top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

Premišljam ...

Updated: Aug 9, 2021


... o nekdar visoko razviti, sedaj pa uničeni morali tega naroda ...


Še vedno berem knjigo Vesne Godine o zablodah postsocializma.

V tej knjigi je, razen tega, kar sem že omenila, še marsikaj zanimivega in takšnega, kar nisem vedela.

Jaz bi vam, na moj preprost način in z mojim besednjakom dala rekapitulacijo te enotne slike v kateri njene in moje izkušnje idelano dopolnjujeta druga drugo.

Vesna Godina opisuje, zakaj ta oblika kapitazma, ki jo hočejo uvesti v postsocialističnih državah, tudi v Sloveniji, ne deluje.

V prvi vrsti zato, ker mi, »manj razviti« (kot nas imajo tisti sa Zahoda)

nikakor nočemo ponoviti točno tisto pot »razvoja« (z vsemi dokazanimi napakami in slabostmi), ki so jo Zahodne velesile prehodile od začetka kapaitalizma naprej.

V parolah stoji, da Zahodne sile (najbolj pa ZDA) pomagajo nerazvitim in »od socializma trpinčenim« državam uresničiti demokracijo in svobodo ter hitro vzpostaviti tržno gospodarstvo, za katerega vsi menijo, da je najbolj primerno in edino pravilno. Na ta način – trdijo - bi nadoknadili zaostanke našega razvoja in se postavili ob bok ostalim razvitim državam.

Knjiga Johna Prekinsa: »Ispovedi ekonomskega morilca« in še številne druge, kot tudi izjave pomembnih osebnosti opozarjajo, da so vse to samo parole. V resnici gre izključno za profit Zahoda in v interesu tega za zasužnjevanje »nerazvitih« z raznimi taktikami.

Na prvem mestu so kriteriji, ki jih diktirajo zahodne države. Če nekdo ne sledi točno takšen življenjski stil, filozofijo in vrednote, kot so njihove, tega označijo za primitivnega, nerazvitega in s tem za ničvrednega.

Zato, kot piše Godina, tudi mi smo uvrščeni med države »tretjega sveta«.

Mi pa mislimo kako smo pomembni. S to temo se ukvarja tudi Bojan Grobovšek v svoji knjigi: »Zakaj Slovenija ni Švica«.

Trump hujska svoj narod (ki jih je ZDA tudi sicer že pretvorila v marionte), v vojno proti celemu svetu z izgovorom, da jim vsi mi ogrožamo njihove vrednote in način življenja.

No ja! V resnici ima prav.

Njihova edina »moralna norma« in edini bog je DENAR denarja radi. In v interesu pridobivanja denarja, so pa vsa sredstva opravičena in blagoslovljena.

Njihov »stil življenja« pa je pokoriti vse ostale in jim vcepiti takšno moralo in miselnost, ki bo enormno bogatenje nekaterih ob neizmernem trpljenju vseh ostalih, jemal za neoporečno in samoumevno, ZDA pa sprejel kot nadmočno raso in edino opravičeno, da vlada s svetom (novodobni »hitler«).

Miloševič (neglede kakšen je bil sicer) je pa imel »jajca« da se jim upre in sestreli njihovo nevidno letalo. Po tem pa je izjavil: »Ups, opravičujem se, nisem vedel, da je letalo nevidno« (to se je res zgodilo!)

Zato mi, ki smo vajeni na socialisitično enakopravnost in na tem trmasto vztrajamo, resnično ogrožamo njihov imperialistični, pohlepni »stil« in njihovo »svobodo«- uničiti in pokoriti druge.

Prvotni cilj velesil, ki je začel že bog ve kdaj (nisem politik in sem se brigala samo za svoj poklic), je bil zrušiti socialistični sistem z vabam o tem, da nas v kapitalizmu čaka indija-koromandija ter med in mleko.

Sicer pa, o tem kako imajo agente v vsaki »ne-njihovi« državi ki hujskajo in obljubljajo »ameriške sanje«, sem brala v eni knjigi (iz knjižnice) že pred leti. Zaradi te knjige sem malo bolj podrobno pogledala okoli sebe in ni bilo težko prepoznati takšne agente.

Husjkanja pred vojno i laži o vojni sem sama doživela in tudi opisala TUKAJ

Tako smo tudi mi prišli do vojne.

Če iz perspektive, ki jih daje Vesna Godina, promatram zadeve, Slovenija bi morala biti že takrat popolnoma uničena—dejansko zbrisana sa zemljevida.

Očitno so računali s tem, da bo JLA z VIDNO agresijo odreagirala na sicer NEVIDEN napad slovenske Teritorialne obrambe (TO). Takrat bi cela Slovenija v nekaj urah bila popolnomam uničena.

Ob tem ne smete pozabiti, da je v Sloveniji samo 1 mil. Slovencev. Ostali milion činimo mi, od drugod. Mi bi se hitro pobrali. Ostalo bi nekaj stotisoč preživelih, ki pa niti slučajno ne bi imeli možnosti ne priložnosti obnoviti svojo zemljo. Bili bi prisiljeni razbežati se ali pa sprejeti »pomoč zahoda« ne vedoč, da so ravno ti pomagači bili tisti, ki so jo uničili. (»Kadija te tuži – kadija ti sudi«)

Vendar, vojna se ni odvijala po načrtovanem scenariju.

Vsa infrastruktura je ostala nedotaknjena. Za ustvaritev svojih ciljev morali priti na naslednji načrt.

Zato so vsa uspešna slovenska podjeta šla v privatne roke -in propadla.

Pa ni šlo za nesposobnost določenih (kot sem mislila do pred nekaj dnevi), temveč, kot to s svoje znanstvene strani raziskuje in piše Godina, za ZAVESTNO IN NAKLEPNO UNIČENJE vsega, kar so v socialističnih državah ustvarili za časa socilaizma.

Spotoma pa iz Slovenije vlečejo vse strokovnjake za čigavo vzposabljanje smo vsi mi plačali, sedaj pa jih Zahod dobi zastonj.

To, kar sedaj pišejo in govorijo v medijih pa je dokazilo, da je resnično bil cilj popolnoma uničti vso gospodarstvo, kmetijstvo ... in uničiti čisto vse, kar omogoča svobodo in samostojnost enemu narodu.

Po njihovem načrtu bi nas vrnili v »kameno doba«--torej, do tega in takšnega kapitalizma, ki je v teh krajih vladal preden je začel socializem. Od tam pa naj bi nadaljevali graditi kapitalizem. Morali bi pa hoditi poti, ki so nam DOLOČILI da moramo in smemo hoditi,. Obljuba pa je bila, da se bomo na ta način opomogli in postavili ob bok razvitim.

Če na hitro človek pogleda, zveni čisto normalno in v redu. Če pa stavite pod drobnogled, kot pa je to naredila Godina in številni drugi antropologi, ki jih Godina navaja, dobimo nič kaj lepo sliko.

Jaz bom njihovo strokovno in znanstveno napisano besedilo »prevedla« na moj preprosti in "kmečki" besednjak in zadeve imenovala s pravim imenom.

Torej, takšna politika pomeni ne samo da se nam vse razbije, da se nas popolnoma degradira temveč se nam niti to ne omogoča, da bi svoj kapitalizam gradili z učenjem na napakah zahodnih sil.

Jaz svojo terapijo ponujam kot cesto, po kateri vas lahko popeljem ven iz problemov.

Moja »cestogradnja« v tej »moji« terapiji je takšna, da pridem do vas, potem pa iščem za vas najbolj primerno pot do naslednje »postajanke«. Zato se pogreznem v hudo "močvirje", raziskujem in se precej matram. Ko pa mi uspe, pa stopim do vas in vam povem: »stani na ta, pa na ta in ta kamen«--in vi boste v 3-4 korakih in brez pogrezanja in trpljenja prispeli na to naslednjo postajanko kjer pa boste na varnem čakali, dok jaz spet najdem pot za vaš nadaljnji korak.Večinoma pa vam dam tudi bližnjico, da bi preko nje prišli na to točko do koder sem sama prišla z mojo osebno "cestogradnjo".

Oni pa v biznisu, kot je razložila Godina, ne delajo tako kot jaz. Niso nam hoteli omogočiti izčiščeno hitro cesto niti da se učimo na njihovih napakah. Temveč da ponavljamo njihove napake, da hodimo po poteh, za katere je že ugotovljeno da so stranpoti in da se, po možnosti do dna pogreznemo tudi v takšna močvirja, ki so se ga oni uspeli izogniti.

Ni jim bil cilj, da bi se jim približali, mogoče celo dohiteli! Njihov cil je, nam ONEMOGOČITI, da bi dosegli kar koli v svojem napredovanju.

Na primer: Plačala sem usposabljanje pri Kiyosakiju, ko pa še pojma nisem imela o vseh teh mahinacije. Niti slučajno nisem dobila to, kar je bilo obljubljeno. Dali so mi brezvredni nauk, ki za nas tukaj in za današnji čas niti slučajno ni uporaben. Tisto pa, kar bi mi bilo potrebno, kar sem najbolj potrebovala, pa niso dali. Naročili so, naj ravno ta del nardim sama in po tem lahko se javim za nadaljevanje. Narediti pa nisem mogla...

Vsepovsod ponujajo življenjepise uspešnih s preporokam, naj temu sledimo. Vendar tiste poti, ki so jih oni prešli je bilo PRED VRSTO LET. Vmes so se spremenili časi. Veliko takšnih možmosti so sami zaprli ravno zato, da jim nihče več ne bi mogel slediti.

Jaz sem že opazila, sicer pa so številni opozarjali,: da nam prodajajo te metode, ki za njih zagovoto več niso profitabilne. Sedaj jim prinašajo profit samo zato, ker jih prodajajo nam – retardirancem - za veliko denarja.

In to je problem tudi v vojni proti Kitajski—da jim nikakor nočejo dovoliti, da so tudi oni dovolj pametni da ustvarijo to in še boljše, kot so ustvarili v ZDA.

In sedaj je to prišlo do absurda: da tudi potem, ko je jasno, da se po tej epidemiji marsikaj spremeni, še naprej, preoblečene v drugo obleko, prodajajo metode hitrega bogatenja in investiranja ali pa super uspešne metode za odpiranje fizičnih trgovin—ko pa so sedaj propadli tudi veliki ker se je ogromno tega preselilo na inernet.

Uničenje celotnega našega gospodarstva, in dajanje nam neuporabnih metod le ne bi bilo dovolj za ta svojeglavi slovenski narod (uzroke je razložila Godina—jaz bom pa pozneje pisala o tem). Zato so morali prioniti na drugačno taktiko. Potrebno je bilo spremeniti našo miselnost.

Najprej je bilo potrebno izdelati vabo.

»Definiraj svojo idealno stranko, pa ji pripravi »ponudbo«- oz. VABO, KI SE JI NE BO MOGLA UPRETI" — učijo, tudi na brezplačnih tečajih marketinga.

Zato so zgrabili izsledke nevromarketinga in z uporabo nevrolingvističnega programiranja iznašli neumne in a priori nedelujoče ali škodljive metode, ki so nam ponujali pod raznimi imeni: "za duhovno rast", "za zdravo življenje", "za uspešnost", "za hitro bogatenje" ... Uvedli so »lahke« izdelke in drugi šrot za prehrano. S tem so nam še dodano oslabeli možgane, da bi nas, s ponujeno »čudotvorno hipnozo« lažje programirali—da bi nas odrezali od našega boga, in da bi v nas vcepili nemoral in želje za nepotrebnimi in nedosegljivimi materialnimi dobrinami, samo, da bi nam na ta način pokradli naš denar a da je videti svetniško. Z druge strani pa nas programirali za robote. (več o tem v knjigi: "Nevromarketing razbija iluzije").

In vi ste vsemu temu sledili, navduševali se, kupovali tečaje, kupovali izdelke ...

in vse, pod takšnimi vplivi obračali na glavo: to kar je narobe, ste proglasili za dobro in svetniško in obratno.

O tem pišem in govorim vsepovsod že leta in leta! Poskušam vas zbutidi, pa se ne pustite. Lahko vam razložim in objektivno, z dejstvi dokažem—pa niste hoteli niti prisluhniti. Tudi to niste hoteli videti, kar sem vam s prstom pokazala.

Ko sem prvič bila v Aziji (Indija) zgrozila sem se nada tem kako vsepovsod oglašujejo drage izdelke zahodnih korporacij, ko pa reveži nimajo osnovnih sredstev za preživetje. Usajajo v ljudi nepotrebne in neprimerne »potrebe« po zahodnih, nepotrebnih in za te ljudi nedosegljivih izdelkih, namesto da bi jim pomagali izdelovati njihove in njim primerne izdelke.

To ni pomoč v razvoju temveč OMEJEVANJE RAZVOJA.

Vesna Godina opisuje, da je za slovane in za slovenski narod OD NEKDAR bila pomembna zadovoljitev potreb ljudi v skupnosti. Zato se, pravi Godina, v naših območjih ni ukoreninil niti prvobitni kapitalizem. Ja, bili so bolj kmečki vendar tudi naprej, v takratem kapitalizmu in tudi danas na prvem mestu so POTREBE ČLOVEKA, DA BI PREŽIVEL NE PA POTREBA PO AKUMULACIJI KAPITALA. Torej, denarja toliko, da bi s tem lahko zadovoljil potrebe in ne s ciljem kopičenja zaradi samega sebe.

Slovanom je denar bil nujno zlo, da bi zadovoljili svoje potrebe. Kapitalizem pa se gradi na tem, da je denar sam po sebi cilj.

In šele tukaj sem dojela, kaj je dejanska razlika med socializmom in kapitalizmom.

In sem bila »paffff«!

Kako lahko nekdo takšno idiotijo, kot je akumulacija kapitala, ima za v redu!?

Vse to pa pomeni, da so zahodne velesile vložili vse svoje moči, da bi VISOKO MORALO SLOVENSKEGA NARODA UNIČILI IN V LJUDEH UBILI BOGA, da bi namesto njega v slovensko mentaliteo usadili hudiča in njegove ideje o tem, da je edino pravilno kopičiti denar (kapital) denarja radi.

To mi je dalo razlago, zakaj se je na enkrat razpasla ta neprimerna in škodljva popularna miselnost.

Ker če vsi sprejmejo da je normalno nekaj, (kar pa ni normalno), takrat so za svoja umazana početja opravičeni tudi ta najhujši izkoriščevalci.

To pa je vsem znani princip. Moja hči ga je znala tudi ko je imela kakšnih 4-5 let. Bili smo na plaži kjer je en možakar z razkrečenimi nogami stajal na vrhu svoje ladje, usiderne nedaleč od obale. Bil pa je gol. Zagledali smo ga, ko smo zaplavali. Plavali smo pa moja hič, moja mama in jaz.

Ko smo prišli domov, moja hči je sporočala dedku (ki ni bil z nami) o dogodku. In ko je opisovala golega moškega, je hitro dodala: »Ampak tudi babi je gledala«!

To je vsem znan izgovor: tvoja krivda, ker si počel nekej (kar ni najbolj primerno) se zmanjša, če so vsi drugi to počeli.

In ravno to je vzrok, da so vsepovsod vsiljevali to novodobno miselnost.

Namreč, ča uporabimo samo kmečko logiko je jasno, da če vsi hočemo imeti čim več denarja, pomeni že vojno. Saj jaz hočem tvojega, ti pa hočeš mojega - in se bova prej ali slej poklali med sabo.

En modri izrek pa opozarja: če se dva kregata, tretji zmaguje.

In to je ta manipulacija, ki so jo izpeljlai in ki jo opazujem že 30 let.

Zato so vse te metode, ki sem jih prej opisala (o zdravju in uspešnosti), bile samo vaba, da bi sledilo tisto ta bistveno. To pa so bile najrej preporoke o tem, da uspeh lahko dosežeš šele ko spemeniš miselnosti in svoj »odnos do denarja«. Potem je sledila PRODAJA takšnih tečajev. Seveda, koštajo pa ogromno. Vendar—kar pa tudi učijo v marketingu, bolj drago je nekaj, to ljudje raje kupujejo – in sploh ni pomembno ali je to vredno ali pa ne.

Sicer pa, tudi na brezplačnih marketinških seminarjih govorijo in pišejo kako treba pristopiti hladnim skeptikom, pa kako tistim ki že gledajo, vendar se še obotavljajo, kako jih treba OGREVATI, da bi jim, ko so že čisto skuhani in terjajo »orgazem«, ponudil to veliko in dargo, od česa hočeš imeti navječ profita.

Sicer v knjigi Sergeja G. Kara-Murze: »Oblast manipulacije« lahko berete o kompleksnosti teh in takšnih akcij. Na podlagi te knjige boste lahko videli, kako smo silno naivni, ko mislimo, da nam bo lahko fb oglas prinesel bogatstvo in da lahko brez kapitala zaslužiš milijone. V resnici pa je sve to zelo resna industrija manipulacije. Vse dobro naštudirajo, potem pa leta in leta vodijo točno definirane korake in akcije preden ven vsekajo in čez noč nekaj postane »best seller«.

Nova »morala«, ki je bila vsiljevana slovenskemu narodu je bila, da vam borba za denar denarja radi postane samoumevno in »normalno« stanje. In da bi vam postalo normalno ubijati vse okoli sebe samo da bi preko njihovih trupel prišli do še več denarja zase in da imate zlate lističe tudi za rit brisati. Ni pomembno, da te bodo praskali. Pomembno je, da so zlati. In tudi to ni pomembno, da si oropal Zemljo njenih surovin in ustvaril odvečne smeti.

Če bi sprejeli to in takšno moralo, potem bi vam bilo samoumevno, in se nič več ne bi razburjali zaradi tistih, ki se neopravičeno in ekstremno bogatijo.

Vam bi povedali, kot moja hči dedku: saj tudi ti se hočeš obogateti, saj tudi ti tako razmišljaš. In lahko se tudi ti obogatiš ...

Dali bi vam vabo za katero bi tekli. Dali bi tudi občutek, da vam je že »tik na dohvat roke« ... samo se še malo morate potruditi! Morate samo še kupiti ta-zelo drag tečaj vendar, saj morate investirati v sebe in to pa kar ste investirali v tečaj daje vam toliko dodane vrednosti, da se vam investicija v kratkem večkratno povrne ...

Ne preberete pa to, kar piša na vseh teh spletnih straneh—da ne odgovarjajo za vaš neuspeh. In ne vidite, da boste vse več garali za vse manj denarja in da je zagotovljeno, da nikoli ne boste dosegli to, kar so vam postavili pred nos in za kar so vas programirali, da bi postal vaš cilj.

In, kot jih na dokumentarcih iz ZDA vidimo, vsi so prepričani kako živijo v polni demokraciji in da imajo pravo in lahko se izražajo- dok pa socializam popolnoma zatre vse človeške svobode in ti ne omogoča nič.

Resnica pa ostane neopazna: da če nimaš denarja, zastonj lajaš, to nikamor ne pride. In imaš pravice—vedar če nimaš denarja ne moreš nič doseči.

Sedaj imate svojo resničnost. Že 30 let intenzivno delate na ta način in dokazujete, kako so vaše metode (in za bisnis in za zdravje) super učinkovite in svetniško čiste.

Ves svet je preplavljen z takšno ideologijo. Če bi vse to res bilo učinkovito, po tem bi sedaj že vsi plavali v medu in mleku—tako, kot so vam obljubljali. In bi bili super zdravi in uspešni. Prišli smo pa v apokalipso in se že pogrezamo v prepad. A to ni dovolj dobro dokazilo, da metode in način razmišljanja ki ste jih sami izbrali le niso bile uspešne?!

Namreč, kot o tem govorijo in pišejo, z epidemijo so se pokazali problemi: toliko uničeno gospodarstvo, da vč ne moremo samostojno preživeti. Postali smo sužnji. Če ne ubogamo, nam zaprejo mejo, mi pa umremo od lakote ker v državi ni nobene strukture več, ki bi nam omogočila suverenost in preživetje.

Bili ste pa opozorjeni.

In tudi sedaj imate na razpolago metodo—eno in edino, zasnovano na logiki, s katero se lahko rešite. Od vas je odvisno, če se za njo odločite, ali pa trmasto vztrajate na svoj način.

Završno poglavje

Hvala bogu, slovani—na sploh pa slovenci le niso postali takše ovce, kot so nekateri upali da bodo.

Vendar, niste opazili, da so spremenili taktiko. In če hočete grešne kozle, da bi jih raztrgali—boste dobili. Bodo vam zmetali pred noge svoje dosedanje agente, ki jim le niso tako dobro poslužili, kot so upali. Dali vam jih bodo, da se izživljavate in v opijenosti zaradi »zmage« ne opazite, kako so se tretji okoristili, dok smo se mi klali med sabo.

Hočete vojno—še boljše za njih

Hočete razbiti državo? Hočete anarhijo?

Naj vam bo!

Kaj pa boste naprej?

Komu boste dali svoje zaupanje in glasove, da vas izvleče in reši? Kako boste odločili? Po metodi »an ban pet podgan...« Saj noben pametni se več noče spuščati v te in takšne politične igrice in v pobešnjen narod.

In če vse to razbijete, boste naredili najboljšo uslugo ravno tistim, proti katerim se pravzaprav borite. Seveda ne vidite, Saj ste kupovali njihove metode, s pomočjo katerih so vas zaslepili. In ne vidite, da so to igralci z mariontami: na eni roki premikajo svojega agenta, koga so vam sedaj dali, da ga raztrgate. Z drugo roko pa vam bodo priskočili v »pomoč« in vi pa boste to hvaležno sprejeli in podganja dirka začne znova od začetka. Ker več ne bomo imeli kam niti bomo imeli možnosti kar koli narediti, bodo odvrgli maske in nam pokazali pravo stanje stvari in ralnost, ki so jo nam namenili.

Namreč, kot nas na to že opozarjajo številni dokumentarci, knjige, sedaj pa tudi knjiga od Vesne Godine, vse je to bila taktika: obljubiti pa onemogočiti da se to uresniči.

Pa še en scenarij, ki verjetno niti ni tako nemogoč, kot se to zdi v prvi hip:

Slovenija je krasna mala državica ki je lahko idealen fokus, da se v njega utabori ZDA in od tukaj pa vrta po ostali Evropi, da bi jo uničila. In nihče več ne bo sposoben upreti se ji. Če pa bo tukaj --- bo drezala naprej ...

A Einstein je bil še preveč optimističen, ko je predvidel, da se bo četrta svetovna vojna vodila z loki in puščicam. Saj, od njegovega časa se je tehnologija močno razvila a Zemlja močno uničila. Tako da verjetno četrte vojne več niti ne bo, ker bo človeštvo že prej izničilo samega sebe.

O NAPREDKU ČLOVEŠTVA.

Kot ogromna prednost takšnega kapitalizma se navaja NAPREDEK, ki naj bi v socializmu bil zatrt.

Ni problem v napredku človeštva. Vendar ta napredek mora biti harmoničen in skladen—tako kot je primerno, tako kot je naravno!

Dobro poznamo zgodovine domorodnih narodov.

Tisti, ki jih niso iztrebili z orožjem, in ki niso pomrli zaradi njim prinesenih bolezni, so propadli zaradi »dosežkov civilizacije in razvoja«--ker pa nikakor niso mogli sprejeti na enkrat čisto nekaj drugečnega kot je bilo njihovo življenje. Pa ne zato, ker bi bili primitivni. In ne zato ker bi bili neumni. Temveč zato, ker so imeli drugačne vrednote in drugačno moralo. Ali pa zato, ker to kar jim je vsiljevano za njih ni imelo nobenga smisla.

Pa tudi sicer, če bi to, kar jim je bilo ponujeno šlo v pravo smer, še vedno JE NEMOGOČE kar na enkrat to absorbirati. Kot je nemogoče ustvariti vrhovnega športnka tako, da ga na enkrat maksimalno obremeniš. In nemogoče je od otroka na enkrat terjati, da obavi naloge in obrementive, ki jih lahko opravi odrasli človek. S preobremenjevanjem ne bomo pospešili njihov razvoj temveč jih bomo ubili.

Danes pa te imajo za nenormalnega, če ne hrepeniš za najnovejšimi materialnimi dobrinami.

Zakaj naj bi hrepenela za najnovejšim iPhonom? Tudi pri tem kar sem podedovala od hčerke uporabljam samo nekaj funkcij. Pa ne zato, ker jih ne bi znala obvaldati . Marsikaj sem obvladala, pa ugotovila, da to ne potrebujeem, pa sem pustila izpuhteti. Vem pa, da moji otroci potrebujejo in tudi obvladajo. Zato jim privoščim.

Spominjam se bratranca, ki je kakšnih 20 let starejši od mene. Jaz sem bila še otrok, ko je on že živel in delal v Nemčiji. Enkrat se je hvalil s svojim novim supermodernim (in zelo dragim) fotoaparatom. Že takrat mi je bilo jasno, da v resnici ga ne zna uporabljati. Ni problem, da ga ni znal uporabljati. Problem je, da ga je kupil in za njega odštel veliko denarja, za kar je moral extra pretirano garati....

Torej, ne boš hitreje napredoval na ta način da ti nekdo vsiljuje nekaj, do česar ti sicer ni.

Naš kolektivni razvoj je enak, kot razvoj otroka. Vsi poznate zgodbe o tem kako ste otroku kupili neko drago in super pametno in »koristno« igračo on se je pa najraj igral s škadlo, v katero je igrača bila zapakirana.

Pa tudi to ni bilo zaradi tega, ker bi otrok bil zabit. Temveč, njemu je takrat bilo bolj pomembna svoboda, v kateri je lahko razvil svojo kerativno fantazijo – ki pa je nujno potrebna za uspešno življenje.

Ko otrok raste, pridejo na vrsto nove funkcije, nove želje in potrebe. Tako se dogaja tudi v družbi: ko dorastemo do nekega nivoja, porodi neka ideje za nekaj novega.

In takrat se bo uresničil novi izdelek—boljši, kvalitetnejši in za dobro vseh nas—da bi lahko in lepo živeli. S takšnim razvojem tudi Zemlja ne bi bila preobremenjena in vse bi bilo usklajeno.

Takšen pristop ne bi prikrajšal človeka od njegovega razvoja in kreiranja sebi potrebnega in primernega okolja. Izpadlo bi samo pretiravanje. In izpadle bi umetno usajene želje in potrebe.

V novejši zgodovini do takozvanega tehnološkega napredka večinoma ni prišlo zaradi človekoljublja temveč zaradi pohlepa in imperializma in tekme za oblast. Šele po tem so številne zadeve prinešene v vsakdanjo uporabo. Sedaj pa je močno izražena tekma za denarjem in ne za zadovoljevanje pravih potreb človeka.

To pa nikakor ni napredek, če 10% človeštva ima nepotrebno, drugi pa nimajo niti najbolj osnovne stvari za udobno preživetje.

Zato slovenska morala, označena za primitivno in kmečko in zaostalo, je NAJBOLJ BOŽJA IN PRAVILNA. Treba jo je postaviti na pravo mesto ne pa jo črtiti, ko neprimerne tekovine socializma in jo hoteti izkoreniniti.

Kot o tem piše Godina a vidimo tudi v dokumentarcih (iz katerih niso izrezali takšna pričevanja) da je v socialističnih sistemih res bilo omejevanja vendar vsi so imeli zagotovljene svoje osnovne potrebe danas pa vsi ti cekujejo.

Omejevani pa so bili tisti, ki so pod parolo napredka, v resnici hoteli zadovoljiti svoj pohlep in izkoriščevati druge do neskončnosti.

V resnici pa nikjer in nikoli ni bilo toliko omejevanja, kot v tej kapitalistični "demokraciji".

Pod izgovorom, da gre za vaše zdravje in uspešnost, so od vas terjali omejitev čisto vsega, kar ste vi. Celo vse vaše fiziologije (o tem pišem vsepovsod).

Ostalo pa je skrito. Saj so vas sprogramirali v pohlevne ovčke brez volje in brez možgan, ki delajo samo to, kar vam je bilo vprogramirano. Vprogramirano pa je bilo tudi to, da mislite, kako ste suvereni in odločate s svojo voljo, čeprav to ni tako.

Zdi se mi, da je tudi ta bunt samo program. Niso v vsa mogli zatreti čisto vse božjega, zato to potlačeno v vas hoče eksplodirati. Pa je spet bil provokator, ki vam je prstom kazal in usmeril vašo pozornost na to, kar so drugi hoteli.

To ni vaša vojna temveč samo taktika za dosezanje nekogaršnjih ciljev.

A, kot sem omenila, sedanji cilj je zrušiti vso oblast v Sloveniji, da bi nastala popolna anarhija, in s tem Slovenije, ne bi bilo več. Kmalu pa bi tudi Evropa bila uničena. Bili bi samo bojno polje za vojno med ZDA, Rusijo in Kitajsko. Saj, zakaj bi se bojevali na svojih teritorijh, ko pa smo mi v Evropi idelano prizorišče tlakovano z množico nepovazanih narodov.

V filmih iz in o ZDA pa lahko vidimo kakršna je to njihova »svoboda«. Navidez vse lahko počneš. Če pa nimaš DENARJA, niti bliz ne moreš priti že tistim ne, ki so samo malo bolj bogati od tebe, ki si na dnu. A to ni največja možna diktatura?!

Socialistični sistem, ko gledam iz te širše perspketive je v tehnološkem pomenu malo zaostajal. Kitajci so pa pokazali, da ne samo da ne zaostajajo, temveč so dohiteli in v marsičem tudi prehiteli Zahod.

Moralnost človeka pa je bila na najvišjem nivoju.

Kljub zlorabi (ker se vse da zlorabiti), kljub temu, da je moralna filozofija marsikdaj ostala samo na papriju, vendar njo in takšno smo jo le imeli pred sabo. Vzgajali so nas v bratstvo in enotnost, pa o tem, da vojsko imamo samo za obrambo in nikoli za napad na druge. Morala o enakovrednosti in enakopravnosti se je tudi izvajla. Ni bila brez napak, je pa bila dobra volja in tendenca, da se je vpošteva.

Tudi pranje možgan nikoli ni bilo tako hudo, kot je sedaj, z oglasi ter z metodami nevroznanosti in nevrolingvističnega programiranja.


Moralne norme pa niso več niti na papirju. Kot vzor uspešnega podjetnika mladim prikazujejo takšne, ki bi samo pred nekaj leti končali v zaporu zaradi mahinacij in prevar. Umazanija in kriminal se prodajajo kot neoporečne in sodobne marketinške metode ko pa to niti slučajno niso.

In če nekdo noče to prevzeti, a vzhodni blok, očitno noče, se jih proglasi za primitivne in se jih hoče zatreti.

Zelo me preseneča, ko vidim in slišim pljuvanje po komunističnih sistemih zaradi določenih zadev – ki pa so ravno te, v tem kapitalizmu veliko hujše, veliko bolj obsežne in veliko bolj izražene, kot so kadarkoli bile izražene v socialističnih državah. Samo v kapitalizmu imajo drugačno preobleko, ali se popolnoma minimalizirajo, opravičujejo ali pa se enostavno o njih molči.

POJASNILO: Jaz pojma nimam, kaj se je in kako se je delalo v raznih socialističnih zemljah in pod vodstvom partije. Jaz samo ocenjujem to, kar uradno govorijo in primerjam takšne uradne izjave in druge podatke s te druge strani (v prvi vrsti z ZDA).

Jaz sem samo ta "otrok" v praviljici "Cesarjevo novo oblačilo", ki zakriči to kar vidi: "cesar je nag!"

Na primer, če je Kitajska tako silno kriva za epidemijo, po tem bi že cela Kitajska morala biti mrtva. Že zaradi tega ker jih je ogromno in so zelo nagrmadeni drug na drugega v njihovih ogromni mestih.

(Danes berem nabolj uradno sporočilo najbolj uradne inštitucije, ki je razultat najbolj uradnih raziskav, da to ni bila nič kaj posebna epidemija temveč mogoče malo močnejša gripa.

Zagotovo ni bilo slučajno! Nekom je bilo v interesu na enkrat in vsepovsod v svetu dvigniti takšno paniko, celo vsiljevati cepljenje, uvesti vojno oblast in kontrole....pa še sedaj, kljub ugotovitvi, ne spustiti nadzor.)

Tudi to ne smemo pozabiti, da je –kot sedaj ugotavljam, sistem pri nas v Jugi bil boljši kot drugod in resnično še najbolj božji, saj v času Tita.

Ker smo tukaj v peklu—kot znam povedati, zato znamo razmišljati samo dvodimenzionalno - ali ekstremno na eno stran ali ekstremno na drugo stran. V najboljšem primeru pa iščemo neko aritmetično sredino na tej naši dvodimenzionalni ravni.