top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

Izberite kaj sploh hočete!

Updated: Feb 10


Izbira je naša! Vendar samo eden od povodcev nas lahko odpelje v svobodo!

Treba se je odločiti, ali hočete spretne trgovce, ki vam ponujajo ničvredne izdelke ali pa kvalitetne strokovnjake, ki niso najbolj spretni z manipulativnimi metodami prisiliti nekoga v nakup?


Formulirajmo drugače:

Ali hočete vladavino trgovcev, ki bodo imeli v službi (v svoji pesti) strokovnjake, jih izsiljevali in izkoriščali, ali pa hočete imeti strokovnjake, ki bodo v svoji službi imeli trgovce?


Skupaj pa ne gre!


Poglejmo na primeru:

Visoko usposobljen, npr. kvalitetni mizar bi se moral mimogrede naučiti še nekaj o trgovini in podobnih zadevah, da bi bolj uspešno prodajal svoje kvalitetne izdelke, ki jih človeštvo potrebuje.

Namesto tega pa so trgovci mimogrede naučili nekaj o mizarstvu in sedaj uspešno prodajajo svoj šrot.


Poskusimo postaviti zadeve na svoje pravo mesto.

Ali potrebujete posteljo ali pa trgovca?

Potrebujete kvalitetno posteljo.

Da bi postal strokovnjak, ki izdeluje kvalitetno pohištvo, najprej, si moral čutiti poslanstvo do tega poklica. To ti je dalo moč, da se s celim svojim bitjem prepustiš absorbiranju tega poklica.

Vsaki poklic potrebuje celega človeka. Multitasking (oz. svaštarjenje) večinoma ne pripelja do pravih rezultatov.

Če si se s celim svojim bitjem prepustil učenju svojega poklica, nimaš več ne časa ne moči, da bi se prepustil še nekim drugim poklicem kot so marketing, ekonomije, finance, računalništvo, internet…

Pa vsi ti, kot tudi tvoj lasni poklic imajo svoje subspecializacije za še ožja področja. Tako mizar mora znati izdelovati vse, vendar se, če hoče biti bolj kvaliteten, mora odločiti ali hoče izdelovati kuhinje ali pa se bo specializiral za spalnice.

V subspecializaciji pa se odloča, da bo usavršil npr izdelavo postelj.


Vi pa potrebujete dobrega mizarja, ki izdeluje kvalitetne postelje!!!

Ni vam pa pomembno kako bo ona od mizarja prišla do vas.

Vsi ostali, ki so med mizarjem in vas so USLUŽNE DEJAVNOSTI čigar naloga je, da strežejo obema stranama in v zadovoljstvo vseh.


Kiyosaki pove: V finančne zadeve se moraš spoznati. To ne pomeni, da obvladaš vso znanje teh poklicev. To pomeni, da znaš brati in uporabiti rezultate njihovega dela in te uporabiti na svojem področju in za svoje potrebe in interese.

To velja za vsa področja življenja.

Torej, kvalitetni mizar mora v današnjem času MIMOGREDE obvladati še nekaj trgovskega dela.


Vi ste pa obrnili svet. In tako danes vsa moč in denar pripadata trgovcu, ki (mogoče!) MIMOGREDE obvlada nekaj od specifičnih poklicev.

Kvalitetni mizar, z mimogrede naštudiranim trgovskim znanjem nikoli ne bo mogel nadkriliti trgovca, ki je mimogrede naštudiral nekaj mizarstva in sedaj super uspešno prodaja svoje skracane mizarske izdelke in storitve!

Tako s svetom vse bolj vladajo ŠARLATANI, ki vedo samo dobro prodajati, a prodajajo svoj šrot, ali pa parazitirajo in izsiljujejo in ostvarjalce izdelkov in tiste, ki bi ta izdelek potrebovali.


To pa je RAK

Namreč, rak nastane iz ena celice, ki se je domislila, da ne bo stregla celoti temveč bo sama postala bog in kreirala novo -svoje- živo bitje.

Lahko pa kreira samo spako. Vendar ob tem ubija bitje, iz katerega je nastala, kar pa pomeni tudi njeno smrt.


Kvalitetni strokovnjaki ne morejo več preživeti. Oziroma, kot to vidim v praksi, se tudi sami umikajo v trgovce a za konkretno delo pa najamejo totalne laike, ki o določenem poklicu nimajo pojma.

Kako izumirajo kvalitetni strokovnjaki, gubi se tudi njihovo znanje.

Kako se gubi znanje, vračamo se postopoma v kameno dobo.

Ne! Ne gremo v napredek! Računalniki ustvarijo virtualni svet--novo religijo in nebesa v katerega verjame naša glava in ego. Tako smo ustvarili novodobne religije med tem pa v resnici z vse večjo hitrostjo drsimo proti kameni dobi.


Ob tem pa je ta sodobna tehnologija v rokah človeka ki se ni znebil svoje divjaške preteklosti, sedaj pa grabi za vse več denarja in moči. Tako bo samo zelo hitro in zelo učinkovito –raztreščil svet in s tem uničil tudi sebe.


Prvi korak pri reševanju problema je videti to resničnost in se odločiti kaj sploh hočete.

Če ste pripravljeni izstopiti iz tega kolesa, ki vodi v uničenje, na razpolago imate rešitev v Transformni osebnostni terapiji, kot edini, ki nas lahko pripelje van.

(Več o tem lahko najdete v knjigi: "Ozaveščanju naproti" in v brezplačna knjiga: "Logika, kot terapevtska metoda").


Tukaj lahko še povem, da dokončna rešitev je samo v tem, da predelate v sebi te podzavestne "slabosti" zaradi katerih manipulativne metode sodobnega marketinga imajo učinka in vas, da vas lahko - nategnejo.


Da ne bi prihajalo do nesporazuma, moram kar naprej POVDARJATI:

NIKOLI ne postavljam zadeve tako, da so "tam neki" ki so hudobni dok smo mi tukaj nedolžne žrtve.

Od Dantejeve "Božansk komedije",

preko številnih modrih testov,

zgodovine,

preko izrekov o tem da tat najbolj kriči "držite tatu" , pa da smo "vsi krvavi pod kožo" in o tem, da "orožje, ki ga uporabljaš proti drugim, bo uporabljeno tudi proti tebi",

pa do psihoanalize,

religije

in tega kar se nam dogaja pred očmi

in dokazuje nevroznanost,

vidimo, da hudobija ni samo to, kar naredimo temveč vse to kar bi nardili če bi si dovolili, če bi se upali in če bi bili v priložnosti.


Zato v tem šmornu smo enaki, neglede na vaš trenutni položaj (bogat in izkoriščevalec ali pa revež in izkoriščani).

Zato vas jaz ne kličem na nobeno revolucijo ki se kar naprej dogajajo v svetu! Vsak hoče nekoga drugega iztrebiti. Vse eno ali hočete iztrebiti neki drugi narod ali pa "socialistično ureditev", ali diktatorje, ali pa vaše lastne osebnosti, lastno fiziologijo in lastnega boga - pa da bi uvedli svojo diktaturo, oz. diktaturo svoje omejene človeške glave in to ne samo do drugih temveč tudi proti sebi.

S takšno metodo bi samo nadaljevali vrtiti se v krogu, ki na koncu pripelje do katastrofe.


Trdim samo, da vsi imamo enake hudobije v sebi, dokler jih ne predelamo na pravilni načinin. Zato smo vsi istočasno iskoriščevalci in iskoriščani neglede na to ali smo trenutno bogati ali pa reveži. In ta borba za nadmoč, kot kar nobena voja za moč, nikoli ne prinese trajnih uspehov in prosperitet. Samo ostane rast, potem sesuvanje, pa ponovno začetek iz nič... - če bo človeška vrsta sploh uspela preživeti.

.

In ne rabite verjeti da je to moje res učinkovito. Dovolj je da vidite, da ta vaš sedanji način ni učinkovit oz, ne more biti na dolgi rok. In ni druge izbire razen te, ki nam je dana kot edini izhod iz pekla. Edini, ker je to pot logike in direktna implementacija vsem nam znanih modrosti.


Še dve-tri besede o sliki:

Vi sedaj mislite, da ste svobodni. Pa niste! In zaradi programiranja boste vse manj svobodni. To velja za vse, neglede ali ste trenutno lovec ali lovina.

Lahko vam dokažem--seveda, če bi bili pripravljeni slediti in videti!


Transformna osebnostna terapija, je videti kot povodec in robovanje nekemu izmišljenemu bogu. V začetku je povodec--kot kar so povodec vsi "napotki za uporabo" ki jih ima vsaki izdelek, ali pa vaje za "izklesano telo" ali pa strogi predpisi za "zdravo prehrano". Vendar za razilo od ostalih, ta "povodec" vas bo pripeljal do osvobajanja, neglede od česa ste ujeti. Ker ni ujet samo revež v manipulacije nevromarketinga. Ujet je tudi tisti, ki robuje svojem pohlepu za denarjem, za močjo, za tujimi življenji...


39 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page