrali druge poti! Pretentali ste sebe in zato

sedaj imate to, kar ste ustvarili s svojo izbiro. Izbrali ste pa kljub vsem opozorilom, ki ste jih dobivali iz raznih smeri.

Zakaj tako pišem?

Ker takšne vaše napade prenašam že 30 let, in na strokovnem in na osebnem nivoju; in zelo konkretno, v vsakdanjem življenju in na FB-u in še marsikje.

Tudi jaz nisem vedela, da je tako hudo, kot to opisuje strokovnjakinja za to področje.

Sedaj pa hujskate na vojno! Mislite, če boste umaknili eno izpostavljeno osebo, ste vse razrešili?

Donekle imate prav.

ČLOVEK je kriv samo ne tako, kot si vi to domišljate in postavljate. VSAKI človek je kriv, s svojo osebnostjo, s svojimi hudobijami (tudi, če se jih noče zavedati). Iz skupka neštetih manjših in večjih »osebnih« hudobij izraste PLOD: —izkristalizirana čista hudobija utelešena v nekem vodji. Če ne bi bilo naših hudobij, ne bi bilo niti hudobnih vodij. Če samo odrežemo ta vrh, brez da se pobrigamo da pri sebi vse to razrešimo, iz te baze, ki ga činmo z našimi hudobijami zelo hitro izraste naslednji, nič boljši vodja.

Lahko da je izbrana oseba bila v redu vendar ga prej ali slej zajame oblak naših hudobij in masovne histerije ter zaduši njegovo originalno in pravilno bitje. Samo ozaveščanje po metodi Transformne osebnostne terapije daje zraven spoznanj tudi MOČ da obdrži pravo pot in pravo usmeritev. Ne samo da obdrži temveč da na božji način (in ne kot Hitler in podobni) prenese tudi na ostale. .

Z vojno boste samo od Janše in njegove druščine naredili »jezuse«, ki bodo »prevzele« vaše grehe. V psihologiji bi rekli, da svoje hudobije PROJICIATE (zmečete) na njih. Po nekaj letih pa jih boste častili kot svetnike, »ki so pobrali grehe človeštva«. Tako ste tudi njega in njegovo druščino že tretič rehabilitirali, kot kar ste sprejeli rehabilitirati in častiti vse tiste, ki so se med II svetovno vojno postavili na stran Hitlerja, a blatite partizane, ki so se borili proti Hitlerju in njegovim sledbenikom.

Presenetil me je podatek iz Vesnine knjige o tem, da je URADNO ZAPISANO IN velja za VES SVET, ne glede na to ali je bil kapistalistični ali socialistični, da NIKOLI NE SME REHABILITIRATI TAKŠNE, KI SO BILI NA STRANI HITLERJA. Enako tako velja, da se oddaje počast VSEM, ne glede na to iz kakšnih političnih sistemov izhajajo, ki so se borili proti njem in njegovim sledbenikom.

Edino je Slovenija prekršila to mednarodno pravilo in na zgražanje celega sveta je rehabilitirala Hitlerjeve kolaborante in obsodila partizane, ker pač so –v vojni ubijali pripadnike fašistične oblasti.

Dejansko že sedaj veliko ljudi časti Janšo zaradi »uspešnih ukrepov« pri prevladovanju epidemije —ki je v resnici sploh ni bilo—kot so to uradni strokovnjaki uradno ugotovli npr TUKAJ, ali TUKAJ .

Izjave naših strokovnjakov pa ste lahko videli na TV, kot sem tudi jaz. Pa ne tistih »mladih« ki so se Janši prilizovali temveč tistih, ta pravih in priznanih iz uradnih, priznanih institucij!)

Niste nič boljši od Janše, proti katerem se postavljate. Zato ga ne morete premagati in zato se on počuti tako varnim in naprej čivka.

Saj tako je on hujskal pred 30 leti. ("Resnice o vojni") in potem nadaljeval ves čas. On je že izkušeni veteran na temo husjakanja in razdiranja drugih. Zato dobro pozna vse metode, kako se postaviti proti mladcem, ki njega hočejo sesuti.


Kot sem o tem pisala, zelo je možno, da je v ozadju tudi tega bunta proti Vladi spet provokator in manipulator. Lahko da je čisto isti. Z ene strani pomaga obdržati moč sedanjim voditeljem, z druge pa vam pomaga v borbi proti. To je iz zgodovine znano dejstvo. Vi pa naivno mislite, da boste s svojo vojno vse rešili.

Psi lajajo, karavana pa prolazi...

In nočete poslušati. Nočete niti prisluhniti. Še vedno bi se dalo ubežati iz nastajajočega pekla, vendar nočete nič slišati, celo uničujete vse in vsakoga, ki ne misli kot vi mislite. Torej, tudi pri tem ste enaki tistim, proti katerih se uporno postavljate.

Nisem jaz niti moja terapija ta, ki bi na določenem (sedaj je najbolj aktuelno politično-ekonomsko) področju znala kaj in kako treba narditi. Jaz znam samo, kako vas pripeljati v stanje in na »pravo mesto« da vi sami najdete rešitve za probleme, ki vas (oz. vse nas) pestijo.

Če sledimo izreku: druge metode vam dajo ribo – vedno takšno, kot so jo sami ulovitili in takšno, ki jih sami niso hoteli jesti. S tem vas naredijo odvisnim od njih in njihove dobre volje. Če jim ne ustrežete, vas več ne bodo hranili.

Jaz pa vas učim kako loviti ribe- takšne, ki so vam všeč, tam, kjer vam je najbolj »pri roki« in takrat, ko vam to odgovarja. Na ta način ste neodvisni od dobave drugih.


16 views0 comments

Related Posts

See All