top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

PREDVIDEVANJE, ki bi lahko bilo res

Updated: Jan 30


V zadnje čase vse večkrat pišem o tem, kako sem pred časom imela razna predvidevanja—spoznanja in vsa so se uresničila in to v veliko hujši obliki kot bi jaz to mislila.

Ta previdevanja so mi prihajala spontano, a njihova uresničitev je tudi mene presenečala.

Večina teh predvidevanj je bila na podlagi čiste logike in na podlagi povezovanja obstoječih podatkov – kot v matematiki, ko potegneš črto čez obstoječe pike na koordinatnem sistemu, po tem podaljšaš črto in vidiš kam ona gre.

Na ta način, kot rezultat moje trenutne lekcije mi je prišla ena hipoteza oz, predvidevanje.

Ne vem ali bo res ali pa ne. Na podlagi dosedanjega verjamem, da bo tudi to res, vendar ne morem zagotovo trditi.

V vsakem primeru vam ne bo škodovalo če prisluhnte in sledite napotkom, ki jih vam bom dala.


Naš najbolj pereči problem je še vedno vprašanje, kako priti ven iz tega pekla in rešiti svojo kožo.


Gre za naslednje:

Zdi se, da prihaja obdobje ko bodo ostajale prehodne samo prave – »božje« poti. Vse ostale pa bodo zaprte. Lahko, da danes ne bo več možno nekaj, kar je do včeraj še gladko šlo. Če boste silili v nepravo smer, boste stradali.


Če ste pozorni, boste opazili, da je v vas več osebnosti, ki ves čas nekaj govorijo (opozarjajo, svetujejo, kregajo vas, kregajo se med sabo...).

Zdi se, da bo v tem nastajajočem obdobju prisoten in dosegljiv nek novi in resni notranji vodič. Če ste pozorni, bost ga zaznali. Opazili bost, da je on le drugačen kot vaše siceršnje osebnosti in bolj »je pri stvari« kot ostali, ki govorijo en čez drugega. Tudi to boste zaznali, da so njegove usmeritve bolj konkretne in bolj natančne. Torej, v vsemu bo nekako drugačen. En od osnovnih kriterijev, da so te usmeritve ta prave je to, da NIKOLI niso takšne, kot ste vi to načrtovali ali hoteli. Lahko se vam zdijo čudne, neverjetne in pogosto vam niti najmanj niso všeč.


Kako gre vse to v konkretnem življenju?

Živite normalno!

Zjutri stopate v novi dan. Opravljate svoja vsakdanja opravila, premišljujete o vsakdanjih zadevh, misli pa blebečejo v ozadju na svoj način. Torej, nič posebnega.

Če se odločiti poskusitii to, kar vam svetujem, boste na podzavestni ravni postali bolj »senzibilni«. In tako na enkrat zaznate, da vam nekaj le ne gre. Vse je normalno, vse poteka tako, kot ste navajeni, vendar naenkrat je pri nečem prepreka in ne gre naprej.

Ustavite se za hip in premislte!

Normalno je, da tega novega vodnika ne boste takoj zaznali.

Najtežje je to vzpostavljanje komunikacije—oz, zaznavanje da je še nekdo v vas, izljuščiti ga od ostalga ropota v vaši glavi, slišati, kar vam govori in, seveda, postati pripravljen slediti njegovim napotkom.

Lahko, da potrebujte samo opozorilo, ali potrebujete majhno korekcijo v vašem dejanju. Lahko da je treba narediti ovinek. Morate pa biti pripravljeni tudi to slišati, da cilj, ki ste ga torkat hoteli doseči le ni ta pravi.

Tudi, ko vse to zaznate, vas bo še naprej sililo v navajeno smer in na stari način.

Ni problem! Samo stopajte OPREZNO.

Kot da npr, načrtujete po noči teči prek nekega mostu.

Ta glas pa vas npr. opozori na možnost, da ta most ni varen. (Opozorilo je lahko v obliki nekega strahu ali neprijetnga občutka).

Ustavite se in razmislite! Mogoče se boste odločili iti po dnevu, ali pa z več svetlobe po noči, pa ne boste tekli temveč oprezno hodili... Lahko pa ugotovite, da bi preveč tvegali, če bi sploh poskušali iti po njem. Takrat pa bi se spet zamilili z vprašanjem »kaj pa sedaj«? In vam bo pokazan pravi most ali pa boste odpeljani v "trgovino" bilz vas, kjer tudi lahko "kupite" to, kar ste npr. hoteli kupiti z druge strani...

Torej, oprezajte

Če vam spontano poteka dan, pomeni, da je vse v redu. Če pa se zatakne. NE PRITISKAJE NAPREJ V TO SMER IN NE SILITE UMAKNITI PREPREKO TEMVEČ SE USTAVITE in spet premislite.


Na primer: hoteli ste narediti skutni zavitek a v trgovini ni skute. Ne jo na silo iskati. Ustavite se in razmislite. Lahko, da boste ZAČUTILI, da vam se niti ne je skutni zavitek, temveč bi vam bolj ustrezal jabolčni, samo ste iz navede hoteli skuto. Ali pa ugotovite, da vam se ne da delati zavitka. Mogoče pa boste ugotovili, da bi vam bolj odgovarjalo narediti neko biskvitno rolado ali pa kupiti tisto sladici, ki je ravnokar v akciji.

Kot sem omenila, če oprezno stopate, boste začutili prepreko. Če boste silili naprej, prpreka bo bolj silila v vas (zakon fizike). Lahko prebijete prepreko vendar boste hitro naleteli na naslednjo, ki bo pa hujša od prvel (ne bo še nič hudga, saj se šele učite »voziti«).

Na primer: vi še naprej trmasto hočet skuto. Zato boste šli tudi v naslednjo trgovino vendar tudi tam je ne bo. Pe še vztrajate. V tretji trgovini jo mogoče najdete, vendar—izdelava vam ne bo uspela. Ali se bo testo trgalo, ali bo skuta prveč vodena ali pa jo boste prismodili. Ali pa boste na koncu ugotovili, da vam sploh ne tekne pa tudi ostali družinski člani jo ne bodo hoteli.

Hujše posledice, mogoče celo bolezen, boste imeli, če boste uporno silili v smer, ki bo zaprt.


Če se ustavite pri prepreki in premislite, korekcija poti pride hitro – odvisno od situacije, vendar vedno pravočasno. Če pa ste izbrali napačen cilj, napotki ne pridejo kot zapovedi ali prepovedi. Vedno se vam pokaža zakaj to ni primerno kar ste hoteli. In vedno se vam pokaže pravi »cilj« in tudi način na kako tega doseči. In, ta novi cilj in tudi način kako do njega, so VEDNO TAKŠNI za katere bost začutili, da je to res ta pravo, tudi, če je v prvi hip vaša glava to odklonila, misleč da to ni pravo. In vedno so takšni, na kakšne vi NIKOLI ne bi pomislili.


Sicer, jaz sem, pred 30 leti začela s podobnimi lekcijami.


OPOZORILO:

  • Če pri istem koraku spet naleteli na prepreko, pomeni, da niste prišli do tega vašega globokega pametnejšega dela, temveč da ste samo sledili izmišljotinam vaše omejene človeške glave. Iščite naprej in iščite globlje, dokler se ne odpre.

  • Pot, po kateri moramo iti, da bi prišli ven, je LABIRINT.

  • Zato bo, po nekaj korakih, spet prepreka. Nič za to! Spet ponovite postopek.

  • Ne iščite kaj bo cilj. Cilj ni na isti ravni kot izhodišče. Zato ga NIKOLI nismo v stanju dojeti, dokler nismo prispeli do njega. Vedno dobimo napotke samo za trenutno aktuelni korak. Kot znamo povedati: odprejo se nam vrata ---pa naslednja in naslednja...

  • Cilj je vedno navdušujoče dober in čeprav je v resnici to, kar smo hoteli, nikoli niti slučajno ni ravno to kot smo mi zamislili.


236 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page