top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

Kako neboleče zmanjšati stroške

Updated: Feb 19


Naletela sem v eni reviji o nasvetih kako zmanjšati stroški, ko se je sedaj vse podražilo.

To me je spomnilo, da vam napišem, kako ta stvar deluje, če uporabljate metodo Transformne osebnostne terapije (TOT).

Zelo je preprosoto. Pomembno pa je, da vse gre »iz polnega srca«.

»Iz polnega srca« pomeni, da vam prihaja spontano in izkreno iz vaše globine s polno odločnostjo. Ni pomembno ali je to prišlo z jezo, s strahom ali obupom ... Lahko vmes tudi zakolnete, če vam to pride iz vašega zagrenjenega srca. Pomembno je, da je »iz polnega srca«.

Namreč, iskreno srce, ne glede na to s kakšnimi čuvstvi je polno, je vedno bližje bogu, kot neka hinavska finoča in svetniškost. Samo to, kar pride iz polnega srca, nosi pravo energijo, ki premika zadeve. Vse ostalo je NIČ.

Torej, če ste res obupani, jezni, prestrašeni ... ker ne veste kako shajati in kakorkoli razmišljate, ne vidite načina, da bi se česarkoli odrekli ker vse vam je pomembno in potrebno, ne bo vam težko poželeti ali celo terjati, naj nekdo drugi (tudi če je neviden ali z drugega nivoja) naredi čudo in vam omogoči da stvari neboleče stečejo v določenih okvirjih. Ne bo vam težko »zakričati« (na glas ali v sebi): »Naredi me takšnim, da dobro shajam s tem kar imam brez da bi trpel zaradi odrekanja!«

Torej, povdarek je na tem, da NEBOLEČE postaneta sposobni stisniti se v okvirje, ki so vam dani, ko pa sami ne vidite takšne možnosti- ne vidite, česa bi se lahko odrekli, brez da vam to manjka in brez, da bi zaradi tega trpeli.


Vem, da je neverjetno da bi to delovalo. Vendar, kaj zgubite, če postkusite?!

Jaz sem že nekajkrat (v raznih oblikah) šla skozi takšen proces in DELUJE.

Lahko ste skeptični, lahko da ne verjamete, pomembno pa je, da vam je IZ POLNEGA SRCA dovolj teh nategovanj, skrbi in strahov zaradi financ.


Kot sem rekla, nekajkrat sem bila v takšni situaciji, ko je postalo nujno potrebno močno se stisniti, čeprav nikoli nisem razsipniško živela in sem vedno SPONTANO varčevala. Torej, sama niti slučajno nisem videla možnosti kjer bi se lahko še nečesar neboleče odrekla zase in za svojo družino.


Sicer od nekdar nisem ravno ljubitelj nakupovanja in zato grem večinoma 1-2x na mesec.

Ko se je prvič pojavila takšna potreba, sem še imela šoloobvezne otroke in še moje starše, ki smo jih preživljali.

Pri naslednjem nakupu, nisem nič opazila, šele po tem, ko sem razmišljala, koliko sem porabila. In je bilo veliko manj kot pri prejšnjem nakupu.

In tako zmanjšani stroški so ostali tudi naprej. Ker mi ni bilo jasno kaj sem dejansko izpustila, sem vzela čas in en dan na lašč šla v takrat še novi Mercatorjev nakupovalni center v Brežicah. Hodila sem od police do police in preverjala, kaj je to, kar bi želela pa si ne morem privoščiti. NIČESAR TAKŠNEGA NISEM NAŠLA.

Enostavno mi ni bilo jasno kaj je to, kar sem prej kupovala, sedaj pa ne.

Po nekem času, niti nisem bila pozorna kakšno je moje finančno stanje, pa dobim »sporočilo«: »Sedaj pa razmisli o obnovi svoje garderobe«.

Bila sem presenečena. Saj mi je nakupovanje obleke toliko izpadlo, da niti nisem vedela kaj to sporočilo pomeni. Rabila sem nekaj časa, da dojamem za kaj pravzaprav gre. Ja, res sem že potrebovala neka oblačila za zimo vendar na vse to sem čisto pozabila. Šele to sporočilo mi je vse to vrnilo v spomin.


Podobna sem bila vodena tudi takrat, ko smo potrebovali neki priboljšek. Tudi takrat ko je mož potreboval novi avto. Vodijo te, da sicer kvalitetne zadeve, kar potrebuješ ali pa ti je srčna želja, dobiš po neverjetno nizki ceni.

Torej, ta sistem deluje in ko treba zmanjšati porabo vendar te tudi opozorij, ko lahko vmes privoščiš neki priboljšek, kar bo tebi ali tvoji družini prav prišlo in vas vse razveselilo.

POSKUSITE!

NE BO VAM ŽAL!

52 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page