Blog

Svet iz drugačne perspektive

RELIGIOZNE in GRDE/OSTRE BESEDE V MOJIH TEKSTIH

Updated: Jul 25Religiozne besede

V svojih tekstih velikokrat uporabljam besede in pojme, ki se pogosto ali pa izključno uporabljajo v cerkvi in svetih spisih. Moram poudariti, da nimam v ozadju nobene cerkve ali sekte ali česa takšnega.


Religiozne besede opisujejo določene pojme, ki niso prisotni samo v cerkvenih spisih, temveč so sestavni deli našega vsakdana. Tako npr. besede »hudič«, »bog« in podobno niso dobesedno ti in takšni liki, kot smo si jih navajeni predstavljati, vendar tudi niso samo »ideje«. To so pojmi, s katerimi se označujejo naši konkretni značaji (hudobije ali pa vrline), interakcije in dejstva, oz. nek KONTEKST življenja. Torej, gre za konkretne zadeve o nas iz našega vsakdana. O njihovem obstoju ne odloča to, ali vanje »verjamemo« ali pa »ne verjamemo«. Kot npr. sonce, ki obstaja ne glede na to, kako ga imenujemo, in ne glede na to, ali hočemo ali nočemo verjeti v njegov obstoj.


Umazane in ostre besede

Medtem ko se je ozaveščanje odpiralo in korak za korakom razvijalo, sem spoznala, da imajo tudi umazane (grde) in ostre besede svoj pomen in DELOVANJE.

Grobe in ostre besede so s svojim prodirajočim zvenom potrebne tudi, da bi povedanemu dale pravi pomen in težo, ter prisilile človeka, da resno jemlje to, kar mu je povedano. Ni možno doseči pravega