Blog

Svet iz drugačne perspektive

Pozitivna miselnost, kot vzrok za izgorelost

Updated: Mar 3, 2020

IZGORELOST - 6.del

#izgorelost,#pozitivnamiselnost


Povezava na: 1.del; 2.del; 3.del; 4.del; 5.del


Verjetno niti v sanjah ne bi pomislili, da ta čudovita metoda »za zdravje« po direktni in indirekni poti vodi v izgorelost.

Indirektna pot je v tem, da »Pozitivna miselnost« omogoča kapitalistično eksploatacijo, ki pa izčrpava človeka do izgorelosti.


Direktno pa povzroča ogromni stres, ter gradi številne ovire in »kratke stike« v našem bitju, ki ovirajo normalno funkcioniranje in onemogočajo preživetje. Naše, že poškodovano bitje mora vložiti ekstremne napora, da bi mu le uspelo obdržati nas v življenju.


»Pozitivnost« je zajela številne plasti in področja našega življenja.


  1. Spreminja izraze in poimenovanja.

Iz jezikoslovja iz gimnazije sem na to temo zapomnila samo razlago besede »nož«. V tej besedi je najbolj pomembna črka »ž«. Ona daje besedi njen pravi pomen, saj že ona sama reže in udira v nas.

Torej, določene zadeve se niso slučajno poimenovale ravno s tistimi besedami, ki jih imajo. Beseda ima določen zven in določeno vibracijo, ki deluje sama po sebi. Na sploh pa grde besede dajo težo tem predmetu ali dejanju, ki jo označujejo. Psovke pa so specifične vibracije, ki dajo neko odskočno moč in aktivirajo v človeku mehanizme, da mu uspe speljati to dejanje, ki ga prej (brez te psovke) ni zmogel.

Danes se pa vse preimenuje. Ko pa beseda lepo zveni, mislimo, da je lepa tudi »vsebina«, katero označuje. Videti je, da smo »pozitivno« mislili. Resnica je pa, da smo svoje niti malo pozitivno dejanje prikazali, kot da je nekaj lepega, dobrega in pravilnega.

           

2. Nevrolingvistično programiranj (NLP)

NLP so izmislili tudi z namenom, da bi prepričali ljudi, da je vse lepo in prav, čeprav ni.


Igra z besedam in njihova zloraba je v ozadju številnih popularnih metod »za zdravje in uspešnost«. Predstavniki takšnih metod pričajo čudovite pravljice o svojih metodah in njihovem delovanju. Šele v praksi postaja jasno, da niti smer njihovega delovanja niti način kako delujejo ne odgovarja temu o čem govorijo.

Zato nihče ne prizna (večina pa se niti ne zaveda) da je njegova metoda tipična potlačitve ali pa celo prazna marnja. Vedno pa je POPOLNO ZANIČEVANJE človeka.

Namreč, če nekdo navdušujoče pridiga o tem kakšni bi morali biti in s svojo glavo izmišlja metode za vas kako naj bi to dosegli, to, po principih matematike in logike pomeni, da je vse, kar ste VI SEDAJ, POPOLNOMA NIČVREDNO.


Na primer: otroku ne govorite, kakšna bi morala biti njegova domača naloge, če je domača naloga že takšna. Samo takrat mu govorite kakšna bi morala biti, ko jo otrok NI NAREDIL DOBRO, IN NI TAKŠNA, KOT BI MORALA BITI.


Če imate probleme, pomeni, da življenjsko domačo nalogo niste pravilno naredili. Bolezen in problemi so kot enice zaradi nenarejenih ali nepravilno narejenih lekcij.


Popularne metode so takšne »mamice« (ali očeti), ki nič ne gledajo, nič ne sprašujejo, nič nočejo slišati od otroka, samo enostavno vržejo njegov zvezek v smeti in mu NAREKUJEJO, on pa mora točno tako napisati domačo nalogo, kot mu je starš narekoval..

Oni se res ne ukvarjajo z negativnostmi!! Enostavno vse vržejo v smeti in s tem proglasijo in otroka in njegov izdelek za POPOLNOMA NAPAČNEGA IN NIČVREDNGA, toliko ničvrednega,da jim je škoda časa, da bi se s tem sploh ukvarjali.

Narekovanje otroku domačo nalogo pa pomeni, da tega otroka imamo za butlja, ki mu je škoda tudi razlagati, saj ni sposoben, da bi sam naredl svojo domačo nalogo.


Jaz se pa zelo ukvarjam z vašimi negativnostmi (hudobijami)!

Najprej skupaj preanaliziramo kje ste pravzaprav naredili napako pri pisanju »domače naloge«. Mogoče sploh niste razumeli kaj naloga hoče od vas. Mogoče se niste naučili te matematične operacije......mogoče ste pa samo pri prenosu z ene na drugo stran enačbe pozabili spremeniti predznak.

Torej, jaz SE ukvarjam z negativnosti—ukvarjam se z iskanjem vaših napak—da bi videli v čem so napake. Po tem, kot to pri otroku naredimo, ga vprašamo zakaj je naredil to napako, kaj ga je »zmotilo« pri pisanju naloge, da je prišlo do napake. Po tem, ko smo te zadeve razčitili in v red spravili, otrok bo sam sposoben pravilno narditi svojo domačo nalogo.

Narava (od fizične, pa vse do mentalne in duhovne) je tekom milijone let dokazal, da je sposoben opravljati svojo vlogo. Ne smemo jo vreč v smeti, da bi ji mi nakazovati kako naj dela svojo nalogo.

Sedaj pa odločite, katera metoda vas zaničuje?

Tista, ki se imenuje za »pozitivno« in s »ne ukvarja z vašimi negativnostmi« --- ker vas v celoti vrže »v kanto za smeti«...,

... ali pa tista, ki se izključno ukvarja z vašimi »hudobci« – in jim da demokratične pravice, da pridejo do besede...


Tudi vaš mental so označili za ničvrednega. Zato terjajo od vas, da uničite funkcioniranje vaših možgan in vam predpisujejo kako in o čem morate misliti. Večinoma pa so to novodobne mantre in predavanja ali življenjepisi novodobnih svetcih.


Uničiti se le niste mogli, čeprav je cilj popularnih metod ravno ta.

Lahko ste samo zatlačili vaše osebnosti in njihova delovanja in odrezali jih od svoje zavesti. Če pa nekaj od tega le prebije v vašo zavest, je tu NLP da vam dopove da vse to »negativno« kar zaznavate ni res—čeprav je res. Celo vas izsiljujejo, saj če še naprej vztrajate pri svojem, bodo vas proglasila za norca in vas izključila iz družbe.

Ko pa ste postali prazna lupina, ste idealna podlaga, da vas gradijo in programirajo za svoje cilje.


Nevrolingvistično programiranje odkriva metode, kako se izražati, da bi ljudi prepričal da delajo točno to, kar ti hočeš od njih. Če boš zadeve prikazal z negativne strani, te ne bodo ubogali. Če jim prikažeš s pozitivne, po tem ti bodo v vsem stregli.

Tako je počel tudi Hitler. Zato je pridobil ljudi, ker je oslikaval krasno bodočnost Nemškega naroda. Tako tudi Trump agitira za ponovno prevlast ZDA nad svetom. Seveda ni povedal, da to pomenei, da hoče pokoriti ves svet. Pri prvi formulaciji so vsi navdušeni. Pri tisti drugi, pa mu večina le ne bi sledila!

       

3. Luise Hay in začtek konca človeštva (več o tem TUKAJ)

Prva metoda v smeri in s ciljem narediti robota od človeka je bila POZITIVNA MISELNOST od Louise Hay


To je nova oblika droge. Kot pri alkoholizmu in narkomaniji, tako tudi pri »pozitivni miselnosti« se naši problemi na konkretni ravni ne rešujejo, celo se kopičijo. Mi pa, z uporabo narkotikov ali pozitivne miselnosti hočemo od tega ubežati.

Katarina Veselko, psiihologinja, ki piše za Finance je o tem napisala lepi prispevek pred 1-2 leti.

O tem govorijo tudi v biznisu, da ni pomembno kako si lepo opremil svojo firmo, če pa kar naprej bankrotiraš, ker se nočeš ukvarjati z neprijetno realnostjo.


Tudi pri pozitivni miselnosti velja enaka dinamika, kot pri drogah in alkoholu. Ker probleme nismo rešili, oni se kopičijo in vse bolj nas vlečejo dol. Zato moramo vse več energije vložiti, da bi se le uspeli dvigniti nad vse to, kar nas vse bolj vleče dol.


Na tej stopnji ni več dovolj, da porabljate energijo na potlačitve čisto vsega, kar ste vi, ter na izgradnjo svoje nove osebnosti, morate še izsiliti iz sebe »pozitivne misli«, da bi s pomočjo njih veselo lebdeli na rožnatih oblakih.


Ker ste pa razbili od boga (zastonj) dobljeno vaše bitje, sedaj morate še plačati »arhitekte« (kot je Louise), ki vam bodo narekovali kakšni morate biti in kako se izgraditi, da bi bili takšni, kot to oni terjajo od vas.


Od začetka pa je znano, da vse to, za kar tako drago plačujete (tudi z življenjem), NIMA NOBENIH KORISTNIH UČINKOV ZA VAS. ( "Nevromarkekting razbija iluzije")


Napustili ste pa sloj konkretnega življenja! Ob tem ste še slepi in gluhi. Vse to manipulatorjem zagotavlja varnost v sloju konkretnega življenja da lahko manipulirajo z vami, brez da bi vi karkoli opazili.


    A. Nevroznanost je dokazala, da se zavedamo samo 20% informacij, ki jih zberejo naša čutila. Vendar vse to naši možgani procesirajo (če bi jim dovolili!). Nam pa pošljejo v zavesti rezultate procesiranja. Potem je dovolj še malo logike, malo izkušenj iz preteklih časov, malo znanja—da bi zaznali pravo stanje realnosti in opazili tudi to, da ste napadeni, izkoriščani in podobno.

Če ste pa v svojih pozitivnih oblakih. Nič več ne zaznavate.

Če pa se le pritihotapi kakšen nejasni občutek o napadih na vas, bo NLP poskrbel, da vas prepriča, da to ni res.

In pri vsemu temu vi vlagate ogromno energije, da bi le odlebdeli v oblake, kot vam to v tej ali oni obliki ponovno svetujejo.

Postopoma se pojavijo tudi prihofizični problemi, lahko tudi prave bolezni. Saj ne samo da porabljate energijo, ste tudi raztrgani. Resnica vas vleče na realna tal, vi pa se, po napotkih popularnih metod trudite odletetii v oblake. Bolj ko hočete odleteti, bolj močno vas vaše osebnosti vlečejo v realnost.


V tej fazi vam več ne zadošča svetovanje. Potrebujete terapijo. In vam spet pride isti ta NLP strokovnjak, ki vas manipulira, sedaj v obliki terapevta in vam dopoveduje da ni res, to kar je res ter vas sili, da iz sebe izčrpate tudi zadnje kaplje energije, da bi spet odlebdeli v oblake.


Če pa vse to še vedno ne zadošča, pa vas podvržejo »čudodelni« hipnozi, ki vas do konca odprhuta v oblake. To stanje opisuje tudi stari vic o tem kako je psihiater s pomirjvali ozdravel drisko: Driska je ostala, samo se pacient ni več sekiral zaradi tega. Vendar v tem starem vicu človek le ve, da ima hud problem. Danes pa so vas prepričala, da problma ni, čeprav je.


Po tem ste pa presenečeni, da ste »kar na lepem« zboleli od težke bolezni in mislite, da je kar tako prišla in brez opozoril.


    B. Drugo umazanijo sem kar naprej doživljala v preteklih letih. Ko sem nesposobnemu in goljufivemu mojstru prigovarjala zaradi slabo narejenega dela za »nadstandardno ceno«, ali mojstru iz servisa poskušala dopovedati, da moji gospodinjski aparati v garanciji ne delajo, kot je treba, ali ko sem se pritožila zaradi neprimerne tahnične pomoči pri spletnem podjetu ali ko so me zgoljufali pri Google oglaševanju ali ko so mi naredili nepirmerne spletne strani....vedno so me napadli ravno s »pozitivno miselnostjo«. Vodilna oseba v nekem podjetju ni šla »potegniti za ušesa« nesposobnega zaposlenega, temveč je meni, v uradne, in pisnem odgovor napisala, da nisem duhovno razvita ker ne znam pozitivno misliti.

Da pa ne govomi o tisočerih »strokovnjakih«, »doktorjev vseh alternativnih metod«, »poslovnih boginjah« in tisočerih drugih, ki jim je »pozitivna miselnost« idealno orodje za izsiljevanje tistih, ki so se upali kiritizirati ali se niso hoteli dati zgoljufati, ali pa upajo več vedeti, kot takšni mazači, ki se postavljajo kot elitni strokovnjaki.


Zaradi vsega tega, pri »pozitivni miselnosti« porabite največ energije, ker se kar naprej morate prepričavati da ni res to kar je res.

Ker ste pa že popolnoma deformirani, niti v to nist več prepričani ali imate res prav ali pa ne. Saj ste se s pomočjo teh metod oslepili, oglušili, odrezali intuicijo, onemogočate procesiranje vaših možganov. Ste kot izgubljeni v svemiru.

Na koncu pa se boste zlomili, ter mislili, da ste resnično nori.

Niste, samo ste zagrabili vabo, ki je izkoristila neko vašo slabost, da bi vas potegnila v svoj uničujoči vrtinec.


Sami ste kritv ker ste to omogočili. Odgovarjala vam je omamljenost in iluzija. Ta vrsta omamljenosti je veliko hujša in bolj škodljiva, kot tista od cigaret, alkohola in drog... Pri cigaretah ste večinoma stradali samo vi, ki ste kadili. Pri alkoholu in drogah je razen vas trpela in propadala tudi vaša družina. Pri pozitivni miselnosti pa trpi in gre v izničenje celo človeštvo.


Ta apokalipsa je že zelo navzoča. Nikoli prej ni bila tako učinkovito uničujoča, kot je to danes.

Kot vidimo, hladna vojna se vrača – s še večjo nevarnostjo, kot je bila prej.

Vse večji je razkol med nekolicino bogatih in vsemi ostalimi, ki pogrezajo v revščino.

Hekerski napadi, ki postajajo vse bolj uničujoči.

Genske manipulacije uničujejo naravo bolj kot vse drugo.

Manipulacije s človekom izničijo vse, kar je evolucija naredila skozi milijarde let, da bi ga ustvarila. Od človeka se delajo programirani roboti, ki že danes služijo določenim v njihovi vojni za prevlast.

In, kot brem, množijo se napadi na določene skupine ljudi...

In tudi to je manipulacija: nezadovoljni ste, pa ne veste zaradi česa in od kod. Ravno to je bil cilj.

Potem pa pride nekdo, in pokaže prstom na nekoga in ga označi za grešnega kozla. Vi pa komaj čakate, da sprostite svoje napetosti in se znesete nad tem, koga so vam označili.

In že spet imamo vojno.

Tako je začela vojna pred 30 leti. Tako so začele svetovne vojne, tako dela Trump, ko govori o tem kako morajo napadati druge, ker pač branijo svojo demkoracijo—ko pa njih v resnici nihče ne dira...


Ne ukvarjam se z politiko. Samo »zastrižem z ušesi«, ko kaj slučajno pride do mene ter povezujem inforamacije.


V začetku je vsaki problem videti mali in nedolžen. Za to so se pobrigali manipulatorji.

Saj to je ena od osnovnih marketinških taktik: Daj samo malo—da se ljudi navadijo. Po tem počasi povečuj »dozo«. Niti opazijo ne. Po tem pa, ko so se dovolj navadili, lahko počneš kar češ in nihče več ne bo obračal pozornost.


V enem momentu pa vse prestopi neko magično mejo—in takrat opazite. Vendar takrat več ni mogoče ustaviti pošast v njegovem uničvalskem pohodu.


Pred 30 leti je bil samo minimalen zamah metulja s krili. Danes že postaja neobvladljiv in vseuničujoč vihar.


Jaz ne morem predpisati kako bi bilo pravilno živetii ali kako urejevati zadeve.

Vem pa, da tako kot je ni dobro.—to vidite tudi sami.

Vem pa, da na način, kot to hočete reševati, NI MOGOČE REŠITI.


Vem pa pot in vas lahko vodim po tej poti do stanja, ko boste sami postali sposobni najti ta prave in revolucionarne rešitve, ki bo ne samo vas, temveč tudi človeštvo in Zemljo potegnilo iz uničenja.

Nisem pa več prepričana, ali je to še vedno mogoče. Strah me je, da smo sedaj že v fazi, ko vsak lahko rešuje samo svojo kožo. Pa tudi to lahko reši samo z uporabo logike, po principih TOT.

Nadaljujte branje: 7.del