top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

Imenujmo zadeve s pravim imenom


Tekst je bil napisan leta 2015

Če hočemo uspeha v katerem-koli delu, česar se lotimo, moramo biti na jasnem, kaj je izhodiščno stanje.

Ko gre za človeka, za določanje izhodiščnega stanja odločujočega pomena je POIMENOVANJE.. Oziroma,

ZADEVE moramo IMENOVATI PRAVIM IMENOM.


Ni treba da je človek jezikoslovec da bi vedel, da so besede vibracije, ki delujejo.

Ni slučajno, da je določeni narod razvil določen jezik.

In ni slučajno, da se določene zadeve imenujejo z določenimi imeni.

Če ste pozorni, to boste tudi sami začutili.


Nekaj o tem smo se učili v gimnaziji. Npr. pri besedi “nož”. Zaradi tega “ž”-ja, človek čuti, da mu že sama beseda reže v meso.


Vsako naklepno spreminjanje izrazoslovja deformira pomen in izniči komunikativno vlogo celotnega jezika. Zavaja tudi pri statistiki saj je videti, da smo se izboljšali, dejansko pa smo samo preimenovali svoje hudobije, da zvenijo svetniško.


Več o tem, kot tudi o pomenu in vlogi umazanih besed in kletvah sem pisala v svoji knjigi “Ozaveščanju naproti”.


Prve “nauke” o kletvah mi je dala babica. Ko smo ji prigovarjali zaradi jezne kletvice, je odgovorila, da sicer “ne deluje”.


Jaz nikoli v življenju nisem uporabljala umazanih besed. Enostavno jih ni bilo v meni, čeprav so drugi okoli mene kleli.

Začela sem jih zavestno uporabljati v opisovanju in razlagah, ko sem dojela pri ozaveščanju njihov velikanski pomen.


Z ene strani, umazane besede so najbolj jasno in konkretno definirale določena umazana dejanja - najbolj so zadele v bistvo problema.


Tako npr. izraz “Jeb*** nekoga v mozak” je točno to, kar izraža. Namreč, penis ima tudi simboličen pomen energetskih dogajanj v nas. Razen tega “spolni akt” ima (na žalost, danes vse večkrat) marsikatero drugo vlogo in pomen in ne samo intimno in nesebično spajanje z ljubljeno osebo. Marsikatera žena se čuti dejansko posiljena od strani svojega moža…


Torej, to hudobno/umazano dejanje, ki je opisano s tem umazanim izrazom se ne da pravilno opisati z nobeno drugo “kulturno” besedo.

In se ga ne izraziti niti tako da je neko :”Imel kopulacijo z mentalom drugega človeka”!


Z druge strani vibracije, ki jih dajo kletve so ravno takšne, ki jih človek potrebuje pri določenih aktivnostih.

Na primer: ravno “šraufate” svoje kolo in vam se je nekaj zataknilo in ne gre, kot je treba. Določena, spontano nastala kletva je kot akord (sozvočje raznih frekvencij). Ona deluje na določene centre v človeku iz katerih osvobaja primerno energijo. Ta pa vam daje moč in tudi sposobnost, da to operacijo, ta en gib, ki vam prej ni uspelo izpeljati, sedaj izpeljete.Pravo poimenovanje velikokrat doživljemo kot umazano ali celo kot kletva, čeprav v biti niso uporabljene umazane besede. Ono nas prisiljujejo, da se SPUSTIMO V REALNOSTI in s polno težo zaznamo resnico o sebi (svojemu značaju in svojih dejanjih).

To resnico pa uporno ne želimo videti.

Če pa sprejmemo bolečino ob spoznanju resnice o sebi, dobimo pravo motivacijo in tudi sposobnost, da omogočimo svojo transformacijo.


(OPOZORILO: V procesu transformacije spoznanje resnice o sebi je samo prvi korak! Če se na podlagi te resnice o sebi začnete truditi izboljšati, kot vas danes učijo, ste dejansko ONEMOGOČILI pravo transformacijo.)


En “šolski primer”, ki se je zgodil pred okoli 20 leti, sem opisala v svoji knjigi “Ozaveščanju naproti”.


Šlo je za punco, ki je na delavnicah kar naprej opisovala svoje ljubezenske avanture iz preteklega tedna. Vsakikrat je imela razmerje s kakšnim drugim moškim. Na podlagi njenega pripovedovanja je bilo jasno, da v tem ni videla nič slabega, da je za njo vse to bilo normalno in prav.


Na to je na eni skupini na enkrat uzkipela: “Menda ne mislite, da sem kurba!”

Ne, nihče ni nič mislil, nič obsojal. Samo ona sama je dojela, da je to, kar počne kurbarija.

(Prepričana sem, da ste se tukaj tudi vi zdrznili. Vendar priznajte, če bi rekla “promiskuiteta”, ali “emancipiranost”, to ne bi imelo prave teže!)


Te “prave” besede nas spustijo v realnosti kar je pomembno ne samo zaradi nas samih in našega značaja.

Če primerjamo z nadstropji v hiši, potem lahko rečemo, da so umazanije v našem značaju “pri tleh”, v “pritličju” ali celo v “kleti” našega bitja.

Ko pa se z “lučko” spustimo v takšen kletni prostor, da razsvetlimo problem o svojem značaju, smo osvetlili ves ta prostor in vidimo tudi vse ostalo, kar nas obdaja. Tako vidimo tudi kjer in s čem vsepovsod eni druge manipuliramo in nategujemo in kako se koljemo med sabo, med tem, ko smo prepičani kako smo kulturni, ljubeči in pozitivni.


Vidimo pa tudi marsikaj „uporabnega“, kar smo sami spravili v zapor podzavesti misleč, da gre za hudobiju, v resnici pa je vrlina ali naša neka dragocena sposobnost.

Vidimo pa tudi da marsikatera hudobija le ni tako velika hudobija, kot se nam zdi na prvi pogled. In je nastala z razlogom …

Zavedali se bomo tudi tega, da so ti hudobci ali „hudobci“ naše osebnosti in niso kar tako ravnale tako, kot so. Če vse to vidimo, je omogočeno tudi da razvozlamo probleme. Marsikdaj je potrebno samo „vejico postaviti na pravo mesto“ in se vse ostalo, po principu učinka metulja, postavi v pravi red.


O zaroti proti človeštvu s pomočjo popularne miselnosti sem pisala v knjigi “Nevromarketing razbija iluzije”.

Namreč, popularna miselnost, ki je videti tako svetniška, ima za cilj, da vas odpelje v rožnate oblake, da ne bi videli realnost vešega “pritilčja” in “kleti”. Tako tudi to ne boste videli kako in s čem vas ti isti obdelujejo z manipulativnimi metodami nevromarketing in NLP-ja.


“Pozitivna miselnost”, je v resnici droga novega časa in za njo velja točno to kar smo se pred leti učili npr. o alkoholizmu in drugih odvisnostih: človeku paše biti okajen, ker tako ubeži od teže realnosti. Probleme ne vidi več, ne doživlja jih več in jih ni v stanju v rešiti. Zato se samo kopičijo in iz dneva v dan, dokler se vse ne sesuje.


Ni pa dovolj „od daleč“ videti svoje hudobije (grehe). Največkrat niti ni to hudobija (ali ni ključna hudobija) za kar vi mislite, da je.

Z obdolževanjem in potlačevanjem, kar je vsebina popularnih metod, se pa nič ne da rešiti.

Pravi rezultat lahko pričakujemo samo takrat, če po principih logike pristopamo zadevi.


Popularni miselnosti pa ni v interesu, da se spustite na pravi nivo, na katerem bi zagledali svojo pravo “krivdo”. Ker takrat bi zagledali tudi vse umazanije, kar s pomočjo hipnoze, nevromarketinga in NLP-ja delajo proti vas (in tudi vi delate proti drugim). Namreč, vse te umazane aktivnosti se dogajajo na istem “nadstropju” kjer je ta vaša osebnost, ki je prodala dušo in zaradi katere sedaj trpite.


Zaradi popularne miselnosti in NEIMENOVANJA zadev s pravimi imeni, ne morete ozdraveti, niti se izkopati iz problemov. Razen tega, prevzeli boste tuje krivde in s tem zaščitili ta prave hudobce.

Če mi boste sledili, boste hitro sami dojeli, da takšno popularno “ozaveščanje” vas ne osvobaja temveč vas samo vse bolj zakoplje v gnoj na tem dnu pekla.


In to vse samo zaradi neprimernega poimenovanja, ko pa za vodo trdimo, da je vatra in obratno.


Ker takšno kvazi-ozaveščanje ne bo dalo sadov, boste na koncu obsodili tudi boga da vam ne pomaga, saj boste prepričani, da ste delali po božjih napotkih. Resnica pa je, da ste se prepustili vodstvu lažnih bogov, ki so božje resnice tik pred implementacijo obrnili za 180 stopinj in vas vodijo v napačno smer.
25 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page