Blog

Svet iz drugačne perspektive

Pišejo, da se že nekaj novih sevov korone širi po svetu ...

Updated: Aug 11

... in da so oni veliko bolj invazivni od prejšnjih.

Kaj to pomeni?


Lotimo se nekega opravila zato, ker smo s svojo glavo prišli do tega, da bi to opravilo bilo koristno. Torej, pričakujemo dober rezultat.

Če pa rezultat ni zadovoljiv, pomeni, da je naš ukrep bil zgrešen. Logično je, da z dosedanjimi ukrepi prenehamo! Mar ne?


Torej:

V starih časih je bilo veliko več epidemij, kot sedaj. Zato so ljudje takrat vedeli veliko več o njih, kot mi vemo danes.

In v teh nekdanjih časih je Edgar Alan Poe napisal v svoji pripovedi: »Maska rdeče smrti«, da se od epidemije ni možno skriti. Torej, lockdowni NIMAJO NOBENEGA SMISLA.

O tem so govorili strokovnjaki na začetku te epidemije. Povedali so, da se želi UPOČASNITI širjenje, da ne bi na enkrat obremenili bolnice. Niti enkrat niso rekli, da bodo izkoreninili virus, ali ustavili epidemijo. To je obljubljal Janša in o tem so pisali novinarji. In njihove iluzije smo proslavljali z preletom letal kot znak ZMAGE nad virusom, nad naravo.

In je virus spet dokazal, da ga se ne da premagati. Oziroma NE NA TA NAČIN PREMAGATI z ukrepi omejene a ošabne človeške glave.


Tudi to dobro vemo, da mikrob neopazno osvaja nove teritorije. To omogoča ljudem ki se OKUŽIJO, da začno ustvarjati imunost, oziroma, da se prilagodijo na nove razmere. Saj narava spontano sama urejuje vse tako, kot je primerno, če se mi ne bi vtikali v te procese in vse obrnilii na glavo. Marsikateri udor mikrobov niti ne bi opazili, če ne bi, z izgovorom da gre za znanost in za zdravje, drezali tam, kjer nimamo kaj iskati. Tako bi vse prišlo in odšlo celo brez obolelih, ali pa bi število obolelih bilo minimalno.

Prveč drastični ukrepi izolacije onemogočajo naravne procese. Onemogočajo ljudem pravočasni stik s še slabim mikrobom in s tem močno upočasnijo ustvarjanje imunosti v kolektivu. S tem je mikrob dobil možnosti da se utrdi na terenu, da ojača, in ker ni promptih odgovorov imunskih sistemov, ima dovolj časa da mutira in v novi obliki nadaljuje svoj pohod.