top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

Zakaj je pozdrav »OSTANITE ZDRAVI« napačen?

Updated: Jan 27


Ali ste kdaj pomislili na možnost, da je, danes tako popularen pozdrav: »ostanite zdravi« v resnici napačen?

Pred leti sem slišala, da je cerkev spremenila en stavek v neki molitvi. Stavek: »...Bog, čuvaj me OD skušnjave« so zamenjali za »...Bog, čuvaj me V skušnjavi«

To je bilo v popolnosi v skadu s časom in s stopnjo duhovne rasti človeka ter tudi v skladu s Transformno osebnostno terapijo (TOT).

V dosedanjem razvoju človek je moral zatlačiti svoje nepridiprave. Sedaj pa je dovolj visoko, da je postal sposobn zavedati se jih in jih tudi predelati. Zato je čas, da pristopi »maturi«.

To pa ni nič drugega, kot »sodnji dan«.

To pa je stopnja, kjer se je treba ZAVEDATI. Samo skozi zavedanje lahko postanemo suvereni in samostojni.

Najprej pa je potrebno zavedati se sebe in tudi svojih grehov – da bi jih lahko predelali in s tem izognili se temu, da ponovno uničimo omogočen nam paradiž.

Dokler so naši hudobci globoko zatlačeni (spravljeni v varne zapore naše podzavesti), se jih ne moremo zavedati in tudi ne predelati.

Torej, moramo te grehe nekakor prinesti na površje, in takrat smo šele v priložnosti, da se jih tudi zavedamo.

To pa pravzaprav pomeni: ITI V SKUŠNJAVO.

Na primer: dojeli ste, da trmasto in maščevalno hočete svojemu šefu zmetati v obraz neke kletvice in napadalne kritike. To vi nikakor ne bi naredili, Poskušate tudi z metodam TOT, vendar vam ne uspe. Ta prisila povedati šefu kar mu pripada, še naprej ostaja v vas.

Če hočete to predelati, boste mogli sprejeti, da zavestno spustite ven to, kar vam leži na vašem jeznem srcu. Torej, morate iti V SKUŠNJAVO, čeprav je velika možnost, da vas zaradi tega šef brcne iz službe.

Če hočete, da vas Bog čuva OD skšnjave, vaš »zlikovec« ostane v vas kot teža in prepreka, ki onemogoča, da stopite naprej.

Zato molitva spreminja pomen. Zato postane aktuelno »Bog, čuvaj me V skušnjavi«.

No ja, moramo zadevo kompletirati.

Namreč, če vi samo ZABRUSTIE vsakem kar mu pripada in mislite, da je sedaj vse urejeno, vas bodo klofnili nazaj—kot pa vam pripada.

Če pa daste ven, po tem pa »prilaufate« k meni (kot so to ljudje počeli) in hitro predelamo vašega zlikovca, vse se konča s happy-endom tako, da naslednji dan nihče več ne ve, da ste imeli neki ispad (govorim o konkretnih primerih), stvari se pa uredijo, da se spet nihče ne zaveda kako in zakaj.

In kaj pomeni: predelati žlehtnobo?

Vi mislite, da je vaša žlehtnoba, da ste zabrusili šefu in da tukaj ni kaj za predelati. Saj je rešitev: »ostani tiho«.

Pa ni tako!!!

Nikoli ni možno kar tako soditi in presoditi.

Naša osebnost, ki je zabrusila šefu ima pravo da pove kaj je hotela in zakaj je naredila to in tako, kot je naredila. Saj ta vaša oseba ni idiot in le ima razloge zakaj je ravnala tako kot je. Tudi Hitler je imel razloge zakaj je ravnal tako kot je.

Torej, »demokracija« pomeni, dati tej osebi v nas pravice da pove vzroke za svoje ravnanje.

In ta osebe v nas bo povedala. A od tega kaj pove, je odvisno tudi to kako bomo naprej ukrepali v terapiji.

Namreč, obstaja široki diapazaon možnih uzrokov! Od ene skrajnosti do druge.

Lahko da je ta šef resnično idiot samo ste vi v sebi tlačili in tlačili vsako besedo s katerim bi mu povedali to dejstvo. Bolj ko ste tlačili, bolj je rasel pritisk v vas. Če bi na začetku odreagirali, vaša pripomba bi bila v primerni in konstruktivni obliki. Ker to niste naredili, ta vaš šef je delal vse večje neumnosti a v vas je jeza vse bolj rasla in na koncu je izbila kot eksplozija.

Lahko da ste izbruhnili, ker je to nekaj v zvezi s šefom bila zadnja kaplja v vašem trpljenju zaradi čisto nekih drugih problemov in zadev, ki jih ne znate rešiti.....

Lahko pa, da ste resnično vi terorist in komandovalec ki bi hotel "obglaviti" ševa in zaseti njegovo oblast.

Nadaljnji korak je odvisen izključno od tega kar ste našli v sebi in kar vam je izrazila ta vaša osebnost.

Potrebujemo še nekaj naslednjih korakov, da se do konca razčistijo in uredijo zadeve. Rezultat tako narejene lekcije je, da vi ne zgubite službe, celo napredujete, dobijete širši pogled na svet pa tudi novo strokovno znanje, situacija se v kolektivu spremeni in tudi šef (čeprav se z njim nihče ni ukvarjal) spontano postane čisto drugačen—veliko boljši.

(tudi to govorim na podlai konkrtnih izkušenj).

Podobno je stanje tudi z »ostani zdrav« čeprav je to na nivoju fiziologije.

Če ostanemo na področju medicine In ne vpoštevamo hipoteza, o katerih sem pisala TUKAJ »ostati zdrav« danes razumemo tako, da niti ne pridemo v stik z virusom. Vendar takrat ne razvijemo imunost, ki bi nas ščitila od nadaljnjih bolezni!

Če pa vpoštevamo razmišljanja, ki zajamejo širše področj, kot jih zajame medicin in »OSTANEMO zdravi« nismo šli skozi fazo čiščenja. In ta zadeva v nas, ki bi morala biti umaknjena, ostaja in pozneje izzove npr. kornične bolezni.

Tudi v medicini je znano, da ljudje s težkimi kroničnimi boleznmi so VEDNO BILI ZELO ZDRAVI. Na sploh to velja za rak. Takšni se ponavadi sami hvalijo s tem. Sedaj pa so zelo presenečeni, kako to, da so sedaj tako hudo zboleli, ko so vedno bili tako zelo zdravi.

Če pa nam je neki težki kronični bolnik začel dobivati prehlade, je pomenilo, da se mu kronična bolezen umika.

Torej, tudi tukaj v zvezi z epidemijo je od bistvenega pomena ITI V SKUŠNJAVO, ne pa se od nje uporno hoteti obraniti, na sploh se ne poskušati ubraniti z uničevanjem celotne narave z razkužili ali postaviti sebe v sterilno škatlo.

249 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page