top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

Kako pravilno definirati problem?

OZAVEŠČANJE V PRAKSI


OPOZORILO TAKOJ NA ZAČETKU:

Ta spodnji tekst je napisan pred petimi leti. Od takrat se je stanje tako poslabšalo, da ste izgubili sebe in s tem ste se naredili za skoraj neozdravljive. Namreč, z terorističnim dopovedovanjem in programiranje vas/sebe, v kar vas je odpeljala popularna miselnosti, ste v sebi zatolkli vse negativne občutke vse tiste osebnosti v vas, ki so se znale IZ POLNEGA SRCA razjeziti, biti zavistne, biti „morilske“, biti prestrašene, nesamozavestne … BITI NORMALNE.


Velikokrat so vse te negativnosti še na površini čeprav vse to nočete videti pri sebi.

Večinoma pa ste od sebe naredili hinavsko spako, ki se mora učiti kako se „spontano obnašati“. Pa še to vas učijo samo zato, da bi pretentali stranko, da ne opazi, da jo hočete nategniti.


Zaradi vsega tega naredili ste razkol v sebi in kaos. Izgubljeni ste in niti takrat ne upate priznati, ko vam od tega odvisi življenje, saj je „božja kazna“ danes v obliki blatenja s tem da niste primerni, zelo izrazita. A neprimernim vas imajo vedno, če se ne obnašate skrajnje hinavsko, pa tudi takrat, ko upate kritizirati nepravilno narejeno delo ali se razburjate, ker so vas nategnili, uradno pa je videti, da je „vse po zakonu“.

Tako sem že večkrat doživela, da je oseba MED SAMIM histeričnim napadom grozne jeze trdila, da je ona (tudi v tem momentu izpada) mirna in ljubeča in čisto pri vsem pozitivna.


Zato prosim, pred vsem nadaljnjim PRENEHAJTE SEBI LAGATI, da vas pa nič ne razjezi in da ste vi vedno super. Ker to ni res.

Dovolite, da vaša potlačena a – človeški gledano OPRAVIČENA – čustva razne jeze in prizadetosti le pridejo na površje. Tudi če se ne smete obregniti na šefa ali tečno stranko, se vsaj zavedajte kaj čutite. Namreč svoje hudobije in “hudobije” ne iščemo samo na površini in v konkretnem dejanju. Hudobija je tudi to, kar BI naredili/povedali če bi se upali, če bi si dovolili ali če bi bili v priložnosti.


 

Lahko se še kako trudimo delati na sebi in ozaveščati svoje grehe, če nismo pravilno definirali to, kar iščemo, rezultata ne bo nikoli.Osnove ozaveščanja sem opisala v brezplačni knjigi “Tranformna osebnostna terapija”.


Izhodični aksiom je, da “Trpimo zaradi grehov”.

Če hočemo ozdraviti in znebiti se tudi drugih problemov, moramo pri sebi poiskati in s principi TOT predelati takšne in drugačne HUDOBIJE in “hudobije” .


Ni pa vse eno KAJ in KDAJ se bomo lotili predelovati (ozaveščati).

Pomembno je začeti od aktuelnega problema, vendar največkrat tudi to ni tisto, kar se nam zdi.


Napake pri sebi ne vidimo. Tudi če smo jezikovni strokovnjaki, še vedno potrebujemo lektorja! Napake naše osebnosti pa še manj vidimo. O tem govori izrek o iveru, ki ga vidimo v očesu svojega bližnjega, dokler v svojemu pa niti bruna ne.


Potem, kako naj iščemo napake pri sebi, ko pa jih pri sebi ne vidimo?

Zato služi naslednje pravilo/izrek:

“OKOLJE JE TVOJE ZRCALO”

To pa pomeni, da vse to, kar vidimo v drugih, nasploh če nas to razjezi, užali ali prizadene, je naša lastnost (hudobija).


Pravilo zagotovo vsi poznate. Vendar ali res znate njegov pomen? In tudi če znate njegov pomen, stavim, da ga ne znate pravilno uporabiti!


Tamaro (ki mi je dovolila, da opišem njen primer od pred veliko leti) je hudo rezjezil otrok, ki je bil pri njih v varstvu, in je uporno hotel lulati samo v bide in nikakor ne v straniščno školjko!


Torej, kaj naj bi tukaj Tamara iskala pri sebi! Saj ona ne lula v bide in z lulanjem v straniščno školjko nima nobenih problemov!

In pri tem večina vas zaključi svoje ozaveščanje. Enostavno sklepate, da vi pa takšne hudobije nimate.


Ja, to je takšno mesto, kjer VSI naredite hude napake in v nadaljnjem ves vaš trud in zalaganje okoli ozaveščanja in dela na sebi NIMA NOBENE VREDNOSTI niti pravega učinka!


Namreč, ne ozaveščamo DEJANJE, temveč iščemo OSEBNOST (“hudobca”) v sebi, KI NAREDI DOLOČENO DEJANJE.


Torej, Tamara je morala najprej definirati osebnost tega otroka, ki jo je tako silno razjezil s tem, da ni hotel lulati v školjko.


“Kaj pa je sedaj to?”-se sprašujete!

Seveda, ne veste! Ker je popularna miselnost V POPOLNOSTI UNIČILA MOŽNOST, da bi dovolj poglobili ozaveščanje.


Namreč, popularna “pozitivna” miselnost vas je prepričala, da so negativna čustva in misli hudobije. Ob tem vam je še napihnila ego in sedaj vas na račun tega izsiljuje s tem, da niste “duhovno visoko razvita osebnost”, če niste v sebi popolnoma ubili te svoje (sicer božje) osebnosti.


Ko je Tamara hodila k meni, še ni bilo te uničujoče popularne miselnosti. Tako je ona dovolila sebi, da se jezi in je samo opazovala in zaznavala to, kaj se dogaja in kaj ta oseba iz nje govori.


(Opozorilo: izražanje jeze je občasno na glas in direktno do drugega, lahko pa je samo v mislih.)

Torej, ko si je Tamara dovolila svoji jezi, da se izrazi in to opazovala, je dobila pravo definicijo tega, kar jo je v resnici razjezilo pri temu otroku…


Kaj bi sicer povedali o značaju tega otroka, ki trmasto hoče lulati v bide in trmasto odklanja lulanje v straniščno školjko?

Mislim, da bi večina nas rekla, da je definicija otrokove hudobije: TRMA. Torej, Tamara bi morala trmo iskati v sebi.


Če bi jaz določila Tamari, naj išče trmo pri sebi – kot se je meni takrat zdelo, bi naredila USODNO NAPAKO! NIKOLI ne bi prišli do pravega rezultata, samo bi Tamaro zapeljala na kriva pota od koder se ne bi več izvlekla.

Tamara je zagotovo tudi trmasta (kdor pa ni!?). Celo bi se strinjala z mano in bi se trudila pa mi naštevala tisoče primereov in situacij njene treme … a vse bi to bilo BREZ VEZE IN SMISLA ker je vprašanje samo to kaj je V TEM MOMENTU, OB TEJ PRIOŽNOSTI delovalo v Tamari!


Namreč, ko je Tamara pustila prosto pot svoji jezi in potem mi o tem podrobno sporočala, naju obe je presenetil rezultat. Iz nje je v tej jezi do otroka “izletelo”: “Kako si lahko tako NESAMOZAVESTEN ...”!


Torej, Tamarino bitje, ki se je razjezilo na otroka, je v tem momentu v tem otroku videlo NESAMOZAVEST!!!

To je bila prava definicija “hudobije”, ki je Tamaro razjezilo. In to je bila potem njena domača naloga.


To je “tamara” (bitje v njej) povedalo! Osebnosti v nas najbolj vedo, za kaj gre! Samo jih moramo znati poslušati TAKO KOT JE TREBA! NIHČE DRUGI nima pravice nikomur narekovati kakšen naj bi bil ali kaj je to, kar bi moral pri sebi predelati.


Ne vem kako je bilo naprej. Mislim, da smo se tam nekjer razšli. Vendar, kot vidim na Tamarini fb strani, ona je stopila naprej.


Lahko bi rekli, da je njen razvoj bil “normalen” in brez povezave z ozaveščanjem.


Že v zvezi s homeopatijo nas je učitelj opozarjal, da moramo zelo natančno napisati simptome, ki jih pacient govori. Ker če se nekdo s ta PRAVO homeopatijo pozdravi, tako se vse raztali, da se človek niti ne spominja več, da je bil bolan, tudi če je prejšnje dni še umiral od težav.


Tako so tudi meni znali prihajati ljudje, ki so mi rekli, da jim moja terapija nič ne koristi. Prvi takšen je bil en moški, ki je prišel k meni, ker je želel nehati kaditi, pa ni imel dovolj močne volje. Dala sem mu terapijo.

Po nekaj dneh je prišel nazaj in trdil, da mu moja terapija ni nič pomagala, da preneha kaditi. Saj se je odločil, da neha in s tem nima nobenih problemov več.

In tako je odnehal z mojo terapijo.

Po kratkem času pa je spet prišel. Namreč, njegova tako „normalna in samumevna“ volja je kar izpuhtela. In je videl, da mu je terapija omogočila, da mu je volja postala tako samumevno močna.


Zdravje je ljudem „samoumevno“ stanje. Tako sem jim, ko so prišli s tem da jim terapija ni pomagala, prebrala kar so mi samo pred nekaj dnevi povedali. Marsikdo je tudi takrat zanikal težave, vendar se je zamislil, pa se je le spomnil, da je res imel te in one in naslednje probleme … ki pa jih sedaj sploh ni več.


Pri ozaveščanju po metodi TOT to je še bolj izrazito. Tudi jaz moram krepko premisliti ali sem bila tudi prej takšna ali pa sem se spremenila ker sem pač naredila kakšno lekcijo.


Takšne spremembe so v resnici na mojo nesrečno. Namreč, ljudje (tudi takšni,, ki to ne počno zaradi čiste hudobije!) najprej začno govoriti okrog, da jim moja terapiija ni nič pomagala in da te teerapije niti niso potrebovali. Po tem pa pozabijo tudi mene in zato, ko po več letih imajo težave, niti se ne spomnijo priti meni nazaj tevemč se “izgubijo v svemiru” in se, od predstavnikov popularne miselnosti pustijo SESUTI.


Mislim, da je to ta Gerkman na katerega so me neke pacienke iz Krškega pred leti opozorile. Prebrala sem nekaj njegovih člankov in sem se navdušila in bila srečna, da je končno nekdo, ki razmišlja v takšni smeri, kot se je moja miselnost obrnila. Saj sem se počutila usamljena z mojo novonastajajočo miselnostjo in bi bila vesela neke podpore.

Vem, da sem mu pisala. Ne vem več kaj je odgovoril. Postalo je pa sumnjivo da manipulira. Na podlagi informacij, ki sem o njem dobila od teh ženski, ki so organizirale njegovo predavanje v Krškem, mi je postalo jasno, kako se postavlja zelo visoko in pričakuje, da klečeplazim pred njim. To pa nisem hotela.

Ne vem več natančno kako se je dogajalo in kako sem prispela na to njegovo skupinico. Bila sem prisiljena ugotoviti, da ta človek lepo piše vendar POJMA NIMA niti o tem, o čem piše te čudovite, visokoleteče tekste.

Najbolj žalostno je bilo pa to, da so se te moje pacientke popolnoma zaljubila v njega in občudovale nekaj, kar je bila njegova NEUMNOST. Njegovo besedičenje so jemale kot visoko duhovnost ko pa so one bile na veliko višji ravni in znanja in duhovne rasti, kot je on bil.Tudi jaz ne morem z gotovostjo trditi, da je Tamara takrat ozavestila svojo nesamozavest in posledično temu je uspela stopiti naprej.

Povdarjam pa najbolj osnovni znanstveni pristop: PREVERITI JE TREBA. Torej, ni mi treba verjeti. Postavite pa v ozaveščanje: ali je res to-in-to pomagalo vam, da stopite naprej? In vedno dobite pravi odgovor in videnje.


Jaz imam pregled nad situacijo in vem, da je tako. Vendar to nič ne pomaga, če pa vam vse izpuhti, ko pridete v svoje prave kolesnice. Z ene strani meni škodujete, z druge strani pa najbolj sebi. Ker vas bodo ujeli takšni karizmatični moški, ki nič drugega ne vedo kot se dvigniti v višave in trositi neumnosti. In vsi se že topite in ste prepričani kako vam silno pomaga, ko pa dejansko ni nič naredil. Dejansko niti kot placebo ni deloval samo ste postali slepi za svoje težave.

Problem je, da vam na ta način SESUJEJO čisto vse, kar ste prej že dosegli.

Glavo nimate samo za ukras. Zato se je treba zavedati čisto vsega, da sami dobite pregled in da se naučite kako zadeve potekajo. Tako bo vam prišlo „v kri“, a ozaveščanje po metodi TOT postalo stil življenja in ne bo vas nihče mogel potegniti v svoje mreže vi pa praktično ne boste več potrebovali nikogar, da vas vlači ven iz problemov.

Namreč, s tem, da predelamo neko svojo lekcijo, preidemo na neki višji nivo. Zato se redno dogaja, da iz spomina in iz zavesti izgine ves naš prejšnji svet, tudi če je ta svet do včeraj še bil naš vsakdan.


Ne vem, kaj je bilo naprej konkretno s Tamaro in s tem otrokom.

Na podlagi svojih izkušenj (a tovrstni problemi so bili redna praksa!) vem, da ko mati prdela to, kar jo moti pri svojemu otroku, ne samo da bo sama šla višje v svoji življenjski šoli, temveč tudi težave pri otroku izginejo.


To pravilo velja VEDNO. Če si predelal svojo hudobijo za določen problem, se tvoj svet spremeni. To pomeni da se tudi osebe okoli tebe SPONTANO spremenijo.

Zato so te metode Transformne osebnostne terapije (TOT) še posebej priporočljive učiteljem, terapevtom in vodilnim osebam.


To pravilo lahko poskusite in preverite takorakoč takoj. Tamara tudi. Mogoče je to že delala. Mogoče pa je na vse to pozabila. Upam pa, da se bo sedaj spomnila. Rezultati se vidijo takoj.

19 views0 comments

Related Posts

See All