Blog

Svet iz drugačne perspektive

Potlačitev, kot vzrok izgorelosti

Updated: Feb 28, 2020

IZGORELOST-5.del

#izgorelost #potlačitev


Povezava: 1.del; 2.del; 3.del; 4.del


Sedaj prihajamo na vzroke, o katerih ljudi zagotovo ne mislijo da bi lahko bili vzrok izgorelosti.

Zdravje (fizično, psihično in mentalno) je idelano področja za manipulacijo. Zaradi tega je tudi najbolj profitabilno, vendar ne za zdravnike. Oni so samo vsem na očeh. Služi farma industrija, najbolj pa številni drugi, ki nimajo pojma in jih sploh ni mar za trpečega človeka.

Vi pa, tudi če imate vsa ostala področja manipulacije v malemu prstu, na področju zdravja ste izgubljeni. Ne morete prepoznati manipulacijo, ko pa je na tem področju tudi sicer OGROMNO raznih teorij in hipotez in vsi se sklicujejo na znanstvena dokazila in vsak trdi, da je njegovo ta pravo. V ta kaos in zmedo ni težko pritihotapiti marsikaj, samo in izključno zaradi profita, vendar o teh zadevah bom pisala kdaj drugič.


Tukaj bi rada omenila samo nekaj pomembnih točk.

Namreč, vse modrosti, ki se ukvarjajo s človekom so dane za določeno področje in za določeno stopnjo duhovne rasti tega naroda/področja. Kot v šoli! Isto temo drugače obravnavajo na tehnični šoli, kot jo obravnavajo na umetniški ali jezikovni šoli.

Način obravnave neke problematike pa je odvisna tudi od tega, v katerem razrede se trenutno nahajate.


Preprosto povedan: Pravila življenja ki veljajo pri Eskimih ali Kitajcih, ne veljajo pri nas. In tisto, kar je bilo aktuelno pred 100 leti, sedaj je ZASTARELO.

Bistvo teh modrosti ostaja! Spreminja se samo zunanja forma, način izražanja in metode implemenatacije.

Vaše obujanje starih metod je, kot bi silili s staro Nokio priti na internet. Pri tem ne igra vlogo, da je Nokia bila super in še vedno pravilno deluje. Pomembno je samo dejstvo, da ni bila ustvarjena za čas interneta in je zato za današnje potrebe zastarela in neuporabna.

Tako je tudi s terapevtskimi metodami. Lahko da jih zvesto in popolnoma obvladate, za sedanjega človeka v tem kontekstu življenja niso več primerne. Vse manj so učinkovite, kmalu pa ne bodo dale več nobenih rezultatov. Kot moj 7-8 let star prenosnik, ki že komaj shaja z novejšimi programi in je vprašanje dneva, kdaj bo samo še stara šara.


Še slabše je »Frankensteinovsko svaštarjenje«, ko sestavimo drobčke iz vseh možnih starih terapevtskih sistemih in pričakujemo, da bo ta, novo sestavljen živi mrlič uspešno služil našim ciljem.


»Autsorsing« je v marketingu nujno potrebna in popolnoma normalna in »neopoečna« metoda. Imam pa jo za POPOLNI KRIMINAL, ko so »zunanji izvajalci« popolni medicinski laiki, pišejo pa »strokovne tekste«, izključno zaradi marketniških ciljev. Vi pa te tekste požirate, misleč da gre za najbolj sodobna odkritja in dosežke.

Pogosto gre za stališča ali metode, za katere je že zdavnaj dokazano, da so neučinkovite, celo škodljive. Večinoma pa so samo dobrozveneče izmišljotine.


Kot sem to prikazala v svoji knjigci, Louise Hay je zagnala lavino uničenja. Ta »pozitivna miselnost« v resnici pomeni POTLAČITEV naših lastnosti, za katere se je nekdo izmisli, da niso pravilne in da jih ne bi smeli imeti.

Sedaj je že nešteto metod z raznimi zvenečimi imeni, vendar VSI PO VRSTI IN BREZ IZJEME (tudi uradna psihoterapija) bazirajo na polatičtvi (tudi takrat, ko je videti, da se analitično poglabljajo) in rezanju vsake povezave z našimi notranimi bitji (tudi takrat, ko se oglašujejo kot »povezovanje s sabo«).Osnovno marketinško pravilo je: daj ljudem to kar hočejo. Če pa zavestno nočejo nekaj, po tem jih naredi takšnim, da bi to hoteli.

Torej, programirati jih je traba tako, da bi hoteli ravno to, kar jim nekdo hoče prodati.


Freud je svojčas že ugotovil, da je podzavest vedno močnejša od zavesti.

O tem govorijo tudi narodne modrosti v izrekih, kot je npr: »Ni težko nagnati žabo,da skoči v vodo« . O tem govori celo Ibrica Jusić v svoji pesmi: »Mačka«


To pomeni: Ne glede na to, koliko se trudimo zavestno spremeniti svoje »nezaželene lastnosti«, one bodo vedno premagale naše zavestne težnje in tudi naprej odločale in določale naše obnašanje.


Zato se je nevroznanost zelo potrudila izbrskati vaše, v podzavest potlačene »nepridiprave« in je v popolnosti DOKAZALA resničnost Freudove ugotovitve --- ter vse to ZLORABILA.

Nevroznanost in njeno glavno orodje – Nevrolingvistično programiranj (NLP), na podlagi svojih ugotovitvi izdeluje primerne vabe, v katere bodo vaše potlačene osebnosti zagotovo zagriznile in vaše zavestno bitje vodile, da naredite točno to, kar nekdo, v svojem interesu, hoče od vas, da bi naredili. Vi ste pa prepričani, da ste se odločili na podlagi svojega razuma in lastne odločitve. Niti ne posumite, da ste bili vodeni, da bi naredili to, kar je nekdo hotel od vas.


Dokazano je tudi to, da več zatlačenih »lastnosti« imate, in bolj ko ste prepričani, da vi takšnih negativnosti in slabosti nimate in da vas že nihče ne more manipulirati, to lažje vas je izmanipulirati.

(Obdelano v knjigi »Nevromarketing razbija iluzije«)


Tisti, ki se zaveda svojih negativnosti in da jih je potlačil, bo pozoren in se ga le ne bo dalo kar tako nategniti. Tisti pa, ki je samozavestno prepričan v svojo neoporečnosti in suverenost, pa ni pazljiv.


Najbolj blaga oblika potlačitve je ko npr. sovražite svojo taščo vendar igrate ljubečnost, ko jo morate obiskati. Čutite pa, koliko energije vam požrejo takšni obiski in vse situacije, ko morate igrati nekoga drugoga kot kar ste.


Če ste uspeli še globlje potlačiti svoje nezaželene osebnosti in stanja, lahko da na površini skoraj ne bo vidno nič od vaših »hudobij«. To je npr. stanje, ko ne zaznate nič negativnega v sebi proti vaši tašči tudi ko ste skupaj z njo, vendar sama od sebe se pa jo ne spomnete obiskati.


Če blaga polačitev pobere veliko naše energije, koliko šele porabimo za tako globoko potlačitev! Saj za takšno stanje moramo v resnici preprogramirati že celo naše bitje in vse tako pogladiti na površini, da preslepimo in sebe in druge.


Vandar, za popularno miselnost to še ni dovolj. Terja od vas da še bolj globoko potlačite svoje pravo stanje in da še ekstra generirate neke »pozitivne« emocije.

Torej, ni dovolj, da ste sprejeli taščo, da ste jo pripravljeni streči in negovati, ko je bolna. Terja od vas, da z vso močjo trpinčite svoje srca, da bi iz njega izsilili še emocijo ljubezni do nje.


Pa še to ni dovolj. »Popularna miselnost« in metode »za zdravje«, na sploh pa tiste za »biznis« terjajo od vas teroristične metode proti sebi. Zatlačiti morate dejansko čisto vse, kar ste vi. Ne samo čustva temveč tudi fiziološke procese vašega bitja. Kontrolirati morate vsaki živček in mišično nitko, celo utrip srca in dihanja, da stranka (ki jo hočete nategniti) le ne bi prepoznala vaših namenov.

Zato morate vso svoje bitje, na sploh pa srce DEFORMIRATI. To terja ne samo ogromno energije, temveč uničuje srce in še marsikaj v vas. Kar naprej morate biti na preži, napeti in v strahu, da kakšna mišična nitka le ne bi trznila takrat, ko ji to ni dovoljeno, ali nekaj hitrejših utripov srca ne bi odkrlio stranki vaših namenov.


Pa še to ni dovolj »za zdravje in biznis«.

Morate uničiti vse svoje varnostne sisteme, in »opozorilne lučke«, kot so npr. strah. Če pa vam ni dovolj uspelo, po tem vas bo obdelovala NLP in če nočete, da vas proglase za norca ker vidite to—kar je dejansko res, morate se pustiti preprogramirati in sami naprej održavati sebe in gluhim in slepim za čisto vse, razen za to, kar vam narekujejo da morate videti, tudi če se to ne ujema z realnostjo.


Morate tudi odrezati vse poti, ki vas povezujejo s svojim višjm JAZ-em in Intuicijo, da se kakšna pametna misel – epifanija—in s tem tudi energetska pomoč ne bi pritihotapila do vas in vaše zavesti. V interesu ega morate čisto vse načrtovati. Načrtovano jesti, piti, kakati in lulati. Načrtno se veseliti, ko je po programu to na vrsti. Načrtno terjati od telesa da naj se odpočije tako in takrat kako in kdaj so vam drugi predpisali.

Vsako sekundo pa morate biti pod hipnozom poslušajoč novodobne mantre »za uspešnost«.


Ker pa ne morete tako ubiti vaše osebnosti in uničiti svoje vsebine, kot to terja popularna miselnost od vas, zato morate biti kar naprej na preži da se absolutno kontrolirate in prilagajate predpisanim pravilom.


Na popularnih seminarjih vam govorijo, da morate ustvariti nove navade in prekanalizirati živčne poti vaših možganov.

S tem ste pa samo zmešali vse.

Vaše bitje potrebuje ogromno dodatne energije, da bi, za preživetje nujno potrebni impulsi le prišli tamo kam morajo priti, kljub vsemi preprekami, kratkimi stiki in vozli, ki ste jih s pomočjo popularne miselnosti ustvarili v sebi.


Tako ste za vse to destruktivnost porabili ogromno energije uničili ste pa vse strukture, ki bi vam preskrbele energijo.

In vse to izključno v interesu marketinga.

Ali se še vedno sprašujete, zakaj ste prišli v stanje izgorelosti danes, ko imamo ogromno sodobne tehnologije, ki »olajša človeku delo« in celo že razmišlja namesto nas?!Nevromarketinški strokovnjak, Nikolaos Dimitriadis je izjavail:

Človeškega vedenja ne obvladuje razum”.
“Če se pogovarjamo o vedenju, je prav racionalni del možganov najšibkejši člen”.

(Intervju je v popolnosi obdelan v knjigi: Nevromarketing razbija iluzije«)


Z znanstvenimi metodami so jasno dokazali, da vse te metode s katerimi hočete oblikovati svoj telo in osebnost NE DELUJEJO. Vse kar naklepno in z razumom hočete spremeniti, ne pelje do rezultatov—ne takšnih, kot jih vi hočete in kakšne so vam obljubili, ko ste kupovali te metode.

Pomaga izključno marketingu, ki nas, sistematično in vse hitreje pretvarjajo v programirane žive robote namenjene, da služimo interesom nekaterih.


Več ko imate potlačenega v sebi, to več prijemališča ima marketing za svoje vabe. V katero smer vas bodo programirali, je odvisno od naročnika, ki je plačal usluge. Lahko vas pritegnejo v nakupe, ali da izvolite določeno stranko ali osebo, ali pa za vojne in terorzem. Seveda, NLP bo poskrbel, da preimenuje umazane zadeve, da bi bile videti svetniške in neoporečne.


Epilog

In, da le ne bi pobegnili iz svojega pekelskga zapora, za terapijo (tudi uradno psihološko), po principu: »kadija te tuži-kadija ti sudi« ponujajo isto to »pozitivno miselnost« in NLP, ki sta vas pripeljala v stanje izgorelosti in vas uničujeta.

Bolj ko ste izgoreli, bolj vam svetujejo, da se »vzamete v roke« in kontrolirate, da se še več rekreirate, kot ste to dosedaj in da še bolj pozitivno mislite, kot ste dosedaj.

S tem boste izželi iz sebe še zadnje kaplje svoje energije.

Če jo več nimate za te njihove dodatne »programe«, ki naj bi »izboljšale vaše stanje«, bodo obdolžili vas, da se niste dovolj čvrsto vzeli v roke. Verjetno pa se bo vaš sistem začel do konca sesuvati in bo videti, da ste zboleli od neke čisto drugačne bolezni, ki, na videz, ne bo imela nobene veze z izgorelostjo. Oni se bodo hvalili, kako so uspešno pozdraveli vašo izgorelost in s sebe umaknili vsako odgovornost za novo nastale probleme.

Ker pa tudi tukaj gre za isti princip, kot pri »pravem« AIDS-u, sem izgorelost poimenovala za »duhovnim AIDS«-om.


V eni oddaji so napovedali, da takšna (uradnopsihološka) terapija potrebuje vsaj 4 leta do uspeha.

Torej:

4 leta plačati psihoterapijo ki je v popolnosti enaka metodam, ki so vam uničile zdravje!

4 leta nesposobnosti ali ne ravno primerne sposobnosti za delo v današnjem kapitalističnem sistemu!

4 leta dodatnega napora, ki iz vas izžima vse vaše energije...


Ob tem pa, kot v dokumentarcu o Cesarjevemu novemu oblačilu, izjavljajo bogatini, da pač tudi to je evolucija, da naj pocrkajo tisti, ki niso v stanju držati ritem in preživeti...

Za njih ni problema! Ustvarili so si robote. (Tudi te ste pravzaprav vi financirali) Sedaj pa bo treba poskrbeti da višek ljudi, ki so postali nepotrebni, čim hitreje spravijo v kante za smeti, sami pa se skrijejo za izgovorom, da gre za evolucijo.


Z druge strani pa nam govorijo, naj se množimo in ustvarjamo nove otroke, ker sicer ne bo koga, da plača za pokojnine.


Če pa spravimo vse skup, dobimo pravo sliko:

Najprej so vse naredili, da razbijejo klasično družino.

Ob tem pa so začeli širiti pozitivno miselnost in dopovedovati, da imamo pravice do svojih sanj in bogatsva in brezdelja in nihče nam ne sme oporekati, tudi starši ne. Če pa si starš, ne smeš oporekati otroku, ker lahko greš v zapor.


Za uzor so nam postavili ameriški sistem. Na podlagi tega lahko se znebimo otrok, ko postanejo polnoletni. Vam pa, da imate pravo biti samostojni že z 18 in da je »normalno« da za vse to poskrbijo vaši starši.


Po tem je sledilo, da so vsem nam dopovedovali, da drug drugega na potrebujemo, saj bo vsem denar padal z neba: vam, za študentske privilegije. Nam pa - sledi dobra pokojnina. No ja, vmes naj bi še malo varčevali vendar niti to ni potrebno, saj lahko odpreš biznis in ti ta, na 1-2-3 prinaša milijarde.


Mi smo še vedeli— v starih časih je to bilo normalno—da moramo poskrbeti za otroke. Pa ni bil problem! Saj parola je bila, da so nam naši otroci najboljša investicija. Zakaj bi po tem investirali v kar koli drugega! Penzijo pa imamo tako in tako zagotovljeno. Otroci (vi, ki ste sedaj 40 (plus-minus 10 let) pa so postajali vse bolj zahtevni -saj so bogovi in jim pripada. Oni pa nimajo nobenih obveznosti do svojih staršev. Niti toliko, da ubogajo njihova opozorila ali nauke, ki so jih hoteli prenesti na njih.

Niti to vam ni bilo jasno, da se je od naših plač trgalo za vaše študentske privilegije. Obnašali ste se, kot bi vse to padalo z neba.

Tako ste vse naredili, da razbijete klasično družino in naredite močan prepad med generacijami. Zdi se mi, da je ta prepad narejen samo zaradi tega, da bi številni našli »tržne niše« v njem, kot posrdniki med generacijami pri pretoku denarja.

Zato, namesto da dam svojemu otroku direktno 100€ za njegove potrebe, moram dati nekemu posredniku, ki to da naprej nekemu posredniku, ki pa spet da naprej.... In na kraju moj otrok dobi mogoče 10€ - za katerega pa misli, da mu je padel »z neba«. Zato, sedaj pričakuje, da mu končno tudi starš da nekaj (oz, čim več). Če pa ni zmožen dati, po tem je obdolžen.


Na enak način gre tudi v obratno smer – od mladih, do starših. Moj otrok bi še imel dovolj denarja, da plača za moje potrebe. Vendar on ne preživlja samo mene! On mora ne samo preživljati temveč tudi omogočiti profit številnim posrednikom, saj so različne zavarovanlnice, ki so osnovane s ciljem SOLIDARNOSTI, danes postale zelo profitabilne družbe.

Kaj pa ustvarjajo, da bi od tega lahko imele PROFIT?


Enako tako je tudi s pretokom znanja. To, kar je o financah, varčevanjih, ponovnih uporabah predmetov ... starš je normalno prenašal naprej svojim otrokom. V tem novem sistemu je vse to bilo onemogočeno. Sedaj pa morate drago plačati za takšno, najbolj osnovno znanje. A tisti, ki vas poučujejo, pa se postavljajo kot lastniki izjemnih modrosti, ki jih nihče drugi ne obvlada in ki je šele sedaj odkrivena!


Prej je bilo tudi to normalno, da otrok skozi igro tudi pomaga staršem pri delu. A starčki so imeli zabave in tudi občutek, da so koristni in potrebni, ko so svojim otrokom pomagali to, kar so lahko.

Sedaj pa za otroke posebej izmišljate neumne zabave, za starčke pa bebave zaposlitve in jih prepričujte, kako so pomembni čeprav jih sploh ne jemljete resno.


PRIPOMBA:

Nisem za vračanje starege sistema. Hočm samo povdariti, da ta novi niti slučajno ni primeren na ta način, kot se ga izvaja.


Širi pa se nova »politika«: »množite se, da bi imeli koga da plačuje za vaše pokojnine«.

Torej, ustvarite otroke, ki tako in tako nimajo možnosti za preživetje.


Bolj pomembno pa je, da se vse bolj glasno govori o tem, da družba trpi (preveč mora zapravljati) zaradi prevelikega štvila starcev, ki nič nočejo delati ali pa so preveč bebavi. Nihče pa ne pove niti besede o tem, da denar mladih ne gre za preživeljavanje starcev temveč se zliva in kopiči v žepih tistih »vmesnih«, ki hočejo, da je tudi njihov WC papir od zlatih lističev!


Nihče ne govori o tem, pa tudi misliti na to ne upa, vendar se postopoma ustvarja v ljudeh (in ne samo v bogati eliti) mnenje, kot na začetku nacizma: da je pač edina rešitev za nakopičene probleme: znebiti se tega velikega števila prizadetih, starih, »izgorelih« ali na kakršenkoli način nesposobnih za takšno delo, ki bo prinašal vse večji profit nekolicini.

Takšnih »nekoristnih« pa bo vse več. Pa tudi takšne, ki so sposobni, bodo vse bolj nadomestili z roboti.


Kako boste rešili ta problem, v katerem sedaj vi izgorevate in postajete breme družbe in maldim???

Vojna ni rešitev! Če se človek ne transformira, tudi če bo slučajno preživel vojno, bo z enako glavo in na enak način ponovno gradil enake sisteme.


Za takšno stanje danes jaz osebno krivim svojo generacijo—generacijo vaših staršev. Moledovala sem jim, naj za svoje otroke žrtvujejo nekaj svojega ega. Pa niso hoteli!

Mogoče pa imam krivo!

Če bi drugi za vas naredili lekcije, vi ne bi sedaj imeli PRILOŽNOST narediti najbolj pomembne lakcije, ki jih morate, če hočete naprej.

Te lekcije pa so:

- PREVZETI ODGOVORNOST ZA SVOJA RAVNANJA in

- PRIZNATI, DA SMO V STANJU NAREDITI GORJA, POPRAVITI PA NE ZNAMO.


Ta priložnost je, kot podiplomski študij za nadarjene, ki hočejo doseči več.

Vi pa hočete!

Hočete biti bogovi.

V tem pa ne bi bilo nič narobe! Morate pa uvideti, da SEDAJ ŠE NISTE bogovi.

Vi pa ste se komaj izvalili iz jajc, pa ste si domišljali, da STE ŽE VSEVEDNI BOGOVI.

Ker ste pa mislili, da STE ŽE bogovi, se vam več ni dalo ničesar dopovedati. Niste nobnega hoteli poslušati, razen tiste, ki so napihovali vaš ego.


Če živeljenje primerjamo z bazenom polnim z umazanijo, po tem, morate znati tako plavati, da ga preplavate, brez,da vam umazanija gre v usta.

Če pa vas je umazanija zadušila, pomeni, da ste izbrali napačen bazn in niste znali plavati, kot bi to bilo potrebno.

Zato ste sami »krivi« in odgovorni za stanje v katerem ste se znašli.


Za to visoko stopnjo, ki jo hočete (in tudi morate) doseči, je nujno potrebno uvideti, da s svojih 18 plus-minus leti niti slučajno niste bili tako zreli, sposobni odločanja in suverenosti, kot ste si domišljali.


Ja, bili ste izmanipulirani, vendar ni izgovor, da niste vedeli, da se niste zavedali. Pomembno je, da ste BILI PREPRIČANI da vi že vse vidite in veste in naj vam nihče ne soli pamet.


Ena od najtežjih lekcij na poti duhovne in osebnostne rasti je do dna duše dojeti resnčnost Sokratovega izreka: UVIDETI DA NIČ NE VEMO, da smo neumni — ko pa smo tako želeli biti pametni in smo bili prepričani, da to tudi smo.

Vem! Ker sem tudi jaz šla skozi to.

Samo, jaz več nimam možnosti popravnega izpita v tem življenju.

Vi pa ga še imate...


Ker smo prepričani da vse ŽE vemo, nihče ne sme olajšati našo leicijo temveč nas morajo pustiti, da naredimo velikega gorja. Bolj trmasto se nekdo drži svojih iluzij o svoji sposobnosti, to večjega gorja in trpljenja potrebuje, da se zlomi in prizna, da nič ne ve, da je močno zaribal zadeve in da POJMA NIMA, KAKO POPRAVITI.

Šele to priznanje vas pripravi k temu, da sledite vodenju. To vodenje vam je omogočeno. Ono je edino, kar vas lahko pripelje ven in vam omogoči, da uresničite to »božje poslanstvo« za katerim hrepenite. Ob tem ni pomembno kako ga imenujete in kako ga sedaj zamišljate.


Naše trpljenje ni »božja kazen« temveč samo posledice naših ravnanj.

Tudi »vodenje« ni neki hokuspokus temveč naša »fiziologija«, na emocionalni, duhovni in mentalni ravni. Ono vodi in uravnava življenje že milione let.

Zagriženi materialisti in »znanstveno naravnani« pa tudi morajo videti, da »bog« ni neka izmišljotina temveč »fiziologija« na višji ravni.

Gledam dokumentarce o deltah velikih rek in o tem, kako je narava ponovno uredilia stanje, ko ji je človek to prepustil in omogočil.

Tako je že v nekaj letih ustvarila skladnost in ravnovesje na neki svoj stari, pa vse eno nov način.

Tudi človeka bo v red spravila in skozi njega uredila ves svet, pa tudi obnovila uničeno in umirajočo Zemljo. Pogoj je samo da se človek preneha upirati temu in se preneha vmešavati v renovacijo in preneha vsiljevati svoje. To pa pomeni, da VSAKI ČLOVEK (brez izjeme) se mora, po določenih pravilih in »napotkih za uorabo«, zavedati kar in s čem je onemogočil ta samoodržljivi proces pri sebi in s tem pripeljal sebe in človeštvo na rob uničenja.

Stradamo lahko samo zaradi sebe in svojih neumnosti. Narava pa bo našla načina, da pravilno poskrbi tudi za človeka in vse njegove fizične, vendar tudi psihične in mentalne potrebe, da bi lahko živel srečno, uspešno in izpolnjeno življenje.


Prosim, pojdite narej na 6. del

182 views0 comments