top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

PLACEBO IN NJEGOVO DELOVANJE je tudi TABU

Updated: Mar 2


FRAN pravi:

tabú -ja m (ȗ) 1. pri nekaterih prvotnih ljudstvih zapoved, prepoved, nanašajoča se na kako dejanje, stik s čim, katere kršitev kaznujejo nadnaravne sile: prekršiti tabu; veljavnost tabujev za toteme / tabu spolnih odnosov med najbližjima sorodnikoma 2. knjiž. stvar, ki se ne sme kritično obravnavati: sprememba stališč, ki so bila v preteklosti tabu; razglasiti kaj za tabu; kaste so indijski tabu; pedagoški, politični tabuji // skrivana, prikrivana stvar: spregovoriti o tabujih; spolnost je bila velik tabu; ti podatki so za javnost tabu / učencem je nova snov tabu neznana stvar; v prid. rabi: tabu tema


Če pa je nekaj tako silno prepovedano, ali diskreditirano, pomeni da je ta zadeva silno pomembna za določene.


placébo -a m (ẹ̑) farm. zdravilo brez zdravilne snovi, ki je po videzu in okusu enako kot kako pravo zdravilo, navidezno zdravilo: uporabljati pri poskusu pravo zdravilo in placebo; psihološki učinki placeba


Jaz bi za placebo označila tudi zlorabljene besede. Takšne besede, ki so prazne, brez realne/konkretne vsebinei in obljube, ki jih nihče niti ni nameraval izpolniti, pa tudi besede, ki se zlorabljajo za zastraševanja z nečim, kar pa ne obstaja.


Sicer pa se beseda »placebo« danes uporablja v širšem pomenu in za blatenje nekoga ali nečesa. Ker je vedno izrečena na specialni način (s specialno intonacijo in mimiko) pomeni skrajnje zaničevanje nekoga ali nečesa povdarjajoč, da je to nekaj ali nekdo brezvreden prevarant in tako ničvreden in nagravžen, da se mu normalni človek ne sme niti približati, sicer bo tudi ta, ki se temu približa, obsojen za neumneža in ničvredneža.


Poslovanje in uspeh številnih, zelo profitabilnih panog je izgrajen na placebo učinku njihovih izdelkov in/ali storitvi. Da bi pa skirli svoja dejanja in to, da sami prodajajo (in se bogatijo) na prodaji nečesa, brez vsebine, nečesar, kar je brezvredno, a uspeh jim sloni na psihološkem učinku manipulativnih oglaševalskih kampanj, zato s tem, na specialni način povedanim epitetom obmetavajo tiste, ki ogrožajo njihove uspehe in zaslužke.

S tem svetu dajajo vtis, da so oni sami korektni, saj oni zagotovo ne bi naredili takšne nagravžne poteze, da bi ljudem ponujali nekaj brezvredenega. To je po principu izreka: da ravno tat najbolj kriči: »vlovite tatu«.


Zdi se mi, da ravno farma industrija in medicina veliki del svojega uspeha gradita na placebu in psihološkemu učinku tega.

Najboljši profit pa pride od hipohondrije, ki jo umetno gradijo v ljudeh

hipohondríja -e ž (ȋ) duševno stanje, v katerem si človek misli, domišlja, da je bolan: predajati se hipohondriji; zapasti v hipohondrijo


Ta prava, Hahnemannova homeopatijo (H), ki nastopa celostno, ozdravi človeka v celosti. Npr. ne ozdravi vsako prehladno bolezen ali vsaki išijas, ki se določenemu človeku javlja in ponavlje temveč prizadeto osebo naredi takšnim, da nikoli več ne zboli od prehlada ali išijasa.

Tako pozdravljenega človeka ne morejo več ujeti v manipulativne mreže, ne morejo ga več nategovati, ni več sugestibilen, zna živeti suvereno in dobro ve, kaj mu je potrebno in kaj ne.

Zato je homeopatija najbolj ogrožajoča za tiste, ki se bogatijo na račun človekovega trpljenja, ne glede na to, za kakšno vrsto trpljenja gre. Takšnih pa je danes zelo veliko!


Vendar RAVNO NA TAKO OZDRAVLJENEMU ČLOVEKU SE LAHKO GRADI GOSPODARSKA STABILNOST IN BLAGOSTANJE. Ker odpadajo stihije, kot jih živimo kar naprej.

Lahko si v tem momentu izmanipulral svet in vsi navalijo na tvoj izdelek. Ti silno obogatiš vendar po kratkem času pa bankrotiraš, ker je nekdo drugi obrnil stihijo v svojo korist. Zaradi tega si kar naprej napet, kar naprej ogrožen in pod stresom. Vse to pa je pot v bolezen, v nesrečo, nezadovoljstvo. Da bi to kompenziral/odmislil/zatlačil, pa greš v druge skrajnosti, kot so alkohol, mamila, žurke, extremna promiskuiteta, na silo izzvane seksualne potrebe v upanju, da ti bo to prineslo olajšavo, sprostitev in veselje... v tej grozoviti vojni za obstanak, ki ji ni videti kraja.


Nikomer se ni treba bati takšnega novega TRANSCENDENTALNEGA sveta.

Na začetku bo nered.— po tem pa bo vse in vsakdo našel svoje pravo mesto. Samo teh nekoliko najbolj bogatih se bodo morali pomiriti s tem, da ne bodo imeli zlate posode za kakanje niti zlat WC papir da brišejo svojo »lažnogovosko zadnjo plat.


 

Če izrečeš besedo »placebo« na primerni način, s primerno mimiko gravžanja in primerno intonacijo, si dal na znanje, da to nekaj je ničvredno, ničvredno pa je tudi tisti, ki te zadeve zagovarja, ali pa samo pokuka v to smer.

Tako etiketirani so kot – v starih časi - na kol nasajene glave po grajskih zidovih, da bi služile zastraševanju, s ciljem, da odvrnejo vsakega da bi sploh karkoli začel vrtati v to smer. Tako so kolegico Darjo Eržen »nasadili na kol«.


 

Začnimo s pojmom »Zdravilo« ki se uporablja za uradno priznane medikamente. Za homeopatske pripravke je prepovedano uporabljanje izraza »zdravilo«!

Tako je izraz »zdravilo« monopolizirano. To bi moralo pomeniti, da strokovnjaki, po vseh pravilih in kavtelah znanosti in stroke budno spremljajo to področje in prepovedajo čisto vse, kar nima dokazanega delovanja, na sploh pa pazijo, da nekaj ne bi bilo škodljivo za človeka in da ga nobeno šušmarjenje ne bi ogrozilo.

In to je super! Tako bi moralo biti –VENDAR NI TAKO.


Temu idealu in poslanstvu smo se najbolj približali v socializmu že s tem, da je bilo prepovedano oglaševanje zdravil. Zdravljenje je bila domena zdravnika, ne pa last farma industrije, na sploh takšne kapitalistične, ki mu je pomemben samo čim večji profit.


(PRIPOMBA: farma industrija, razna zdravstvena zavarovanja in danes ogromno drugih profilov, kot tudi delnice in skladi takšnih organizacij služijo svoje gromozanske profite na bolnem človeku. Čim več bolnih, to večji je profit. Če pa ljudi ozdravijo, profita ne bo. To pomeni, če hočete profit, po tem se, prej ali slej tudi vi morate žrtvovati tako da zbolite, čim hujše- to večji bo profit!).


Zdravnik je moral narediti težke šoli, da bi prišel do primernega znanja. In moral je celo položiti prisego, ki pa ni samo moralna obveza. Zdravnik odgovarja pred zakonom že zato če ne opozori na nevarnost in neprimernost pri drugih. Zato samo on lahko odloča, kaj je za nekogaršnje zdravje primerno in kaj ni.


Ta prepoved oglaševanja je bila NAJBOLJ HUMANA ZADEVA SOCIALIZMA in »diktature« in najbolj spoštljiva do zdravniškega poklica in tudi do ljudi. Sedaj pa, zaradi te »demokracije«, so zdravniki pod diktaturo in se morajo podrejati politikom, marketingu, farma industriji in celemu laičnemu svetu, kom je popularna miselnost napihnila ego in dala jim v roke pravice do moči in odločanja na področjih, za katere niti slučajno niso kompetentni. Od zdranikov se pa terja odgovornost in terja, da v red spravijo vse, kar so vsi ti drugi zaribali. In se jih obdolžujek če temu nis kos.

PRIPOMBA: Ne ščitim zdravnike! Niso nedolžne žrtve!


Pa še to ni bilo dovolj! Videli smo pri koroni: če je strokovnjak imel drugačno mnenje kot mu je bilo dovoljeno, po tem so zamenjali strokovnjaka in postavili takšne, čigar »mnenje« je bilo točno tako, kot je politika to terjala. In sedaj nihče ne bo mogel povedati, da se politika ne drži stroke!


V socializmu smo imeli na razpolago veliko manj zdravil (oziroma: PREPARATOV, KI SO JIH PRODAJALI Z IMENOM »ZDRAVILO«). Najboljši časi in najbolj idealno smo se približali Hipokratovi prisegi takrat, ko so nastopile finančne krize. Takrat so bile narejene liste zdravil, ki so šle »na recept« in za katere se ni trebalo plačati. Za »zdravila«, ki so bila v lekarnah vendar niso bile na listi, je vsak moral sam plačati.


Na podiplomskem sem poslušala prof. Dr. Božidara Vrhovca. Predaval nam je farmakologijo. Povdarjal je, da je on od farma industrije neodvisni farmakolog. Sa svojo skupino, s sodelavo strokovnjakov iz cele Jugoslavije je izdal udžbenik: Farmakoterapijski priručnik – gotovi lijekovi, drugo izdanje 1985. Izdajatel: Zavod za organizaciju i ekonomiku zdravstva; centar za lijekove Zagreb.

V knjigi se je izražal »kulturno«, na predavanjih pa je kar ostro in direktno govoril o številnih, uradno prodajanih »zdravilih«, ki NIMAJO NOBENEGA MEDICINSKO DOKAZANEGA DELOVANJA. Povedal je, da obstaja (takrat pred 40 leti) samo okoli 200 resničnih učinkovin, ki imajo medicinsko dokazano delovanja. (Ne verjamem, da bi se to število do danes drastično povečalo!) A obstaja več tisoč snovi, ki se uporabljajo za izdelavo zdravil in več stotisoč tovarniških imen zdravil, saj razne tovarne za iste učinkovine dajo svoja imena, pa laik (na žalost pa marsikateri zdravnik) misli, da gre za drugo zdravilo.

V onem času se na tone predpisoval npr. Redergin. Ker ga v Hrvaški ni bilo za dobiti, so masovno hodili v Slovenijo kupovati ga. PA NIMA NOBENGA MEDISNKSI DOKAZANEGA DELOVANJA. Pa Redergin ni bil edini brez delovanja. Kot nam je profesor razlagal, v knjigi pa so konkretno našteti, ogromno je takšnih zdravil---že med temi, ki so v tej »diktatorski Jugi« bila dovoljena in omogočena.

Torej, v tem socializmu, kjer je oglaševanje bilo prepovedano so ljudje še vedno ogromno denarja plačevali za -- PLACEBO - za uradna zdravila, ki pa niso imela nobenega uradnomedicinskega dokazila o učinkovitosti.

No ja, »učinkovine« je bilo notri. Ta pa ni učinkovala. Oz, zagoto je učinkovala: zastrupljala človeka po nepotrebnem.


Leta 1993 sem napustila medicino, saj je že meni (ki sem se birigala samo s svojo ljubljeno medicino in paciente) postalo jasno, da je vse postajalo vse bolj črno. Kakšno pa je šele danes!!??


 

SEDAJ PA POGLEJTE ANARHIJO, KI STE JO USTVARILI:


Popularna miselnost je ugradila v človeka pravilo, da se ne gleda v preteklost temveč samo naprej. To pa pomeni, da je vrženo ven najbolj pomembno logično pravilo: da se učimo na napakah.

To pa je vsem odgovarjalo. Tako si lahko »lomil«, koliko si hotel. Če ti je nekdo prigovarjal, si ga obdožil za »nedovoljno duhovno razvito osebo« ki gleda v preteklost. V istem hipu si ponovil svojo neprimernost in si ponavljal še in še in še, ker, tudi če je ta oseba TAKOJ odreagirala, tvoje dejanje je slovnično že štelo za »preteklost«.


Če pogledamo v celoti, takšni pristop je tudi bil trik širokih razmer. Namreč, nihče se več ne spomne pobrskati v preteklosti in iskati vzroke. In tako so pravi krivci ne samo ostali skriti temveč, kot sem videla te dni, stare metode za zdravje in uspešnost ponujajo z novimi močmi ponovno. In seveda, nihče ne vidi, da so ravno oni pripeljali do tega kar imamo sedaj.

(ČLOVEK, KREATOR SVOJE USODE)


Vse to je bila ena kompleksno izpeljana ofenziva s ciljem udovoljiti nekogaršnjim imperialističnim interesom in pohlepom po moči in kapitalu. (Nevromarketing).


Zdravje, denar, suverenost ... so najbolj pomembni vsem, zato boste zagrabili vsako čarobno palčko, ki se ponuja s to parolo. In ste omogočili čisti dobiček na preprost način.

Najbolj idealna metoda da bi dosegli, da ljudje kupujejo ves ta šrot je prepričati ljudi, da so bolni čeprav niso; ali jih prepričati, da bi bili bolni, če ne bi koristili te in takšne izdelke – čeprav to ni res. Če pa bi se uprli sprejeti, da so bolni, ker pač niso, pa je idealni načiin, da se jih naredi resnično bolnim.

Medicinarji so takšnim vampirjem, zaradi lastnega ega naredili uslugo. Ker, ko so oderzali telo od duha in duše, vsem tem velikopoteznim šarlatanom je skinuta odgovornost in jim je zabrisan trag s pomočjo katerega bi lahko ugotovili da so ravno oni povzročitelji velike večine bolezni in trpljenja in sesuvanja sveta.


Zato pa ponovno nastopa hipnoza in podobne sugestivne metode in metode zatlačevanja saj samo oni ponujajo čarobne palčke. Skozi sugestivne metode gre programiranje ljudi v ovce in robote – in nove bolnike.


Vsa to pa meče vse večjo in večjo odgovornost na zdravnike, ki se imajo za gospodarje nad življenjem in smrtjo in ki, kar naprej obljubljajo čuda, ki pa se, spet in ponovno izkažejo za prazne marnje.


Oni pa, neumni kot so, zaradi ega in da jim krona ne bi padla z glave, namesto, da uberejo pot homeopatije in Transformne osebnostne terapije in ravno s tem povrnejo svoj ugled, se obračajo proti homeopatiji. Očitno jim je to področje farma industrija (tudi na podlagi vojne taktike) prepustila, saj od izdelave H. zdravil ne pride pravi profit. Tako so zdravniki dobili grešnega kozla na katerem se lahko izživljajo in se važijo: kot otročiček, ki se ima za zelo pomembnega, ker je »premagal« svojega očija. Svetu kažejo, kako se brigajo za človeka in kako opravljajo svojo dolžnost, da uničijo mazaštvo, ko pa istočasno nič ne rečejo proti vsem ostalem, resničnem in širokopoteznem mazaštvu. Saj na podlagi win-win-a vse to tudi njim prinaša zaslužek skozi nove bolnike, ki bodo nastali od te množice izdelokov in storitvi »za zdravje«. Saj danes vsak mora delati »po učinku«, ne pa tako, kot je bilo v antičnih časih, ko so zdravnika plačevali, ko NI imel bolnike.

Po tem se lahko tudi važijo z herojskimi posegi, velikim »trudom« in "požrtvovalnostjo" da bi pozdravili. Ker pa ne gre, pa dopovejo ljudem da se vse to le ne da... Istočasno pa sem že jaz, s svojim skromnim znanjem H in skormnim izkustvom na tem področju marsikaj hitro pozdravila, za kar je medicina trdila da je nemogoče pozdraviti ali pa da terapija traja silno dolgo in je silno draga.


Uvod v anarhijo je bil preprosti dogodek na začetku naše »svobode«.Takrat sem še delala v Kostanjevici, ki pa ja pripadala Zdravstvenemu domu v Krškem.

Na sestanku nam je o stanju sporočal naš direktor, dr. Rudolf Ladika


Da bi dali videz, da je ta nova država postala indija koromandija, so začeli oglaševati, kako je vse za zdravje zastonj.

Seveda, ljudje so navalili na zobozdravsto in terjali proteze. To je najdražja storitev ki jo marsikdo le ni mogel privoščiti. ZD-ji pa so že prej imeli omejitve stroškov ravno zaradi protez, ker za njih so materiali zelo dragi. Socialno ni hotelo ZD-ju plačati takšne stroške.


Ker je Socialno bilo prek ceste, tako je naš direktor odvihral čaz z vprašanjem in seveda, da se krega.

Torej: Pacineti so navalili v ZD terjajoči zastonj proteze. V ZD so jim razložili, da to ne gre tako. Po tem so paciante odvihrali nazaj na Zavarovanje kjer so jim ponovili, da seveda, vse imajo zastonj in ZD jim to mora narediti. Istočasno pa so našem direktorju povedali, da za vse te proteze ZD ne bo dobilo denarja od socialnega zavarovanja. ZD bo dobil samo za ono minimalno kvoto, ki jo je prej dobival.

(PRIPOMBA: Kar se naših plač tiče, smo se kregali s prosveto za zadnje mesto. To pomeni, za enak nivo vzposobljenosti so v zdravstvu in šolstvu imeli veliko-veliko nižje plače kot v katerikoli drugi dejavnosti.)


Vendar to je bil samo začetek te novodobne »demokracije«. a vse se bolj kompliciralo in stopnjevalo.

Ne vem natančano, spominjam se pa, kako so linčali nekega strokovnjaka, ki je izjavil da je proti temu da socialno plačuje umetno oploditev zdrave ženske, ko je NARAVNI način za opoloditrev na razpolago. Ali da se na stroške vseh nas iz denarja za socialno zavarovanje zdravi sterilnost, saj je toliko otrok,ki bi bili srečni, da jih posvojijo.

Torej: vse je zastonj – navali narode. Denarja pa ni bilo, da se pokrijejo stroški.


Spominjam se oglasnege videja za pen Inzuilne, in oglasnega plakata za Rupurut. Oba sta oglaševala, kako sedaj lahko žereš koliko češ in je dovolj da si samo šrpicneš dodatnega inzuilna ali pa vzameš Rupurut in vse se bo v hipu v red spravilo. – IDIOTIZEM.


Na to pa še popularna miselnst, ki vzgaja ljudi v iluzijo da so bogovi in da imajo pravice na vse in vsa a brez posledic. Pa vsa ta plasične hrana, ki nima nobene vrednoste – škoduje pa. Pa silni izdelki » za zdravje« in vse akcije za popolnoma nezdravo življenje in ukidanje vseh zdravorazumskih ukrepov ki so jih oklicali za nazadnjaške omejitve. In vse tiste tablete, ki jih vzameš »pri prvih znakih gripe in prehlada« pa po tem lahko greš na žurke....

Ogromno tega, kar v popolnosti UNIČUJE ZDRAVJE, vi pa temu sledite v prepričanju, da vam bo omogočilo zdravje.

Še na Fakulteti za psihologijo so imeli predavanja o tem, da je medicina avtopoetski sistem: več kot ji daš, to več terja.

Torej, medicina in farmacija se hvalijo da so bogovi in imajo oblast nad življenjem in smrtjo. Socialno oglašuje kako je vse zastonj. Novodobni guruji pa odbacujejo tudi fiziologijo in spodbujajo z biznisom skupaj v popolnoma nezdravo življenje.

Tako s temi ukrepi »za zdravje« imamo veliko več bolnih, kot bi jih sicer bilo. Ljudje, ker so vzgajani v iluziji, da jim čisto vse pripada, ne prenesejo najmanjših odpovedi zaradi bolezni. Zato terjajo vse več preizkav ki so v resnici nepotrebna in niti malo ne vplivajo na izbiro medicinske terapije, terjajo ukrepe, ki jih ni ali pa ne deljujejo v tašnih pogojih izsiljevanja, (saj za večino kroničnih problemov medicina samo blaži simptome ne pa zdravi).

Sedaj pa, kot berem v naslovu v Financah, naj bi še več denarja dajali za zdravstvo. Seveda, profitabilnost in privatizacija zavarovalnic in zdravstva s to novo pohlepo po denarju—bo nemogoče zadovoljiti.

In semo še pol koraka manjka, da bomo kot v tem našem bogovskem zgledu ZDA, ko bodo ljudje crkovali ker niti za najbolj osnovne zadeve več ne bodo mogli plačevati.

Homeopatija je (BILA JE!) pa tako poceni in tako učinkovita—ne daje pa PROFITA.

Nihče ne bi smel reči, da je Gandhi bil neumen in zmešan! Ni zaradi profita temveč zaradi ljubezni do svojega naroda sprejel in omogočil širjenje homeopatije s pomočjo vzsposobljenih strokovnjkaov s terapijo, ki je poceni a pomaga masi ljudi.

Zato v Indiji obstajajo tudi kompletni medicinski fakulteti, kjer se uči enako tako kot na klasičnih medicinskih fakultetih. Razlika je samo v tem, da se uči homeopatska terapija. Vendar Zahod tega ne prizna. S tem pa je, čeprav indirektno, tudi Gandhija oklicali za mazača, za norca ki ljudem daja »samo vodo« in placebo.

Na ta način bi najprej Vatikan morali zapreti, saj v sveti vodici ni nobenih učinkovin!


Tukaj pa so jamrali kako od teržke korone umira masa ljudi—vendar niso poskusili s homeopatijo čeprav druge terapije ni bilo. A to bi bila tudi idealna priložnost, da se vidi ali h. deluje ali pa ne.


 

In po tem pride cepivo, ki sloni izključno na hipotezah (ne vem, če so sedaj že izmislili kaj novega). To pa niti ni pomembno. Pomembno je samo to, da so pred dvema letoma celemu svetu vsiljevali cepivo, za katerega ni bilo nobenega dokazaila. Vse je bila čista hipoteza, kot je o tem govoril tudi prof Ihan.

Tudi oni drugi – strokovnjaki ki so zagovarjali cepivo so trdili (dobesedno) da bo verjeno koristilo, ker verjetno bi bilo veliko več bolnih, če ga ne bi dajali. In VERJETNO so stranski učinki manjši kot bi MOGOČE bile posledice, če se ne bi celpili, ker VERJETNO bodo hude posledice po koroni pri necepljenih.

Vse hipoteza brez enega edinega dokaza, ki bi govorilo o resničnosti teh predpostavk.


Ker pač vse to ni »samo voda« temveč je noter le neka kemikalija, zato imamo velike možnosti da bo »delovalo«--da nas zastruplja. Na sploh pa neraziskovano cepivo, na sploh pri otrocih, kjer bo pravi učinek viden šele po nekaj letih. In takrat bo nemogoče dokazati, da je eksplozija obolevanja posledica cepiva. Ker pač, po modernem, ne smeš analizirati preteklost, bodo spet ustvarili novo »cepivo« da bi popravili ono novo »epidemijo« namesto da vidijo, da to bodo posledice sedanjega genocida, ker to, kar so začeli s tem obveznimm cepljenjem pa ni bilo nič drugega kot genocid. Kolegica Darja je stradala zaradi ene smrti, za kar v resnici niti ni bila kriva. Masovno morilstvo pa je POŽELJNO.


Pred kratkim bi še morali dati prijavo proti staršem in proti zdravnikom, ki bi, na sploh otrokom, dajali terapijo za zamenjavo spola.

Saj te hormonske terapije so zelo nevarne, na sploh za otroke; kirurški posebi pa so grozna mutilacija telesa, ki na podlagi učinka metulja (MATEMATIČNA TEORIJA KAOSA) pokrenejo marsikaj slebega in od zdravega človeka naredi bolnika, kar sicer ne bi bil.


Ameriške statistike so dokazale, da je po bolnicah več ljudi zaradi posledic (stranskih učinkov) zdravil in zdravljenja kot zaradi neke prave bolezni.

Sedaj se pa vse to oglašuje in masovno izvaja, kljub temu, da so znane in dokazane slabe posledice vsega tega.


V socialističnih časih, so bile določene smerenice in kriteriji za terapijo na podlagi raziskav.

Kot na primer za povišan krvni pritisk in za holesterol. Bile so dane neke racionalne normalne vrednosti ZA NAŠO POPULACIJO. Dani so okvirji mejnih vrednosti in tudi dana je meja, kdaj naj bi res začeli zdraviti. Namreč, mejno področje je takšno, kje je škoda od terapije veliko večja, kot korist od prevencije eventualnih (redkih) posledic od tega malo povečanega pritiska ali holesterola.

V tej »demokraciji« pa so podkupljeni strokovnjaki navelike zagovarjali ne samo zdravljenje teh mejnih vrednosti temveč so močno znizili kriterije. Zaradi tega so ogromno število ZDRAVIH prepričali, da so bolniki, ki naj bi moralo jemati zdravila. S tem pa je ogromno povečan zaslužek farma industrije. In seveda, zaradi tudi težkih stranskih učinkov takšne nepotrebne terapije, so ustvarjeni novi bolniki tam, kjer bolezni sploh ne bi bilo.

Po tem pa pridejo s tem, kot so povedali za cepirva: da so zdravi, ker jim je pomagala terapija. Vendar ne bodo zdravi, saj ni cilj da postanejo zdravi. Za to pa tudi imajo izgovor: čaš kako bi šele trepeli, če ne bi jemali vso to (nepotrebno) "terapijo".


Seveda, časopisi so pa hujskali in vodili kampanje o nedemokratičnosti takšnih ZDRAVIH, RAZUMNIH IN LOGIČNIH omejitvah ki so onemogočale manipulatorjem in prevarantom delovanje in bogatenje – in uničevanje človeštva.


V novejših časih ste pa vrgli Kebera, ker je OPRAVIČENO hotel zmanjšati število postelj v bolnicah. Sedaj pa, kako gledam naslove v Financah, počasi gremo v pravec ZDA, ker ne bodo imeli denarja, da oni tamo zgoraj imajo od zlata narejen tudi WC papir.

Homeopatije pa ne! Da se ljudje ne bi slučajno spomnili zaobidet ta zelo krasno načrtovan izkoriščevalski sistem za bogatenje nekaterih.


 

Samo pošiljanje specialisti je placebo. Da zakriješ, da ni terapije, ki bi nekom lajšala težave, ga pošlješ na preizkavo. Če človek dolgo čaka, to dlje časa si miran od njegovega nadlegovanja on pa misli, da se mu kaj dogaja. V resnici nič.

Pa same preizkave. Vsi ti hokuspokusi, vsi ti tako čudoviti aparati so že placebo, ki delujejo v prvi vrsti sugestivno.

In—spet medicinsko gledano – pošiljajo se na preizkave vse to, kar ne bi bilo potrebno in izzid preiskave nič ne spremeni na razpoložljivi in možni terapiji ali ne da nič bistveno novega, kar ne bi vedeli že na podlagi anamneze.

Zaradi tega pa ne pridejo na vrsto tisti, ki jim bi takšne preiskave resnično koristile.

Ogromno je tega! Vem, ker sem tudi jaz v originalu zdravnica. Zato sem pustila medicine, ker je takrat, pred 30 leti šele začela biti črna. Sedaj pa je boljše da ne vem.


Na to pa je še ta mirijada »čudodelnega« šrota, ki se za veliko denarja prodaja kot prehranska dopolnila in podobno, za zdravje.

In vse to, vse do cepljenja proti kovidu. Za katerega že laik lahko sklepa, da ni bilo dovolj časa, da bi res bilo raziskano. Ne bom ponavljala, kar sem o kovicu obširno pisala in razlagala. Samo bi povdarila PREPROSTI podatek: da NI BILO DOVOLJ ČASA, DA SE RESNIČNO DOKAŽE NITI UČINKOVITOST NITI NEŠKODLJIVOST. NI BILO DOVOLJ ČASA NA RAZPOLAGO ZA TAKŠNE RAZISKAVE IN ŠTUDIJE.

In če ni bilo primernih študij, to pomeni, da so terjali ljudi da se cepijo na podlagi hipotez in brez poznavanja česakoli o tem cepivu. Istaočano pa obsojajo homeopatijo da je samo placebo.

In vse bi bilo razumljivo, če bi resnično šlo za tako nevarno bolezen, kot so to zatrjevali da je. Vendar z malo matematične logike je bilo jasno, da niti slučajno ni šlo za takšne zadeve.

I