top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

Intuicija v vzgoji otrok

Updated: Jan 26


Bila sem zraven, ko sta se pogovarjali mlada nosečnica, ki pričakuje svojega prvega otroka in mamica, z 10 letnimi matrinskimi izkušnjami.

Pogovarjali sta se o nasvetih o ravnanju z otroki, ki jih delijo v ambulantah nosečnicam in mladim mamicam. Mamica z izkušnjami je ugotavljala, da tudi pri takšnih svetovanjih gre za “modo” in da so prej govorili eno, potem pa drugo, pa spet nekaj tretjega.

Nato je nadaljevala svetovati mlado nosečnico na podlagi svojih izkušenj. Zelo samozavestno je obrazlagala opravičenost svojih dejanj in jih prikazovala, kot edino pravilna.

Jaz, seveda, nisem mogla ostati tiho. Pripomnila sem možne stranske učinke njenega ravnanja.

Mamica z izkušnjami je diskusijo hitro končala s trditvijo, da je vse individualno in da mamica mora ravnati po svojih občutkih.

Tukaj sem ostala tiho, saj okoliščine, v katerih smo bili niso bile primerne za globlje razprave. Odločila sem se pa, da bom napisala nekaj o tej pomembni problematiki.


Ja, res je to, kar je izkušena mamica nazadnje zatrdila. Edino mati, skozi intuicijo dobiva prave informacije o svojemu otroku in o pravilnemu ravnanju z njim. Vprašanje pa je, ali so ti občutki, ki jih imamo, res ta prava intuicija na katero se lahko zanesemo?!

Na žalost, te emocije, ki jih imate za vpoštevanja vredno intuicijo, so v glavnem NAPAČNE in NIMAJO NOBENE VEZE s ta pravo (božjo) intuicijo. Prave informacije od intuicije pa večinoma, na podlagi (napačnih) naukov danes popularnih učiteljev, odvržete kot napačne.


Začnimo pri teoriji, oz. ezoteričnih pojmih:

Otrok je duša zase in niti slučajno NI NAŠA USTVARITEV, in ne naša last. Otrok tudi ni “nepopisan list papirja”, in nismo mi ti bogovi, ki bodo, brez hudih posledic “barvali” ta list po predpostavkah naše omejene človeške glave.

Mi mu damo samo z geni diktirano lupino v katero se ta duša mora uvleči.


Duša, ki je eksponent svojega celotnega bitja – duha - (kot terminal centralnega računalnika) izbira na materialni ravni starše na podlagi svojih nalog, obveznosti in potreb.

V okoliščinah na začetku inkarnacije ta duša, tudi če je še naprej povezana s svojim božjim JAZ-em, ni v stanju reagirati in sebi omogočiti vse to, kar mu je potrebno za izpolnitev ne samo “sanj” temveč tudi “domačih nalog” in drugih obveznosti (do sebe in do drugih), zaradi katerih je prišla v inkarnacijo. Zato se otrokov božji JAZ, preko neke energetske popkovine priveže na mamico. Če mamica ve kam mora biti vsmerjena in zna kako zadevam streči (ozaveščati), preko te povezave dobiva prave informacije o potrebnih ukrepih za rast in razvoj njenega otroka.

Kako otrok dozoreva, mamice mora to povezavo z otrokovim božjim JAZ-em postopoma luščiti s sebe in ga predajati otroku. S tem ta naš otrok postaja kompletna in suverena oseba, pripravljena za samostojno življenje. S tem se tudi starši osvobajajo prevzete obveznosti do te duše.


Vendar to se danes ne dogaja tako!

Popularna miselnost, namreč, reže vse povezave z naravo in tudi z našimi božjimi deli (čeprav predstavniki te novodobne miselnosti trdijo obratno).


OPOZORILO: Ne misliti, da se problemi rešijo tako da meditirate in vizualizirate “predajo popkovine” (ali drugih problemov), ali pa da bo za vas to naredil neki čudodelec s svojimi hokuspokusi. Tudi, če je ta določeni dosegel nivo svetnika, njegova energetska delovanja so samo in izključno hokuspokusi, če se vi ne zavedate kaj določena zadeva pomeni v konkretnem življenju in se niste s svojo voljo in NA PRAVI NAČIN odločili to tudi predati.


Ponujati meditacije in razne “produhovljenosti” ter ozdravitve s hokuspokusi ni nič drugega, kot prilastiti "pipo s toplo vodo", drugima pa to prikazati, kot vrhunski dosežek, “novo odkritje” in monopol, dan samo temu določenemu “božjemu izbrancu”.


Transformna osebnostna terapija (TOT) vam želi pokazati, da “toplo vodo” ni treba ponovno odkrivati in ni monopol nekogar, temveč jo imate že vsi napeljano v vaše “domove”.

Želi vam tudi pomagati priključiti se na ta “domači izvir” in vas naučiti, kako razpolagati z njim.


Tudi, če sami nismo povezani s svojimi božjimi deli, “drugo stanje” - nosečnost in materinstvo - nas odpira ter favorizira vzpostavitev te povezave. Vendar danes popularna miselnost uničuje tudi to možnost povezave. Z drugimi besedami: modrovanja o tem kaj je pravilno in kaj ni in podobna pametovanja, ter na podlagi teh postavljena pravila uničijo vsako možnost, da bi ta prava, božja intuicija našla pot do naše zavesti in vplivala na naša dejanja in ukrepe. Naši občutki pa nimajo nobene veze z resnično intuicijo.


Marsikatera mamica še ima pravo intuitivno povezavo vendar jo s pametovanji uradni in manj uradni terapevti prepričajo, da to njeno zagotovo ni pravilno in da je edino pravilno to, kar so si ti “terapevti” izmislili.


Naše “občutke” o otroku krojijo tudi naše, takšne in drugačne hudobije, ki se jih ne zavedamo.

Saj je vsem znano, (samo se izogibamo zavedati se tega) da ustvarjamo otroka pogosto zaradi svojih takšnih in drugačnih sebičnih in manipulativnih interesov.

Otrok je pogosto orodje za doseganje oblasti nad drugimi, ali je pa mašilo za vrzel med partnerji. Pogosto pa mamica ima otroka zaradi energije in tolažbe, ki jo potem dobiva (pobira) od otroka.

Seveda, vse to je tabu tema o kateri se ne sme govoriti, če nočeš, da te linčajo!


Zelo je težko pripraviti se do zavedanja takšnih problemov v nas. Vsi želimo verjeti, da so naša čustva do otrok prava, iskrena in neoporečna.

Moja strjena definicija tega problem je: “Če imate otroka vsaj malo rada, ozavestite in pravilno predelajte to, da ga ne marate”.

Vem, zveni zelo grobo. Če pa se zamislite nad tem stavkom, lahko sami ugotovite resničnost takšne definicije in da je ta naloga največja pomoč in dokazilo ljubezni, kar lahko nudite in sebi in svojemu otroku.

Poplačilo, da ste v otrokovem interesu žrtvovali svoj ego in iluzije o sebi je večkratna:

- Vi se osvobajate svojih umazanij in bremen, ki vas vlečejo dol.

- S predelovanjem svojih hudobij vlečete ven tudi hudobije iz vašega otroka.

- Na ta način vaš otrok lahko ozdravi od bolezni in “vzgojnih” problemov DOBESEDNO ČEZ NOČ. Kot to starši pogosto povedo: “otrok je čez noč zrastel za eno stopnico”.

- Z uporabo metod Transformne osebnostne terapije postajete pravi terapevt in učitelj svojemu otroku. Na ta način izpolnite svoje obveznosti do duše, ki je izbrala vas za mater: ustvarili boste resnično suverenega in polnovrednga človeka v korist in veselje njem in vsem nam.

(Več primerov v knjigi: "OZAVEŠČANJU NAPROTI")


Marsikdaj pa v otrokovih takšnih in drugačnih “potrebah” ne prepoznamo otrokovo hudobijo s katerim izsiljuje starše in se izogiba “domačim nalogam” ki jih je obvezen narediti v tej inkarnaciji, da bi lahko stopil naprej v svojem duhovnem in osebnostnem razvoju. Če mu, brez pravega intuitivnga vodenja a na podlagi vaših čustev zadovoljujemo njegove takšne potrebe, je tako, kot bi na človeku negovali njegov rakasti izrastek.


PRIPOMBA: Hudobija našega otroka največkrat ni to, kar mi mislimo da je! Sicer zaznavanje hudobij, ter drugih slabosti pri lastnih otrocih ni obsodba temveč je, kot ljubeč odnos kiparja do materiala iz katerega hoče narediti umetniško delo.

Če bi kiparji ravnali tako šablonsko in neosebno, kot vas učijo napotki o ravnanju z otrokom, nikoli ne bi nastala vredna umetniška dela.


Kiparji, kot o tem sami govorijo, začutijo in osvobajajo obliko, ki je vklenjena in skrita v določenem, brezobličnem materialu – v kosu lesa ali kamna. Naučili so se samo pravilno uporabljati orodja, nimajo pa šablone (kot so napotki za vzgojo otroka).


Ko kipar dobi v roke material, še ne ve, kakšna podoba bo prišla iz tega ven. Opazuje ga, obrača in poskuša začutiti. Ob tem je od velikanskega pomena, da zna zaznati značilnosti, ter tudi pomanjkljivosti in napake tega kosa iz katerega hočejo ustvariti svoje umetniško delo. Če to ne bi počel, bi lahko npr. ravno na obraz sicer čudovite Madone prišel neki grdi vozel. Vloženo delo bi šlo v nič, saj takšna ustvaritev bi bila samo za v smeti.


Ko pa kipar zazna napake v materialu, lahko ustvari čudovito umetnino. Lahko je to še vedno Madona, samo v nekem drugačnem položaju, kot bi sicer bila, če vozla ne bi bilo na tem mestu. Lahko pa uporabi pomanjkljiivost materiala v korist ustvarjene podobe. Saj vemo, kako dober umetnik lahko tudi pošasti prikaže kot ljubke spodobe, vsem v užitek in veselje.


Transformna osebnostna terapija vas bo naučilo osnovne principe “kiparjenja”.

- Naučila vas bo opazovati in zaznavati metrial, ki vam je v obliki vašega otroka prišel v roke.

- Naučili boste zaznavati otrokove hudobije in te predelati pri sebi. Saj otrok je samo jabolko vaše jablane!

- Naučila vas bo zaznati in povezati se z Vodstvom, ki vas bo, v obliki intuicije vodil in od vas naredil pravega angela varuha vaših otrok, kot to kažu slike, ki smo jih imeli za oslaldne kičaste kmečke ukraske.


Namreč, naloga matere ni da kroji vsodo otroka z nametanjem nekih pravil in usmeritvi. Njeno je da sledi otrokom na njihovi poti in jih (kot to prikazujejo angelove roke) obvaruje, da ne bi skernili s svoje poti ali zgrmelo v prepad.


Pri Transformni osebnostni terapiji nikoli ne boste dobili napotke o tem kaj naj bi bilo pravilno in kaj ne za vas in vašega otroka. Naučili se boste pa kako zaznati prave, konkretne in uporabne napotke, ki vam jih skozi intuicijo posreduje vaš osebni “centralni računalnik”. Naučili se boste tudi, kako slediti tem napotkom in jih uresničevati v konkretnem življenju.

Na ta način boste dosegli nekaj, kar je videti nemogoče. Vaš otrok lahko (pogosto) čez noč ozdravi, in nikoli več ne zboleva, postane konstruktivna osebnost, ki mu gre vse od rok, postane uspešen v šoli, tudi če je dosedaj komaj obvladal učno snov. In tudi sladkarij več ne bo treba skrivati od njega, ker več jih ne bo potreboval. (več o tem v knjigi "Ozaveščanju naproti")

Težko je verjeti! Prepričajte se sami.

Samo treba poskusiti, saj nič ne tvegate!

Uspeh pa bo takoj viden.

885 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page