top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

Kaj je "božja volja" v konkretnem življenju
Pred leti mi je ena študentka navdušeno govorila o tem kako se ji je v enem momentu razsvetlilo in je doživela božjo voljo. Ne spominjam se več natančno, vem pa, da je dolgo in, vsa v oblakih, pripovedovala o svojem doživetju te božje volje. Na podlagi pripovedi sem vedela, da je ona res doživela to izkušnjo in da je njena pripoved pristna. Vedela sem pa tudi to, da pojma nima kaj ta »božja volja« pomeni v konkretnem življenju.

Ali vi veste, kaj je »božja volja« v konkretnem?

No ja, večna bi odgovorila, da pač to je, da je vse tako, kot bog hoče, da je vse v njegovih rokah ...pa narava ... pa vse ostalo ...

In pri tem marsikdo, na sploh tisti, ki klečeplaziijo v cerkvi, zatrjujejo, kako pač v to globoko verjamejo in sprejemajo ...

In več kot to nikoli nisem od nobenga dobila.


Na to pa znam postaviti naslednje provokativna vprašanja:

Če ste tako silno prepričani in tako zelo verjamete v božjo voljo, kot to trdite,

ZAKAJ SE POTEM JEZITE, STE PRIZADETI ALI ŽALOSTNI zaradi tega ali onega?

Zakaj potrebujete pozitivne afirmacije in te in druge meditacije, izpovedi, molitve, da bi POTLAČILI svoje prizadetosti zaradi moža (ali žene) ki pač ni takšna/takšen kot bi vi hoteli, ali sodelavca, ki vam nagaja, ali šefa, ki vam teži ali ker nimate dovolj visoke plače ... ali pa je slabo vreme, ko ste se odpravili na dopust ... ali ste samo žalostni ker nekaj le ni tako, kot vi menite, da bi moralo biti ...?

Zakaj ste prizadeti, če zbolite? In zakaj terjate najbolj drago terapijo, ki naj bi vas pozdravila?


Namreč, na podlagi »slovarja« izrazi: »vse ja tako kot bog hoče«--pomeni da tudi vse to, kar vas razbujra na ta ali drugačen način je zato ker je neki bog tako hotel.

Za »sprejemati« pa v slovarju stoji naslednje:

sprejémati -am nedov. (ẹ̑) 1. z izražanjem svoje volje delati a) da preide k osebku, kar mu kdo daje, ponuja: sprejemati darila, denar, podkupnino / pisne prijave sprejemamo do petnajstega aprila / sprejemati različne funkcije b) da kdo (lahko) uresničuje, kar želi v določeni zvezi z osebkom uresničevati: sprejemati pomoč, povabila / sprejemati gostoljubje, prijateljstvo c) da postane kaj veljavno: sprejemati stave / sprejemati odloke, zakone

5. delati, da pride kaj v zavest in postane njena sestavina: sprejemati nove ideje, teorije / sprejemati besede iz tujih jezikov // soglašati s čim, upoštevati kaj: sprejemam vaš predlog, zahtevo / sprejemati družbene norme / sprejemati rezultate ankete s pridržki 6. imeti, izražati pozitiven odnos do kakega (umetniškega) dela: nekateri so roman sprejemali, drugi odklanjali / gledalci so sprejemali njegove filme z navdušenjem 7. s svojimi lastnostmi, dejavnostjo omogočati a) da kaj prehaja k osebku: sprejemati energijo, toploto; sprejemati in oddajati / rastline sprejemajo hranilne snovi iz zemlje črpajo, dobivajo; les sprejema vlago vpija, vsrkava

Če se razburjamo, jezimo ali pa smo prizadeti zaradi nečesa, pomeni, da to nismo sprejeli. Na sploh nismo sprejeli, če iščemo, celo terjamo vse mogoče druge rešitva.


ZATO NE TRDITI, DA VESTE IN SPREJEMATE, KO PA TO NI RES. Ker vsa ta »negativna« čustva, na sploh dejanja, da bi odkolonili to, kar se vam je zgodilo ne pomeni sprejemanja!

Najbolj pomembno vprašanje je, ali sploh veste, kaj je »božja volja« v konkretnem življenju?

Na primer: petek zvečer je. Vi ste utrujeni in bi najraj šli spati, pridejo pa kolegi in vas vabijo v disko ali na neko žurko.

Kaj boste naredili?

Na konkretni ravni sta tudi materialno telo in njegova fiziologija BOG in potrebe vašega telesa morajo biti zadovoljene, ne glede na to ali gre za spanec ali pa zrezek ali pa enostavno potreba po miru in počitku in še marsikaj drugega.Izrek pravi, de vse je tako, kot mora biti in vse je dobro tako kot je.

Zato MORAMO sprejeti, da je tako kot je, NIHČE PA NI POVEDAL, DA BI MORALI BITI ZALJUBLJENI V TO IN TAKŠNO STANJE.


Ker ste normalen človek, ne pa ovca, zato je »normalno«, da vam ne odgovarjajo nevšečnosti, ki vas doletijo. Vendar MORATE SPREJETI REALNOST ("božjo voljo") in da je tako kot je. To je enako, kot če se nasred pranja ustavi vaš pralni stroj. Morate to sprejeti. Če boste samo histerisali, se nič ne bo zgodilo. Enako tako, stroj se nikoli ne bo popravil, če boste meditirali ob njem in »pozitivno mislili« in si dopovedovali, da je vse v redu in uporabili mantre za trdo voljo in klicali energije, da vam uredijo zadeve. In še manj boste uspeli, če boste objokavali sami sebe, da vam bog ni omogočil dobrega stroja...

A ravno tako delamo, ko gre za nas.


Torej, morate sprejeti to "božjo voljo". In ko sprejmete, boste vedeli kaj vam je za narediti. Torej, poklicati serviserja.

Enako velja tudi ko gre za človeka.

Če spoštujete boga, po tem ne boste o njem mislili, da je neki zadrgnjen starček ki uživa v tem, da kar tako trpniči ljudi kot ste vi.

In ne boste o njem trdili, da je butelj, ki ni v stanju videti, da ste vi svetnca/svetnik.

Če mu vi velikodušno obpustite—ste se spet postavili nad boga, kot nad neumnim otrokom, ki pač ne ve kaj počne.

A ne bi bilo bolj logično VPRAŠATI TEGA BOGA ZARADI KAKŠNEGA GREHA VAS JE DOLETELA TAKŠNA »KAZEN«.?


Zanimivo je, da ravno tisti, ki se tako postavljajo s svojo vero v boga in klečeplazijo po cerkvah, ne sprejmejo, da trpimo zaradi grehov, čeprav je to napisano v Svetemu pismu. Ali pa ne sprejmejo preprosto matematično logiko v zvezi s predajo grehov. Namreč, če še vedno trpimo, pomeni, da s spovedjo nismo predali grehe, čeprav to sledi iz Jezusovih izjav. Sicer pa tudi to piše, da greh ni samo to kar smo izrazili temveč vse to kar bi izrazili če bi se upali, če bi si dovolili ali če bi bili v priložnosti. V psihologiji je to opisano kot »podzavest« ki je v nas, čeprav se mi tega ne ali nočemo zavedati.


Sicer pa gre za čisto logiko. Tudi mojster išče "gerh-šnost" našega pralnega stroja. Saj edino tako ga lahko popravi.

Z »bogom« pa se je treba pogovarjati – kar sem imenovala za »barantanje«. To je sicer kontemplacija oz.iskanje odgovora na postavljeno vprašanje (opisano v tej knjigici).

Ob tem barantanju pa, kot v filmu—kot potovanje skozi kakšno črvnino v kozmosu, čutimo kako naša zavest gre vse globlje in globlje, dokler se ne prižge lučkica spoznanja. Močno vas »prizadene« in konkretno čutite da je to ta vaša hodibja, zaradi katere se vam je zgodilo to, kar se je.


Sedaj pa ne pametovati kot v vicu o dveh bosancih.

Poglobiti se je treba v občutek da »pojma nimam kako se izvleči iz problema".

Vse to skupaj omogoči (marsikdaj v hipu) da se hudobija raztali in kako se ona tali, se začne prikazovati pot reševanja problema.


To pa vse velja tudi za materialni nivo.

Vse je to treba zbarantani.

Pa tudi če boste na jasnem, da bi bilo bolj primerno iti spati ne pa na žurko, je vprašanje, ali lahko ostanete doma iz polnega srca?

Ni pomembno to, kar glava ve. Ona nima ali praktično nima nobenga delovanja na vas. Lahko samo za kratek čas potlači vaše nagibe tem ali onemu. Pomembno je, kaj čutijo tiste vaše notranje osebnosti. Znanje v glavi služi samo kot izhodišče za barantanje. Skozi proces barantanja pa tudi vaše notranje osebnosti spoznajo vse to, kar je potrebno.To je pravo zavedanje.


Ker zagotovo NE MORETE iz polnega srca sprejeti, da greste spati namesto na žurko, na silo (proti lastnemu srcu) ne ostati doma. Pojdite, vendar barantajte o tem ali je res bilo narobe, da ste odšli, pa zakaj in kako? In ali bi res morali ostati doma? Ne spet pametovati, da pač vi to veste. Postavite barantanje, ker tam ne dobite samo odgovor, kot ga že veste v glavi, temveč dobite spoznanje-doživetje, da s celim svojim bitjem čutite resnico. Oziroma, vaša notranja bitja bodo dobila spoznanja. In samo to šteje. Samo to je učinkovito in to pravo.


Tudi če vas "božja volja" ne zanima, morali bi sprejeti fiziologijo (boga na materialni ravni), saj če vam telo umre (tukaj sodijo tudi materialni možgani) tudi vi izginete.

To naše telo je del narave. Izsiljevati ga in hoteti ga pretentati je vojna proti naravi a narava vedno vrača udarce!

Na to bi le morali misliti, če tako silno zagovarjate zeleno energijo in sonaravnost in se spraševati ali je res v interesu narave plačevanje operacije in otrodpedske pripomočke pohabljenimi živalmi in reševanje takšnih, ki bi jih NARAVA skozi prirodno selekcijo v miru pobrala, da se ne matrajo.

Če bi vam stalo do narave, pa zagotovo ne bi delali intrauterine operacije in druge ukrepe proti naravi, ki bi odplaknnila škartne izdelke. S svojimi ukrepi "dobrote" ste samo onemogočili duši, da vrne neprimerni izdelek, kot vi vračate Amazonu to, kar vam ni po volji. Prisilili ste to dušo ostati vklenjeno v to neprimerno telo v katerem bo morala pretrpeti več desetletij namesto, da bi ensotavno vrnila nekvalitetno blago in hitro poiskalia si novo inkarnacijo.47 views0 comments