top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

Epilog

8. del iz serije: SKRITE RESNICE NOVEJŠE ZGODOVINE HOMEOPATIJE NA SLOVENSKEM

Povezava do prvega dela je TUKAJ


Kmalu je postalo možno tudi privatno delati. Eni kolegici so dovolili sitotisk kot popoldansko obrt.

Tudi en starejši kolega je dobil dovolenje, čeprav je za popoldansko obrt prijavil hišno nego.

Ko pa sem jaz iskala privolitev za homeopatijo kot popoldansko obrt, mi niso dali. Porinili so mi pod nos zakon o konkurenčni klavzuli. In enako tako so mi postavili pred nos zakon v katerem naj bi bilo obrazloženo, da pač kolega s hišno nego ne krši to pravilo jaz pa kršim.

Ja, zakoni se dajo tako obračati kakor komu paše.


Na vse to pa je prišla še vojna

Preberite, pa boste razumeli za kaj gre.

Kljub vsemu temu niti pomislila nisem, da bi preganjanja mene lahko bila tudi del Janševe čistke.

Šele v knjigi Vesne Godine (»Zablode postsocializma«), ki sem jo prebrala pred 2-3 leti, sem zasledila opis Janševih čistk in takrat sem se zamislila.

Ko pa sem pozneje šla učiti se o marketingu, mi je postalo jasno kako je možno nekoga na prefinjen način uničiti ali pa ga povzdvigniti. Vse pa je odvisno kako plačnik uslug hoče od strokovnjaka za nevromarketing.


Torej, postala sem državni sovražnik št.1:

Bila sem oseba, ki jo tudi sicer niso marali.

Vzgojena sem v izolaciji, da se nisem niti mogla naučiti kako shajati v družbi in so moji starši počasi oblikovali mnenje ljudi, ki pa niti slučano ni bilo meni v korist.

Tiste, ki so se postavljali s svojo religioznostjo sem, ne da bi se tega zavedala, »stisnila v kot«, kjer se je iskazalo, da samo trosijo prazne besede.

Zraven tega sem bila žene oficirja, in to takšnega, ki je onemogočil načrte tega, ki je hotel lastno državo in lasten narod uničiti, za svoje osebne interese.

Bila sem trn v peti tistim, od katerih sem – očitno bila bolj pametna (čeprav se jaz tudi tega nisem zavedala).

Bila sem očitno trn v peti tem, ki so – kot se zdi - pričakovali od mene, da se jim brezpogojno in do konca podredim.

Bila sem trn v peti tistim, ki so svoje poklicno znanje uporabili da manipulirajo z mano, pa jim ni uspelo mene do takrat uničiti.

In se mi zdi (to pa ne vem natančno) da sem tudi iz medicine ušla pravočasno. Namreč, ko se mi je, nedolgo nazaj, sestavila slsika, sem prišla do možnosti, da če ne bi takrat odšla, bi nekaj že izmislili, da tudi mene, kot Darjo dajo na sodišče, ki bi me do konca uničilo.


Dalo mi je za misliti tudi to, da so me s tako hudo ihto hoteli uničiti tisti, proti katerim ne samo da nisem nič zagrešila temveč sem jih visoko cenila.

Tudi to mi je dalo za misliti, da so številni ljudje bili v stanju leta in leta hoditi mi kot pacienti in plačati, samo zato, da bi mene in homeopatijo uničili – kot so mi zmetali v obraz.

Dovolj je malo znanja iz psihologije, da človek skelpa, da so se ti kolegi čutili ogroženi od mene, kar pa bi pomenilo, da le niso bili tako visoko nad mano, kot sem jih jaz postavljala in da je moje delo le bolj pomembno od tega, kot sem jaz mislila.

O tem govori Žižek v svoji knjigici o Hitlerju. Napisal je nekako tako: če bi Hitler res bil močan, ne bi imel potrebe ubiti toliko ljudi. Knjigo od Žižka sem prebrala desetletja za tem, ko sem jaz vse to doživljala.


Pa še to ni vse! Saj na drugi strani so bili alternativci. Njih niti nisem hotela , ko sem videla kakšne idiotije trosijo a sebe oglašujejo kot DOKTORJE VSEH alternativnih vej zdravljenja (!!!). Pa tudi oni mene niso hoteli, ko so ugotovili, da se jim ne nameravam tako močno podrediti, da bi njihove neumnosti imeti za visokoleteče modrosti. Najprej so me povabili, da kot »konzultant« sodelujem na nekem forumu. Hitro so me pa vrgli ven, ker nikakor nisem mogla ostati tiho ob idiotijah, ki so jih takšni »doktorji vsega« trosili ljudem. Moj občutek odgovornosti, pa tudi zakon mi je nalagala, da moram odreagirati in opozoriti, ko nekaj ni v redu.

S homeopati bi se družila vendar – tam sem, kot v pravljici o cesarjevem nobem oblačilu zaklicala: »Ljudi, pa to avstrijsko ni Hahnemannova homeopatija!«. Nihče me pa ni hotel poslušati. Neki so pa raj šli v Indijo po homeopatijo namesto indijcu, ki pa je prišel v Nemčijo, da izpopolnjeval svoje zanje na izviru, sedaj pa je bil pripravljen priti tudi v Slovenijo, da bi poučeval.

Hotela sem jim podariti tudi svoje znanje in izkušnje, pa niso hoteli. Celo homeopatske knjige in zdravla so odklonili, ki sem jim jih hotela podariti, ko sem zaključila s tem.


Sedaj pa me vsi imate za neprijatelja, kar pa je sedaj postalo res.

Bolj precizna definicija bi bila naslednja:

Jaz sem svoje življenje posvetila temu, da pomagam ljudem – vam, pa ne samo s tem, da vas ozdravim temveč da vas opozorim na tistih, ki vam, očitno in dokazljivo škodujejo.

S tem, da me imate za neprijatelja, ste vi sami povedali o sebi, da sodite med tiste, proti katerih se borim.

A »borila sem se« proti trpljenju vseh oblik in proti tistim, ki to trpljenje povzročajo. Postavljala sem se proti neumnosti in poneumljanju, proti izkoriščevanja, proti zlorabi znanja, proti programiranji človeštva v robote in ovce ...

S tem, da me hočete uničiti ker me imate za neperijatelja, sami ste povedali o sebi, da ščitite in sami hočete te in takšne izkoriščevalce in takšne gospodarje nad sabo in sami hočete biti ovce in programirani roboti ter pitbuli in marionetski vojaki, ki se slepo boriijo za nekogaršnje interese, in ste za tuje interese pripravljeni se tudi žrtvovati.

S vašim početjem proti meni, ste sami definirali sebe in to, v kateri tabor sodite.


SERIJA O ZGODOVINI HOMEOPATIJE V SLOVENIJI JE KONČANA

33 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page