top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

Partnerski odnosi

Na podlagi objave v Sensi 10.3.2023, prikazano na Facebooku


Na podlagi moje izkušnje in spoznanj, dobivenih po 30 letih hoje po poti Transformne osebnoste terapije (TOT), lahko rečem, da so vse to, kar je napisano v tem članku in povedano v intervjuju samo PRAZNE BESEDE - nesmiselno teoretiziranje, kar imenitno zveni pomeni pa NIČ in nima nobene veze z resnico. Če pa ne vidiš realnost in vzroke, ne boš znal rešiti problema.

Neprimernost in nerelevantnost takšnih razprav bom spet razložila na primeru otroške risbe.

Namreč otrok, ki še ne pozna perspektive (v slikarstvu), bo narisal človeka, ki je večji od hiše.

Seveda, ko poznamo perspektivo vemo, da človek stoji spredaj in zato je VIDETI večji. Hiša pa je bolj od zadaj in zato je VIDETI majhna.

Človek, v tej padli obliki, kot smo mi sedaj in tukaj, je dvodimenzionalen in zna razmišljati samo dvodimenzionalno - tako, kot je otroška risba. Zato so diskusije, kot je tudi ta iz Sense, irelevantne, pogosto pa popolnoma neumne.


V fazi neumnosti - kot to doživljamo kar naprej, ko gre za človeka - je tako, kot če bi oklicali za mazača, za norca in neumneža vsakogar, ki upa trditi, da človek lahko živi v hiši. Saj je to (GLEDANO Z OČMI OTROKA, KI ŠE NE POZNA PERSPEKTIVE) neumno fantaziranje ki sploh ni uresničljivo.


Tisti, ki pa so hoteli nekaj več in so že pokukali v neke modrosti, vendar še vedno nimajo pojma kaj to sploh je, saj poti še niso prhodili (čeprav trdijo, da so), pa gredo zganjati nerelevantne distusije in teoretizirajo. "Nižji" nivo takšnih "modrecev" v vojih diskusijah so še naprej prepričani, da pač ta človek zagoto ne more živeti v tej hiši. To pa (za njih) pomeni, da vse to na sliki ima neki simbolični pomen. Zato gredo teoretizirati o tem kaj naj bi pomenila ta risba. Torej, izključili so edini pravi odgovor: da slika odraža realnost in nima drugega "višjega" pomena.


Duga skupina teh "modrecev" pa že verjame, da človek živi v tej hiši, vendar teoretizirajo o tem kako je možno tega ogromnega človeka le spraviti v to majhno hiško.

V to skupino sodijo tisti, ki so na to temo teoretizirali v tej Sensini objavi.


Na neki način je res npr. to o jinu in jangu in o tem kako se mora ženska duša spojiti z moško in skladno delovati. Samo kar resnica ni takšna, kot smo mi, v svoji dvodimenzionalni obliki prepričani.Preden stopimo naprej, moram še nekaj povdariti:

1. Zelo rad polnimo glavo s teorijami in s tem hranimo svoj ego. Zaradi teh teorij se počutimo imenitni in modri, čeprav pojma nimamo o čem govorimo in kaj vse to sploh je v konkretnem življenju.

2. Pozabljamo na to, da s teoretiziranjem problem še vedno ni razrešen!


Ad 1.

Če smo nekaj razumeli (tudi, ko smo do spoznanja

prišli na pravi, božji način) in smo s ta pravo "lučkico" in z "aha" dojeli, da je problem (npr. v tem primeru z otroško risbo) v prespektivi, ono je še vedno samo TEORIJA.

Največkrat pa smo tudi teorijo razumeli samo na dvodimenzionalni način. To je stanje, ko še naprej vidimo velikega človeka in majhno hiško pa teoretiziramo, kaj naj bi takšna risba simbolizirala.

Ad 2.

Tudi če imamo pravo spoznanje, niti ne pomislimo, da bi morali tega boga poiskati tudi v konkretnem življenju, v drobnih vsakdanjih zadevah in problemih. Največkrat se dela ostri rez, ki ločuje duhovnost in psiho od bolezni telesa. Pri vašem "holističnem" pristopu gre samo za to, da za dušo grete v oblake in tam teoretizirate - brez povezave s čemerkoli drugim. Za psiho solite pamet in spet brez povezave z ostalimi načimi "telesi". A za telo delate posebno hokuspokuste in ste zelo užaljeni, če vas opozarjam, da se veš mental in vaša psiha (seveda GREHI) direktno odražajo na telo.


S duhovnimi vajami ste res dosegli, da pride "božji centralni vodovod" v bližino.

V konkretnem je to bil, pred 30 letih odprt pot ozaveščanja s katerim bi dosegli svoje želje (suverenost, uspešnost, srečno in zdravje). Vi pa vse to niste hoteli videti, (kot v Anthony de Mellovi praviljici o treh čolnih

Pred 30 leti, ko je "prišel ta centralni vodovod" v našo bližino, je bila dana metoda ozaveščanja, ki je naknadno poimenovana Transformna osebnostna terapija (TOT). Z njo bi bilo treba "kopati" da bi s priključkom na "vodovod" pripeljali vodo ne samo do naših "vasi", temveč do naših "hiš". Pa niste hoteli. Celo ste ovirali vse in vsakogar, ki je bil pripravljen "kopati".

Kljub temu je uspelo narediti "napeljavo", samo je trajalo tako dolgo.

Sedaj imate priključek celo na vaših "hišah". Samo bi morali pritrditi pipo in bi voda tekla. Vi pa to še vedno nočete videt, še naprej jamrate, da živite v puščavi in ste "brez vode" in trpite z vsemi posledicami. In še naprej teoretizirate, kako bi lahko v pustinji našli kakšno vodo ki bi poslužila za silo.

Teoretizirate, oz sledite neumnim teorijam, ki obljubjajo čarobne palčke in sperjemate PREDPOSTAVKE o tem, kako naj bi bilo pravilno.

S tem ste v popolnosti prišli v stanje/značaj karcinoze, ki pa vodi do raka.


Ob tem, pa se kar naprej zaganjate kot v vicu o dveh Bos...cih, ki sta vozila avto.

Pa, kot onadva, mislite da je "furaj" a bil pa je "FAP".


Povrh vsega pa še modrujemo in kar naprej vodimo vojne o tem čigava metoda je pravilna, da bi velikega človeka spravili v to majhno hiško. ali pa o tem, kaj naj bi simbolično pomenila takšna risba.


Pravo spoznanje pa dobimo samo tako, da vključimo "boga" v "diskusijo" in skozi barantanje (opisano v priloženi knjigici) omogočimo svojo pot transformacije in na ta način postanemo sposobni videti pravo resnico. Tudi če je to minimalni "košček neba" je že pomembni korak na poti ven iz pekla in iz problemov. Vse ostalo je (za potrebe današnjega časa) NIČ.


Prava resnica, ki jo dobimo z barantanjem je vedno NEKAJ TRETJEGA. Ono je mulitidimenzionalno in je frekvenco višje. Ono ni ne eno ne drugo, je pa istočasno in eno in

drugo. Spoznanje o TEM TRETJEM je vedno takšno, da se lupimo po čelu z vprašanjem, kako smo mogli biti tako neumni, da se tega nismo spomnili, saj je tako silno enostavno. Ampak, iz svoje omejene človeške glave se NIKOLI nismo v stanju spomniti se ravno tega. Rešitve, dobivene na takšen način so vedno ČUDOVITE.


Vendar, zakaj naj bi se trudili z vsemi temi, ko pa se danes najbolj da zaslužiti s teoretiziranjem. Človek je v stanje ogromno plačati, da bi lahko dobili iluzijo, da vse ve in obvlada s tem, da je razumel (na svoj način) neko teorijo. Po tem je presenečen, če bo (kot v omenjenem vicu) naletel na FAP-a.


Tisti bolj napredni, (ali samo pohlepni, ko zlorabijo naivnost ljudi), pa gredo to izvajati v praksi - seveda, na svoj način.

Ravno berem knjigo "Globalni minotavr" od Varufakisa. Govori o tem kako se vse preimenuje, da bi bilo videti, da je vse v redu. On govori o ekonimskih krizah, vendar to in takšno obnašanje in miselnost so tipični za omejenega človeka, ki napihuje svoj ego.

Oz, naredijo tako, kot v enem starem vicu o Titu. Šoferju je nemreč naročil naj na križišču da smer na levo, naj pa zavije desno.

Po tem vicu ravnajo vsepovsod ko gre za človeka: vse je lepo in prav--ko pa pogledaš kako izvajajo, ugotoviš, da njihova "terapija" nima nobene veze (že na podlagi slovarja ne) s tem, kar so trdili o sebi in svoji metodi. Največkrat pa je diametralno nasprotna temu kaj so v teorijah trdili in zagovarjali.

Danes je- kot sem te dni videla, - postalo silno moderno za vsako neumnost trditi, da je "kvanta" in "holisična". Na podlagi kvantne mehanike deluje mogoče ta supermoderni aparat ---za depilacijo-- ki ga v tako imenitni "holistični" terapiji uporabljajo.


Tako irelevantna in neskladna je ta diskusija o partnerskih odnosih, ki je objavljena v Sensi.

Interju sem poslušala 20 minut, ni se mi pa dalo poslušati še preostalo uro.

Namreč, besede v intervjuju so bile, kot teoretiziranje kako bomo velikega človeka le spravili v to majhno hišo.

In na podagi tako postavljne teoreme, sledi razlaga.-o tem kaj je potrebno.

Postoji možnost, da nisem vse pravo razumela ko nisem poslušala intervju do konca. Vendar, če je nekaj tako začelo kot je, tudi nadaljevanje nima smisla. Kot če bi gledala silno imenitno hišo a ne videla, da je zgrajena na neprimernih temeljih.

Opozarjam: nisem rekla, da začetek ni bil dober. Povedala sem, da je bil irelevanten. Če se vrnemo na otroško risbo: človek je res večji od hiše ----ČE VEMO, ZA PRESKEPKTIVO.

Njihova nadaljnja razlaga je dala vedeti, da pa ne vedo za "perspektivo".

No ja, na tem kar oni prodajajo se da zalužiti, ker to vsi rad poslušate na ta način. Moje prizemljenosti pa nihče ne mara.


Na podlagi tega, kar in kako sta intervjuiranca začeli s svojimi stališči, v povezavi z mojimi terapevtskimi izkušenjami, in v povezavi s knjigo Vesne Godine: "Zablode fiminizma" trdim, da je vse to samo naslednja runda v dvodimenzionalni vojni za nadmoč med moškim in žensko.

V prejšnji rundi, ki je bila v moji mladosti, moški je izmanipuliral neumno žensko in jo je do konca pretvoril v pocestnico s tem, da so prostitucijo oklicali za emancipacijo in so še izmislili kontraceptive.

Sedaj pa so ženske izsilile neke zakonske prednosti in uporabljajo svoje najbolj močno orožje: "biti nežne dušica" ki jo prizadene vsaka malenkost - na sploh pa vse to kar ni po njenem.

Namreč, grobosti nekoga se ni težko upreti Vendar solzice in "preobčutljiva dušica" pa razoroži vsakoga. Na sploh pa denas, ko so ženske pridobile še to zakonsko prednost ki jo s pridom (zlo)uporabljajo.

Seveda, spet gre za to, da smo dvodimenzionalni (a marsikom to zelo odgovarja). Zato znamo razmišljati in živeti v plus-minusu: ali si zmagovalec ali poraženi. Tista neka aritmetinča sredina na dvodimenzionalni ravni, ki jo uporno hočemo postaviti, pa zdrži samo zelo kratek čas.


Vsi govorite o vzorcih. Res je!

A ne bi bil čas, da končno predelamo na pravi način te vzorce, namesto, da bi jih ponavljali. Namreč vzorec je ta medsebojna plus-minus vojna pa ne samo na področju partnerskih odnosov.Moški v diskusiji pa je razlagal, da moški mora potlačiti svoj značaj 'TOREJ SPET GRE ZA POTLAČEVANJE) Ker naj bi tako zlomil svoj ego.

Poglejte film "Hudičev odvetnik"

Ključna je scena tista na koncu: Ko je odvednik globoko uvidel kakšen hudobec je bil prej, ko mu je stalo samo do denarja, slave in zmage. Ker je to uvidel, se je silno pokesal in sedaj se pa bo boril za dobro in pravičnost. Zato je sprejel intervju z novinarjem, ki bo objavljal njegove takšne govore. Ko pa se je spuščal po stopnicah, smo videli, kako se je novinar, ki je ostal gor pretvoril nazaj v hudiča, ki je tudi prej vodil igro in kom je tudi prej ta odvetnik služil.

Ta odvetni, čeprav je šel skozi spoznanja in kesanja, ni postal nič boljši kot je bil prej. Še vedno ga vodijo denar, slava in zmaga, samo se prikazuje v drugačni obliki. Ker tudi sedaj gre IZKLJUČNO ZA NJEGOV EGO.

Zato vaši hokuspokusi vas ne bodo osvobodili hudobije, ki so v ozadju trpljenja.

Ja, videti je le boljše kot je bilo prej. Ja, mogoče na kratki rok, vendar na daljšega niti slučajno ni.

Tako moški ki je svoj ego izražal na ta način da zatira žensko, sedaj bo svoj ego izživljal na ta način da se bo imel za boljšega od drugih, ker se bo podredil.

In tako bo vlast prevzela ženska- čarovnica.

Vse je samo boksmeč ko drug drugega naizmenično nokautiramo in vse čas smo samo v podganji dirki.

Svet bo v istem šmornu, kot je bil dosedaj, kmalu pa se bodo moški začeli boriti za enakoparavnost.

IZHOD PA OBSTAJA in vam je ponujen zastonj. Samo mu je treba slediti.In spet smo pri starem problemu tega modernega časa: da nihčke in nikoli noče pomisliti na lastno GREH-ŠNOST--kot kar je greh-šen naš pralni stroj če ne dela kot je treba.

V takšnem svetu, ki je sedaj, ko je vse totalno katastrofalno, ko je hudobija izrazita na vseh koncih in krajih, ko se umikajo tudi že te zanje moralne ovire hudobiji, ki ogroža ne samo človeka temveč tudi Zemljo, ko gre za nas in naše probleme, vedno izpustimo iskanje grešnosti pri sebi, temveč govormo o "čustvenih traumah" (za kar so, seveda, drugi krivi), pa o tem kako trebamo objeti to svojo bogo dušo itn ...


In zato ker je vse to samo manipulativna igra - tokrat žene proti moškem, zaradi česa je moški moral celotnega sebe POTLAČITI, ne bo dolgo zdržal. Eksplodiral bo, ker mora eksplodirati zaradi TAKŠNEGA NAČNIN, kot ga postavljajo ti sodobni terapevti, ker NA TA NAČIN TO NI PRAVILNO, ker to ne bo takšen odnos, za katerim dejansko vsi hrepenimo. In bo samo podganja dirka neskončne vojne za premoč, ob tem pa bomo vsi tudi naprej nesrečni.


Prešla sem vse to in vem dobro kam "zajček moli tačke". Tudi jaz sem zaribala svoje življenje--pa sem se naučila. Samo jaz več nimam možnosti za "popravni izpit".V nadaljevanju pa bo moj komentar (napisan z rdečim) na članek pod naslovom

"Moški naj spet postane dajalec, ženska pa prejemnica"

ki je bil te dni objavljen v Sensi.


"Povsem preprost pogled razkrije naslednje: po kozmičnem zakonu dualnosti moškemu pripada vloga dajalca, ženski pa prejemnice. Tako je vzpostavljen tok energije od dajalca k prejemnici, kar ustreza cikličnemu gibanju vseh procesov v naravi. Če ta tok ogrozimo ali ustavimo, pride do katastrofe. Noben odnos moški – ženska, ki tega ne upošteva, nima pogojev za srečen razvoj."

To je res tako, samo ne na takšen dvodimenzionalni način kot ga ponavadi razumemo. Kot je Bruce Liptom v svoji knjigi: "Biologija prepričanja" napisal, to je še vedno linearno razmišljanje po Newtonovem zakonu fizike (jaz sem to imenovala za dvodimenzionalno). A svet je kvanten, kot je dokazal Einstein (kar sem jaz poimenovala za multidimenzionalnega.

"Moški, ki pozabi vlogo dajalca in začne kopičiti zase, zaustavi naravni tok.Ženska, ki, nezadovoljna z moškim doprinosom, zavrne prejemanje, prav tako".

Kaj pa to sploh pomeni? V celotnem tekstu (in ne samo v tem delu) manjka konkretnosti! Preprosto vprašanje je: kaj naj bi to v konkretnem življenju pomenilo? Ker tako mi nekako čudno zveni. Obstaja možnost, da pa v tem kratkem tekstu ni bilo možno vse v podrobnosti opisati vendar iz nadaljnjega pogovora in na podlagi mojih izkušenj vem, da v glavnem, pri takšnih navedbah, vse ostane na nejansi teoriji ko potem eno nejasno zadevo poskaušajo razložiti s še bolj abstraktnimi in nerazumljivimi navedbami.

"To je položaj, v katerem smo se znašli. Tok se ne more obrniti v nasprotno smer, saj moški lahko opusti dajanje, a v nenaravni vlogi prejemnika ne more najti zadovoljstva. Tudi ženska se, opirajoč na lastne moči, lahko odloči, da ne bo prejemnica, toda vloga dajalke uniči možnosti, da bi doživljala svojo ženskost"

Jaz bi rekla tako: v tem tekstu je 5-6 besed, ki se najdejo tudi v pravi definiciji vendar se tukaj izgubijo med ostalim šrotom

Mene ne vprašati kaj je pravilno kaj pa ne!

Vsi napotki, ki jih dobivate v tekšnih terapijah so samo NEKOGARŠNJE PREDPOSTAVKE o tem kaj naj bi bilo prav. To pa je - kot sem prej že omenila - močna hudobija

Tudi sicer, noben človek ne more, niti ima pravice določiti niti sebi, še manj pa drugim, kaj naj bi bilo pravilno, na sploh pa ne sme določiti pravila in narekovati ukrepe in obnašanje. Ob tem ne pozabiti še na učinek metulja!.

Pa tudi nemogoče je razložiti multidimenzionalnost dvodimenzionalnemu človeku. To je tako neumno početje, kot razlagati nekom okus nekega preciva. Lahko 100 let razlagaš, ta pa še naprej ne bo imel jasne predstave. En grižljaj pa zadošča, da bi dojel za kaj gre in ob tem še to dojame, kaj je razlika med pecivom, ki ga je naredil pravi mojster in onim, ki smo ga sami skracali, čeprav smo ga pripravili po enakem receput, kot ga je pripravil mojster.

Jaz sem kot degustator ali lektor. Vem, če nekaj nima pravega okusa ali ne zveni dobro, Skuhati ali napisati roman pa ne znam.

Za področje zdravja in človeka, na sploh ko gre za TOT, ostati na obnašanju degustatora in lektora bi bilo skrajnje nepravilno. Dejanski je nemogoče. Ne morem niti zaznati kaj ni pravilno, če jaz sama ne bi šla čez to. Zato nič ne govorim čez kar nisem sama šla. Kljub temu vam ne morem razložiti kako naj bi ZA VAS to bilo pravilno. Lahko govorim v prispodobah in lahko dam primere. ne pa končno rešitev.

Lahko pa vam dam napotke kako boste tudi vi prišli do pravega izvira in tudi vi dobili svoja spoznanja in napotke, kot sem jaz dobila zase.

Ne obosojam,saj največkrat niti ni to hudobija, za kar mislimo, da je in ni vrlina, za kar smo prepričani, da je. Samo pokažem na kontradikcije in povezujem z drugimi pojmi in resnicami, s katerim se določena trditev ne ujema. Pravo resnico, kot sem že povedala, lahko dobite samo z barantanjem. Barantanje je že proces transformacije in razumeli boste zato, ker ste vmes dosegli takšno stanje, v katerem to doživljate a ne zato, ker ste razumeli v glavi.

"Kakorkoli se moški in ženska trudita graditi dober odnos, nobena druga usmeritev – razen njune naravno dane"

Narobe je vse to, kar se TRUDIMO graditi. Naše edina naloga je spoznati zaradi kakšne svoje hudobije smo uničili/razdrli nekaj, Po tem je naša naloga PREPUSTITI BOŽJIM SMETLARJEM IN RENOVATORJEM da zadeve spravijo v red. In na podlagi tega bo ta pravo prišlo spontano. Torej, ne samo v partnerskih odnosih temveč vsepovsod na ta način "truditi se" je hudobija in pomeni samo potlačevanje, je pa tudi onemogočanje "bogu" da v red spravi zadeve.

Kaj pa je "naravno dana usmeritev"? A ni naravno to, kar je spontano??? Nenormlano je vse ostalo--vse, kar se ustvarja s snagom volje, kontrolam in zatlačevanjem. SICER je nevroznanost dokazala, da to, kar ustvarimo s snago volje ne deluje. Da to in ravno to prodajajo svetu pa je zaradi lastnega profita, ne pa zato ker bi to bilo koristno za človeka. Lahko da le ni v redu to, kar nam prihaja spontano. Vendar tega pe ne bomo v red spravili na ta način, na sploh pa ne s takšnim potlačevanjem.

. "– morebitno porušene harmonije ne more ponovno vzpostaviti. Rešitev je le v tem, da moški spet postane dajalec, ženska pa prejemnica".

Najprej je vprašanje, ki sem ga že prej postavila: kaj vse to konkretno pomeni v konkretnem življenju. Kjer in kaj moški mora dajati in kaj ženska mora sprejemati? Če mislite, da je moški mora dajati--(IGRATI!!!) nežnost ko je ona histrična in ji vse ustreči, da bi se umirila, po tem se motite. In da žena mora dobivati in samo dobivati?...

Sicer pravi partnerski odnos ima definicijo: JAZ TEBE NE POTREBUJEM. Dokler potrebujemo drug drugega smo hlapci in ujetniki drug drugega. Ko pa "ne potrebujemo" nikogar, postanemo svobodni in šele takrat lahko ustvarjamo prave ljubeče, nežne medsebojne odnose in pravo ENOST. Ker takšna ENOST je bog na Zemlji!.

In to mojo trditev postavite kot domačo nalogo v barantanje. (Vač o domačih nalogah:)

Logike je pa spet izpuščena. A ne bi bilo treba raziskati zakaj (ZRADI KATERE SVOJE HUDOBIJE) je nekdo zgubil harmonijo ali jo porušil? Kako hočete da boste imeli dovolj denarja, ko samo terjate a ne vidite, da imate luknjo na žepu?

"Ženska lahko računa na resničen uspeh le, ko podpre moškega; le skupaj z njim lahko doseže cilje, za katere sama nima pogojev. Moški pa lahko uspe le, ko dobi ustrezno podporo ženske. Brez njenega odobravanja in podpore so njegovi darovi in napori brez vrednosti, njegovo življenje pa brez pravega smisl.."

To je res samo da ne gre za nič od zunaj in nič takega, kot si vi to predstavljate temveč gre za notranje prestrukturiranje in dogajanja na globokih "kvantnih" ravneh. Vse ostalo je BREZ VEZE. Vem, ker sem tudi jaz tako mislila kot vsi ostali. Niti predpostavljala nisem, da obstoji drugačna kvaliteta. Kot sem rekla, jaz popravnega ispita več ne bom mogla naredriti. To pomeni, da to pot morate sami najti vendar, če ne veste, da obstaja tudi drugače, niti ne boste iskali izhoda. Izhod pa je dan in na dohvat roke.