top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

Naloga nulte točke

Updated: Mar 7


Navezuje se na razlago, ki je dana TUKAJ


Nulta točka je stanje v kateri ste sedaj v tem momentu. To je vaše izhodišče.

Zato je potrebno zavedati se kdo smo in kakšni smo v resnici.


Kot sem opisala, naše pravo stanje prikazuje to, kar prihaja iz nas iz polnega srca. To pa so, med ostalim, tudi naše refleksne misli in refleksni odzivi.


Problem te nulte točke je ta, da teh svojih refleksnih odzivov ne zaznavamo. Tudi če se nas na to opozori, še vedno nismo v stanju zavedati se tega kaj smo ravnokar naredili ali kaj pomeni to, kar smo spontano – refleksno povedali.

Ali pa jim ne pridamo pomena.

Zaradi te silne teroristične »pozitivne miselnosti«, ki diktatorski narekuje kakšni naj bi morali biti, največkrat te naše, ta prave, iskrene, iz srca izhajajoče refleksne odzive takoj korigiramo, da niti ne zaznamo da smo jih korigirali; celo jih refleksno zatremo že v kalu, ko se še niso niti pokazali na površju.


Jaz pa, ko se »zakačim« za takšne vaše refleksne odzive, dobim od vas jezne in nestrpne odgovore zanikanja, da to pač ni to — kar dejansko je! Ali pa mi zagotovite, da ne boste več počeli tega, ali pa se takoj korigirate z izjavo, da saj veste (kako je prav). In v tem momentu že terjate nadaljevanje obravnave vašega konkretnega problema ali pa terjate od mene, da vpoštevam to, kar vi mislite o sebi da ste, ali pa da vas imam za takšne, v kakšne vi hočete sebe preoblikovati.

Takšen vaš pristop je, kot če bi hoteli graditi hišo brez da bi vpoštevali teren, na katerem bi se hiša gradila.

Brez, da bi razčistili naše pravo – originalno - stanje, terapija ne more steči naprej. Saj to pravo stanje so temelji tega novega bitja, ki ga hočemo izgraditi.

Tukaj hudobec ni to, kar smo izrazili refleksno in ne zavedajoč se. Hudobec je naša osebnost, ki se teh svojih originalnih osebnosti, ki se izražajo v naših refleksnih reakcijah noče zavedati in jih uporno hoče potlačiti. Posledično pa sili sebe v neumne spremembe na podlagi predpostavk svoje omejene človeške glave ali pravil, ki so vam dali vaši guruji o tem kakšni bi morali biti.


Pri vsemu temu pa pozabljate, da so te osebnosti, ki jih tako silno hočete zatreti VAŠE. To ste vi! Zaničevanjem njih zaničujete sebe. Pa tudi drugim ste dali vzor, da vas zaničujejo.

In te vaše osebnosti niso neumne, kot vi na to kažete s svojim odnosom do njih. In niso kar tako in brez razloga ravnale tako kot so. Zato imajo polno pravico, da se jih vpraša za kaj sploh gre.

SPOŠTUJTE SEBE tako, da dovolite temi osbnostmi, da se izrazijo, povedo, razložijo ...

Omogočite jim, da oni dobijo spoznanja kaj in kako in da gredo v transformacijo, ne pa na grmado, kam ste jih pa vi namenili. Ker s tem, da jih potlačujete, vi jih ubijate.


Znanje iz glave ne more nič bistvenega spremeniti.

Potlačevanje, ki je osnovna vsebina VSEH, danes popularnih metod je samo metanje pod preprogo. S tem samo zakrijete probleme in onemogočate bogu – naravi/fiziologiji, da vse počisti na pravi način. Pod preprogo zatlačene umazanije pa bodo smredele naprej, ne glede na to, koliko dišav bost uporabili, da zakrijete smrad. To dejstvo, da je podzavest vedno močnejša od zavesti je dokazala nevroznanost a zlorabil ga je nevromarketing. To pomeni, da se zadeve ne odvijajo po vaši zavestni volji, temveč po volji teh vaših osebnosti, ki ste jih skrili v podzavest. To pomeni, da ste ostali takšni kot ste bili. Vaša »drugačnost« je samo maska, kot o tem lepo poje Ibrica Jusić. Samo ste dali nevromarketingu možnost, da manipulira z vami ravno skozi te vaše potlačene osebnosti, ki pa po tem spretno pretentajo vas in vaše zavestne odločitve.

Na ta svoj način NIKOLI ne boste postali takšni, kot želite postati. Da se spremeniti vendar NE NA TAKŠEN NAČIN, kot se tega vsi lotevajo.


Znanje, še bolj pa resnično in globoko zavedanje v glavi je potrebno vendar samo kot smer in izhodišče za transformacijo skozi barantanje.(opisano v priloženi knjigici TOT)


Namreč: kako reagirate po tem, ko ste spoznali, da npr. jaz resnično imam prav?

Ponavadi se odločite: »Od jutri ne bom več jemal zdravila temveč bom prepustil vse bogu in naravi naj uredi zame – ker je kornelija tako povedala, jaz ji pa verjamem«.

Pričakovali boste, da vas pohvalim za pridnost in pravilno narejeno lekcijo, jaz pa vas bom okregala, da ste s to in takšno svojo odločitvijo vse zašuštrali in lahko tudi umrete.


Ali veste zakaj sem vas pokregala?

Zato, ker ste spet vi, na podlagi vaših predpostavk odločili, da je takšno ravnanje primerno in prav. Vi - lažni bog ste se samo izvlekli in splezali na še višji lažnobogovski položaj, ki je samo videti božji vendar ni. Saj takšna reakcija je samo vaša odločitev in s tem vtikanje in oviranje, celo onemogočanje božjih procesov.


PRVA LEKCIJA NA TEJ NULTI TOČKI JE zbarantati teorijo :

- Zbarantati mojo trditev, da s tem, da ste razumeli neko teorijo/trditev, mogoče se celo zavedali se kako naj bi moralo biti in kaj je v vas narobe, se še ni nič spremenilo v vašem delovanju.

Postavite na primer tako: "Pa jaz to-in-to vem! Ali je res možno, da moje znanje/vedenje tega ne zadošča, da bi postal drugačen - kot to kornelija trdi?"; "Ali je res možno, da kljub vsemu temu znanjo sem še naprej enak kot sem bil prej?"

Kot posledica barantanja boste postopoma vse bolj videli, da marsikaj veste, pa vse eno ravnate drugače ali da niste takšen kot trdite, da ste. Videli boste, da ste se že odločali, da boste drugače, pa vse eno ravnate na star način, tudi takrat, ko ste prepričani, da zadeve počnete drugače kot prej. Videli boste tudi to, da niste takšen, kot kar mislite o sebi, da ste. Lahko, da ste na površini le nekaj spremenili vendar globoko ste še naprej ostali takšni, kot ste bili.

Pri tem nič ne obsojamo, ne deklariramo kaj je prav in kaj ni in ničesa ne spreminjamo Samo ugotavljamo DEJSTVA. Dejstvo pa je ta razkol in kontradikcije.


- Zbarantajte teorijo, da bi globoko razumeli, da sta znanje in zavedanje teoriji in šele izhodišči za poglabljanje ne pa končani lekciji.

Postavite na primer tako: "Ali sploh obstaja pot globlje?"; "Ali je res kar kornelija trdi, da je znanje v glavi samo izhodišče za naprej?"

Torej na podlagi prejšnje ugotovitve, da se niste nič spremenili potrebno je najprej zbarantati ali je sploh možno postati drugačen in ali je potrebno ravno pri vseh zadevah postati drugačen. Pri tem nam je pomembno pridobiti eno splošno, vendar ŠIRŠE znanje in videnje tega dela sveta in življenja. Sedaj ne bomo stopili na te poti. Pomembno je, da vidite, da vse to obstaja. Videli boste tudi to, da ni vse hudobija, za kar ste mislili, da je in ni vse vrlina, za kar ste mislili da je. Videli boste tudi to, da je marsikaj čisto v redu v vas (za kar so vam dopovedovali, da je narobe). Mogoče bo potrebno na nekih mestih "vejico" postaviti na drugo mesto. Povdarjam: nič še ne spreminjamo in se ne spuščamo v podrobnosti. Samo je potrebno na »teorestki ravni« zaznati te zadeve

- Zbarantati, da bi se zavedali, da vi, s takšno svojo odločitvijo (»od sedaj bom prepustil bogu«), niste nič prepustli bogu samo ste spet vi, na podlagi predpostavk o tem, kaj naj bi bilo prav, odločili in določili svoje ravnanje dali komande vsem udeležencem – tudi bogu, da naj, pod vašimi pogoji uredi zadeve. Tako ste ne samo ovirali temveč tudi onemogočili delo »pravim mojstrom« renovacije.

Postavite na primer tako: "Pa jaz sem se trdo odločil, da bom tako-in-tako! Ali je res možno, da to ne bo držalo?"; " Ali je res možno, da nisem postal nič boljši zaradi takšne moje odločitve temveč prej slabši?"

In spet: NIČ NE SPREMINJAMO, NIČ NE DOREČEMO samo vidimo dejstva


Pomembno je še nekaj:

1. Lahko svojega »obsojenca« tako globoko potlačite, da ta osebnost nikoli več ne pride »do besede« vendar ona je še naprej v vas, in vas bremeni, kot kar balona vleče dol vreča peska,

ki je v njem.

Ne samo, da ne morete vzleteti, temveč morate »zaposliti« in »plačevati« »policaja«, ki bo kar naprej moral imeti to osebnost pod kontrolo in kar naprej jo korigirati, če bi hotela nekaj »blekniti« na svoj stari način. Zagotovo veste, kako je hud ta napor in koliko energije vam pobere!


2. Vse naše osebnosti imajo tudi svoj »resor delovanja«. Če so v zaporu, one vam manjkajo v vašem »parlamentu« in vi ste brez njih manj sposobni, kot bi sicer bili.


 

Medicus curat-natura sanat.- "Človek obrača, bog obrne", ali "Zdravnik skrbi [za pacienta], narava [ga] pozdravi." - pravi, vsem znan latinski izrek.

Mi ne moremo nič ozdraviti/popraviti. Lahko pa vse samo še bolj poslabšamo.

Milioni let obstoječega življenja na Zemlji je dokazilo, da je takšen sistem kot se je postopoma izoblikovalo, v popolnosti v redu. Človek je na Zemilji "nekaj minut". In mu je že uspelo vse pokvariti. Ta "sodobni" človek pa, namesto da se zave svojega ošabnega uničevalstva, se v zadnjih 30-50 letih celo javno postavlja s tem, da bo on izboljšal božje stvarstvo. Domišlja si, da je bog in gospodar sveta in celega stvarstva, v resnici pa je dokazal svojo skrajnjo neumnost, saj ni v stanju vpoštevati niti te, od človekovega delovanja povzročene katastrofe, kar se nam dogajajo pred očmi.

Tudi tega lahko vidimo, kako je narava sposobna popraviti večino tega, kar je človek uničil. Pogoj je, da se človek preneha vtikati in prepusti naravi, da opravi svoje.

Tudi mi smo del narave. Naša fiziologija je tako narejena, da je sposobna in voditi naše življenje in tudi v red spraviti, kar nismo dokončno uničili. Samo se ji moramo prepustiti.


Vendar PREPUSTITI SE NE MORETE.

Ne moremo se zdržati, da ne bi v kaj vtaknili svoj nos in tudi svoje prste.

Zato tisti, ki takoj vse že v kalu potlačite in korigirate, naredite

VMESNO NALOGO NULTE TOČKE!

To pa je da:

ZAZNATE KAKO REFLEKSNO KORIGIRATE TO, KAR IZ VAS SPONTANO PRIHAJA.

Barantanje postavite na primer tako:

- "Ali je res možno, da samo korigiram svojo spotanost"; "Ali je res možno, da v resnici nisem takšen, kot se imam?"; "Ali je možno, da sem svojo pravo osebnost potlačil a ona še naprej živi?"; "Ali je možno, da samo korigiram s tem kar sem se naučil?"

- "Pa tudi če je tako, zakaj bi to bilo narobe? Saj jaz hočem postati boljši in to mi na ta način uspeva! Ali je možno, da to ni prava pot, da to kar in kako počnem ni pravilno?". "Ali je možno, da na ta način nisem postal nič boljši?"


Ne boste še ugotovili kaj je to, kar prihaja iz vas, videli pa boste, da nekaj le sili ven, vi pa takoj vsekate in zabijete nazaj. Kot bi rekli: ta vaša oseba je šele odprla usta, da bi kaj povedala, pa ste je že utišali. Nič ne spreminjajte samo zaznajte, da v resnici pojma nimate, kaj je ta vaša oseba tukaj hotela povedati ali narediti. Vidite tudi to, kolikokrat ste po tem razočarani, ker pač tudi vi ste vedeli, pa niste povedali a drugi so dobili zaslugo ker ste vi bili tiho. Vidite, kako s tem ostajate v ozadju, ali pa ovca ali supozitorij, kar pa ne bi bilo treba saj ste res zaslužili več...

Vidite, da dejansko ne veste kaj je to, kar že v kalu zatolčete. Mislim, da tukaj ne bo problem iz srca začutite željo, da bi vsaj videli kaj sili iz vas, saj je velika možnost, da ni vse neumno in neprimerno kar sili ven.

Vi svojih refleksnih reakcij zatlačevanja ne samo da ne morete vendar tudi NE SMETE umakniti. Namreč tudi to je možno, da če bi se sprostili, bi nokautiralai tega vašega nadrejenega, kar pa ne bi bilo primerno.

Zato naj v vsa ostane samo želja videti, kaj je dejansko to, kar hoče iz vas. Nič drugega, samo zaznati kaj je to, kar zatlačujete.


Na ta način se bodo zadeve postopoma ne samo talile temveč tako prilagajale, da izveste, kaj sedaj skrivate pa brez nevarnosti, da bi v konkretnem življenju naredili kakšno neumnost od katere bi imeli hudih posledic. Pri tem boste ne samo zaznali kaj »imate za bregom« temveč boste čutili tudi to da ste se sprostili. Kot da bi vaši nepridipravi bili premeščeni v neki božji zapor, da bi vi lahko bolj sproščeno zadihali. PAZITE, olajšanje ne pomeni, da je vse že urejeno. Pomeni samo to, da ste dobili pomoč, da bi lažje delali lekcije in lažje stopali naprej. Če bi to zlorabili, vam bodo ta "ruksak" hitro spet spustili na hrbet.


Sedaj smo pa prišli do

DRUGE LEKCIJE.

Ona je skupna za obe skupini: in tistih, ki že v kalu zatlačijo, in tistih, ki reagirajo , kot sem to TUKAJ napisala.


ŽIVITE normalno, kot ste dosedaj samo

ZAZNAVAJTE kar iz vas spontano prihaja,

kakšni ste, oz. kako razmišljate.

Poudarek je na zaznavanju teh zadev, ki sem jih navedla na označeni strani.

Drugo nas ne zanima! Ne se z drugim zadevami ukvarjati, ker s tem boste skrenili s poti, razvodenili zadevo a obvladati ne boste mogli. Ostalo sedaj niti ni pomembno niti potrebno. Vse se bo uredilo, če vztrajate na tem, kar sem navedla.

NAJBOLJ POMEMBNO PA JE,DA SE PRI TEM NIČ NE SPREMINJATE. SAMO ZAZNATI JE TREBA, DA NISTE V STANJU SPONTANO TAKO RAZMIŠLJATI, KOT SEM NA OMENJENI STRANI NAVEDLA. Celo s silo ne uspevati spremeniti tok vsojih misli saj niti to ne veste kaj naj bi bila obratna smer od te, kot sedaj razmišljate in deluijete.


Najprej boste doživeli spoznanje na enem primeru.

Ta en primer je kot referenčna vrednost—da vidite princip in vidite, kako to v vas deluje. Boste na jasnem vendar to ni konec.

Sedaj na podlagi tega iščemo naprej. Vprašanje za barantanje je: »Ali je možno da tako delujem«?

Vidimo da je možno vendar to ni dovolj. Morate to prepoznati v vsakdanjem življenju in v številnih konkretnih situacijah.

Če ste postavili takšno vprašanje za barantanje in željo, da to tudi vidite, po tem vam bo najprej zvečer preden zaspite preletelo pred očmi, kjer vsepovsod ste reagirali na ta način.

Pozneje pa boste sprot prepoznali takšno svojo reakcijo.


NE SE SAMI TRUDITI SPREMENITI SE!!! Vse ostane po starem, samo vidite in zaznavajte.

Torej

KAJ JE NAŠA IZHODIŠČNA TOČKA:

1. Da vidimo kako reflesno iščemo »bolnice« in kako krivdo zvaliti na druge in kako popraviti... in kako se refleksno korigiramo in tlačimo. Torej, da se takoj vmešamo, takoj hočemo UKREPATI.

In takoj hočemo popraviti ne da bi poizkali kje in pri pčem je naša greh-šnost da zadeve ne funkcionirajo tako kot bi bilo treba.

TO SMO MI SEDAJ V TEM MOMENTU.

Ali smo lahko spontano drugačni?

NISMO.

ZAVEDAJTE SE SVOJEGA ODPORA DO TEGA, DA NE BI VI UKREPALI.


2. Sedaj pa pridemo do najbolj pomembnega momenta:

Ali takšno svoje ravnanje čutite kot greh/hudobijo? Ali čutite, da je to narobe?

KJE PA!

VI, ki te svoje refleksne odzive že v kali zatlačite ste še posebej ponosen in se imate za posebej pomembnega, ker ste tako »idalano« opravili s svojimi nepravilnostmi ko pa preprosti ljudje tega niso v stanju.

Za vas je ena dodatna lekcija: da vidite, da te osebnosti so še naprej v vas in niso tako odpravljene, kot ste to vi prej bili prepričani. Sedaj pa preberite moje analize tega, kar je nevromarketinški strokovnjak povedal.

Oziroma spomnite se tega kar ste učili o marketingu in njihovih metodah, da vidite, da ravno na teh prejemališčih v vas gradi svoj uspeh. Pa ne samo vi gradite uspeh na drugih. Zgrozite se nad možnostjo, da mogoče tudi z vam manipulirajo ravno na isti način ker tudi vi imeta v sebi prijemališča za manipulacije.


Sicer pa za vse vas je sedaj osnovno vprašanje za barantanje: »ALI RES TREBA SPREMENITI SMER, KOT to kornelija trdi?- zakaj in pri čem in kako...«


Ali imate glavo za ukras?

Upam, da veste, da glava le nečem služi. Zato TERJAJTE ODGOVORE, TERJAJTE RAZUMEVANJE. Terjajte, da vidite pri čem in zakaj imam prav.


In ko boste jasno razumeli, da je in zakaj je potreben obrat razmišljanja, se postavlja vprašanje: ALI LAHKO SPONTANO RAVNATE DRUGEČE?

ZAGOTOV NE.

Torej v glavi vam je sedaj postalo jasno, da je to potrebno. Glava pa ne sme zapovedati ostalim svojim osebnostmi da morajo ubogati in morajo prenehati delati v staro smer, kot so to dosedaj počeli.

Namreč, te osebnosti v vas, ki so odgovorne za vaše življenje bodo imele tisoče pomislekov, strahov, nepojasnjenih vprašanj ... kar pa vi—direktor niti ne veste.


Namreč, jaz terjam od vas, da daste direktno ven kot kar vam pride refleksno. A vam, na primer, pa pride refleksno, da bi nokautirali nadrejenega ko vam tam gobezda. To pa nikakor ne bi bilo primerno. Kaj pa zdaj?

ZBARANTAJTE


Ali vesta zaradi česa naj bi bilo narobe, če bi vi tako in tako popravili določeno stanje ki ni pravilno? Ali pa ali veste v čem je narobe, če ste tiho, namesto da nokautirate ševa? Saj sicer boste zgubili službo.

ZBARANTAJTE


In ali lahko sprejmete da nič ne naredite za svoje zdravje in da se prepustite nečem nevidnem samo zato ker jaz tako rečem?

NE MORETE. KER VAS JE OPRAVIČENO STRAH IN KER NISTE NAGNJENI NEKEM SEKTAŠTVU ZATO KER NEKI ZMEŠANI GURU TERJA OD VAS.

ZBARANTAJTE.


Ostanite to kar ste, samo speljite barantanje z bogom (kot je opisano v zgoraj priloženi knjigici) in počasi boste dobili globokosegajoče razlage, videnja, znanja, razumevanja. Slika vam se bo vse bolj jasnila in boste vse bolj znali ukrepati ne da bi bili trmasti upornik in ne da bi bili ovca. Vse boste jasno čutili, samo ugrizniti je treba v kolač, čigar okus je sicer nemogoče opisati.

Ko se bo to zgodililo boste do konca razumeli to, kar sem vam sedaj hotela povedati.

In z vsemi temu se vam vektor vaše usmeritve že obrača. Dobili boste neverjetne slike sveta in realnosti, nove informacije in nove povezave med dogodki. Vse to pa bo omogočilo da najdete nove in boljše rešitve za probleme (tudi tiste strokovne)

Samo BARANTAJTE

Ker jaz sem samo človek: iz mojih butastih človeških ust v vaša butasta človeška ušesa ne morejo priti prava spoznanja. Moje je samo »opomnik«, ki mora poslužiti kot izhodišče za barantanje. In šele s pomočjo barantanja pride to pravo znanje z zavedanjem skupaj.


V »nulti točki« (opisani na straneh Terapije) še vedno stojimo na istem mestu samo smo začeli obrat v drugo smer. Že s tem, da ponotranjite »Avtodomarja« (kot je napisano) ste naredili precejšnji zasuk. Če pa niste samo podoživeli temveč tudi našli svoje, mojim ekvivalentene probleme in vam se vaša pot s problemi stapa z mojo, ste omogočili precejšnjo transformacijo sebe in s tem na neki način – ZA TA SVOJ RAZRED- omogočili obrat, da ste obrmnjeni proti "mostu" ki vodi »na drugo stran« čez prepad.

Naslednja lekcija, ki vam jo želim napisati, še vedno ni pravi korak naprej. Je pa nova slika iz te nove točke gledanja in smer, v katerega se moramo podati.

Nadaljevanje