Blog

Svet iz drugačne perspektive

Od Marmolade do Antholzerjevega jezera

Updated: Oct 2Po ogledu Marmolade so sledili spet prelazi z novimi serpentinami, novimi težavami in novi čudoviti razgledi.

Na to mi je, kljub dvojni navigaciji, spet "uspelo" izgubiti se.

Ker se še nisem dobro znašla z novougrajeno navigacijo, imela sem vklopljeno na telefonu tudi Googleovo navigacijo.

Tako sem na Googlovi navigaciji, na podlagi informacij od potovalne agencije, nastavila za cilj Val Gardeno. Čeprav sicer vem, da »val« pomeni dolino, niti na kraj pameti mi ni prišlo, da navedena »Val Gardena« ni mesto temveč samo dolina, čeprav jo je Google prikazal kot določeno piko na zemljevidu.

Ker pa navigacija v AD-u ni tako precizna, sem bila prepričana, da tega »mesta« zato mi noče prikazati, ker je majhno. Tako sem na navigaciji AD-a nastavila za cilj Bruneck.


Vse je dobro šlo! Obe navigaciji sta mi enako kazali vse do ...

Namreč, bolj ko sem se spuščala v dolino, bolj poseljeno je bilo območje. Ni se več dalo ločiti eno mestece od drugega, vse dokler celo pobočje ni bilo enao samo, z hišami nagneteno območje.

In tukaj me je navigacija od AD-a usmerjale v smer, ki se nikakor ni vjemala za Googleom.

Na Googleovi navigaciji sem še naprej morala iti naprej proti označeni točki »Val Gardena«, dok me je navigacija na AD-u vodila stran, v drugo smer. Mislila sem, da me pač vodi proti Brunecku, ko pa jaz hočem najprej priti do »Val Gardene«.