top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

PRVA domača naloga na poti transformacije


Ta lekcija tudi sodi med bazična, ker pomaga pri obratu v pravo smer.

Lekcija ima tri dele:


1.

V prvi del sodi intuicija. Samoumevna nam je, vsi vemo kaj je to, ne vemo pa, kaj bi z njo počeli. Občasno se nam dogaja – ali pa ne. Ne jemljemo jo resno in o njej se, v resnih diskusijah ne pogovarjamo.


Intuicija je dejansko sporočilo, ki ga našemu pametnejšemu delu (»I AM«/ bog/centralni računalnik ...) občasno uspe pritihotapiti v našo zavest, kljub vsem odporom in barikadam, ki smo jih mi, na podlagi popularnih naukov, ustvarili proti njem.

Ravno ta naša »pametnejša osebnost« je najbolj pomembna pri Transformni osebnostni terapiji (TOT). Ta bog je naše vodstvo, naš učitelj, ki nam daje nauke, od katerih se v nas »prižigajo lučkice« spoznanj.

A te epifanije, ta »aha-doživetja« so ta, ki premikajo svet naprej. Na področju tehnike se to še kako upošteva. Samo ko gre za nas – za človeka, naenrkat pozabimo vsa pravila igre, kot da vse to za nas ne velja.

Jaz sem v tej terapiji vedno bila samo inštruktor, ki je pacienom pomagal razumeti dobivena spoznanje in pomaga narediti dobivene domače naloge za nadaljnji korak naprej v življenju.


Za kaj gre?


Stanje prikazano na sliki in dano v razlati na proloženi povezavi drži.

Za nas ta razlaga ima samo orientacijski pomen. Naši možgani potrebujejo neko predstavo, sicer se počutimo izgubljeni. Za bodoče, pa je boljše, da na to pozabite. Naj ostane samo to, kar ste že doživeli. To pa so pogovori »samega s sabo« ali pa- kot je bilo potrebno v šoli pri pisanju obnove— da znate razmisliti, da bi dojeli »kaj je avtor hotel povedati«. Saj tudi ono so procesi »barantanja z bogom«, ko se obračamo na tega našega boga- "fiziologijo mentalne ravni".

Vsakikrat, ko se ukvarjate z nekim problemom, ste v procesu »barantanja z bogom« in od tam pride ta »aha«--ko prepoznate nekaj bistvenega.

Sedaj se pa moramo naučiti enaki mehanizem uporabiti tudi, ko gre za nas.


Sicer pa razlaga v videu, ki nakazuje hokuspokuse, s katerim naj bi omogočili, da se ta božja svetloba razširi, je brez pomena, brez veze!. Z nobenim meditativnim in molitvenim hokuspoksom se ne bo nič doseglo, na sploh ne, po tem uplivu popularne miselnosti, s katerim ste naredili torziijo na svojem bitju in se z glavo (mentalom) zasukali v poplnoma krivo smer, da celo konkretno fiziologijo hočete odrezati.

Vse meditatcije in molitve so, kot nakup preko interneta. Poštar prinese naročeno blago in vam postavi pred vrata. Če pa vi ne odprete vrata svoje zavesti, ono nikoli ne bo vaše.

Enako je brez veze, če si polnite glave z modrostmi, ki jih pa niste v stanju prepoznati v konkretnem življenju. Zato boste umrli od žeje, ker vam je bog poslal vodo v obliki pare a vi jo ne prepoznate.

Če sprejmete tisti pot, ki vam jo ponujam, boste zaznali nešteto zadev, ki so že ves čas okoli vas, na dohvat roke, pa jih niste prepoznali čeprav so vam hudo potrebne.


Naše te prve lekcije so v prvi vrsti za to, da vzpostavite kontakt z vašim pametnejšim delom, vašim cenetralnim računalnikom / kristom, da bi dobili vodstvo, oz, da bi znali prepoznati ga in se ga naučili slediti.

Upam, da ste razumeli, da vsak ima svojega krista—svojo pametnejšo osebnost! Ukvarjati se s tem, kaj se dogaja na še višjih nivojih je, v tem stanju in na tem nivoju na katerem se sedaj nahajamo, popolni nesmisel in zguba časa. Samo to je sedaj pomembno, da z učenjem te "poštevanke" uspemo izplavati iz tega dreka v katerem smo.

Na tej poti se učimo uzpostavljati kontakt tudi z našimi ostalimi osebnostmi, ki jih imenujem »zlikovci«.

Popularna miselnost nas uči, kako jih je treba vse odrezati, potlačiti, ubiti.

Naš cilj pa je vzpostaviti kontakt z njimi, večinoma tako, da jih podoživimo v »prvi osebi«!!! Te osebnosti niso neumne in tudi njihove informacije so nam zelo pomembne.


Samo te osebnosti v vas (NE VAŠA GLAVA!!!) vedo, kaj je vaš pravi problem, kaj je primerno za vas in po kakšni poti vam je treba stopiti, da bi izplavali iz problemov in uspešno stopali naprej.

Razlage našega božjega JAZ-a, njegove kritike in vodenja vedno segajo do globine duše in prižigajo lučkice spoznanja.

Razen tega, danes je postalo mogoče to, kar prej ni bilo mogoče. Zato sedaj, »v isti sapi« s kritikam dobite prikazano kaj se vam lahko zgodi če ostanete pri svojem in kaj prodobite, če sprejmete to, kar vam bo bilo ponujeno.


Ne pričakujte pohvale saj človek ni naredil ničesar, na kar bi lahko bil ponosen. In ne pričakujte, da vam bo vaš pametnejši dvigoval vašo samopodobo. Ona je opravičeno sesuta!

Ravno to pa ne prenesete! Današnji človek, deformiran dodatno pod vplivom popularne mislenosti, si je zabil v glavo, da je vse prav, kar se domisli in na vse ima pravice in nihče ga ne sme niti opozoriti da mogoče nekaj ni prav naredil. Celo bogu je prepovadano, da opozarja. Vaši oboževani učitelji vas učijo kako naj bi izsiljujevali boga s tem, da če hoče, da ga priznate, po tem vas mora samo hvaliti, kot hlapec izpolnjevati vaše želje in, ker je bog, mora narediti, da se izpolni vse to, ne glede kako je nemogoče.

Ne vem pa, kako naj bog izpolni željo, ko želite onega podrediti, in željo onega, ki od njega terja, da vas podredi njemu.


ZELO JE POMEMBNO:

Mi smo zakopani pod lavino a nevarsnost je, da bo še hujše. Zato časa za blebetanje in teoretiziranja ni.

Vaša visokoleteča vprašanja so pogosto totalno absurdna, ker se svet obrača drugače, kot je vaša predstava o tem. Veliko tega niti razumeli ne bi. Marsikaj pa niti ne bi prenesli.

Za sprejem spoznanja je potrebna sposobnost, pripravljenost in moč. V turizmu govorijo o »kulturnem šoku«, ko pripotujete v neko drugo državo, ki je drugačna od našega vsakdana. Tako je tudi tukaj. Samo je šok hujši in bi nas ubilo, če ne bi prej na to bili pripravljeni in sposobni. Zato spoznanja prihajajo »po kapljicah«-- kot smo jih sposobni prenesti.


Zato se sedaj držite vprašanja/lekcij, ki vam jih jaz povem. Tudi jaz jih nisem kar tako izmislila temveč so tudi meni prišla kot spoznanja. V tem momentu niti jaz ne vem, kako bo šlo naprej. Naprej pa boste že vi dobivali napotke in lekcije za nadaljnje korake.


Da bi dobili odgovor, moramo znati pravilno postaviti vprašanja. To je spet tako, kot pri računalniku.

Najbolj pogosta napaka je, da iščete kaj bi naredili z onim, ali kako bi rešili problem. Vprašanje, na kar pride odgovor vedno glasi: "kaj je moja hudobija?, kaj pri sebi moram dojeti/predelati..., s katero svojo hudobijo sem sam zaribal zadeve? ..."

Marsikdaj se vam prišepne prava formulacija vprašanja, ki vam je potrebno postaviti.

Pomembno je tudi to, da se vi sami in to v konkretni obliki, v popolnosti zavedate svojega problema in da je vprašanje točno definirano za ta problem.

Sicer se nič ne bo dogajalo.


S tem svojim »pametnejšim delom« pa lahko barantate, kregate se, terjate razlage tudi o tem, zakaj vaše ne bi bilo dobro in zakaj je to kam vas vodijo v redu ... Če vam kaj ni jasno, boste dobili razlage iz raznih kotih gledanja in na razne načine. Lahko ste jezni in prizadeti in vam bodo pustili da kuhate mulo vendar ne iti stran iz tega konktakta. Ostanitie "zraven" in pričakujte odgovore.

Problem je samo navaditi se na to komunikacijo in zaznati jo. Potreben je čas, da jo zaznate. Odgovori lahko pridejo tudi kot konkretne razlage, ki jih lahko zapišete. Pa tudi takrat boste potebovali čas da jih resnično razumete. Lahko pa pridejo v raznih oblikah. Pride pa vedno. Če mislite na to, boste zaznali.


V tej šoli ste kot na poligonu avtošole: Lahko udarite v stebre, ne bo vam nič, saj so stebri obloženi. Tudi "policaji" vas ne bodo lovili zaradi prekrškov. Samo učitelj vas bo oštel, takoj pa tudi razložil in pokazal, kako je pravilno.

Če pa hudo trmarite in se upirate in hočete po svoje pa vas pustijo. Ne zato, ker bi to bila božja smer, temveč da dobite izkušnje (in klofute) kako je ko niste na poligonu in ko delate po svoje.


2.

V naslednjem delu iščemo INDIKATOR

Jaz sem že v otroštvu zaznala in upam trditi da vsak v sebi ima »indikator« in da ga marsikdo od vas lahko tudi »izbrska«.

Lakmus verjetno vsi poznate vendar za nas je boljša primerjava z žičnim glasbilom.

Za uglaševanje se koristi instument, ki se ga nastavi na določen ton, oz na določeno frekvenco. Po tem žico na glasbilu napenjamo ali opuščamo, da bi dosegli, da vibrira s to frekvenco, ki jo kaže instument.


Primer iz vsakdana: Pomislite kakšno celotno stanje vas ste čutili na dopustu – kakšno frekvencu (kakšen akord) ste čutili. To niso samo emocije, niti samo konkretna doživetja.

Naslednje leto boste šli v druge pogoje dopustovati. Sedaj boste primerjali vašo tokratno »uglašenost« z uglašenostjo sa tega, sedanjega dopusta.


Na ta način imamo v sebi »inštrument« ki nam kaže kakšno »frekvenco« bi morali imeti za to ali ono stanje. To »pravilno« stanje na neki način podoživimo, kot podoživljamo spomin na pretekli dopust ali ko čutimo uzorčni ton ki ga inštrument daje.

Sedaj pa se vrnemo v naše konkretno stanje in primerjamo ali je naše konkretno stanje uglašeno z tem kar instument kaže, da bi morali imeti/čutiti v določeni situaciji.

Če sedaj ne čutimo tako, kot nam ta notranji insrtument kaže da bi morali, pomeni, da nismo na pravi poti, da naše stanje ni primerno – ni takšno kot bi moralo biti, tudi če mislimo da smo božji, da smo v redu, da smo svetniški in čisti.

To pa pomeni, da ne moremo rezonirati z ostalo naravo; da nismo v harmoniji z njo. Zato energije narave/boga/fiziologije se ne pretakajo skozi nas, ne hranijo nas, ne ščitijo in ne obnavljajo nas in ne prilagajajo novim akordom in novim melodijam univerzuma. S tem smo vnesli disharmonijo v orkester narave in se počasi vse sesuva.

Ta indikator je globoko. Da bi prišli do njega, spet potrebujete barantanje vendar je malo verjetno, da bi se lahko dokopali do tega indikatorja, saj ne sedaj na začetku.


3.

Lažje bo s sanjarjenji. Pri njih gre za podobni problem, samo ta je bolj površen in s tem lažje dosegljiv.

Tukaj ne gre za to, kakšen poklic bi opravljali ali kakšnega partnerja bi hoteli temveč za to, kako bi se morali počutiti pri opravljanju svojega poklica, ali kakšo naj bi doživljali vsakdan v partnerskem odnosu ali z družino.

Pogosto so mi pacienti pripovedovali o tem v prvi vrsti v zvezi s partnerskimi odnosi vendar imamo ga tudi na vseh področjih življenja.

Skozi takšne »sanjske slike« imamo DOŽIVETO FORMO za določene situacije.

Tudi te niso površne izmišljotine sodobnega časa, temveč bolj globoko ukorenineni vzorci stanja.

Indikatorji in takšne sanje so POSLOVNI NAČRTI za sedanje življenje ki smo jih prinesli sabo in ki bi jih morali doseči in izgraditi. Zato je v njih data ne samo forma temveč v prvi vrsti kvaliteta stanja in kako bi morali »zvočati«. Ker s tem da pravilno zvočimo, smo v harmoniji z vsemi ostalim – kot v orkestru.

Za primerjavo: Imamo polno svobodo izbrati melodijo, ki nam jo paše igrati in v katerem ritmu. Pogoj pa je, da imamo pravilno uglašen instrument in da se držimo ritma, ki smo ga izbrali.


Na žalost, vsi vas narobe učijo. Tudi tisti, ki vam dopovedujejo da imate pravo na svoje sanje. Kot pa sem sama izkusila, ko sem se prijavila Kiyosakiju na vzposabljanje, že pri teh začetnih vprašanjih sem izgubila vplačan denar. Ker samo to so terjali da napišem kakšne materialne dobrine in koliko denarja hočem zaslužiti v 1-2 letih. Vse ostalo je bilo za njih neveljavno. Takšne metode največkrat tudi konkretno zatrejo vaša sanjarjenja. Dopovedujejo vam, da so vaše ta prave sanje neveljavne in niso odraz realnosti in vas prepričujejo, da jih opustite in da se lotite konkretnega življenja.

NAROBE!

V momentu, ko ste te sanje vrgli v koš, ste izgubili tudi življenje, ki vam je bilo namenjeno in za kaj ste prinesli v to življenje vse potrebne »rekvizite« vso potrebne sposobnosti in tudi energijo, s katero bi to morali uresničiti.

Te indikatorje in te občutke o kakovosti življenja v raznih situacijah morate sedaj izkopati.


Pri tem potrebujemo barantanje – kontak s našimi pametnejšimi deli.

Prvo vprašanje za barantanje bo o tem kakšne neumnosti jaz kvasim. Zbarantajte, ali to moje res ima kakšen pomen? Ali to res drži? Ali ima smila s tem se ukvarjati? Kaj vam to prinaša če greste brskati po teh zadevah? ....


Na vse boste dobili pravi odgovor.

Mogoče bo odgovor, da se vam s tem res ni treba ukvarjati, npr. zato ker ste še mladi in še niste te sanje potlačili in še niste imeli časa zaribati svoje življenje. Vendar TUDI takrat, če moje za vas ne velja, boste dobili VI SVOJO NALOGO KI JO MORATE NAREDITI.


Če pa boste izbrskali svoje indikatorje, pa primerjajte: ali se počutite tako, kot bi, na podlagi indikatorja in sanj morali počutiti?

Če pride spoznanje, da se počutite tako, kot je to bilo v teh indikatorjih, po tem je treba iskati vodstvo, da vas napravijo sposobnim ne skreniti s teh tirnic. Če pa skrenete, da naj vas klofnejo za opozorilo. In naj vas ne pustijo temveč izsiljujejo da se spomnete zakaj ste dobili klofuto. Pa da vam pomagajo vrniti se na prave tirnice...


Večinoma pa bo odgovor zanikalen ker vaše stanje ne odgovarja temu, kaj indikator kaže da bi moralo biti.

Seveda, velja samo to, kar prihaja resnično od znotraj in ne tisto, kar je rezultat vašega terorja, s katerim hočete, tudi takrat, ko ste čisto na tleh, iz vašega bogega srce le iztisniti kapljo, ki naj bi bila podobna tem občutkom ki jih vi terjate od njega. Po tem ste presenečeni, da vam strada srtce in ožilje.

Zato, NE LAŽITE SAMI SEBI. Boleče je priznati, da niste dosegli to, o čem ste sanjarili vendar če to priznate, imate možnosti zadeve v red spraviti. Sicer vam bo propadlo celo življenje.


Tukaj je veliko pasti. Namreč, vedno krivite onega drugega ali kar koli od zunaj, ker vam ni omogočilo to in ono.


Indijska pravljica:

Bogovi so postavili demona za kralja.

Ta se je zelo trudil biti dober kralj. Ko pa je umrl, bog ga je poslal v pekel.

Demon se razburjal.

Božji odgovor je bil: "Če bi ta narod zaslužil dobrega človeka za kralja, po tem ne bi tebe postavili da bi jim bil kralj. Ker si se trudil biti dober, nisi bil iskreno takšen kot si in zato nisi oparavil vlogo, ki ti je bila dana".


Lahko je veliko drugih razlagov, da ni tako, kot bi mi želeli. In v tem koraku se ni treba s tem ukvarjati. Prej bi iskali hudobije v sebi zaradi katerih nimamo to kar bi želeli. Sedaj pa je pomembna samo želja, da to dosežete. Torej, »doseči stanje, ki nam kaže indikator« je cilj. Cilj pa nam določa smer.

POMEMBNO:

Da bi orkester harmonično igral (da bi življenje potekalo harmonično) je od vas odvisno.

Lahko je orkester za nič. Očitno vi niste bili dovolj kvalitetni, da vas primijo v boljši orkester.

Za harmonijo je pomembno, da tudi vi odigrate primerne note v primernem momentu, sicer ne bo pravega sozvočja. Če pa odigrate prave note vendar vaš instrument ni uglašen, spet ne bo harmonije.

To pomeni: vi imate pravice želeti biti del dobrega orkestra ki skaldno igra. Nimate pa pravice terjati, da se TOČNO TA ORKESTER ali pa določeni njegovi člani spremenijo in da bodo takšni, da bi vam odgovarjalo.

Zato se morate zavedati, da ste vi ta, ki se mora spremeniti, da bi za vas uresničili primerni orkester.

Kot sem omenila: ni več potrebno posamično iskati in predelovati hudobije, kot je bilo poprej potrebno. Sedaj je možna »renovacija na ključ«.

To pomeni, da vam ni pomembno kaj bodo mojstri vrgli in kaj razdirali. Vse jim prepustite samo da uresničijo takšno stanovanje katerega si želite.

Oziroma: naj vas bog vodi skozi lekcije ki so potrebne in po poti, ki je za vas primerna in vse boste naredili, vse lekcije naredili, vse svoje hudobce predali, samo da bi zaživeli ona stanja, ki so vam dane kot referenčne vrednosti –kot frekvence in uglašenost in v katerih bi bili srečni.


4.

Pri tem ne gre več za uglašenost in doživetja temveč za konkretno poslanstvo—želji po določenem poklicu, po določeni nalogi..

V tekstu o meni sem opisovala kako je v meni od mladosti bilo vprašanje: kaj je v ozadju bolezni.

Vedela sem za to vprašanje v sebi, se pa nisem zavedala. Nisem zavestno in zaradi tega šla študirati medicino. Še dobro, da se vsega tega nisem zavedala. Če bi se zavedala tega, zagotovo ne bi odgovor iskala tukaj kjer sem ga našla.

Sedaj pa že vidim koliko ogromno tega je bilo v meni, kar je vse sodilo v ta moj življenjski »poslovni načrt« pa se nisem zavedala tega.

Od marsikaterega pacienta sem slišala takšne zgodbe. Npr. ena je skoz čutila, da je njena naloga biti dobra mama. Ona je pa to odrezala od sebe, ker se ji ni zdelo dovolj imenitno.

Poklicna športnica pa je dojela, da dokler se je igrala, je dosegla krasne rezulrate. Ko pa se je začela truditi in zalagati za uspeh, takrat se je vse pokvarilo.


Torej, naloga je poizkati te svoje sanje. In spet vse z barantanjem.

Spet je več možnosti. Ne morem vse posamične razložiti saj ne vem kaj vse bo ravno vam prišlo saj TOT je sicer strogo individualna terapija.

Lahko, da vas je družba odvlekla od vaših pravih načrtov. Lahko da vaši načarti le niso bili ta pravi. Lahko pa, da ste uresničili to, kar je bilo v načrtu, pa je samo neka »vejica« na napačnem mestu. Kot pri računalniku: vse imate, samo ste namesto pike stavili vejico in nič ne bo funkcioniralo, kot bi bilo potrebno.

Samo barantanje z bogom bo dalo prave odgovore.

Tudi to bo treba zbarantati ali še velja enak cilj, kot je bil takrat v vas ali pa je, zaradi številnih stranpoti in spremembe sveta originalni cilj postal neaktuelen.

Bolj verjetno je, da stari načrt še velja, pa vam ni do njega...

Vse je treba zbarantati. Šele s tem se izkristalizira pravi odgovor in prava smer, ki vam pride do dna duše in res čutite iz polnega srca, da bi to želeli da se uresniči.


Sedaj pa bodo prišli dvomi. Saj kako naj bi npr. doštudirali, ko pa imate dren v služi, pa na vam visijo 2-3 otroka, pa gospodinjstvo pa finančni problemi ...

Res je nemogoče verjetim da bi se, ob teh pogojih, vaše sanje uresničile.

SE PA LAHKO!!!

Neverjetno je, kako se vse lahko kar na lepem postavi v red, če je to božje, kar hočete izpeljati. Kar na lepem se odpirajo ena vrata za drugim — do cilja.


Pripomba: človek nima potenciometra da bi se mu nastavila »želja iz polenga srca«.

Če ne pride iz polnega srca, po tem ni nič. Iz polnega srca je lahko jeza, lahko maščevalnost (npr. da boste onemu drugemu le dokazali...) ali kar koli. Samo da je iz polnega srca. Če pa sem vam zdi bedasto in nočete—tudi to mora priti iz polnega srca. Saj s tem ste omogočili, da vas le mehčajo, da vas pripravljajo, pokažejo, razlagajo.... Odprta je komunikacija in pri njej

ostanite- kot sem povedala, lahko se tudi kregate. Odgovori bodo vedno prišli. (Opisano je v priloženi knjigici).

A to kar sem napisala v zvezi s tem začetkom in predložila materiale, ni slučajno. Sve to je potrebno, da bi le sedle zadeve in da bi le s polno zavestjo stopili naprej.

Tudi to ni pomembno po kateri poti boste stopili naprej. Pomembno je, da se vsega dobro zavedate. Mogoče vam bo uspelo tudi po tej poti, za katero trdim, da je slepa. Vendar, če se zavedate mojih opozoril, boste bolj oprezno stopali po njej, boste se bolj pripravili. Ravno zato vam bo mogoče tudi uspelo ali pa boste pravočasno zaznali, če le ne gre in odstopili preden bi zgrmeli v prepad.


Ne pričakovati od bodo ti prvi koraki bili uspešni od danes do jutri. Nihče ne more vedeti kaj imate v sebi in kakšne poti morate prehoditi ravno vi. Zato bo nekom lahko šlo hitro, drugim bolj počasi. Ustvarite pa lehko tudi to, kar vam je trenutno videti nemogoče.

Nič pa ne tvegate če poskusite.

Zbarantajte tudi svoje dvome.


Čeprav o tem piše v napotkih pri TOT, moram spet poudariti, da NE SMETE TUHTATI ker takrat se nobeno spoznanje ne more pritihotapiti.