Blog

Svet iz drugačne perspektive

Premišljam ...

Updated: Aug 9


... o nekdar visoko razviti, sedaj pa uničeni morali tega naroda ...


Še vedno berem knjigo Vesne Godine o zablodah postsocializma.

V tej knjigi je, razen tega, kar sem že omenila, še marsikaj zanimivega in takšnega, kar nisem vedela.

Jaz bi vam, na moj preprost način in z mojim besednjakom dala rekapitulacijo te enotne slike v kateri njene in moje izkušnje idelano dopolnjujeta druga drugo.

Vesna Godina opisuje, zakaj ta oblika kapitazma, ki jo hočejo uvesti v postsocialističnih državah, tudi v Sloveniji, ne deluje.

V prvi vrsti zato, ker mi, »manj razviti« (kot nas imajo tisti sa Zahoda)

nikakor nočemo ponoviti točno tisto pot »razvoja« (z vsemi dokazanimi napakami in slabostmi), ki so jo Zahodne velesile prehodile od začetka kapaitalizma naprej.

V parolah stoji, da Zahodne sile (najbolj pa ZDA) pomagajo nerazvitim in »od socializma trpinčenim« državam uresničiti demokracijo in svobodo ter hitro vzpostaviti tržno gospodarstvo, za katerega vsi menijo, da je najbolj primerno in edino pravilno. Na ta način – trdijo - bi nadoknadili zaostanke našega razvoja in se postavili ob bok ostalim razvitim državam.

Knjiga Johna Prekinsa: »Ispovedi ekonomskega morilca« in še številne druge, kot tudi izjave pomembnih osebnosti opozarjajo, da so vse to samo parole. V resnici gre izključno za profit Zahoda in v interesu tega za zasužnjevanje »nerazvitih« z raznimi taktikami.

Na prvem mestu so kriteriji, ki jih diktirajo zahodne države. Če nekdo ne sledi točno takšen življenjski stil, filozofijo in vrednote, kot so njihove, tega označijo za primitivnega, nerazvitega in s tem za ničvrednega.

Zato, kot piše Godina, tudi mi smo uvrščeni med države »tretjega sveta«.

Mi pa mislimo kako smo pomembni. S to temo se ukvarja tudi Bojan Grobovšek v svoji knjigi: »Zakaj Slovenija ni Švica«.

Trump hujska svoj narod (ki jih je ZDA tudi sicer že pretvorila v marionte), v vojno proti celemu svetu z izgovorom, da jim vsi mi ogrožamo njihove vrednote in način življenja.

No ja! V resnici ima prav.

Njihova edina »moralna norma« in edini bog je DENAR denarja radi. In v interesu pridobivanja denarja, so pa vsa sredstva opravičena in blagoslovljena.

Njihov »stil življenja« pa je pokoriti vse ostale in jim vcepiti takšno moralo in miselnost, ki bo enormno bogatenje nekaterih ob neizmernem trpljenju vseh ostalih, jemal za neoporečno in samoumevno, ZDA pa sprejel kot nadmočno raso in edino opravičeno, da vlada s svetom (novodobni »hitler«).

Miloševič (neglede kakšen je bil sicer) je pa imel »jajca« da se jim upre in sestreli njihovo nevidno letalo. Po tem pa je izjavil: »Ups, opravičujem se, nisem vedel, da je letalo nevidno« (to se je res zgodilo!)

Zato mi, ki smo vajeni na socialisitično enakopravnost in na tem trmasto vztrajamo, resnično ogrožamo njihov imperialistični, pohlepni »stil« in njihovo »svobodo«- uničiti in pokoriti druge.

Prvotni cilj velesil, ki je začel že bog ve kdaj (nisem politik in sem se brigala samo za svoj poklic), je bil zrušiti socialistični sistem z vabam o tem, da nas v kapitalizmu čaka indija-koromandija ter med in mleko.

Sicer pa, o tem kako imajo agente v vsaki »ne-njihovi« državi ki hujskajo in obljubljajo »ameriške sanje«, sem brala v eni knjigi (iz knjižnice) že pred leti. Zaradi te knjige sem malo bolj podrobno pogledala okoli sebe in ni bilo težko prepoznati takšne agente.

Husjkanja pred vojno i laži o vojni sem sama doživela in tudi opisala TUKAJ

Tako smo tudi mi prišli do vojne.

Če iz perspektive, ki jih daje Vesna Godina, promatram zadeve, Slovenija bi morala biti že takrat popolnoma uničena—dejansko zbrisana sa zemljevida.

Očitno so računali s tem, da bo JLA z VIDNO agresijo odreagirala na sicer NEVIDEN napad slovenske Teritorialne obrambe (TO). Takrat bi cela Slovenija v nekaj urah bila popolnomam uničena.

Ob tem ne smete pozabiti, da je v Sloveniji samo 1 mil. Slovencev. Ostali milion činimo mi, od drugod. Mi bi se hitro pobrali. Ostalo bi nekaj stotisoč preživelih, ki pa niti slučajno ne bi imeli možnosti ne priložnosti obnoviti svojo zemljo. Bili bi prisiljeni razbežati se ali pa sprejeti »pomoč zahoda« ne vedoč, da so ravno ti pomagači bili tisti, ki so jo uničili. (»Kadija te tuži – kadija ti sudi«)

Vendar, vojna se ni odvijala po načrtovanem scenariju.

Vsa infrastruktura je ostala nedotaknjena. Za ustvaritev svojih ciljev morali priti na naslednji načrt.

Zato so vsa uspešna slovenska podjeta šla v privatne roke -in propadla.

Pa ni šlo za nesposobnost določenih (kot sem mislila do pred nekaj dnevi), temveč, kot to s svoje znanstvene strani raziskuje in piše Godina, za ZAVESTNO IN NAKLEPNO UNIČENJE vsega, kar so v socialističnih državah ustvarili za časa socilaizma.

Spotoma pa iz Slovenije vlečejo vse strokovnjake za čigavo vzposabljanje smo vsi mi plačali, sedaj pa jih Zahod dobi zastonj.

To, kar sedaj pišejo in govorijo v medijih pa je dokazilo, da je resnično bil cilj popolnoma uničti vso gospodarstvo, kmetijstvo ... in uničiti čisto vse, kar omogoča svobodo in samostojnost enemu narodu.

Po njihovem načrtu bi nas vrnili v »kameno doba«--torej, do tega in takšnega kapitalizma, ki je v teh krajih vladal preden je začel socializem. Od tam pa naj bi nadaljevali graditi kapitalizem. Morali bi pa hoditi poti, ki so nam DOLOČILI da moramo in smemo hoditi,. Obljuba pa je bila, da se bomo na ta način opomogli in postavili ob bok razvitim.

Če na hitro človek pogleda, zveni čisto normalno in v redu. Če pa stavite pod drobnogled, kot pa je to naredila Godina in številni drugi antropologi, ki jih Godina navaja, dobimo nič kaj lepo sliko.

Jaz bom njihovo strokovno in znanstveno napisano besedilo »prevedla« na moj preprosti in "kmečki" besednjak in zadeve imenovala s pravim imenom.

Torej, takšna politika pomeni ne samo da se nam vse razbije, da se nas popolnoma degradira temveč se nam niti to ne omogoča, da bi svoj kapitalizam gradili z učenjem na napakah zahodnih sil.

Jaz svojo terapijo ponujam kot cesto, po kateri vas lahko popeljem ven iz problemov.

Moja »cestogradnja« v tej »moji« terapiji je takšna, da pridem do vas, potem pa iščem za vas najbolj primerno pot do naslednje »postajanke«. Zato se pogreznem v hudo "močvirje", raziskujem in se precej matram. Ko pa mi uspe, pa stopim do vas in vam povem: »stani na ta, pa na ta in ta kamen«--in vi boste v 3-4 korakih in brez pogrezanja in trpljenja prispeli na to naslednjo postajanko kjer pa boste na varnem čakali, dok jaz spet najdem pot za vaš nadaljnji korak.Večinoma pa vam dam tudi bližnjico, da bi preko nje prišli na to točko do koder sem sama prišla z mojo osebno "cestogradnjo".

Oni pa v biznisu, kot je razložila Godina, ne delajo tako kot jaz. Niso nam hoteli omogočiti izčiščeno hitro cesto niti da se učimo na njihovih napakah. Temveč da ponavljamo njihove napake, da hodimo po poteh, za katere je že ugotovljeno da so stranpoti in da se, po možnosti do dna pogreznemo tudi v takšna močvirja, ki so se ga oni uspeli izogniti.

Ni jim bil cilj, da bi se jim približali, mogoče celo dohiteli! Njihov cil je, nam ONEMOGOČITI, da bi dosegli kar koli v svojem napredovanju.

Na primer: Plačala sem usposabljanje pri Kiyosakiju, ko pa še pojma nisem imela o vseh teh mahinacije. Niti slučajno nisem dobila to, kar je bilo obljubljeno. Dali so mi brezvredni nauk, ki za nas tukaj in za današnji čas niti slučajno ni uporaben. Tisto pa, kar bi mi bilo potrebno, kar sem najbolj potrebovala, pa niso dali. Naročili so, naj ravno ta del nardim sama in po tem lahko se javim za nadaljevanje. Narediti pa nisem mogla...

Vsepovsod ponujajo življenjepise uspešnih s preporokam, naj temu sledimo. Vendar tiste poti, ki so jih oni prešli je bilo PRED VRSTO LET. Vmes so se spremenili časi. Veliko takšnih možmosti so sami zaprli ravno zato, da jim nihče več ne bi mogel slediti.

Jaz sem že opazila, sicer pa so številni opozarjali,: da nam prodajajo te metode, ki za njih zagovoto več niso profitabilne. Sedaj jim prinašajo profit samo zato, ker jih prodajajo nam – retardirancem - za veliko denarja.

In to je problem tudi v vojni proti Kitajski—da jim nikakor nočejo dovoliti, da so tudi oni dovolj pametni da ustvarijo to in še boljše, kot so ustvarili v ZDA.

In sedaj je to prišlo do absurda: da tudi potem, ko je jasno, da se po tej epidemiji marsikaj spremeni, še naprej, preoblečene v drugo obleko, prodajajo metode hitrega bogatenja in investiranja ali pa super uspešne metode za odpiranje fizičnih trgovin—ko pa so sedaj propadli tudi veliki ker se je ogromno tega preselilo na inernet.

Uničenje celotnega našega gospodarstva, in dajanje nam neuporabnih metod le ne bi bilo dovolj za ta svojeglavi slovenski narod (uzroke je razložila Godina—jaz bom pa pozneje pisala o tem). Zato so morali prioniti na drugačno taktiko. Potrebno je bilo spremeniti našo miselnost.

Najprej je bilo potrebno izdelati vabo.

»Definiraj svojo idealno stranko, pa ji pripravi »ponudbo«- oz. VABO, KI SE JI NE BO MOGLA UPRETI" — učijo, tudi na brezplačnih tečajih marketinga.

Zato so zgrabili izsledke nevromarketinga in z uporabo nevrolingvističnega programiranja iznašli neumne in a priori nedelujoče ali škodljive metode, ki so nam ponujali pod raznimi imeni: "za duhovno rast", "za zdravo življenje", "za uspešnost", "za hitro bogatenje" ... Uvedli so »lahke« izdelke in