top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

Potlačitev, kot vzrok izgorelosti

Updated: Feb 12

IZGORELOST - 5. del


Povezava: 1.del; 2.del; 3.del; 4.del


Sedaj prihajamo na vzroke, o katerih ljudi zagotovo ne mislijo da bi lahko povzročali izgorelost.

Zdravje (fizično, psihično in mentalno) je idelano področja za manipulacijo. Zaradi tega je tudi najbolj profitabilno, vendar ne za zdravnike. Oni so samo vsem na očeh. Služi farma industrija, najbolj pa številni drugi, ki nimajo pojma o zdravju in jih sploh ni mar za trpečega človeka.

Vi pa, tudi če imate vsa ostala področja manipulacije v malem prstu, na področju zdravja ste izgubljeni. Ne morete prepoznati manipulacijo, ko pa je na tem področju tudi sicer OGROMNO raznih teorij in hipotez in vsi se sklicujejo na znanstvena dokazila in vsak trdi, da je njegovo ta pravo. V ta kaos in zmedo ni težko pritihotapiti marsikaj, samo in izključno zaradi profita. O tem, kdaj drugič.


Tukaj bi rada omenila samo nekaj pomembnih točk.

Namreč, vse modrosti, ki se ukvarjajo s človekom so dane za določeno področje in za določeno stopnjo duhovne rasti tega naroda/področja. Kot v šoli! Isto temo drugače obravnavajo na tehnični šoli, kot jo obravnavajo na umetniški ali jezikovni šoli.

Način obravnave neke problematike pa je odvisna tudi od tega, v katerem razredu se trenutno nahajate.


Preprosto povedano: Pravila življenja ki veljajo pri Eskimih, na veljajo za Kitajce in obratno. A ne ene ne druge, ne veljajo pri nas. In tisto, kar je bilo aktuelno pred 100 leti, sedaj je ZASTARELO.

Bistvo teh modrosti ostaja! Spreminja se samo zunanja forma, način izražanja in metode implemenatacije.

Vaše obujanje starih metod je, kot bi silili s staro Nokio priti na internet. Pri tem ne igra vlogo, da je Nokia bila super in še vedno pravilno deluje. Pomembno je samo dejstvo, da ni bila ustvarjena za čas interneta in je zato za današnje potrebe zastarela in neuporabna.

Tako je tudi s terapevtskimi metodami. Lahko da jih zvesto in popolnoma obvladate, za sedanjega človeka v tem kontekstu življenja niso več primerne. Vse manj so učinkovite, kmalu pa ne bodo dale nobenih rezultatov več.


Še slabše je »Frankensteinovsko svaštarjenje«, ko izvlečemo določene delčke iz starih terapevtskih sistemov, iz njih sestavljamo neko svojo metodo in pričakujemo, da bo ta, novo sestavljen živi mrlič uspešno služil našim ciljem.


 

»Autsorsing« je v marketingu nujno potrebna in popolnoma normalna in »neoporečna« metoda. Na področju človeka in njegovega zdravja pa je ona POPOLNI KRIMINAL: »zunanji izvajalci«, popolni medicinski laiki, pišejo tekste, izključno zaradi marketniških ciljev, vi pa te tekste požirate in jim slepo sledite, misleč da gre za najbolj sodobna odkritja in dosežke.

Pogosto gre za stališča ali metode, za katere je že zdavnaj dokazano, da so neučinkovite, celo škodljive. Večinoma pa so samo dobrozveneče izmišljotine.


 

Kot sem to prikazala v svoji knjigici, Louise Hay je zagnala lavino uničenja. Ta »pozitivna miselnost« v resnici pomeni POTLAČITEV naših lastnosti, za katere se je nekdo izmislil, da niso pravilne in da jih ne bi smeli imeti.

Sedaj je že nešteto metod z raznimi zvenečimi imeni, vendar VSI PO VRSTI IN BREZ IZJEME (tudi uradna psihoterapija) bazirajo na potlačitvi in rezanju vsake povezave z našimi notranimi bitji (tudi takrat, ko se oglašujejo kot »povezovanje s sabo« ali so videti, da se analitično poglabljajo v področje podzavesti).


 

Osnovno marketinško pravilo je: daj ljudem to kar hočejo.

To bi bilo popolnoma v redu vendar je KRIMINAL na področju človeka in njegovege zdravja. To je tako, kot bi otroku dovolili da gura prst v električno vtičnico ali da pobira čike po cesti in jih poje ...ali pa dovoliti ljudem da pijejo in v pijanem stanju vozijo avte, pa da se drogirajo - ker oni tako hočejo in se njim zdi, da jim to pomaga in jim je v redu.


Na vseh področjih pa je kriminal to kar je danes tako popularna marketinška metoda: če zavestno nočejo nekaj, po tem jih, skozi dobro načartovane marketinške kampanje programiraj tako, da bi hoteli ravno to, kar jim nekdo hoče prodati ali kar nekdo hoče skozi tekšne programirane človeške robote doseči.


Freud je svojčas že ugotovil, da je podzavest vedno močnejša od zavesti.

O tem govorijo tudi narodne modrosti v izrekih, kot je npr: »Ni težko nagnati žabo,da skoči v vodo« . O tem govori celo Ibrica Jusić v svoji pesmi: »Mačka«. Nevroznanost pa je to zelo natančno DOKAZALA - in ZLORABILA.


To pomeni: Ne glede na to, koliko se trudimo zavestno spremeniti svoje »nezaželene lastnosti«, one bodo vedno premagale naše zavestne težnje in tudi naprej odločale in določale naše obnašanje.


Nevroznanost in njeno glavno orodje – Nevrolingvistično programiranj (NLP), na podlagi svojih ugotovitvi izdeluje primerne vabe, v katere bodo vaše potlačene osebnosti zagotovo zagriznile in vaše zavestno bitje vodile, da naredite točno to, kar nekdo, v svojem interesu, hoče od vas, da bi naredili. Vi ste pa prepričani, da ste se odločili na podlagi svojega razuma in lastne odločitve. Niti ne posumite, da ste bili vodeni, da bi naredili to, kar je nekdo hotel od vas.


Dokazano je tudi to, da več zatlačenih »lastnosti« imate, in bolj ko ste prepričani, da vi takšnih negativnosti in slabosti nimate in da vas že nihče ne more manipulirati, to lažje vas je izmanipulirati.

(Obdelano v knjigi »Nevromarketing razbija iluzije«)


Tisti, ki se zaveda svojih negativnosti in da jih je potlačil, bo pozoren in se ga le ne bo dalo kar tako nategniti. Tisti pa, ki je samozavestno prepričan v svojo neoporečnosti in suverenost, pa ni pazljiv.


Najbolj blaga oblika potlačitve je ko npr. sovražite svojo taščo vendar igrate ljubečnost, ko jo morate obiskati. Čutite pa, koliko energije vam požrejo takšni obiski in vse situacije, ko morate igrati nekoga drugoga kot kar ste.


Če ste uspeli še globlje potlačiti svoje nezaželene osebnosti in stanja, lahko da na površini skoraj ne bo vidno nič od vaših »hudobij«. To je npr. stanje, ko ne zaznate nič negativnega v sebi proti vaši tašči tudi ko ste skupaj z njo, vendar sama od sebe se pa jo ne spomnete obiskati.


Če blaga polačitev pobere veliko naše energije, koliko šele porabimo za tako globoko potlačitev! Saj za takšno stanje moramo v resnici preprogramirati že celo naše bitje, na površini pa vse tako pogladiti, da preslepimo in sebe in druge.


Vandar, za popularno miselnost to še ni dovolj. Terja od vas da še bolj globoko potlačite svoje pravo stanje in da še ekstra generirate neke »pozitivne« emocije.

Torej, ni dovolj, da ste sprejeli taščo, da ste jo pripravljeni streči in negovati, ko je bolna. Terja od vas, da z vso močjo trpinčite svoje srca, da bi iz njega izsilili še emocijo ljubezni do nje.


Pa še to ni dovolj. »Popularna miselnost« in metode »za zdravje«, na sploh pa tiste za »biznis« terjajo od vas teroristične metode proti sebi. Zatlačiti morate dejansko čisto vse, kar ste vi. Ne samo čustva temveč tudi fiziološke procese vašega bitja. Kontrolirati morate vsaki živček in mišično nitko, celo utrip srca in dihanja, da stranka (ki jo hočete nategniti) le ne bi prepoznala vaših namenov.

Zato morate vso svoje bitje, na sploh pa srce DEFORMIRATI. To terja ne samo ogromno energije, temveč uničuje srce in še marsikaj v vas. Kar naprej morate biti na preži, napeti in v strahu, da kakšna mišična nitka le ne bi trznila takrat, ko ji to ni dovoljeno, ali nekaj hitrejših utripov srca ne bi odkrlio stranki vaše namene.


Pa še to ni dovolj »za zdravje in biznis«.

Morate uničiti vse svoje varnostne sisteme, in »opozorilne lučke«, kot so npr. strah. Če pa vam ni dovolj uspelo, po tem vas bo obdelovala NLP in če nočete, da vas proglase za norca ker vidite to—kar je dejansko res, morate se pustiti preprogramirati in sami naprej održavati sebe in gluhim in slepim za čisto vse, razen za to, kar vam narekujejo da morate videti, tudi če se to ne ujema z realnostjo.


Morate tudi odrezati vse poti, ki vas povezujejo z vašim višjm JAZ-em in Intuicijo, da se kakšna pametna misel – epifanija—in s tem tudi energetska pomoč ne bi pritihotapila do vas in vaše zavesti. V interesu tega ne dovolijo vam, da ste spontani v čemerkoli. Morate čisto vse načrtovati. Načrtovano jesti, piti, kakati, lulati ... Načrtno se veseliti, ko je po programu to na vrsti. Načrtno terjati od telesa da naj se odpočije tako in takrat kako in kdaj so vam drugi predpisali.

Vsako sekundo pa morate biti pod hipnozom poslušajoč novodobne mantre »za uspešnost«.


Ker pa ne morete tako ubiti vaše osebnosti in uničiti svoje vsebine, kot to popularna miselnost terja od vas, zato morate biti kar naprej na preži da se absolutno kontrolirate in prilagajate predpisanim pravilom.


(PRIPOMBA: Vso to manipulacijo brez problema perstane samo tisti, ki na "naravni talent" za manipulacijo in podobne hudobije. Normalni ljudje, ki še imajo boga v sebi, v taj borbi za obstanak pa IZGORIJO)


Na popularnih seminarjih vam govorijo, da morate ustvariti nove navade in prekanalizirati živčne poti vaših možganov.

S tem ste pa samo zmešali vse.

Vaše bitje potrebuje ogromno dodatne energije, da bi, vsaj za preživetje, nujno potrebni impulsi le prišli tam kam morajo priti, kljub vsemi preprekami, kratkimi stiki in vozli, ki ste jih s pomočjo popularne miselnosti ustvarili v sebi.


Tako ste za vso to destruktivnost porabili ogromno energije uničili ste pa vse strukture, ki bi vam, v povezavi z "krvotokom narave" preskrbele zadostne količine energije.

In vse to izključno v interesu marketinga.

Ali se še vedno sprašujete, zakaj ste prišli v stanje izgorelosti danes, ko imamo ogromno sodobne tehnologije, ki »olajša človeku delo« in celo že razmišlja namesto nas?!


 

Nevromarketinški strokovnjak, Nikolaos Dimitriadis je izjavail:

Človeškega vedenja ne obvladuje razum”.
“Če se pogovarjamo o vedenju, je prav racionalni del možganov najšibkejši člen”.

(Intervju je v popolnosi obdelan v knjigi: Nevromarketing razbija iluzije«)


Z znanstvenimi metodami so jasno dokazali, da vse te metode s katerimi hočete oblikovati svoj telo in osebnost NE DELUJEJO. Vse kar naklepno in z razumom hočete spremeniti, ne pelje do rezultatov—ne takšnih, kot jih vi hočete in kakšne so vam obljubili, ko ste kupovali te metode.

Pomaga izključno marketingu, ki nas, sistematično in vse hitreje pretvarja v programirane žive robote namenjene, da služimo interesom nekaterih.


Več ko imate potlačenega v sebi, več prijemališča ima marketing za svoje vabe. V katero smer vas bodo programirali, je odvisno od naročnika, ki je plačal nevromarketinške usluge. Lahko vas pritegnejo v nakupe, ali da izvolite določeno stranko ali osebo, ali pa za vojne in terorizem. Seveda, NLP bo poskrbel, da preimenuje umazane zadeve, da bi bile videti svetniške in neoporečne.


Epilog

In, da le ne bi pobegnili iz svojega pekelskga zapora, za terapijo (tudi uradno psihološko), po principu: »kadija te tuži-kadija ti sudi« ponujajo isto to »pozitivno miselnost« in NLP, ki sta vas pripeljali v stanje izgorelosti in vas uničujejo.

Bolj ko ste izgoreli, bolj vam svetujejo, da se »vzamete v roke« in se kontrolirate, da se še več rekreirate, kot ste to dosedaj in da še bolj pozitivno mislite, kot ste dosedaj.

S tem boste izželi iz sebe še zadnje kaplje svoje energije.

Če jo več nimate za te njihove dodatne »programe«, ki naj bi »izboljšale vaše stanje«, bodo obdolžili vas, da se niste dovolj čvrsto vzeli v roke. Ko pa se bo vaše telo začelo dokončno sesuvati (ko boste resno zboleli z neko boleznijo), nihče ne bo ugotovil povezavo z izgorelostjo. Celo vašega občutka izgorelosti ne bo več. In vaši "terapevti in svetovalci" se bodo hvalili, kako so vaš problem ozdraveli.

Vi se pa ne boste spomnili preproste primerjave s tehničnimi zadevami. Vzamimo za primer, da vaše stanovanje dobiva elektriko iz neke baterije. Če na to baterijo imate vklopljene čisto vse porabnike elekrtike, vaša luč od 150 W bo preslabo svetila. To je ekvivalento vašem stanju izgorelosti.

Nasveti kako se morate DODATNO vzeti v roke je, kot bi vam vklopili še nadaljnje porabnike na že obstoječi šibki pretok. Zaradi prešibkega pretoka, bo pregoral en od porabnikov. Ker je ta izpadel, bo za hip vaša žarnica bolj zasvetila. Z ene strani, ker je za njo ostalo nekaj več energije, z druge pa, ker več niste pozorni na lučko saj imate več srkbi z odpovedalim porabnikom. Tako bo videti, da je nasvet (še dodana poraba že pomanjkljive energije) pomagala. Sej sedaj imate manj problema z izgorelostjo. A da je popustil nek vaš organ, je videti kot čisto drugi problem, ki ni povezan z osnovno težavo.


Ker pa gre za isti princip, kot pri »pravem« AIDS-u, sem izgorelost poimenovala za »duhovnim AIDS«-om.


V eni oddaji so napovedali, da takšna (uradnopsihološka) terapija potrebuje vsaj 4 leta do uspeha.

Torej:

4 leta plačati psihoterapijo ki je v popolnosti enaka metodam, ki so vam uničile zdravje!

4 leta nesposobnosti ali ne ravno primerne sposobnosti za delo v današnjem kapitalističnem sistemu!

4 leta dodatnega napora, ki iz vas izžima vse vaše energije...


Ob tem pa, kot v dokumentarcu o Cesarjevem novem oblačilu, izjavljajo bogatini, da pač tudi to je evolucija, da naj pocrkajo tisti, ki niso v stanju držati ritem in preživeti...

Za njih ni problema! Ustvarili so si robote. (Tudi te ste pravzaprav vi financirali) Sedaj pa bo treba poskrbeti da višek ljudi, ki so postali nepotrebni, čim hitreje spravijo v kante za smeti, sami pa se skrijejo za izgovorom, da gre za evolucijo.


Z druge strani pa nam govorijo, naj se množimo in ustvarjamo nove otroke, ker sicer ne bo koga, da plača za pokojnine.


Če pa spravimo vse skup, dobimo pravo sliko:

Najprej so vse naredili, da razbijejo klasično družino.

Ob tem pa so začeli širiti pozitivno miselnost in dopovedovati, da imamo pravice do svojih sanj in bogatsva in brezdelja in nihče nam ne sme oporekati, tudi starši ne. Če pa si starš, ne smeš oporekati otroku, ker lahko greš v zapor.


Za uzor so nam postavili ameriški sistem. Na podlagi tega lahko se znebimo otrok, ko postanejo polnoletni. Vam pa, da imate pravo biti samostojni že z 18 in da je »normalno« da za vse TUDI NAPREJ poskrbijo vaši starši.


Po tem je sledilo, da so vsem nam dopovedovali, da drug drugega na potrebujemo, saj bo vsem denar padal z neba: vam, za študentske privilegije. Nam pa - sledi dobra pokojnina. No ja, vmes naj bi še malo varčevali vendar niti to ni potrebno, saj lahko odpreš biznis in ti ta, na 1-2-3 prinaša milijarde.


Mi smo še vedeli— v starih časih je to bilo normalno—da moramo poskrbeti za otroke. Pa ni bil problem! Saj parola je bila, da so nam naši otroci najboljša investicija. Zakaj bi po tem investirali v kar koli drugega! Penzijo pa imamo tako in tako zagotovljeno. Otroci (vi, ki ste sedaj 40 (plus-minus 10 let) pa so postajali vse bolj zahtevni -saj se imajo za bogove in jim pripada. Oni pa nimajo nobenih obveznosti do svojih staršev. Niti toliko, da ubogajo njihova opozorila ali nauke, ki so jih hoteli prenesti na njih.

Niti to vam ni bilo jasno, da se je od naših plač trgalo za vaše študentske privilegije. Obnašali ste se, kot bi vse to padalo z neba.

Tako ste vse naredili, da razbijete klasično družino in naredite močan prepad med generacijami. Zdi se mi, da je ta prepad narejen samo zaradi tega, da bi številni našli »tržne niše« v njem, kot posrdniki med generacijami pri pretoku denarja.

Zato, namesto da dam svojemu otroku direktno 100€ za njegove potrebe, moram dati nekemu posredniku, ki to da naprej nekemu posredniku, ki pa spet da naprej.... In na kraju moj otrok dobi mogoče 10€ - za katerega pa misli, da mu je padel »z neba«. Zato, sedaj pričakuje, da mu končno tudi starš da nekaj (oz, čim več). Če pa ni zmožen dati, po tem ga obdolži in straš je obsojen.


Na enak način gre tudi v obratno smer – od mladih, do starših. Moj otrok bi še imel dovolj denarja, da plača za moje potrebe. Vendar on ne preživlja samo mene! On mora ne samo preživljati temveč tudi omogočiti profit številnim posrednikom, saj so različne zavarovanlnice, ki so osnovane s ciljem SOLIDARNOSTI, danes postale zelo profitabilne družbe.

Kaj pa ustvarjajo, da bi od tega lahko imele PROFIT?


Enako tako je tudi s pretokom znanja. To, kar je o financah, varčevanjih, ponovnih uporabah predmetov ... starš je normalno prenašal naprej svojim otrokom. V tem novem sistemu je vse to bilo onemogočeno. Sedaj pa morate drago plačati za takšno, najbolj osnovno znanje. A tisti, ki vas poučujejo, pa se postavljajo kot lastniki izjemnih modrosti, ki jih nihče drugi ne obvlada in ki je šele sedaj odkrivena!


Prej je bilo tudi to normalno, da otrok skozi igro tudi pomaga staršem pri delu. A starčki so bili še naprej koristni in potrebni, ko so svojim otrokom pomagali to, kar so lahko.

Sedaj pa za otroke posebej izmišljate neumne zabave, za starčke pa bebave zaposlitve in jih prepričujte, kako so pomembni čeprav jih sploh ne jemljete resno.


PRIPOMBA:

Nisem za vračanje starege sistema. Hočem samo povdariti, da ta novi niti slučajno ni primeren na ta način, kot se ga izvaja.


Širi pa se nova »politika«: »množite se, da bi imeli koga da plačuje za vaše pokojnine«.

Torej, ustvarite otroke, ki tako in tako nimajo možnosti za preživetje.


Bolj pomembno pa je, da se vse bolj glasno govori o tem, da družba trpi (preveč mora zapravljati) zaradi prevelikega štvila starcev, ki nič nočejo delati ali pa so preveč bebavi. Nihče pa ne pove niti besede o tem, da denar mladih ne gre za preživeljavanje starcev temveč se zliva in kopiči v žepih tistih »vmesnih«, ki hočejo, da je tudi njihov WC papir od zlatih lističev!


Nihče ne govori o tem, pa tudi misliti na to ne upa, vendar se postopoma ustvarja v ljudeh (in ne samo v bogati eliti) mnenje, kot na začetku nacizma: da je pač edina rešitev za nakopičene probleme: znebiti se tega velikega števila prizadetih, starih, »izgorelih« ali na kakršenkoli način nesposobnih za takšno delo, ki bo prinašal vse večji profit nekolicini.

Takšnih »nekoristnih« pa bo vse več. Pa tudi takšne, ki so sposobni, bodo vse bolj nadomestili z roboti.


Kako boste rešili ta problem, v katerem sedaj vi izgorevate in postajete breme družbe in mladim???

Vojna ni rešitev! Če se človek ne transformira, tudi če bo slučajno preživel vojno, bo z enako glavo in na enak način ponovno gradil enake sisteme, ki se bodo spet in vse hitreje sesuli.


Rešitev obstaja. Samo ni takšna, kot mislite, da je in ne na način, na katerega jo hočete doseči.

Edina rešitev je v pravilni transformaciji nas samih vendar ne tako, kot to poskušate doseči. Rešitev je z metodam logike in v implementaciji starih modrosti, zajetih pod skupnim imenom: Transformna osebnostna terapija.


Prosim, pojdite narej na 6. del

203 views0 comments