top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

KOZMIČNE RESNICE IN MODROSTI V VSAKDANJI UPORABI

1.
BAZIČNE "SKRIVNOSTI", KI JIH JE TREBA POZNAVATI, DA BI UJELI RITEM ŽIVLJENJSKEGA PLESA

Originalni članek je bil objavljen na drugi spletni strani 29. dec.2021. Sedaj sem ga malo popravila in prenesla na ta blog.


Narava je kot orkester.

V njem je nešteto instrumentov in lahko igrajo neskončno število melodij vendar vse te melodije so sestavljene iz 12 precizno določenih tonov in grajene na podlagi nekaj določenih ritmov.

Ogromno melodij je grajenih na eni in isti osnovni melodiji.

In veliko raznih ritmov tolčejo bobni, vendar tudi one so variacije in iprovizacije na neki osnovni ritem. (Izjeme pustimo sedaj po strani!)

Če hočemo uspešno sodelovati v tem orkestru, je dovolj da ujamemo ritem. To pomeni, da prepoznamo tisti osnovni ritem oko katere se gradi cela kompozicija.

Če smo prispelii na višjo stopnjo, uganemo še osnovno melodijo.

Ob tem je pa popolnoma vse eno s kakšnim intrumentom bomo igrali ali s čem bomo tolkli ritem, smo v orkestru in melodija uspešno gre naprej, in naš življenjski ples tudi.

Tako je tudi pri človeku in pri vseh njegovih problemih.


Hahnemanova hipoteza govori o nekaj osnovnih korenin (Ravi jih je definiral 7 - za vsako čakro ena). Iz vsake izrasta več osnovnih vej--kar pa so različne, konkretne in definirane bolezni. Te korenine je imenoval: »miazme«.


Jaz, v okvirju Transformne osebnostne terapije (TOT) gledam iz neke druge perspektive in govorim o PRINCIPIH.

Kot je pri glasbi in plesu potrebno prepoznati osnovni ritem in osnovno melodijo, tako je pri problemih pri ljudeh potrebno prepoznati PRINCIPE, ne glede na to v kakšno formi se oni manifestirajo. Če smo prepoznali princip, problem bomo hitro rešili.


Principe najlažje prikažemo kot Prispodobe

V FRAN-u piše naslednje:

prispodóba -e ž (ọ̑) ponazoritev bistvene značilnosti česa s stvarjo, ki ima podobne lastnosti: pisatelj ima, rad uporablja prispodobe; govoriti, izražati se v prispodobah; slikovita prispodoba / luč mu je prispodoba za duhovnost; jesensko pokrajino prikazuje kot prispodobo smrti / pesniške prispodobe; prispodobe iz Biblije

ponazoritev bistvene značilnosti česa s stvarjo, ki ima podobne lastnosti

SINONIMI: metafora, knj.izroč. nalika, zastar. prilika2 prikazovanje abstraktnega v konkretni obliki

SINONIMI:. alegorija


Enostavno povedano, "prispodoba" pomeni:

- nekaj nejasnega primerjati in prikazati z nečim znanim in jasnim.

- Pri duhovnosti pa prepoznati v kakšnih vsakdanjih konkretnih oblikah se manifestirajo določene kozmičke resnice in filozofski pojmi.


To, za kar menimo, da so pravljice za otroke, miti, religije in legende, so PRISPODOBE za univerzalne modrosti in resnice, ter tudi napotki, kako se lotiti reševati določene probleme Prikazani so pa v obliki, ki je primerna

za določeno ljudstvo,

v določenem času,

na določenem prostoru in

za stopnje duhovne rasti in razvoja te določene skupine,

izrečene v obliki, stilu in izrazih, ki je »moderna« v tistem obdobju.


Torej: principi so enaki -- so univerzalne kozmične resnice in zakonitosti. Samo se jih prikazuje na načine, ki jih določen narod razume.

Otroku bomo spolnost razložili z rožico in čebelico.

Istočasno pa mi, v otrokovih kracarijah moramo prepoznati mamico, pa očija, pa kužo in muciko...


Oblika prispodobe je odvisna tudi od časa v katerem človek živi.

Na primer: če nam povedo, da je nekdo oblekel svojo krinolino – nam nič ne pove, ko pa niti to ne vemo kaj ta izraz sploh pomeni.

Če pa rečemo, da se je nekdo oblekel pražnje, po tem bo oseba v preteklosti pri tem imela pred očmi krinolino, tisti vmes bo imeli neko drugačno obleko, iz njegovega časa. Danes pa mladi imajo pred sabo raztrgane kavbojke, ki so za njih najbolj "in".


Poljubiti žabo ne pomeni resnično poljubiti žabe. Pomeni npr. neko ljubezen (pa spet ne to, kar in kako mi to danes dojemamo), ki je v stanju neko grdobijo-HUDOBIJO- grešnost spremeniti v čisto - v božje. Ali pa: izvabiti iz, na videz neprimernega človeka, tisto lepo in božje, kar se skriva v njem.


Dobro vemo tudi to, kaj pomeni »voziti svoj življnje«.

Če pa se zanimaš za finance in investicije, po tem boš razumel kaj pomeni »ne postaviti vsa jajca v isto košaro«.


Pri vsemu temu jezik, oz. oblika in stil izražanja imajo pomembno vlogo.

Ta se pa tudi spreminja s časom in se razlikuje med skupinami ljudi. To smo že spoznali pri marsičem. Spoznali smo, da Homer ni pisal neumnih pesnitvi, kot smo prej mislili, temveč zgodovino, pač v stilu, ki je veljala v njegovem času. Zahvaljujoč tem spoznanjem so pronašli Trojo in še marsikaj pomembnega.


Vse to velja tudi za moj način izražanja . Uporabljam religiozne besede ne zato ker bi jaz služila cerkvi. temveč zato ker one izražajo določen kontekst in pojme, ki jih (še) razumemo. Na primer: če si se odrekel svojih principov in moralnih normi zaradi pohlepa po denarju, pomeni, da si »prodal dušo hudiču«.


Obstaja še nekaj, kar pa je znano, pa vse eno nam ne odgovarja, da uporabimo saj nam razbija neše kocepte in iluzije o naši večvrednosti. Gre za to, da se je največ zgodovine prenašalo ustno. Nam je danes nezamislivo, kako so lahko pomnilii enormno količino teksta in so točno vedeli kaj kam sodi.

Kako so se pa znašli na oceanih pa nam še danes ni jasno.

Mi pa jemljemo za »egzaktno znanost« to, kar je zapisano s točnimi datumi, s točnimi koordinatami.

Ali je to res znanost?

Ali je to res napredovanje človeka—ali samo poskus kompenzacije njegovega propadanja?

Bolj verjetno je, da je kompenzacija propadanja.

Dovolj je, da opazujem sebe. Danes, ko imam navigacijo v avtu, niti v Ljubljano ne morem brez nje. Nisem preveč hodila po Ljubljani, vendar sem že tolikokrat bila v njej, da bi lahko zapomnila kje je kaj. Pa ne morem. Pa ne samo zato, ker sem ostarela.

Gledala sem v Italiji ta njihova stara mesta, ko nikjer ni niti pravih ulic. Vse je labirint. Ni mi jasno, kako se znajdejo v tem. Tudi tam sem morala imeti navigacijo, da sploh najdem nazaj na parkirišče.

Degeneracijo nas in naših sposobnosti lahko zaznamo že s tem, da se opazujemo, kakšne sposobnosti smo izgubili že v teh nekaj desetletij našega življenja.

Verjetno zato Homer niti ni potreboval da piše takšno »egzaktno« zgodovino, kot to danes razumemo,, ker je to bilo nekaj, kar so vsi vedeli in se orientirali..


Tudi računalniki so samo primitivne imitacije tega, kar že od vekomaj imamo v sebi. Ko pa logično pogledam na ta tehnološki razvoj, vidim samo kako zgubljamo svojih sposobnosti in rapidno propadamo. Zato mi se vse bolj uriva misel, da smo v pradavnih časih morali imeti takšne sposobnosti, ki jih sedaj niti slutiti ne moremo.

Mogoče je za onega človeka in njegovo konstelacijo Homerjeva zgodovina bila bolj ekzaktna kot za nas na ta »sodobni« način zapisana.

Pa nam niti ni treba iti v znanstveno fantastiko Dovolj je da pomislimo, kaj vse zmorejo živali. A vam se ne zdi čudno, da človek, ki naj bi bil na vrhu kot krona razvoja, nič od tega ne obvlada?


Tudi te prave religije niso puka praznoverja.

Najprimitivnejša religija je tista, ki jo imate za "racionalni, materialistični in znanstveni ateizam« Ustvarili ste jo v teh zadnjih 30 let. Prepričana sem, da nikoli prej ni bilo večjega praznoverja kot je to danes, ko verjamete da lahko investirate malo in vsi dobite veliko; ko verjamete, da so principi imperialističnega marketing neoporečni,v resnicii je samo črna magija preimenovana v »dobičkonosno marketinško tehniko«.

Praznoverje je, ko verjamete, da so vaši vzori—milijarderji ravno vam prodali svoj lastne »dobičkonosne kombinacije« in da bodo sprejeli vas, kot konkurenco sebi...

Praznoverje je verjeti, da se lahko z nekaj klikov na računalnik obogatiš in da sa 40 se upokojiš in bogato in razsipno živeiš brez da bi moral delati. A vse to so tako oblaševali še pred dvemi leti!!!

Praznoverje je verjeti, da ste vi bogovi, ki lahko - seveda, vsaki na svoj način - preoblikuje naravo tako, kot vam se zazdi, ali pa da bo neki Sveti Ilija prišel s svojim vozom po vas in vas kar tako odpeljal v neko »indijo koromandijo«, ali pa da bo vsaj neki šef Vlade vam – seveda, vsakem na njegov način – kar tako serviral na pladnju vse to, za kar so vas vaši guruji prepričali, da vam pripada. Vam pa ob tem naj ne bi bilo treba niti s prstom migniti.

Nisem rekla, da vse to ne bi bilo mogoče. Samo nikakor ne sedaj in nikakor ne na vaš način in za človeka, kot smo mi tukaj v tem peklu.


Nič se nismo spremenili od kdaj je človek osnoval družbo. Spremenilo se je samo poimenovanje in zunanja forma. Vsebina pa nikakor.


Animiste, ki jih obsojate za primitivizem pa se danes imenujejo »zeleni«. Samo oni »primitivni« so tudi sami bili sonaravni in so bili pravi »naravoslovci« saj narava je bog. Bog pa ni nič drugega kot fiziologija na mentalni, emocionalni in drugih eteričnih ravneh. Fiziologija pa je bog na materialni ravni.


Današnji »zeleni« pa so samo »zelenci«, ki se, kot (lažni) bogovi postavljajo nad naravo in, kot sem imela prilike videti, še bolj jo uničujejo, kot ostali »preprosti« ljudje. Erich Fromm pa je že pred nekaj več kot 40 leti opisal, da smo postali veliko bolj krvožejni divjaki, kot so bili prvobitni ljudje, a najbolj neznanstveno ravnajo ravno tisti, ki se imajo za znanstvenike, kot je to vidno iz afer okoli cepiva.


Krvave ratove pa vodimo samo zato, ker eni imenujejojo tega edinega boga za Alaha, drugi za Jahveja, tretji pa ...


V "Egipčanski knjigi mrtvih" razlagajo, da so o egipčanih trdili, da so mnogobošci (kar pa pomeni da so primitivni) čeprav so v svoji knjigi izricno povdarjali enega in edinega boga, ki pač ima več aspektov. Mi pa imamo očeta, sina in svetega duha.


Nismo nič manj mnogobožci od tistih, ki jih zaničujemo zaradi njihovih številnih bogov. Oni imajo nižje in višje bogove, mi imamo angele in svetnike. Sedaj pa se naši bogovi imenujejo Maradona, Tyson, Schumacherja ali Tonyja Robbins, ali pa prepstoto: »ameriški milijarderji«. (Domače raj ne bom ominjala). Ob tem pa tudi to nas ne zanima, da so svoje bogastvo dobili z ropanjem množic ali preprodajanjem megle. Brez razmišljanja obožujemo tudi nešteto influenserjev, od katerih kupujemno vsaki šrot, ki smo ga videli ob/na njih.


Principi

(Na podlagi spletnega slovarja FRAN besda pomeni: zakonitost, pravilo v znanosti; način delovanja, funkcioniranja česa)


Tudi takrat, ko gre za naše bitje, moramo se naučiti opazovati PRINCIPE ne pa obliko, v katerih se ti priincipi kažejo.

Npr. lakoto srca čutimo kot silno, ubijajočo praznino - »manjak sončka v srcu«.

Enako praznino v želodcu bomo čutili kot lakoto, ki je pogosto zelo huda in nepotešljiva.

V predelu prve in druge čakre pa za potrebo po seksu.

Niti pri enem od teh problemov rešitev ni ta, kot mi mislimo, da je. Ne nakupovanje, ne žretje, ne sex, (ki ga danes nepravilno imamo za »ljubezen«) ne bodo potešili to praznino, oz ne za dolgo.

Te svoje »lakote« lahko »potešimo« samo s tem, da pravilno predelamo probleme. Pri vsem gre pa za isto zadevo. To pa je "manjak sončka/boga v nas" . To pomeni, da je pri vseh treh, na videz različnoh problemov potrebno narediti enako "domačo nalogo".

Šele takrat, ko bomo ta osnovni problem v red spravili, bomo znali biti resnično srečni, ko si bomo kupili nekaj lepega, ali bomo siti tudi po nekaj oreščkih ali pa resnično uživali v določeni hrani in tudi ljubezen bo dobila nove kvalitete - nove oblike in vsebino.


Resnica je vedno samo ena

Je pa multidimenzionalna in gromozanska.

Dvodimenzionalen človek pa, sa svoje razgledne točke vidi samo en delček tega. Smo pač samo en košček sestavljanke - paše nam to ali pa ne.

Samo hoja po poti Transformne osebnostne teapije (TOT) nam omogoča, da vidimo večji del te univerzalne resnice (tudi na nivoju konkretnega življenja!). Dlje ko smo na poti TOT, več tega vidimo. Enako, kot v šoli. Višji razredi nam omogočajo širši pogled in več znanja.


Znanstveniki pa se koljejo med sabo, ne glede na to ali sodijo v isti »ceh« ali v različne, da bi dokazali da je njihov košček te resnici ena in edina prava in univerzalna resnica.. Namesto, da združijo svoj košček z koščki ostalih in s tem omogočijo sebi videti več, se močno trudijo izolirati se od drugih in dobiti monopol nad resnico. Zato se trudijo za svoje te drobtine izmišljati učeno-zveneče izraze, čigar edini cilj je prikazati svojo večvrednost ter unikatnost in enkratnost tega kar so zagledali, ki pa je, tako izoliran, samo brezsmiselni šrot..

Pa še to ni dovolj: dokazati hočejo, da nekaj obstaja izključno od tega momenta ko so to oni »odkrili« in samo zato obstaja, ker so oni to odkrlil. Zato negirajo vse (npr. v terapiji zaničevalno imenujejo vse za placebo, in neobstoječe, samo zato, ker oni sami še niso odkrili kako deluje. Najbolj neumno je pa to, da tudi to zanikajo, kar so v zelo konkretni obliki dokazali na drugih področjih znanosti. Na primer, v klinični medicini popolnoma zanikajo vlogo psihologije na zdravje človeka čeprav je že marsikaj iz te, za klinične medicince neobstoječe psihologije dokazala nevroznanost— seveda, v interesu marketinga zlorabila za zaslužek in oblasti.


Tako je npr, tudi s homeopatijo. Zmerjajo jo za »placebo«, (tudi v tej epidemiji trpinčijo ljudi, ko jim odtegnejo to možnost pomoči) čeprav imamo nešteto dokazil o njenem delovanju. A imajo za znanost ta nova cepiva, čeprav njihova opravičenost in pravilnost ni dokazana ne z enim edinim pravilno in po principih znanosti izpeljanim postopkom. Imajo pa – na podlagi tega kar je Ihan govoril - samo hipoteze in svojo prazno religioznost in upanje, da bo delovalo in ravno tako delovalo, kot so oni predvideli. In seveda, kot slišim, NE ODGOVARJAJO ZA POSLDICE cepljenja. Pokojno kolegico Darjo Eržen so pa mrcvarili in jo popolnoma razcefali, čeprav – kot sem to mogla ugotoviti - niti slučajno ni bila odgovorna za smrt pacienta.


Kljub temu, da imamo nešteto dokazil o takšni naši neumnosti, še vedno se drznemo obsojati in ne dati pravo obstoja ničemer, kar ni na našem zeljniku zraslo ali pa smo samo preveč neumni, da bi zaznali in dojeli obstoječa tehtna dokazila.

Sicer pa je javna tajna, da se v tej takoimenovani znanosti vse da dokazati kar-koli nekdo hoče. Malo dodaš tukaj, odvzameš tam—in je že vse tako kot hočeš, da bi bilo. In to po tem vsi morajo imeti za doktrino tudi takrat, ko je jasno in vidno, da nima veze niti z realnostjo niti z resnico.


Mislimo, da bi nam naša namišljena krona padla z glave, če bi bili pripravljeni videti, da to kar je ezoterika in bog, so matematiki že izračunali in dokazali. Enako tako marsikaj nočemo videti in imamo za religijo, čeprav je dejstvo in dokazana resnica.


... Ker nočemo videti, da vsak iz svojega kota gledanja opazuje naravo. Če veliko ljudi raznih poklicev gleda eno in isto drevo, vsak bo v njem videl nekaj drugega. Umetnik ga bo videl drugače, kot mizar. Izdelovalec instrumentov pa spet drugače kot mizar ali biolog.

Sprehajalec v vročih poletnih dneh pa bo videl samo hlad, ki mu omogoča senca tega drevesa.

France Prešeren, pa je v svoji psemi LIPICA opisal kako on gleda na vse to:

"Stoji, stoji tam lipica,

pod lipo hladna senčica,

pod lipo miza kamnata,

pod štiri vogle rezana.

Stolov dvanajst okrog stoji,

na njih sede fantje mladi.

In prileti tja ptičica,

predrobna tica ščinkovka.

usede se na lipico,

zapoje lepo pesmico".


Hči mi je svojčas jamrala, da se na študiju psihologije učijo samo tisoče teorij...

Ja, ker tudi na tem področju nočejo videti, da so vsi govorili o isti resnici samo jo je vsak videl iz druge perspektive. Ker resnica o človeku je najbolj komplicirana in najbolj kompleksna od vseh. (Izpustila sem, seveda, številne, ki se samo izmišljlujejo zaradi slave, danes pa v prvi vrsti zaradi profita ali politične moči).


Ker je človeška glava omejena in zna razmišljati samo dvodimenzionalno, to multidimenzionalno resnico bi lahko, vsaj od prilike razumeli, če bi se zavedali tega, da obstaja. Če, namreč, to množico dvodimenzionalnih resnic damo skupaj, dobimo le en okvirni občutek multidimenzionlane resnice. Brez tega pa je vse samo neskončo kreganje in prerekanje o tem, kdo ima prav.

Sicer takšni približek multidimenzioanlosti ustvarjajo pri računalnikih ko sprogramirane rezine silicijevega kristala lepijo enega na drugega in s tem dobijo neverjetne učinke.

Ampak tem principu nismo pripravljeni slediti, ko gre za človeka. Pa ne zato ker ne bi bili sposobni. Temveč zaradi čiste ošabnosti . Obnašamo se, kot če bi en kristal izstopil in začel trditi, da je on ta glavni. Ali pa kot izstopi ena celica našega telesa, ki noče več sodelovati v funkciji z drugimi. Sama hoče samostojno ne samo živeti temveč ustvariti novo bitje—ustvari pa spako—rak. V momentu, ko pričakuje dokončno osvobajanje, in odreže zadnjo povezavo, umira tudi ona sama. ker je ubila to bitje, ki jo je hranilo.

Ali pa, kot Ihan aludira, da bi se morali cepiti proti vsem. Torej, naj bi postali »odporni« do nosilcev živlejnja—»virusih« iz katere smo tudi mi sestavljeni.


Vse to je potrebno upoštevati da bi se naučili v manifestacijah zaznati princip.

No ja, tako kot sem napisala vse to zveni silno kompliciano. V resnici pa zadošča razmišljanje, ki sem ga imenovala »barantanje z bogom«, pa da dobimo vso nam potrebno znanje v obliki zavedanja.


Podganja dirka

Ko gledamo samo formo, dozdeva se nam, da napredujemo na vseh področjih. Šele ko se naučimo zaznati principe, ki se manifestirajo skozi različna forme vidimo, da se stare stvari ponavljajo in ponavljajo in spet ponavljajo.. Napredujemo vendar samo kot podgana v svojem kolesu ko neprekinjeno teče vendar samo v krog. Celo slabši smo od podgan. Krog podgane je vedno enak. Naš krog se pa pogreza! Številke kažejo, da bogati postajajo vse bolj bogati, da srednji razred vse bolj pogreza med reveže a reveži so vse bolj revni. Fromm je že pred 40-50 leti pokazal, da postajamo vse bolj krvožejni divjaki (pa niti ni videl te grozote novejšega časa, ki jih počenemo v državljanskih vojnah in genocidih raznih oblik. Testi pa pokazujejo, da nove generacije postajajo vse manj inteligentne, da se fizična moč slabša kljub fintenosm, da bolezni postajajo vse bolj neobvladljive ...


Duhovna rast ter nivo prave znanosti in strokovnosti pa je, po mojih laičnih občutkih, dosegla vrh v periodu od Freudu, pa do generacije mojih učiteljev na fakultati. Po tem pa začenja pogrezanje. Mesto pravih modrecev pa so zasedli novodobni šarlatani in biznis, ki vse zlorablja za profit.

Pred 30 letih smo bili zelo blizu izhoda v končno in ta pravo suverenost človeka. Dobili smo pot in metodo kako hoditi po tej poti. Potrebno je bilo samo stopiti na to pot in bi počasi in brez obremenitve in stresov bili vodeni naprej, v transformacijo sebe in sveta nazaj v ta originalno in pravo "obliko". Več ko nas bi hodilo, bolj uspešno pa bi bilo za vse in niti opazili ne bi, da smo prestopili v nove dimenzije.

Na področju tehnike je narejen ta "kvantni preskok". Na področju človeka pa tega močno in uporno odklanjamo narediti. Izbrali smo novodobno, marketinško usmerjeno miselnost. Pod njenim vodstom in vplivom se vse bolj pogrezamo in sesuvamo svoje kvalitete, do katerih smo priplezali skozi veliko trpljnja in skozi številne inkarnacije. Sedaj pa imamo divjaškega človeka z visoko tehnologijo, ki se uporabljai za uničenje celega sveta. In to nisem jaz ismislila. O tem je govoril že Einstein. O tem se vse bolj govori v javnosti.


Imamo svet, ki je popolnoma obrnjen na glavo.

Za znanost se imenuje nekaj, kar nima veze z njo. A za šarlatanstvo pa podatki, ki so dobivenii z uporabo pravih znanstvenih metod.

Za moralno ste oklicali hudobije. Hudobije pa za moralo.

Uničenje narave imenujete »zaščita« narave.

Hinavščino ste poimenovali za iskrenost in ljubečnost, za katero je skrito velika paleta hodobij in pohlepa. Iskrenost pa se napada kot neprimernost.

Robstvo in vse večja omejevanost se imenuj za demokracijo.

Teror se imenuj za svobodo

Laž za resnico.


Pa tudi še sedaj! Namesto, da bi se zamislili, namesto da bi dovolili da vam trpljenje zlomi vaš ego in s tem povezane neumnosti in da začnete drugače gledati na svet in sebe, vsi naprej upate, da bodo neki hokuspokusi in teater, ki ga imenujete »vera v boga« ali kogarkoli, kar tako omogočila – da gre vse »po starem« in da lahko nadaljujete svoje uničevalsko življenje. Potrebno bi bilo zazreti se v sebe in si priznati, da je pot, ki ste jo izbrali pred 30 leti in jo hodili, bila slepa.


In, kot to vidim te dni, sedaj mene in mojo terapijo hočete prisiliti, da pozdravim "vašo glavo" ki ste jo razbili ob steno ki vam ovira nadaljevanje vaše stare poti na vaš stari način. Niti slučajno nočet sprejeti, da vam ne morem umakniti ta zid niti glavo narediti sposobno, da prebije zid.

Lahko pa premaknem vas na prave tirnice do pravega izhoda in tudi pozdravim vašo glavo, vendar to s polno močjo še vedno odklanjate.


Človeštvo je neštetokrat že začelo znova. To vidimo tudi iz zgodovine in na podlagi arheologije. Pa berem kako se tolažijo, da pa je vedno po sesutju bilo boljše.

Tehnično ja! Imamo tehnično vse bolj prefinjene, bolj dodelane in natančne načine uničevanja...


Tudi krivulje gibanja profita na delnice prikazujejo na grafikonih za dolga obdobja. Padci, ki trajajo 5-6-10 let se niti ne opazijo ta takšnih grafih.. Ampak razmislite: če ste sedaj stari 40 ali nekaj več let in ste ostali brez službe, pa še vaše delo ni več aktuelno ker uvajajo robote in informativno tehnologijo. Vi pa ste ravno sedaj, ko ste v glavnem otroke spravili h kruhu, hoteli začeti skrbeti zase in svojo varno starost.

Ja 10 let krize na krivulji ni nič. Vendar vi ste izgubili čisto vse saj niti nadomestiti več ne morete to, kar ste izgubili.

Bogatijo se samo nekateri, vendar na račun tega, da vas spravijo v uničenje. Saj je to razlagal tudi Robrt Kiyosaki: da ja KRIZA najboljše obdobje za bogatina. Na sploh ko jo sam kreira in organizira. Poceni poberejo vse vaše, po tem pa vam, če vam sploh uspe kakorkoli se pobrati, ponovno drago prodajo...


Torej, nič se ni spremenilo, razen manifstacije in izrazoslovja.

Nadaljevalo se bo

50 views0 comments