Blog

Svet iz drugačne perspektive

Intuicija v vzgoji otrok

Updated: Aug 6


Bila sem zraven, ko sta se pogovarjali mlada nosečnica, ki pričakuje svojega prvega otroka in mamica, z 10 letnimi matrinskimi izkušnjami.

Pogovarjali sta se o nasvetih o ravnanju z otroki, ki jih delijo v ambulantah nosečnicam in mladim mamicam. Mamica z izkušnjami je ugotavljala, da tudi pri takšnih svetovanjih gre za “modo” in da so prej govorili eno, potem pa drugo, pa spet nekaj tretjega.

Nato je nadaljevala svetovati mlado nosečnico na podlagi svojih izkušenj. Zelo samouverjeno je obrazlagala opravičenost svojih dejanj in jih prikazovala, kot edino pravilna.

Jaz, seveda, nisem mogla ostati tiho. Pripomnila sem možne stranske učinke njenega ravnanja.

Mamica z izkušnjami je diskusijo hitro končala s trditvijo, da je vse individualno in da mamica mora ravnati po svojih občutkih.

Tukaj sem ostala tiho, saj okoliščine, v katerih smo bili niso bile primerne za globlje razprave. Odločila sem se pa, da bom napisala nekaj o tej pomembni problematiki.


Ja, res je to, kar je izkušena mamica nazadnje zatrdila. Edino mati, skozi intuicijo dobiva prave informacije o svojemu otroku in o pravilnemu ravnanju z njim. Vprašanje pa je, ali so ti občutki, ki jih imamo, res ta prava intuicija na katero se lahko zanesemo?!

Na žalost, te emocije, ki jih imate za vpoštevanja vredno intuicijo, so v glavnem NAPAČNE in NIMAJO NOBENE VEZE s ta pravo (božjo) intuicijo. Prave informacije od intuicije pa večinoma, na podlagi (napačnih) naukov danes popularnih učiteljev, odvržete kot napačne.