Blog

Svet iz drugačne perspektive

POZOR, KORONA-VOJNA, 4.del Najnovejše provladne agitacije in manipulacije

Updated: Aug 10


Najnovejše provladne agitacije in manipulacije, ki jih zagotovo niste opazili. One so tudi dokazila za moje domneve, o katereih sem pred nekaj dnevi pisala in vas opozarjala.

Dne 9. oktobra je e-Financah objavljen naslednji članak Roka Pikona:

»Ali je čas za novo vlado? Ne«

Piše naslednje:

Opozicija naj se lepo konsolidira, pripravi program, ki bo dejansko vseboval še kaj drugega kot »samo, da ni Janša«, počaka na volitve, te bodo čez manj kot dve leti, in naj tam premaga Janšo.
S tako imenovano koalicijo ustavnega loka smo dobili verjetno najresnejši poskus rušenja trenutne vlade. Stranke, ki so vladale do marca, Lista Marjana ŠarcaSocialni demokrati, Levica in Stranka Alenke Bratušek, so zdaj našle že tudi mandatarja, novi »rešitelj« pred Janezom Janšo je Jože P. Damijan, nekdanji Janšev minister.
Opozicija ima pravico, da ruši vlado. Čeprav naj bi bila opozicija lahko tudi konstruktivna, je to redkost in SDS je do LMŠ ali katere druge stranke približno toliko konstruktivna kot druge do nje.
Vsi imamo nekaj težav z Janševo vlado. Tudi meni gre na živce, kako sta ljudstvo z nepreklicnim odstopom nategnila Janša in notranji minister Aleš Hojs. Tudi meni se zdijo neokusni Hojsovo žuganje s pestjo in grožnje s strožjo policijo. Tudi mene stisne pri srcu, ko Janša tvita o Srebrenici ali čem drugem (zato sem ga raje nehal slediti in bivanje na tem družbenem omrežju je precej lepše). Tudi mene je malo sram, ko so v ospredju blejskega strateškega foruma voditelji Madžarske, Srbije, Bolgarije in Češke ter razpravljajo o fake news. Tudi meni gre na živce, da za šefa Darsa ne najdejo drugega kot podpredsednika Nove S