Blog

Svet iz drugačne perspektive

Kako lahko le imajo prav tisti, ki nikakor ne morejo imeti prav


Izhodišče Transforme osebnostne terapije (TOT) je, da TRPIMO ZARADI GREHA! Enako tako, kot tudi naš pralni stroj trpi zaradi GERH-ŠNOSTI, če ni ali ni pravilno opral perila.

O obstoju GREH-ŠNOSTI sklepamo izključno na podlagi rezultata »obratovanja« tega stroja. Enako velja tudi za človeka. Če nismo zadovoljni, pomeni, da je v nam neki GREŠNIK.


Za stroj pokličemo mojstra. Ko gre za nas – človeka - pa ravnamo po principih TOT

Mojster gre razkopavati naš stroj. Vnaprej ne ve, kaj je narobe. Ker je mojster, zna naslutiti kaj bi lahko bilo in gre razkopavati v primerno smer.

Marsikaj mora razkopati, preden se DOKOPLJE do primernega dela...

Za človeka velja enako.


Človek je kot velika in kompleksna, a na glavo obrnjena stolpnica z veliko kletnih nivojev. Na vsakem nivoju je pa labirint oddelkov za določena področja. In v vsakem oddelku je spet pravi labirint prostorev – »pisarn« v katerih so osebnosti, ki so zadolženi za določeno delo na tem določenem področu.

Če nam ne gre, tako kot je treba in kot smo to zamislili, moramo poiskati te grešne osebnosti – hudobce ali »hudobce« V NAS. Ko jih najdemo, delo še zdaleč ni končano. Takrat šele začne. Saj moramo -v komunikaciji s to našo osebnostjo - hudobcem razčistiti za kaj sploh gre in sloj po sloj in korak za korakom razvozlati in reševati njegov problem. Več o tem najdete TUKAJ


Na začetku ne vemo kdo je kritičnI in odgovornI "hudobe" (naša ena osebnost) za naš neki konkretni problem. Niti to ne vemo na katerem nivoju se kritična osebnost nahaja. Lahko je na začetnih nivojih, lahko pa, da je zelo globoko. Da bi prišli do nje, moramo razčistiti vse to, kar nas še razdvaja od nje. Torej, rešujemo nivo za nivojem, kot v šoli, ko se učimo razred za razrednom. In šele ko smo obvladali določen razred, lahko prestopimo v naslednjega.


 

Že od otroštva sem se zavedala nakih svojih problemčkov. Na študiju sem dojela, da gre za prirojene napake: za dislekcijo in tudi za neke oblike afazije. O dislekciji že veste marsikaj, afazija pa ni ravno znana v javnosti, ker je bolj kompleksna in zelo neverjetna. Preprosto povedano, pri afaziji KLJUB DOBRIM OČESOM NE VIDIŠ STVARI, KLJUB TEMU DA SO TI PRED NOSEM.

Na tej poti ozaveščanja sem dojela, da so prirojene napake na najglobljem nivoju kleti, zato me čaka dolga pot, da bi se dokopala do njih, če mi bo sploh uspelo. Tudi za to ne gre, da so te napake pri meni majhne temveč za to, da jih je moje bitje bilo v stanju tako potlačiti in kompenzirati, da sem preživela življenje brez, da bi bile opazne in moteče. Imela sem probleme samo s prepoznavanjem obrazov.


Po tem, ko sem dobila dokazila o učinkovitosti TOT za razne tipove problemov, me je zanimalo, ali bo možno tudi takšne prirojene napake razrešiti s TOT.

To pa je pomenilo, da moram kopat še globlje, ter se prebiti preko kompenzacijskih mehanizmov in problem izkopati v njegovem polnem obsegu.

Zato so te napake iz leta v leto postajale vse bolj vidne in tudi moteče. Dale so pa možnost, da se to, kar človek sam skropuca, ko hoče popraviti nekaj, bude nadomeoščeno z »strokovno—božjo" - reparacijo.


 

Vedno so me najbolj šli na živce tisti, ki so trdili da če oni ne vedo, po tem to niti ne obstaja, oz če ne razumejo, pomeni, da tisti ki razlaga je nor ali pa razlaga neobstoječe neumnosti.


Čeprav že od začetka vem za pravilo TOT, da tisto, kar nas moti na drugih je naša lastnost, ta problem je bil tako objektiven in realen, da niti pomislila nisem, da tudi pri tej zadevi moram poiskati in predelati pri sebi.

Tudi ko sem iskala, nisem našla nič bistvenega.


 

Okoliščine so me dejansko prisilile, da sem se odločila postati avtodomar.

Na stara leta se lotiti nečesar, kar je POPOLNOMA NOVO IN DRUGAČNO od mojega prejšnjega življenja, ni ravno lahka zadeva. Vendar to je odprlo novo področje—dejansko NOVI SLOJ v tej moji »stolpnici«. Te nove okoliščine so mi postavile številne nove izzive, ki jih nikoli ne bi imela, če bi ostala doma, kot kar je normalno za takšne stare babe.

Seveda, tudi procesi degeneracije zaradi starosti otežujejo sprejemanje novih zadev in zato je izziv veliko večji, kot bi bil za mladega človeka.

Zaradi vsega tega pa so moje prirojene napake postajale vse bolj vidne.

Zaradi teh, na površje prihajajočih prirojenih problemov, so moji teksti tako polni tipkarskih napak. Namreč, lahko 1000x preberem tekst, pa še vedno ne bom videla napako. (Slovnične napake sedaj pustimo po strani).

V zadnjih dneh pa je bilo najbolj moteče, da iščem parkiriše, ono mi je dobesedno pred nosem, jaz pa ga ne vidim. No ja, navigacija je rekla da je z desne, bila je pa na levi. Vendar OGROMNA JE bila a jaz je nisem videla.

Ker sem te dni zgrešila vsa parikišča, kljub temu da sem se zelo trudila opazovati, se mi je zdelo, da bog zgublja potrpljenje z mano, ko še vedno nisem našla svoj greh, ki ga je pri tem potrebno predelati.

Danes pa iščem črpalko. Gledam cene disela na nadpisih, ki so pred črpalkami. Vidim, cena ugodna vendar nisem videla, da je pod nadpisom bila črpalka. Iščem jo, pa jo ne vidim.

Še vedno, ko to pišem, imam prazan spomin. Morala je pa biti, saj nadpis dajo dejansko nekaj metri pred, oz direktno na vhodu do črpalke.


 

Na podlagi fiziologije, živci iz očes, gredo v možgane. Možgani to obdelajo in šele po tem nam posredujejo videnje določene zadeve. (Takšen je mehanizem pri vseh čutilih).

Nevroznanost je dokazala, da se zavedamo samo okoli 20% tega kar naša čutila zaznavajo.

Verjetno je v večini slučajeva v možganskem centru ustvarjena slika, samo se je nismo zavedali. Če se trudimo spomniti se, pa nam le pride neka bleda slutnja, da je nekaj le bilo.

Pri tej prirojeni napaki, pa se sploh ne ustvari slika v možganih, ki bi se je lahko zavedali.

Je popolna praznina - luknja. Torej, s polno močjo bi trdila da TAM ČRPALKE NI BILO.

In v tem mojem premišljevanju v sebi slišim stavek: »Črpalke zagotovo ni bilo. Če bi je bilo, jaz bi to le vedela –bila bi opozorjena in jaz bi jo videla. Pomeni, da črpalke tam ni bilo«.

Na to pa me prešine spoznanje: računam na boga, bog pa je izštekan.


 

Mi ne iščemo parkirišče ali črpalko zavestno in naklepno z očmi. Tudi meni ni uspelo ne glede kako sem se skoncentrirala in takorekoč metar za metrom oprezala za njimi.

Če je vse tako, kot je treba, človek ve, da potrebuje parkirišče ali črpalko. To pa ga ne obremenjuje in ne terja od njega poseben napor. Enostavno in sproščeno vozi, po tem »s krajičkom očes« zazna ali pa se zaveda šele po tem, ko mu roke že obračajno volan do parkirišča ali črpalke.


... In se spomnem vseh tistih, na katere sem se tako jezila, ki so mi tako govorili, kot je v mojih mislih govorila ena osebnost iz mene.

Spomnila sem se vseh, ki sem jih imela samo za ošabne butlje, ki mislijo, da so vsevedneži in da če oni ne vedo, po tem to niti ne obstaja in če oni ne razumejo po tem to zagotovo ni nič veljavnega.

Na podlagi lastnega doživetja mi je postalo jasno, da je njihova reakcija popolnoma BOŽJA. Njihova rekacija ni hudobija! Hudobija je »tehnična napaka«, da ni napeljave kot bi to moralo biti – »po božjem«.

ZATO SE SEDAJ OPRAVIČUJEM VSEM TISTIM, KI SO MI ŠLI NA ŽIVCE.

To sedanje pisanje je zaradi želje, da bi popravila to, kar prej nisem razumela in da jim pomagam urediti sicer hudi problem.


(PRIPOMBA: materija je samo trdo agregatno stanje energije. Napake na materialni ravni so samo trdo agregatno stanje napak na naših mentalnih, emocionalnih in drugih energetskih/–ezoteričnih revneh. Na materialni ravni pa mi je lažje razlagati.)


Torej: mi zaznavamo in sprejemamo praktično samo to, kar je v nas že sprejeto- shranjeno na nešem nekem »trdem disku«.

Lahko, da smo na to zadevo pozabili, zunanje informacije se pa na neki način povezujejo z notranjim in zato nam je ta zadeva sprejemljiva, čeprav smo prepričani, da smo jo prvič srečali. Lahko jo razumemo pa tudi dopolnimo z učenjem.

Ker gre za univerzalne zadeve in univerzalne sisteme funkcioniranja, če nimamo v sebi podatke na našem notranjem "trdem disku", po tem to v univerzumu ne obstaja. Ne moremo o tem razmišljati, ne moremo se tega učiti ker tega ni.

Zato je reakcija človeka poponoma pravilna: ni mi znano (ni na disku)—torej-to ne obstaja.

Nihče pa niti ne pomisli, da je ta povezava s trdim diskom zaradi nečesa ali nekoga naklepno ali zaradi nesreče prekinjena ali so izničeni podatki na disku.


Kakšni hudiči v nas uničujejo te naše »trde diske« in povezave z njimi, nam ni jasno in verjetno nikoli ne bo jasno v popolnosti.

Vemo pa, da ta problem obstaja, ker jaz nisem edina žrtev s to prirojeno napako. Pri marsikom se pa ne prepozna in takšnega otroka in človeka etiketirajo z marsičem negativnim.

Enga od teh hudičev, ki uničujejo ta disk v nas pa le poznamo! To pa je nevromarketing in nevrolingvistično programiranje (NLP)


Gre za naslednje: če ta mehanizem zaznavanja dobro deluje, prej ali slej boš zaznal in tudi razkril marketinške mahinacije. Zato brihtnega človeka ne morš manipulirati.

To je sicer samo bolj sofisticirana metoda srednjeveške cerkve. Takrat niso dovolili izobraževanje. Danas pa ti ponudijo »izobraševanje«, vendar tako prekrojeno, da določenim to odgovarja za njihove umazane cilje, ne glede na to ali gre za politiko ali za marketing ali pa – kot sem pred nekaj časa videla neki članak o tem, da je potrebno izmisliti takšno metodo, da bi ljude na lep način prisilili, da le sprejmejo cepljenje proti kovidu, (čaprav je jasnih dokazil, da je vse to bila v veliko meri, če ne celo v popolnosti, manipulacija).


Novodobni bogovi za te svoje cilje imajo nevroznanost (zlorabljeno psihologijo) pri čem je glavno orodje »nevrolingistično programiranje« (NLP). NLP so izmislili samo zato, da ti dopove, da ne obstaja to kar si zaznal in kar dejansko obstaja.

Drugi mehanizem, da ti prerežejo povezavo s tvojim »trdim diskom« je preimenovati zadeve. Npr. to, kar so prej bila črna magija, sedaj so preimenovali za »sodobne marketinške metode«. Ali se trudijo obrniiti miselnost—tako tudi oglašujejo, da moraš spemeniti stališče do denarja (seveda, na koncu ne bo šlo za tvoj denar, temveč za denar, ki so ga z manipulacijam pobrali od tebe.)

Po tem so tukaj razne metode ustvarjanja novodobne religije in prikazovanje tega kot »napredek«.

Prepričajo te tudi v to, da so moralne norme samo »zastareli teror« in omejevanje človekove svobode.

Če boste samo malo pozorni na dogajanja okoli sebe in malo bolj pazljivo poslušali to kaj in kako govorijo (ali samo govorite), na sploh o marketinških metodah, boste na to temo zaznali nešteto primerov.


PRIPOMBA: Ne pozabite, da metode, ki jih vi uporabljate do drugih, tudi drugi uporabljajo do vas!


Torej, vse naredijo, da te odrežejo od tvojega boga—od tega nekega trdega diska v tebi.

Po tem v ta vrzel ustopa zlorabljena nevroznanost v obliki nevromarketinga. Namesto božjih napeljav, ti usadijo svoje. Ti pa, boš čutil za neobstoječe to kar obstaja in je res in pravilno, a za resnično boš čutil to novodobno religijo, ki so ti jo lažni bogovi usadili.


PRIPOMBA: Ne izmišljjem. Vse to čem pišem, sem slišala na brezplačnih webinarjih in seminarjih marketinga. Namreč, kot stari zdravnik iz socialističnih časov, ekonomije in marketinga nisem potrebovala. Zato, če sem se hotela naučiti saj nekih osnov, brez katerih danes sploh ne moreš obstati, sem se na stara leta moral naučiti nekaj o tem. Ker pa so ta pravi seminarji preveč dragi za moj žep, sem poslušala samo drobtine, ki so jih delili zastonj ali za drobiž. In če zastonj učijo to o čem sem zgoraj govorila in razumela TOČNO TAKO, KOT JE BILO POVEDANO, kako grozne manipulaije in hudodelstva učijo ljudi na teh seminarjih, ki koštajo cela bogatstva!!!?


 

Ta fiziološki mehanizem je tako samoumeven, da niti zamisliti ne moreš, da je lahko drugače. Na sploh pa niti ne slutiš, da bi te lahko tako sofisticirano nategnili, izmanipuliral in UNIČILI MOŽNOST SVOBODNE IZBIRE. In to ravno takrat, ko so ti napihovali ego in ti dopovedali tvoje pravice do tvoje svobodne volje.

Opazite samo takrat, ko ste kupili nekaj, kar sploh niste hoteli kupiti ali naredili neko neprimerno delo, za kar ste bili prepričani, da ga nikoli ne bi.

Nekaj vas ustavi! Ta bog je le še v vas vendar ga hitro odmislite, prepričani, da je dvom neosnovan saj »Mene pa že nihče ne bo prepričal«--se postavljate tudi sami pred sabo. Seveda, prperičati vas niti niso poskušali. Uporabljali so takšne metode, za katere so trdili, da ne obstajajo. Zato jih ne prepoznate niti takrat, ko vam o tem odprto govorijo.


 

Sedaj sledi nasvet, kar vam bo zagotovo pomagal, če ga postavite tako, kot vam bom napisala:

Zalotite se, ko refleksno odklanjate nekogaršnje trditve. Npr. moje, vendar nisem samo jaz v igri. Na vseh področjih se to dogaja. Zalotite se svoje rekacije, ki govori (na glas ali samo v vas): »Ma kaj pa ta meni! Priča neumnosti! To le ne more biti res! Če bi bilo res, bi že razumel. Zato ne razumem, ker je to neumno in ni res...«.

Zalotite se te svoje silno odklonilne reakcije. Zalotite se, kako doživljate kot neobstoječe to, o čem vam nekdo govori. Doživite, kot jaz črpalko: »Če bi je bilo, jaz bi jo zagotovo zaznala. Ker je nisem zaznala, pomeni, da črpalke ni bilo«.

Ko ste zaznali svojo odklonilnost zaradi praznine v sebi na to temo, se spomnite v glavi na možnost, da je le resnica to, kar nekdo trdi, samo pri vas je napeljava uničena ali je lunknja na trdem disku.

Naredite tako, kot bi naredili, če ne bi v hiši imeli elektrike. Ne boste zanikali obstoj elektkrike. Vedeli boste, da elektrika obstaja, samo pri vas je v okvari napeljava.

Če boste prepričani, da elektrika sploh ne obstaja, ne samo da ne boste iskali mojstre temveč jih boste odklonili tudi, ko se pojavijo.

Ča pa pomislite, da je okvara samo pri vas, boste z veseljem omogočili mojstrom, da uredijo zadeve.

Tako je tudi ko gre za človeka. Če sprejmete možnost, da nekaj ne veste in vam se zdi nemogoče ker pri vam je neka tehnična okvara, boste omogočili, da sem vam pomaga.


V tem momentu lekcije še nimam narejene do konca. Vendar jaz že »kličem mojstre« in kako bo pri meni urejevano, tako bo počasi v red spravljeno tudi pri vas, če mi sledite in če boste naredili to, kar vem sedaj svetujem.

Gre za kompleksni problem in rezultat pri tem ne bo viden od danes na jutri, kot pri veliko drugih problemov. Dosedanji rezultati o možnostih TOT mi dajo opravičila verjeti, da tudi pri tem bo uspeha.

Sicer nič ne tvegate, če poskušate to, kar sem svetovala in na tem vsaj nekaj časa vztrajate.


PRIPOMBA: Nisem trdila, da je vse res, kar nekdo drugi trdi. Ravno v tem je problemm manipulacije, da marsikaj trdijo, kar ni res. Vendar znali boste ločevati med ta pravim in lažnim; med tistim, kar je božja resnica in tistim, kar vam lažni bogovii hočejo vsaditi.


49 views0 comments

Recent Posts

See All