top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

POZOR, KORONA-VOJNA! - 3.del. Janša iz vidika kozmičnih zakonov

Updated: Jan 30


Moj učitelj, Ravi Roy nam je povedal nekoč eno indijsko pravljico o demonu, ki so ga bogovi postavili za kralja.

Ko je umrl, pa ga je bog poslal v pekel. Demon se je razburjal, zakaj v pekel, ko se je TAKO ZELO TRUDIL biti dober kralj.

Bog mu je odgovoril: »Če bi ta narod zaslužil dobrega človeka za kralja, ne bi tebe postavil k njim«.

Drug drugega smo zaslužili vendar takšnega, kot smo »v originalu« in ne to hinavsko spako, ki smo jo naredili od sebe.

Hinavščina je takšna hudobija, ko se prikazuješ drugačen, kot kar si: misliš eno a kažeš nekaj čisto drugega. Še hujše je, ko sami sebi dokazujemo, da smo brezmadežni, čeprav ni tako.

Pri tej pravljici je veliko pomislekov: Če mene nekdo vseka, jaz ga pa ne vsekam nazaj, čeprav bi ga hotel, je hudobija.

Če pa ga vsekam, bom tudi jaz dobil, saj sem s svojo hudobijo zaslužil, da me vsekajo,

Tudi to mi ni bilo jasno, kako po tem »kaznovati« drugega, ko je zaslužil mene in to, da ga vsekam.

Rešitev je zelo preprosta: UPORABITI JE TREBA NOTRANJE VODSTVO.

Vendar, »nortranje vodstvo« ni to, kar vi mislite, da je!

Notranje vodstvo so naše OSEBNOSTI. Eni so hudobci, drugi so pravi, samo smo jih mi obsodili za hudobce. Med njimi so, seveda, tudi naši pametnejši deli in naš »centralni računalnik«--bog, intuicija, superego...

Opozorilo: To »čustvo« ki ga imate za intuicijo, nima veze z intuicijo !!!


Naša naloga je DATI VEN ravno to osebnost, ki v določenem momentu, ob tem dogodku hoče prebiti to bariero, s katero smo jo zatlačili.

Najbolj enostavno je to opazovati pri našem odnosu do svojih otrok (velja pa tudi sicer).

Torej: otrok je hudoben.

To vas razjezi!

Vsi, ki trdijo, da jih ne jezi, LAŽEJO.

Otrok vas razjezi. To pomeni, da je sprovociral eno osebnost v vas ki hoče odreagirati na določeni način. In točno ta reakcija, ki bi ta vaša osbnost rada naredila je to, kar je otrok zaslužil, da se mu zgodi.. Dajte to ven IZ POLNEGA SRCA. Lahko se skričite na njega, celo ga klofnete, če tako čutite. Nič za to, da je to bila jeza. Imela bo pravi učinek ker je prišla iz polnega srca.

PO TEM PA HITRO PREDELAJTE SVOJO HUDOBIJO.

Ker je otrok jabolko vaše jabljane, to pomeni, da je v njem ta VAŠA hudobija.

Ko ste hudobijo predelali pri sebi, ste jo pravzaprav potegnili tudi iz otroka in s tem ste opravili svojo nalogo do otroka.


Ko ste predelali svojo hudobijo, greste za stopnjo višje in tudi otroka povlečete s sabo. To pa opazite že naslednji dan. Starši so znali reči, da je otrok, čez noč, dozorel za eno spotnico.

Tudi povračilnih udarcev ne dobite. Tudi če bi »streljali« v vas, vas te puščice ne doletijo več, ker ste, zaradi predelane lekcije, šli stopnjo višje.

Če ne naredite tako, ste si nakopali :

- novo hudobijo—hinavščino.

- Nakopali ste karmično odgovornost: da niste odigali svojo vlogo do drugih in niste opravili nalogo, ki bi jo morali.

- Odgovorni ste tudi zase, ker ste čisto vse zaklenili v peklu tam kjer ste in dejansko še pogrezate zaradi posledice vaših ravnanj.

- Ker pa na karcinotični način hočete urediti zadeve, če drugače niste stradali, pa stradate od raka. Stradete pa tudi zaradi karcinotične družbe ki se zakoplje v svoje mahinacije saj vsaki premik »metulja s krili« pokrene mehanizme. Hurikana se ne morete izogniti samo še dodatno zavozlate vse.

Zato ni mogoče reči ali je Janša: HUDIČ ALI BOG ali demon, ki ga je bog postavil nam za »kralja«, ker smo mi to zaslužili!!!

Pravzaprav, enkrat bomo izvedeli vendar takrat nam več to ne bo pomembno.

Kakšnega »kralja« pa bomo imeli, je odvisno od nas. Naša usoda je res v naših rokah!!!

Želje se pa tudi vedno uresničijo. Zato moramo zelo paziti na to, kaj želimo!


Hoteli ste samostojno državo.

Tudi te niste ustvarili na primerni način. Drugi so vas bili prisiljeni reševati zaradi vaše norije.

Po tem je bilo treba izbrati pot, po katerem boste hodili naprej.

Pot, ki sem ga jaz dobila za vse nas je bil postopen, korak za korakom. Z njim bi lahko od Slovenije uresničili Švico – kot ste to želeli in obljuljali.

Pot je bil neboleč in netvegan.

Vi ste pa izbrali metode, ki so vam ponujale instant rešitve in iluzije, ter bližnjico do bogastva, do milijonskih zaslužkov, razkošnega življenja in razsvetljenosti, do katere naj bi prišli z enim edinim enodnevnim seminarjem.

Ponudili so vam metode, ki naj bi zadovoljile vaš pohlep in za njih ste bili pripravljeni plačati cela bogatstva.

Ponudili so vam »diplomo« brez učenja in brez narejenih izpitov.


Najprej so vam utrdili pohlepne želje po materialnih dobrinah, kar pa zagotovo niso ta prave srčne želje, ki jih imate v sebi.

Vsadili so vam tudi miselnost, da boste z denarjem po tem z lahkoto kupili zadovoljitev svoji posvetnih želja, ki pa vas bodo zagotovo usrečile.

Pa ni tako!

Če je v vas povdarek na oni pravi želji, se bo vedno našlo dovolj denarja za uresničitev. Če pa obrnete vrstni red in želite denar in mislite, da boste s tem kupili svojo srečo, se grozno motite. Denar lahko imate, izgubili ste pa svoje srce.


Pot, ki ste ga izbrali in po katerem hodite že 30 let, je bil videti za bližnjico. Je pa bil in ostal STRANPOT ki vas je dopeljala do tega, kar sedaj imamo.

Z metodami, s katerimi ste hoteli doseči moč in sposobnost upravljati s svojim življenjem, ste priklicali apokaliptično lavino ki ruši vse, kar mu se najde na potu.

Opozarjala sem vas, pa niste hoteli poslušati.

Pot Treansforjme osebnostne terapije (TOT) je omogočal postopno in sprotno transformacijo. Kot v šoli, kjer se učiš lekcijo za lekcijo in sprot narediš tudi izpite.

Na koncu skup zberejo vse narejene izpite. Moraš napisati samo še diplomsko nalogo in še narediti »državni izpit« da bi dobil dovolenje za delo.


Na »bližnjici«, ki ste jo izbrali niste naredili potrebnih izpitov.

Ta naloga, ki sem jo opisala TUKAJ je samo »pogojni vpis v višji letnik«. Ona je samo izhod v »kamp beguncev« z »druge strani«, vendar še vedno tik ob meji. Naprej pa lahko greš, če zadovoljiš pogoje, sicer te pa vračajo nazaj tam, od kod si prebegnil.


Na izhodu pa stojijo čuvaji. Stoji Hudič, ki ne pusti ven, saj noče izgubiti svoje hlapce. Stoji pa tudi Bog, ki pa ne dovoli da se s hudobijam onesnaži paradiž.

Janša je naš stražnik: ne da se ga premakniti. MIRNA, IGNORANTSKA, ravno zato pa NESKONČNA MOČ.

Lahko gremo čez, samo če se transformiramo v božjega/sonaravnega.


Da bi se prepustili transformaciji, moramo narediti še eno zelo težko lekcijo:

To pa je PRIZNATI, DA NISMO KOS problemom in da pojma nimamo, kako jih rešiti. Tako je priznal gospod Bučar (dano v knjigi Vesne V. Godine: »Zablode postsocializma«)


Če res do dna duš priznamo, da nismo sposobni rešiti probleme (saj je vidno, da nismo), smo

omogočili naravi/bogu/fiziologiji ... da nas prevzame in naredi red v nas in okoli nas.

To nam odpira vrata v novi svet.


Pri lekciji, ki sem vam jo dala, govorim o MIRU v nas, kar pa ne pomeni pasivnost!

Pri TOT se ne odločamo za metodo s katero hočemo rešiti problem.

Odločamo se pa za NAČIN RAZMIŠLJANJA s katerim bomo našli prave rešitve.

O drugačnem načinu razmišljanja in miru govorijo tudi drugi. Vendar večina to hoče doseči tako da ZATLAČI misli in zatlači svoj gon k akciji.

Razliko med stanjem kar ponuja popularna miselnost in tem, kar dosežemo s pomočjo TOT lahko primerjam z avtom.

Pri tem, kar vas učijo (in kako vi to dojemate) avto dela ves čas in tudi menjalnik je v maksimalni hitrosti. Samo ste pritisnili sklopko in zato avto stoji, tudi če s polno močjo pritiskamo na plin.

Če pa se ves čas pritiska na plih, noga na sklopki bo prej ali slej popustila. Takrat pa eksplodiramo.

S TOT pa dosegnete stanje kot pri najnovejših avtih, ki se popolnoma izklopijo ko stojimo.


Odločate se torej o tem, ali hočete razmišljati tako, kot so vas v zadnjih letih učili da naj bi razmišljali. Ali pa boste sprejeli način razmišljanja, ki vam nudijo metode logike zajete pod skupnim imenom TOT?

Vemo dobro, da pri nesrečah največ žrtev je zaradi panike.

Vaša vojna, demonstracije, javni govori ... so ekvivalentni paniki.

Metoda razmišljanja in lekcija, ki sem vam jo ponudila kot nujno potrebno, da bi se izvlekli, vam daje sposobnost UMIRITI SE tudi v najbolj kritični situaciji. Ne zato da nič ne bi naredili temveč zato, ker takrat dobimo hladno glavo, mir in povezavo z našim božjim »internetom«, kar nam omogoča, da nam pridejo ne samo ideje temveč prave metode in prava sposobnost za ukrepanje – takšno ukrepanje, ki bo razrešilo problem.


Ni pa možno priti naprej, če boste na vse gledali od zunaj in od zgoraj, kot da se vse to vas ne tiče, kot da ste vi ta bog kreator in koordinarot, ki rešuje probleme, ki so jih neki imaginarni drugi zagešili. Naprej lahko pridemo, ko bomo spremni sebe videti in doživljati kot del narave in sokrivca za vso zlo. Pa ne samo abstraktno temveč konkretno videti svoje hudobije, s katerim smo omogočili da se zgodi to zlo, ki se dogaja.

Dr.Spomenka Hribar je priznala nekaj vendar to ne zadošča. Na sploh ker to, kar je najbolj bistvena hudobija, ona še naprej ima za svojo vrlino. Za pohvaliti pa je, da je sploh začela s uvidevanji in priznanji.

Vesna V. Godina opisuje izjavo gospoda Bučara (prikazano zgoraj). To je že boljše, čeprav so še vedno izpuščeni pomembni momenti na sploh ta NULTI KORAK—začetek in umazani temelji na katere so gradili.

OPOZORILO: Naj vam bodo ti ljudje in njihova pripravljenost priznati svoje napake v zgled, kako se treba lotiti zadeve pri sebi. Poiščite svoje hudobije tudi vi, in ne mečite kamne v tiste, ki so bili pripravljeni zavedati se in to tudi priznati.

Sicer pa ta mehanizem čudovito opisuje Tavčar v svoji »Visoški kroniki«.(obelano TUKAJ)

Janšo imamo takšnega, kot smo ga zaslužili.

Vedno je tako kot mora biti in vedno je dobro tako kot je - pravi izrek.

Če ne naredite teh lekcij, ki sem vam že opisala, ne boste dosegli sonaravnost in ne bo vam omogočena pot za naprej in ven.

Janša bo ostal, Saj ves svet terja enako takšno populistično miselnost. Očitno samo Švedska izstopa. Zato nimamo kam ubežati! Vsepovsod je enak šmorn.

In če nismo naredili lekcije, niti nimamo pravo izstopiti, saj nismo nič boljši kot tisti, proti katerih se borimo. Pa niti to ne vemo kaj sploh hočemo. Iz ene demonstracije gremo v drugo in terjamo in terjamo in vedno in vsi nekaj terjamo... Nihče nas ne bi mogel zadovoljiti.

Zagrabili smo laži in prevare. Smo ovce in zaslepljeni pohlepneži, ki smo bili v stanju izgubiti vsaki atom zdavega razuma in morale in vse to, kar nas je naredilo za človeka. Zato nismo zaslužili nič drugega, kot diktaotrja ki bo v nas bičem utepaval disciplino in skromnost.

Zato imamo takšne voditelje kot smo mi sami oz takšne kot smo si zaslužili. A sami smo jih izbrali. Takšni so, kot smo hoteli da bi bili. Zato ne reči, da vas je nekdo RAZOČARAL, kot Hribarjeva in Šurc govorita o Janši.

Iz te točke gledano, je Janša prej žrtev. Saj so ga – kot sledi iz izjav Spomenke Hribar – vsi hoteli in podpirali v vsem kar je počel. Če ne bi imel takšnega ozadja, ki ga podpira, zagotovo se ne bi lotil svojih manipulativnih akcij.

Tudi obsojen bi bil hujše, če ne bi vsi ščitili interese in anonimnost tistih v ozadju.

Šurc ga še sedaj ščiti, čeprav je videti, da ga napada. Saj to, kar bi bilo najbolj pomembno proti njem, pa skriva. Seveda, saj bi za resnico moral žrtovovati svoje iluzije.


Janšo so le obsodili dok so se drugi lahko skrivali za njim in o njih nismo nič vedeli. Madžarski izrek govori da je tat tudi tisti, ki drži lestev temu ki ropa.

Resnica ima nešteto obrazov in ni niti slučajno tako enostavno določiti kaj je hudbija in kaj ni in kdo je hudobec in kdo ni.

Zato nima nobenga smisla, da se zapravlja čas z iskanjem grešnega kozla, na sploh pa nima smisla ukvarjati se z linčem.

Odločiti se je treba ali vam je bolj pomembno

najti grešnega kozla in ga linčati,

čeprav bi pri tem vi tudi naprej ostali v tem peklu in pred lavino,

ki vas vse hitreje zakopava,

ali pa vam je cilj izplavati iz te godlje v kateri smo.


Za izkopati se, pa je samo en pot: POMETATI PRED LASTNIM PRAGOM. Torej, vsaki naj bi poizkal pri sebi (in seveda, tudi predelal na pravi način) svojo hudobijo s katero je doprinesel tej godlji v kateri smo sedaj in ki ni nič manjša in nič drugačna kot kar je pri tistih, ki jih sedaj hočete linčati. O tem sem pisala pod naslovom: "Človek, kreator svoje usode".

Ko pa bomo naredili potrbne lekcije, bomo imeli drugačne voditelje a vse eno je ali v isti osebi ali pa v osebi nekoga drugega.


Preberite naddaljevanje: Pozor, korona vojna, 4, del

235 views2 comments