top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

Izgoreli smo, ker smo prodali dušo hudiču

Updated: Feb 12

IZGORELOST - 3. del


Povezava do: 1.del; 2. del

Marsikatera ideja se zdi na začetku v redu. Šele sčasoma vidimo njene pomanjkljivosti. Zato, to še ni tako hudo, da oni takrat niso vedeli, kaj bo prinesel ta, z Nobelovo nagrado priznan davčni sistem.

Ni pa opravičila za vaše jamranje. Imeli ste vse pravočasno pred očmi, skupaj s številnimi opozorili. Pa niste hoteli videti. Niti toliko niste hoteli, da se ustavite ter premislite in, za vsak slučaj le preverite.


Porival vas je vaš lasten pohlep in želja premagati v človeka ugrajene moralne norme, »signalne lučke« in »prepreke«, ki nas hočejo obvarovati napačnih korakov. Hoteli ste po vsako ceno uresničiti svoje »sanje« in »iluzije«, kot vas učijo na popularnih »duhovno-marketinčkih« tečajih.


Denar (ki je samo materialna oblika energij), ki ste ga vložili v to smer, je še najmanjši problem, čeprav ste drago plačali takšne tečaje.

Bolj pomembno je, da ste v ta proces realizacije nemogočega, vložili ogromno svoje lastne energije v obliki želje, hrepenenja, upanja, hotenja, raznih vizualizacij in drugih metod, ki so hranile in jačale vaše slike iz sanj, da bi le postale resničnost...


Ne samo da niste dobili »profit« na vašo mentalno- in čustveno- energetsko investicijo. Izgubili ste tudi to, kar ste investirali. Saj tako je vedno v Ponzijevi shemi, ne glede na to, na katerem področju se uporablja. Sami ste krivi, da to niste hoteli videti.


... In ne samo da ste zgubili vloženo!

Sprostili ste hudobnega duha iz steklenice, ki ga ni več možno kar tako ustaviti in nazaj potlačiti.

Prepad med bogatimi in ostalimi postaja vse večji. Praktično ga je nemogoče ustaviti, niti premostiti in če si spodaj, praktično nimaš več nobene možnosti, da bi prestopil mejo in stopil med zmagovalce.

Verjetno so številni od teh pomembnih milijarderjev ki jih nam postavljajo kot uzor, res začeli od nič vendar to, na ta način kot nam kažejo, ni več mogoče, saj so dobro poskrbeli, da vse poti za sabo zaprejo, da jih le ne bi nihče mogel dohiteti. Možnosti imate samo, če ste res nekaj izjemnega in to na področju, za kar je biznis bogatih zainteresiran.


»Prodati dušo hudiču« ni religiozno praznoverje!. To je princip, ki ste ga tudi vi uresničili, ko ste, zaradi upanja na uresničitev vaših nepravih sanj in iluzije investirali in omogočili vse to, kar pa vas sedaj požira.


Ja, v demokraciji vsi imajo možnosti!

Kaj vam pomaga, če pa nimate denarja! V onem našem socializmu so celo gnali ljudi na zastonj študije in napredovanje. Tega pa ni več pri vaših kapitalističnih uzorih.


Imate tudi pravico govora!

Kaj vam koristi, ko brez denarja nihče vas ne vpošteva. Z nevrolingvističnim programiranjem pa vas naredijo za pohlevnega, ki niti nima več kaj za povedati.


Kako se tistim tam »zgoraj« njihovo bogatstvo in moč eksponencionalno povečuje, tako se ostalim njihova materialna (denarna) in življenjska energia eksponencionalno zmanjšuje. Zato sem izgorelost označila za duhovni AIDS, saj gubiš svoje moči, da se upreš pogrezanju in razkroju. Na možnosti, da bi se spet dvignil, več niti misliti ne moreš.

Terapije, ki vam jih nudijo, ne bodo dale pravih rezultatov, saj bazirajo na istih principih, ki so vas pripeljale v takšno stanje.


Obstaja izhod! Samo ne tam, kjer ga vi iščete.

Sanje, ki v ozadju imajo pohlep (ali kakšne druge naše "grehe"), niso ta prave. Predrago jih bomo plačali, tudi če jih bomo le uspeli uresničiti.

Prave sanje je možno uresničiti, pa tudi njih ne na način, kot to sedaj hočete. Popularna miselnost v resnici ONEMOGOČI uresničitev vaših, ta pravih sanj.

O vsemu temu bom pisala pozneje.


 

Kot sem že omenila, ta problem, ki sem ga dosedaj opisovala niti ni najbolj bistven za vašo izgorelost.

Bistven je zaradi tega, da bi videli kako človek sam prispeva k uresnitičtvi svojega lastnega trpljenja tam, kjer to najmanj misli. Če pa se tega ni pripravljen zavedati se, ne more mu se trajno pomagati.

Lahko vas nekdo izvleče in problema ali s čudežom pozdravi vaše težave. Če ne veste, zaradi čese vam je spodletelo, boste zelo hitro ponovno zdrsnili v problem.


Imela sem pacienta pred leti, ki je na začetku privatizacije hotel (kot se je sam izrazil), nadmudriti mafijo. Ni mu uspelo. Začel je proces, kjer je bilo videti, da bo ostal brez vsega premoženja.


Predlagala sem mu, naj, z mojo pomočjo predela svoje hudobije, ki so ga pripeljale v takšen problem in tudi omogočile drugim, da ga izmanipulirajo. Pa ni hotel. Trdil je, da sedaj že vse vidi, vse ve, in pri naslednjem koraku (ki je sledil v tem procesu njegovega bankrota), ne bodo ga več mogli izmanipulirati.

Pritekel mi je, ko je takoj po podpisu nekega dokumenta ugotovil, da so ga spet nategnili.

Ponovno sem mu predlagala, da predelamo. Spet je odklonil, s trditvijo, da sedaj pa že res vse ve in sedaj ga zagotovo ne bodo več mogli nategniti...


Tako se je vračal, ker so ga znova in ponovno na enak način nategnili. Moje pomoči je pa tudi naprej odklanjal, vedno z enakimi izgovori. Nazadnje sem ga videla, ko so ga že sedmič ali osmič nategnili vendar on je tudi naprej odklanjal moj predlog in hotel verjeti, da se je sedaj pa že res vsega naučil in ga več zagotovo ne bodo mogli nategniti.

Srečala sem ga pred nekaj leti (kakšnih 10-15 let po njegovem zadnjem obisku pri meni). Še vedno se je »klal« po sodiščih zaradi teh zadev od takrat.


Problem ni pri tem, da mi ni verjel! Tudi jaz nisem mogla »črno-na belem« dokazati, da bi moja metoda res delovalo. Problem je, da niti poskusiti ni hotel, čeprav boljše možnosti in rešitve ni imel. Raj je izgubil vse, kot da bi se odpovedal delčka svojega ega in iluzije o tem, da obvlada situacijo.

Trditev, na kateri je zasnovana Transformna osebnostna terapija (TOT) je, da TRPIMO ZARADI GREHOV – hudobij.

To religizno zvenečo trditev, je najbolj ekzaktno dokazala nevroznanost. Z najbolj sodobnimi metodami so dokazali, da dokler človek ima v sebi določene svoje, takšne in drugačne hudobije, (ki jih se nočete zavedati), vedno bo mogoče za te osebnosti v njem narediti takšne vabe, v katere bodo ti njegovi hudobci zagriznili tako, da se izmuznejo kontroli zavesti.

To pa pomeni, da boste vedno, ne glede na to kako se trudite kontrolirati se, naredili ravno to, kar hočejo od vas te vaše osebnosti iz vaše podzavesti in ne to, kar se zavestno odločite ali zavestno se trudite ustvariti. (Več o tem.) Te osebnosti iz vaše podzavesti so pa pod direktnim delovanjem nevromarketinga.


Nevromarketing zlorablja vas in vaše slabosti, da bi vas programiral za nekogaršnji profit, ali politične cilje in druge interese.

Manipulacije so takšne, da niti slučajno ne boste opazili, da so vas nategnili. Niti to več ne, kdaj ste postali programiran robot.

Niti opazili ne bomo, kdaj je izginil ČLOVEK iz nas.


Moj cilj pa je, pomagati vam, da s pomočjo TOT predelate te svoje slabosti in hudobije, da bi postali prava, suverena in konstruktivna osebnost ki jo nihče več ne more izmanipulirati in programirati.


Če pa naprej ostajete v svojih iluzijah, bo stradalo celotno človeštvo – tudi ta najvišjih sloj bogatih, ki sedaj upravljajo svet.

 

Dosedaj sem pisala o enem, vsem nam znanem uzroku za IZGORELOST.

To pa so pretirane ambicije nas ali naših delodajalcev za čim večjim profitom ali za drugimi intresi. Poskušala sem pa prikazati takšen aspekt tega problema, katerega se – na podlagi mojih izkušenj- ne zavedate, celo imate ogromen odpor, da bi se ga zavedali.


Namreč, sprejeti dejstvo, da smo sami ustvarili svoje trpljenje je tako hudo, da niti pomisliti nočemo na to možnost. Je pa nujno potrebno. Sicer se nikoli ne bomo izvlekli iz podganjega kolesa.


Preden nadaljujem s opisom problemov, ki jih niti slučajno niste prepoznali kot pot v izgorelost, moram se ustaviti pri metodi reševanja tega, že opisanega problema.

Večina vas misli, da je VOJNA ali z vojno ekvivalentne agresivne metode, prava pot, s katero se ta problem da hitro rešiti. Pa ni tako! Vojna največkrat nič trajno ne raši. Škoda od nje pa je ogromna.

Nadaljevanje 4. del

144 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page