Blog

Svet iz drugačne perspektive

OD KAMNIŠKE BISTRICE DO MARIBORA

Updated: Oct 2

DRUGI DAN TESTNE VOŽNJE V PREKMURJE


Bilo je šele zgodaj popoldan, ko sem prišla na izvir Kamniške bistrice, vendar sem bila že preveč utrujena.


OGROMNA napaka (po mojem besednjaku »hudobija«) je, ko namesto pravega počitka človek spije kavo ali čaj, mogoče kakšno tabletko, ... ali pa meditira, vendar ni »obrnjen« v pravo smer. Na sploh je škodljivo uporabljati pozitivne afirmacije in sugestije.

Namreč, utrujenost, zaspanost ... pomeni, da naš MENTAL potrebuje reset.

Če možganom med obremenitvijo primanjkuje samo energije, po tem človek začuti potrebo po nečem sladkem—npr. po kosu čokolade. Takrat človek pravo lakoto niti ne čuti. Saj vsaka bolj konkretna hrana bi bila samo dodatno obremenitev za naše bitje, ki pa, pri mentalni obremenitvi mora s polno močjo preskrbljati v prvi vrsti možgane – ki pa lahko uporabljajo samo sladkor (glukozo). (O tem bom na drugih mestih pisala).

Vendar ne s tem beliti glavo. Saj vaše telo je tako narejeno, da ve povedati (preko lakote in apetita) kaj potrebuje v tem momentu, oz, če sploh kaj potrebuje. Naše je samo, da mu zadovoljimo potrebe, ki nam jih kaže.


Utrujenost in zaspanost pa sta signalni lučki, ki označujeta, da je v našem mentalu že močno »zakuhalo«. Nabralo se je preveč informacij, preveč »smeti od obratovanja« in podobno, naši možga