top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

POZOR, KORONA-VOJNA, 4.del Najnovejše provladne agitacije in manipulacije

Updated: Jan 30


Najnovejše provladne agitacije in manipulacije, ki jih zagotovo niste opazili. One so tudi dokazila za moje domneve, o katereih sem pred nekaj dnevi pisala in vas opozarjala.

Dne 9. oktobra je e-Financah objavljen naslednji članak Roka Pikona:

»Ali je čas za novo vlado? Ne«

Piše naslednje:

Opozicija naj se lepo konsolidira, pripravi program, ki bo dejansko vseboval še kaj drugega kot »samo, da ni Janša«, počaka na volitve, te bodo čez manj kot dve leti, in naj tam premaga Janšo.
S tako imenovano koalicijo ustavnega loka smo dobili verjetno najresnejši poskus rušenja trenutne vlade. Stranke, ki so vladale do marca, Lista Marjana ŠarcaSocialni demokrati, Levica in Stranka Alenke Bratušek, so zdaj našle že tudi mandatarja, novi »rešitelj« pred Janezom Janšo je Jože P. Damijan, nekdanji Janšev minister.
Opozicija ima pravico, da ruši vlado. Čeprav naj bi bila opozicija lahko tudi konstruktivna, je to redkost in SDS je do LMŠ ali katere druge stranke približno toliko konstruktivna kot druge do nje.
Vsi imamo nekaj težav z Janševo vlado. Tudi meni gre na živce, kako sta ljudstvo z nepreklicnim odstopom nategnila Janša in notranji minister Aleš Hojs. Tudi meni se zdijo neokusni Hojsovo žuganje s pestjo in grožnje s strožjo policijo. Tudi mene stisne pri srcu, ko Janša tvita o Srebrenici ali čem drugem (zato sem ga raje nehal slediti in bivanje na tem družbenem omrežju je precej lepše). Tudi mene je malo sram, ko so v ospredju blejskega strateškega foruma voditelji Madžarske, Srbije, Bolgarije in Češke ter razpravljajo o fake news. Tudi meni gre na živce, da za šefa Darsa ne najdejo drugega kot podpredsednika Nove Slovenije. Da o Milanu Kreku in njegovem vedenju niti ne začnem.
Ampak nekaj je bilo tudi dobrega. Nikakor ne moremo reči, da je vlada ob epidemiji stala križem rok. Pri omejevanju prvega vala je bila uspešna. Pomoč gospodarstvu je bila obsežna in dobro usmerjena. Nekateri ukrepi so se doslej izkazali za nepotrebne (recimo jamstvena shema za posojila). A kljub temu – vlada je s svojimi ukrepi »požrla« skoraj ves minus, ki je nastal v gospodarstvu zaradi zaprtja. Ker je ravnala pametno, imamo danes nižjo brezposelnost, kot bi jo lahko imeli. Pameten je tudi transparenten načrt omejitvenih ukrepov po posameznih stopnjah, če smo se že odločili za tak boj proti virusu. Naj bo Janša še dovolj pameten pri zapiranju javnega življenja, da nas ne bo preveč užgalo po denarnici.
Da bi zdaj spet menjali vlado – in to s prav istimi strankami, ki so se v začetku leta predale in prepustile krmilo Janši? Kaj pa bi sploh naredili drugače? Glede ustavljanja epidemije je v njihovem »programu« mogoče najti zgolj en (!) vsebinski predlog, ki pravi takole: »Takojšnje oblikovanje regionalnih infekcijskih centrov za obravnavo COVID-19 (tehnična in kadrovska opremljenost).« Ali prav zdaj, ko število okužb raste najstrmeje, potrebujemo menjavo vlade, vseh ministrstev in menjavo ekipe za boj proti COVID-19, ki se je komaj uigrala? In zakaj sploh? Ker nas Janša pelje v fašistično diktaturo? Nas res? Dajte, no …
Opozicija naj se lepo konsolidira, pripravi program, ki bo dejansko vseboval še kaj drugega kot »samo, da ni Janša«, počaka na volitve, te bodo čez manj kot dve leti, in naj tam premaga Janšo. Do takrat pa naj vsaj malo pazijo na to, da ne postanemo država, ki vsakih nekaj mesecev zamenja vlado.

Nikoli se nisem ukvarjala s politiko. Tudi sedaj se ne, samo poskušam usmeriti pozornost na NELOGIČNOSTI IN KONTRADIKCIJE. In poskušam doseči, da ljudje končno resno in na pravi način vpoštevajo izrek, da je treba pometati pred lastnim pragom. Ta proces »čiščenja pred pragom« - ozaveščanja – pa je Tavčav lepo opisal v svoji »Visoški kroniki«. Več o tem sem pisala TUKAJ.

Gospod Pikon je sicer dobro napisal vendar tudi on se je pustil nategniti ravno na področju zdravstva kjer pa nateg in zavajanje najbolj uspeva. Lahko pa da je naklepni in načrtni agitator ZA VLADO. Namreč, prikazati se da si proti in kritizirati, potem pa jo le zagovarjati, je tipični marketinški trik.

Imamo dve možnosti. Ni za verjeti, da je gospod Pikon tako zabit, da ne ve kaj njegovi kolegi na Financah pišejo. Po tem ostaja samo ena možnost: da je agitator. Namreč, Simona Toplak in tudi drugi dajo na podlagi uradnih podatkov in na podlagi raziskav tehtnih strokovnjakov in inštitucij logična in preprosta dokazila o tem da dejansko EPIDEMIJE SPLOH NI! Takšni pa, kot je gospod Pikon vendo agitirajo na podlagi nekih splošnih trditvi, zelo nejansih podatkov in zaničevanja.

Kot so mi neki poznavalci politike rekli, to kar počne Janša je trik populistov: od muhe naredijo slona, celo naredijo točen scenariij kako bodo odigrali katastrofo, po tem pa se sami prikazujejo kot rešitelji.

Agitirajo pa tako, kot je napisal gospod Pikon: "če nič drugega, vendar je Janša super deloval na področju epidemije", ko pa extra epidemije v resnici sploh ni. Tudi če bi je bilo, ti teatralni ukrepi so samo igrica za ljudi, ki ne vedo nič o virusih in epidemijah a kmečka logika jim zakaže, ker panika, ki so zbudili v njih, premaga vsaki zdravi razum – kot to dobro ve nevromarketing.

Vse je samo nateg, da bi dosegli poveličanje in slavo in se utrdili na položaju.

Sicer pa se v popolnosti strinjam s tem, da kričanje proti Janši brez prave in konstruktivne ideje nima nobenega smisla. Pozabilo se ne na dejstvo, da je Janša na popolnoma enak (samo bolj potuhnjen in manipulativni) način hujskal na vojno pred 30 leti, ki je pa ne bi bilo treba imeti.

Potem je spet hujskal z obljubam blagostanja ko je ena strokovnjakinja na predavanju povdala da je vse to laž, saj denarja ni. Potem je hujskal proti Pahorju in ponujal boljših rešitvi ko pa jih ni imel. Samo je ukradel Pahorjeve ideje in jih speljal, kot da bi bile njegove. In vedno je hujskal proti tem, ki so bili na oblasti. Dajal je videz, da on že ve boljše čeprav je po tem dokazal, da POJMA NIMA . Zato so ga na koncu vedno zvrgli.

Pa tudi Janša je "stara ekipa" kot kar avtor kritizira ostale iz opozicije. In tudi na to pozablja, da smo menda edina država na svetu ki ima za preimerja nekogar, ki je že odsedel v zaporu, zaradi mahinacij.

Sedaj pa ste, kot je videti, iznašli novo taktiko: umetno stvorjeno krizo in paniko do nebes, da bi se lahko pokazali kot rešitelji in to jemali kot opravičilo, da vas se pusti pri miru da naprej utrjujete svojo oblast. In kot je nekdo že pripomnil, po dveh letih (dokler še traja mandat Vlade) več ne bo nikogar, ki bi še ostal pri svoji zdravi pamtei, a »strokovnjaki« bodo samo tisti, ki so prodali dušo.

In seveda, dober izgovor je: da naj drugi najdejo boljše rešitve.

To je seveda res, vendar to ni opravičilo lastiti si zasluge za na lašč narejen kaos, na sploh pa, ko isti ti igralci sami niso v 30 letih nikoli zadovoljili teh svojih lastnih kriterijev.


IMAM POT IN NAČIN KAKO PRITI DO ČISTO NOVIH IDEJ. Samo v tej novi »demokraciji« nikjer mi niso dali o tem pisati. Na Financah so mi odklonili oglas, ki sem ga bila pripravljena plačati. Pa tudi to ne vem, če sem vseh teh 30 let samo žrtva Janševih čistki. Namreč na to sem pomislila šele pred nekaj meseci, ko sem prebrala knjigo Vesne V. Godine.

Avtor članka povdarja zmanjšano brezposlenost. Ne pove pa, da je do tega prišlo zaradi subevncioniranja poslodavcev. Tudi o tem ne piše, da botreba ta finančna sredstva vrniti. Torej zadolženost države postaja vse večja. Državi in Janši ni padel denar z neba, temveč smo ga mi plačali. Če pa bodo denar porabili za blaženje posledic na lašč izzvane epidemije in nepotrebnih ukrepov, po tem ne bo sredstev za marsikaj drugega, kar bi nam, če epidemije ne bi bilo, moralo poslužti za izboljšanje kvalitete življenja. Zato nihče ne more pričakovati, da ga imamo za dobrotnika, da je z našim denarjem financiral svoje napake ali manipulacije.


No ja! Janša je imeli »nove ideje«--kako manipulirati narod, ki je svojevoljno sprejel, da je ovca in sledil popularni miselnosti ki ga je dopeljala do tega, kar imamo sedaj.


Izgovor, da naj bi opozicija prišla s pravimi idejami je popolnoma opravičena. In ne morete nič proti tem. Saj sem vam tudi o tem govorila. Trdili ste mi, da vi že veste in ne potrebujete moje pomoči in ponujeno drugačnost.

Ta članek v Financah je dokazilo, da vam je spet spodletelo.

Ne samo da ste zapravili čas in priložnost. Dali ste Janši dodatno moč. Namreč, vsaki zmagovalec izsesa energijo premaganega. To pa tudi sami veste! Spomnite se samo kako ste ponosni in polni moči, ko ste koga premagali, pa tudi takrat, ko je samo vaš tim premagal nasprotnika v neki igri. Bolj, ko se nekdo upira, slajša je zmaga.

In ste poklapani, da celo zbolite takrat, ko zgubilte.

Iz vaše človeške glave pa NIKOLI ne bodo prišle nove in ta prave in konstruktivne ideje, na sploh takšne ne, ki bi prevladale Janševe. Ne samo, da je njegova ideja (kako nas nategniti) »čudovita« temveč je tudi glava, ki je prišla do te ideja super sposobna. Tako je dokazal, da je močno nad vami. Sedaj ste mu pa omogočili nove moči.

Ker če vse drugo še dokažete, mu tudi naprej ne boste mogli dokazati, da »ni vas rešil grozanske epidemije«, saj ga ne premakne truma strokovnjakov in konkretnih podatkov. Celotno manipulacijo pa ne opazite. Zato ne morete nič proti njej. Tudi če bi jo opazili, zaradi panike ne morete nič. Paniko je lahko zgradil s pomočjo nevromarktinga, ki sloni in ima moč na vaših potlačenih hudobijah, ki se jih nočete zavedati. A, kot je nevroznanost, pred tem pa že Freud dokazal, podzavest je vedno močnejša od zavesti. (Opisano v knjigi: "Nevromarketing razbija iluzije") Zato, čeprav je videti, da se borite proti Janši, zaradi panike v vas in iluzij, ki jih uporno hočete imeti, pa ga dejansko podpirate. Lahko samo prežvekujete vse to, kar je že milionkrat povedano in kar Janša enako tako ve, kot kdor-koli drugi.


Zaradi panike, ki jo je ustvaril v vas – ker niste hoteli pravočasno predelati svojo podzavdst in hudobije v njej, Janša lahko počne pred vašim nosem kar koli če, vi bose ostali prepričani, da vam je rešil življenja in da je od njegove bogovske volje odvisno ali boste preživeli. Prihaja še cepljenje in še čistke. Tako bomo res odvisni od njegove bogovske volje saj bodo umakali takšne kot jaz, ki ne utihnejo čeprav jih nihče ne posluša.

Vendar še vedno ostajam pri tem kar sem v prejšnjih objavah napisala: da še vedno ne moremo vedeti (in niti ni pomembno) ali je Janša bog ali hudič ali pa od boga postavljen demon. Ker voditelje vedno imamo takšne, kot smo si to zaslužili, kot smo mi in kakšne smo sami hoteli (vse eno ali zavestno ali nezavestno). Zavedanje vam je bilo ponujeno, pa ga niste hoteli.

Popolnoma novo lahko daste samo in izključno takrat, če izberete način razmišljanja, ki ga ponuja Transformna osebnostna terapija (TOT).


Povdarjam ves čas, da to, kar ponuja TOT je način razmišljanja, zaradi katerega smo pravzaprav postali ljudje. Zato marsidko ima to ves čas na razpolago in to tudi uporablja.

Zato je zelo možno, da je med vami že neko, ki resnično zna...vendar to zagotovo ni ta, ki je najbolj glasan. Ta pravi, tudi če obstaja, je tih. Ne boste ga prepoznali, če ne znate razmišljati po principih, ki so sežeti pod skupnim imeenom "TOT",


Tudi Pikon ima prav: stare stranke in stari obrazi, ki se sedaj borijo za oblast, to zagotovo niso.

Iz vsega dosedanjega lahko sklepam, da je samo Janša dokazal, da zna premišljevati. Njegov način kako vse nas premagati je občudovanja vreden in ima na neki način »pravi okus«. To pomeni, da je velika verjetnost, da so nastala na podlagi božjih spoznanj. To ne pomeni, da so resnice in pravilne! To samo pomeni, da so OPTIMALNA rešitev za ta narod, ki je ta pravo resnico in idelane rešitve odklonil.

Konkretno: TOT je še naprej edina metoda kako priti do pravih spoznanj in učinkovitih rešitvi. In tudi to ostane resnica, da neke ekstra epidemije ni.

To pomeni, da je vse skupaj, kar se dogaja, resnično manipulacija, vendar samo če jo primerjamo z idealno rešitvijo. So pa OPTIMALNA za vas, ki ste ravno to zalužili, celo sami izbrali.

Pravijo, da je bog močnejši od hudiča.

Iz tega sledi, da je Janša res od boga dan a to, kar sva nardili moj mož in jaz, pa ni bilo pravilno. Ne gre za to, da ne bi bilo res. Samo V TEJ SITUACIJI in za TA NAROD ni bilo primerno. Pa ni vas bog kaznoval. Vi sami ste izbrali. Izbrali ste, da križate naju in (zavestno ali podzavestno- je vse eno) izbrali ste Janšo.

Ker je Janša bil pripravljen razmišljati, kar pa ni možno reči o vas ostale, bog mu je še pomagal, da omogoči temu nardu to, kar je narod zaslužil da dobi. Kot v šoli. Marsikoga do učenja pripravi le enka ali grožnja z izključitvijo.

Mogoče bo le tudi ta narod skozi trpljenje spoznal kar si je samo navleklo nase. In mogoče, če bo trpljenje res dovolj hudo, bo zlomil svojo ošabno trmo in naredil lekcije. Ker je svobodna volja absolutna pravice človeka in ona se vedno mora uresničiti mar ne? (več o tem)


Očitno je bog vedel, da ta narod ne zaslužuje nič boljšega, še preden sem se jaz izvalila iz jajca. Moj mož in jaz vsa samo bila ovira izpolnitvi tega.

Kot piše Godina: dovolj vam je bilo malo svobode in da vas zaslepi roba na policah na drugi strani meje. Zaradi pohlepa ste takoj, ko se je pružila najmanjša priložnost, pokradli celo državo. Ne se izgovarjati, da vi to niste. Samo zato niste, ker niste bili v priložnosti.

Zaradi pohlepa ste brez razmišljanja zagrabili vse norosti, ki so vam bile ponujene in križali vsakega, ki vas je rešil ali poskušal pripraviti, da začnete razmišljati.

Torej, kot je videti, moj mož in jaz sva bili ovira božjemu načrtu in uresničitvi tega, kar ste zaslužili: smrt od bombi in ruševine, sedaj pa diktaturo in programiranje.


Zdi se mi celo, da je teh 30 let bila skušnjava in zadnja priložnost za ta narod, da se končno zbudi.

Vse to ne govorim zato, ker bi postala Janšev podrepnik!

To mi je povedano že pred skoraj 30 leti. Povedano mi je v spoznanjih, opozarjal me je pa in mož in moj učitelj Ravi Roy.

Z možem sem se kregala, ko me je opozarjal, da me vsi ti moji dragi pacienti, zaradi katerih sem zapostavila družino samo uničujejo (saj takrat še nisem dojela, kaj ste mu naredili v zahvalo da vas je rešil).

Z Ravijem sem se pokregala, ko je hitro odkljukal neke paciiente z obrazlago, da jih ne moreš rešiti, ko pa nočejo.

V spoznanjah pa mi je bilo povedano, da če mi ne uspe, nihče ne bo mogel priti po mene in me rešiti in izvleči. In jaz sem vse eno sprejela da grem naprej saj sem preveč »pozitivno« mislila in nikakor nisem mogla sprejeti, da bi resnično in tudi v konkretnem življenju lahko bili tako zelo hudobni, kot ste se izkazali. In verjela sem, da ste samo zavedeni, da ste hipnotiziani, da se ne zavedate, kaj počnete.

In sem vam verjela, kljub temu da ste me pregnali. In v prvih letih novega tisočletja namesto da sprejmem to dejstvo in se vrnem v medicino in imam lepo plačo in sedaj lepo pokojnino, sem ostala beračiti. Pa tudi nekaj novega bi se lahko naučila in odjadrala v neko drugo stroko. Namesto tega sem se odločila vrniti se, ker sem le verjela v vas, in ker mi je bilo hudo za vas, saj sem vse bolj jasno videla in vedela, da bo katastrofa.


In božje zmaguje. Zmagovalec pa nisem jaz temveč Janša...

Njega ste izbrali in od svoje odločitve niste odstopili. Tudi tisti niso, ki se tako silno borijo proti njem samo nočejo žrtvovati iluzije, ki jih jim je dal Janša ali pa nočejo odstopiti od svojega ega ali pa nočejo začeti razmišljati po logiki, po tisti s katerim razpolagajo celo živali.

To spoznanje sem dobila pred nekaj dnevi.

Na to temo sem delala te dni in še delam svoje lekcije.

Praktično sem sprejela do konca. Ena tenka nitka je še ostala in s tem še eno minimalno upanje – ali pa samo iluzija o možnosti,da se v zadnji hip le izcimi nekaj dobrega na CELOTNEM PODROČJU.

Zato to kar pišem ne pišem zato ker bi se borila proti Vladi. Saj sem (skoraj) do konca sprejela, da nisem nič dosegla, kar pa pomeni, da nisem bila (dovolj) božja. Pa ne zato nisem bila božja, ker moje ideja ne bi bile pravilne, ali moje znanje in tehnika izvajanja ne bi bile primerne. Niti zato ne ker bi bila sicer hudobna in agresivna ali nora. Temveč zato, ker vse to NI BILO PRIMERNO ZA TO SITUACIJO IN ZA TA NAROD. Ker nisem vpoštevala njegove odločitve in sem se borila proti njegovi lastni izbiri. To je pomenilo tudi to, da sem se uprla bogu, ki je vse to že vedel in je temu narodu hotel omogočiti to kar je zaslužil.

V konkretnem vse to pomeni: da nisem hotela verjeti možu, ki je že na lastni koži doživel vašo nehvaležnost in linč čeprav vas je rešil razaranja. In mislila sem, da sem pametnejša od svojega učitelja in da bom jaz že dokazala, da le niste hudi, samo se ne zavdate. In sem verjela v svoje sposobnosti (ego), da vas bom zbudila in vas odpeljala na pravo pot, da bi dosegli suverenost in svobodo in življenje brez trpljenja.

Zato se opravičujem in Janši in Vladi in tudi vsem vam, da sem ovirala izpolnjenje božje in vaše volje in s tem onemogočila, da se vam vse to kar je danes, zgodi že pred 30 leti.

Nekaj časa bom še pisala. Ne zato, ker bi se borila proti Vladi temveč zato, da vidite za nazaj, kje ste sami zaribali svojo usodo, preden bodo manipulativni programi izbrisali še zadnje trunke vašega uporniškega razuma.

Po tem vam bo čudovito: boste srečni programirani roboti.


Berite naprej

122 views0 comments