top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

Definitivno NE hipno- in NLP terapijama

Updated: Feb 1


Poslušala sem na YouTubu intervju z dr. Aleksandrom Šinigojem.

Najprej moram povdariti: svoje znanje iz marketinga sem pridobila na zastonj seminarjih in tako, da sem lovila besede tudi dragih, znanih in priznanih imen (ne samo iz marketinga!), ki sem jih, bolj slučajno kot naklepno slišala. To pa, kar pišem je slika, ki je nastala s povezovanjem tega, z mojim skromnim znanja iz številnih drugih področij življenja in znanosti, ter z lastnimi izkušnjami iz mojega poklica, ki sem se mu se posvetila s celim svojim bitje. To pa je ZDRAVLJENJE.


 

Ja, Aleksander Šinigoj je silno karizmatičen, simpatičen in vse oh-in-sploh, kot to mora biti nekdo, ki se, na podlagi nevroznanosti in v nevrolingvističnem programiranju (NLP) uveljavlja. Takšen, kot je eden od njegovih učiteljev -Tony Robins.

Osnovno pravilo marketinga je: znati se prikupiti ljudem že s samim izgledom in obnašanjem. V ta nemen so specialna šolanja, kjer se učijo kontrolirati čisto vse: Od čustev do zadnje mišične nitke v svojem bitju, da ne bi slučajno oddali – da nasprotnik ne bi mogel niti posumiti kakšne namene imajo v resnici.

Prava karizma je prirojena, kot virtuoznost za igranje instrumenta ali prirojeni talent za šport ali matematiko ali kar-koli drugega. Z vajami (in s sugestivnimi metodami) se marsikaj doseže vendar nikoli ne takšne uspešnosti, kot kar doseže tisti, ki mu je to prirojeno.

Če pa se prirojeni talent zlorablja za to, da bi nategnili ljudi, to ni ravno vrlina.

Seveda, ostaje odprto vprašanje: ali je nekdo manipulator, ki zavestno zlorablja svoje prirojene danosti (ali naučene sposobnosti) ali pa je samo neumen, ki se ne zaveda tega kar dela.

Če pa se nekdo opozori, da le ni v redu to, kar počne, on pa nadaljuje svoje početje naprej, po tem pa izgovor »nisem se zavedal« ne velja več temveč njegovo početje postane naklepna hudobija. Sicer to je pravilo ki velja tudi v sodni medicini in pri drugih organih »pregona«.


Intervju je začel s pripombami, da to pač tukaj le ne gre za odersko hipnozo, ko pa ljudje plešejo z metlami ...

IN RAVNO TA IZJAVA JE NAJVEČJI MARKETINŠKI TRIK. Namreč, če te je strah medveda,, boš pozorno in na primerni način hodil po gozdu, da ga le ne bi srečal. Boš tudi oprezal, da bi ga pravočasno opazili in znal boš kako se obnašati, da ga ne izzoveš, da te ne bi napadel in pokončal. Če pa te nekdo ravno s pomočjo medveda hoče pokončati, ta ti bo zelo močno zatrjeval, da te le ni treba biti strah, ker v tem gozdu le ni medvedov. Če te ne bo uspel prepričati in boš še naprej nezaupljiv in te bo še naprej strah, bo ti celo »dobronamerno in zastonj« dal »vaje za samohipnozo« da ti le umakne takšen »neopravičeni strah«. Rezultat tega pa bo, da boš mirno in neoprazno hodil po gozdu in tudi če bi slučajno še pravočasno zagledal medveda (ki so ga na lašč izpustili da bi te pokončal) boš mislil, da se motiš. Če bo treba, boš uporabil te dobivene vaje dopovedovanja (zaslepljevanja) sebi, da le ni res, kar je tvoje bitje zaznalo in boš se trudil mirno nadaljevati svoj sprehod. Ko pa te bo zagrabil ta, na lašč proti tebi izpuščen medved, bo že prepozno da se zavedaš, da si le ti imel prav a te je ta nekdo, ki si ga imel za ljubečega prijatelja, v resnici nategnil. Če pa te ne pokonča, po tem boš mogoče posumil da je na lašč nate izpustil medveda ravno tisti, ki ti je tako dopovedoval, da medveda ni. On pa je že pridobil moč nad tabo. Zato si nagnjen tudi naprej verjeti njegovim besedam. Psihologija je že zdavnaj ugotovila, da vsaka nova sugestija te naredi vse bolj sugestibilnim in vse lažje te je hipnotizirati in ti sugerirati.


Ostanimo pa na bolj preprostem terenu:

Šinigoj sam je – kot je sam povedal – v dvodimenzionalnem svetu. S tem zapira tudi druge v ta dvodimenzionalni svet plus-minusa. Celo trdi in dopoveduje, da je to življenje, da življenje mora biti tako, da bi sploh bilo življenje. In drugače niti ne more biti. Brez tega je samo smrt.

TO PA NI RES.

Takšno razmišljanje je tudi dvodimenzionalno: ali-ali. Če hočeš živeti, pa sprejmi ta zapor in dovidmenzionalnost in sprejmi to njegovo terapiji ki naj bi bila edina, ki ti da pravo življenje. Če pa to ne narediš, po tem si mrtev in nisi več v življenju.

Ja, to je trik šetvilnih, na sploh medicine, ki trdijo da se ne da drugače, a tudi jaz, s svojim ne ravno trdim znanjemm homeopatije sem že marsikaj (in to v kratkem času) ozdravila, za katere medicina trdi, da ni možno pozdraviti ali pa da je potrebno dolgočasno zdravljenje.

Tako so mi trdili tudi šušmarski mojstri ko so mi zašuštrali veliko tega. A celo moje gimnazijkso znanje fizike ali moje telebansko znanje o programiranju je zadoščalo, da vidim, da mi lažejo.

Z metodami Transformne osebnostne terapije, (TOT), ki smo jo dobili pre 30 leti, se je odprla možnost, da se pride ven iz tega dvodimenzionalnega sveta v multidimenzionlani. Ta pot je že izgrajena in zato jo z lahkoto naredi vsak. Če to gospod Šinigoj ne ve, zato ni manj odgovoren za to, da prodaja ZASTARELO TEHNOLOGIJO.


 

TUKAJ PA SPET IMAMO VELIKI PROBLEM. Namreč, gospod Šinigoj je znal svojo trditev povedati tako lepo in ljubeča, da boste vsi mislili kako je on čudoviti človek, ki nikogar ne napada- kje pa! Je zelo ljubeč do vseh . Samo je navdušeno govoril o svoji čudoviti metodi. Tudi tega kar sem povzela iz njegovih izjav mi ne boste verjeli saj to le ne more biti res ko je človek tako čudovit. Niti toliko vas ne bom uspela motivirati, da bi trezno razmislili in če treba s pomočjo »slovarja« preverili pomen njegovih izjav.

Obdolžili me boste, da sem hudobna ko tako napadam te, tako silno »ljubeče« ljudi.

Razlika med Šinigojem in mano je v tem, da se jaz ne znam tako čudovito izražati in ne znam prikazati laži za resnico in obratno. In ne znam "zastarelo tehnologijo" prikazati, kot najnovejše odkritje. Jaz znam samo direktno »zadeti žebljico na glavico«. In ob tem sem zelo iskrena.


 

Metode sugesterij, kot jih je sam opisal, so nič drugegga kot ZATLAČEVANJE in ne »zamenjava« vzorca z nekim drugim.

Nekaj primerih za »zamenjavo« iz FRAN -a:

zaménjati tudi zamenjáti -am, in zaménjati -am dov. (ẹ́ á ẹ́; ẹ́) 1. dati komu kaj za kaj drugega, drugačnega: zamenjati obleko za hrano; zamenjati enosobno stanovanje za dvosobno / s kom si zamenjal čevlje; zamenjala sta si naslove; med seboj sta si zamenjala oblačila / zamenjati denar v banki dati ali dobiti eno valuto za drugo; zamenjala sta vlogi kar je delal, bil eden, dela, je drugi; zamenjati evre v dolarje dati evre za enakovredno, ustrezno vsoto dolarjev / kot opozorilo v trgovini kupljenega blaga ne zamenjamo 2. dati, postaviti kaj na mesto, kjer je bilo prej drugo iste vrste: zamenjati film v fotografskem aparatu; zamenjati kolo pri avtomobilu; zamenjati posteljnino, žarnico / država je zamenjala denar dala v obtok novo plačilno sredstvo / v stavku zamenjati prevzete besede z domačimi; ekspr. ko je zamenjal koso s kosilnico, je delal hitreje ko je začel namesto kose uporabljati kosilnico; publ. zamenjati samski stan z zakonskim poročiti se // narediti, da kdo drug dobi, prevzame opravilo, mesto kake osebe: trener je med tekmo zamenjal dva igralca / sklenil je, da bo zamenjal zdravnika se začel zdraviti pri drugem zdravniku

Če pa moraš kar naprej ponavljati svoje sugestije in razne mantre sebi, da bi bil drugačen, kot si in da ne bi ono kaj si vodile temveč to novo, kar si hočeš dopovedati, po tem to ni »zamenjava«.

To pomeni, da je to staro ostalo naprej v tebi in deluje. Namreč deluje tako, kot je nevroznanost dokazala in ijzvila: da je podzavest vedno močnejša od zavesti. To pomeni, da se zastonj od zunaj matraš spremeniti se, to ne bo nikoli imelo pravega uspeha.


Ko so pred leti pisali o Titu, so ga kritizirali, da je samo umetno vzdrževal mir tako da je kar naprej dajal tistim, ki so se bunili (Kosovu npr.) in da je netrpeljivost bila samo potlačena. Zato je morala izruhniti v vojni.

RES JE TAKO!

Sprašujem vas, v čem je po tem razlika med Titovo metodo - v kateri so našli pomanjkljivost, in "samohipnotičnimi" memtodami gospoda Šinigoja. Tito od nas ni terjal, da kar naprej ponavljamo mantre o tem kako rad imam drug drugega, doker Šinigoj ravno to terja.


Torej, metoda, ko moraš sebi kar naprej dopovedovati da naj ne bi tvoje bitje funkcioniralo tako kot funkcionira ampak drugače, to po tem ni rešitev temveč zatlačevanje. In, kot so tudi v onih člankih pred leti povedali: če samo zatčališ, prej ali slej izbruha v vojni.

Temu, na podlagi Freuda in fizike lahko dodam, da vse to lahko izbruhne tudi navznoter v obliki težke bolezen.

Takšne metode, kot je tudi ta Šinigojeva je pometanje smeti pod preprogo. Čisto stanovanje bo v resnici samo iluzija, ker, pod preprogo zatlačene smeti bodo prej ali slej začele smrdeti a postopoma tudi lezti ven.

Zato je samo vprašanje časa, kdaj bo vse počilo. Dejansko je že počilo. Zato imamo to, kar imamo. In vse to so posledica, pri nas že 30 letne uporabe takšnih »čudovitih« metod.

Če pa zbolimo, pa se Šinigoj ograjuje in ni pripravljen sprejeti odgovornost, čeprav je veliko tega nastalo kot posledica njegovega delovanja in njegove obljube čarobne palčke. Vendar, on dviga roke a uničenje naj po tem v red spravijo zdravniki. In naj oni nosijo krivdo, če jim to ne bo uspelo. A na ta način jim ne muore uspeti. Vendar zdravniki so se ogradili z debelimi kitaksjkimi zidovi in zato niso v stanju videti, kako se z njimi manipulira.


 

V svojem navdušujočem govoru pa je gospod Šinigoj spustil eno pripombo, ki jo verjetno ni hotel. Namreč, da »pošiljamo misli tudi drugim«.

Zanimivo je spremljati kako se je spreminjalo izrazoslovje o tej, v resnici črni magiji NLP-ja.

Namreč, že pred kakšnimi 35 leti sem od madžarskih prijateljev dobila eno knjigici. Bila je prevod ameriške o »super metodah« poslovanja, ki se je že uporabljala v ZDA.

Začela sem jo brati, vendar sem je hitro odnehala. Enostavno je nekaj v meni branilo, da bi ga brala naprej. Namreč, hitro je bilo jasno, da gre za črno magijo na sodobni način. V tej knjigi je še bilo konkretno in jasno opisano, kako npr. pred pogorovom s stranko se programiraš zvečer, da se zbudiš po noči ob določeni uri, in takrat, na določen način, dopoveduješ stranki, da reagira tako kot pač ti hočeš od nje. Seveda, v spanju so ljudje odprti in brez zavestne kontrole, zato jih je lažje sugerirati (programirati).

V tej in takšni formulaciji ni bilo težko prepoznati, da gre za črno magijo.

Zato na novejših marketinških seminarjih so preobrnili zadevo, da je videti nedolžna čeprav je enaka črna magija, kot je bila prej. Namreč, sugerirati sebi da uspeš v konfrontaciji z onim drugim pomeni, da onoga moraš poraziti, zatolči, uničiti.

Pa še nekaj je: če si tako zagrižen za uspeh, da si v stanju uporabljati metode dragih seminarjev, to pomeni da je v tebi še kako močno prisotno ubijalstvo do vsakega, ki ti je na poti. Zato ti lahko spremeniš zunanjo formulacijo vendar, ker je podzavest vedno močnejša od zavesti, tako in tako bo delovalo tisto ubijalsko v tebi samo se boš sam sebi zdel nendolžen in svetniški.

Sedaj pa govori o »pošiljanju mislil«.

Če niste prirojeno hudobni, po tem naivno mislite, da pač pri tem gre za lepe in ljubeče misli, ki jih pošiljamo drugim. Vendar, tudi to kar mi mislimo da je ljubečnost, največkrat le ni tako ljubeče niti tako nedolžno, kot se to zdi. Npr. misli do svojih otrok, ko mislite da je za njih dobro to, kar ste si vi izmislili, kar pa večinoma ni tako. Pa tudi sicer: kaj vam da pravice, da drugima določite kaj je za njih prav in kaj ni? In ali bi vi želeli da vam drugi komandira kakšni naj bi bili?

Ogrmno vas je skreganih s svojimi starši, tudi če so vam samo prijazno hoteli svetovati. In koliko je prizadetih, ker ste čutili, kako so starši nezadovoljni z vami in nikoli vas niso sprejeli takšne kot ste, tudi takrat, ko ste sicer v redu.


Imela sem v terapiji mlado družino. Mati je enkrat potožila, kako je žalostna, da njen otrok ni idealen. Šlo se za 5-6 let starega fantiča. Jaz sem pa vrtala za kaj gre. Saj sicer »hoteti da ti je sin idealen« je videti nekaj najlepšega, kar mama lahko želi svojemu otroku. Pa to ni tako – kot sem izvedela v odgovoru na moje vprašanje. Namreč, ta fantič je pokazal že velike sposobnosti na drugih področjih. Npr matematika mu je super šla. NI PA KAZAL ZANIMANJA ZA UMETNOST. In mati je bila silno prizadeta, ker je ona hotela, da bi otrok bil umetnik, oz, da bi imel v sebi umetniške sposobnosti.

Jaz sem poskušala razlagati materi na vse mogoče načine pa ni šlo.

Nekega dne pa se mi je pohvalila, da ji je uspelo narediti lekcijo in sedaj je SPREJELA, DA NJEN OTROK NI IDEALEN.

Ne, ta lekcija ni bila narejena. Ker v njej je še vedno ostal kriterij, DA JE IDELAEN SAMO TISTI, KI IMA UMETNIŠKEGA NAGNJENJA. Matere niti naprej ni zanimalo, da se je otrok izkazal za nadarjenega v matematiki. Ta otrok bo vedno čutil, da ga starš ni sprejel in nikoli ga ne bo z nobenim svojim dosežkom zadovoljil, tudi če bo dosegel Nobelovo nagrado iz matematike. Ker takšna »žalost matere« je najboljše izsiljevalno orožje, tako se bo otrok potrudil iti v smeri umetnosti, samo da bi zadovoljil materino izsiljevanje. S tem pa bo uničil svoje življenje, še preden bi toliko odrasel, da bi se lahko zavedal za kaj gre. Pa tudi uspešen ne bo nikoli tako, kot bi bil, če bi imel prirojene žilice za to. To pa bo sprožilo bolezen ali pa ga pognalo v samomor.


 

Lahko bi na vsaki stavek gospoda Šinigoja napisala pripombo z obrazložitvijo vendar to bi predolgo trajalo.

Ostala bom pri trditivi gospoda Šinigoja o tem, da naj bi edino možno življenje bilo v dvodimenzionalnosti.

Rada bi pa vam konkretno pokazala, kaj je multidimenzionalnost v primerjavi z dvodimenzionalnostjo.


Pri dvodimenzionlanosti konflikt poskušamo rešiti tako, da iščemo neko arimetntično sredino na dvodimenzionalni ravni.

Pri takšnih rešitvah so dejansko čisto vsi pod diktaturo. Namreč, vsaka stran se je morala nečesar odreči! To prej niti ni bil hud problem. Hud problem je postal v teh zadnjih 30 letih, ko ste sprejeli to kapitalistično popularno miselnost, ki vas je prepričala, da imate popolnoma pravice do vsega kar se zmislite in morate grabiti za denar!!! In samo morate hoteti in uporabite določene sugestivne metode, da one druge podredite a svoje uresničite.

Vesna Godina je pisala, da je slovenska mentaliteta zelo individualistična in živijo v skupinicah, ki jim je tuj (in neprijatelj) dejansko vsak, ki ne pripada njm.

Torej, pri 2 mil prebivalcev imamo vsaj milion raznih »sanj« ki jih vsak hoče na svoj način uresničiti, oz pričakuje takšnega boga, ki naj bi bil obvezan vsakemu ursničiti to kar si sam domišlja (na podlagi popularne miselnosti) da mu pripada.

Zato vsaki samo preza za priložnostjo, da le dosegne svoje a proti onem drugemu.

Multidimanzionlana resnica in »srednja pot« pa ni ne eno ne drugo vendar je iztočasno in eno in drugo.


Najbolj enostavno mi je prikazati to je na značajih trmoglavost -- uboganje.

V našem plus-minus stanju znamo ubogati—vendar kot ovce, ali upreti se, vendar v obliku »naj mi nihče ne soli pamet«.

Oziroma, »da ne bi izpadla trmoglava in komandovalna – bom ovca«. Ali pa: »če bom popustila, po tem bom postala cota in bodo pometali z mano.


Rešitev je NEKAJ TRETJEGA, ki pa je multidimenzionalno in frekvenco višje. Zato takšne rešitve NIKAKOR NI MOŽNO doseči z glavo temveč samo z metodami Trajsnformne osebnostne terapije (TOT)

Pri tej metodi je v »diskusijo« vključen »sogovornik«--bog, intuicija, naš cenralni računalnik ... - ali vse eno kako ga imenujete.


Skozi barantanje s TEM TRETJIM o tem kaj je to kar ti je nekdo povedal/predlagal in kaj vse to pomeni zate, ali kako je to videti pri tebi, v tvojo točno določeni situaciji ..., postopoma dobiš spoznanja. Prikaže ti se kaj pri tvojem ni v redu, kaj je to kar drugi misli, kje in v čem je res in veljavno zate pri tem kar drugi predlaga ...

Pogosto se dogaja, da te za nekaj ur ali celo nekaj dni postavijo v stanje ko funkcioniraš čisto drugače od dosedanjega, a na podlagi tega, kar ti je nekdo predlagal. Jaz to stanje imenujem »informativni dan« (kot v šolah). V takšnem stanu zelo konkretno doživiš kakšno stanje je to kar bi imel, če bi naredil določene lekcije in pustil, da te se transformira.

Sedaj pa, na podlagi tega se moraš odločti ali ti odgovarja takšno stanje ali pa ne. Če ti odgovraja in želiš imeta takšno stanje za življenje in funkcionirati na takšen način, ti se omogoči nekaj lekcij in ti za vedno postaneš takšen.

Rezultat, ki ga dosežemo po principih TOT narejenih lekcij NIKOLI NI TAKŠNO, kot kar naša omejena človeška glava lahko zamisli je pa vedno čudovito in navdušujoče. Takrat nam je tudi to jasno, da mi s svojo omejeno glavo in z dopovedovanja NIKOLI ne bi mogli doseči takšnega stanja.

Pri tem TRETJEM je zajeto in eno in drugo vendar ni ne eno ne drugo od tega, kar smo v plus-minus stanju imeli.

Namreč, ubogati nekoga pomeni: DATI MOŽNOST, DA MOGOČE LE IMA PRAV IN POSTAVITI VSE V BARANTANJE Z BOGOM IN TAKRAT SE POKAŽE ONO TREJE.

Torej, ubogal si ker si dal v barantanje. In naredil si po svojme, ker je rezultat barantanja to, kar v tem predlaganem velja zate, kar pa nikoli nima takšno obliko kot ti je nekdo drugi predlagal.

Spet primer: če potrebujete obleko. Jaz vam predlagam kroj, ki se mi zdi da je primerna za vas.OBVEZNO pa vam naročim, da to zbarantate. Največkrat imam prav vendar tudi če v popolnosti imam prav in je res ta kroj za vas, tudi takrat ne morete obleči moje obleke temveč mora biti ta obleka po tem kroju narejena za vaše dimenzije , za vašo postavo in za vaše potrebe. Obleko, ki je primerna samo za vas, pa dobite samo z barantanjem. Ne vi ne kdorkoli drugi človek si NE SME JEMATI PRAVICE, DA DRUGEMU PRREDPISUJE KAJ JE ZA NJEGA PRIMERNO. Torej, tudi sami sebi ne morete s svojo omejeno človeško glavo določiti kaj je primerno za vas.


 

In sedaj še nekaj besed o absurdu: Šinigioj je izjavil da je njegovo poslanstvo da do svoje smrti milijardo ljudi nauči o hipnozi.

Nas je tukaj samo 2 miliona. In vsi se učijo kako postati uspešni.

Danes se pod »uspehom« ne šteje notranje zadovoljstvo in sreča niti skormnost. Za uspešno se šteje da povečuješ proizvodnjo, povečuješ prodajo, da dosežeš velike bajte in si ustvariš WC od zlata a rit brišeš z zlatnim WC papirjem a v vsakem primeru, da si veliko več nagrabil od onega zraven, ker če je enak kot ti, to več ne doživiš kot lasni uspeh.

Torej če si ti uspešen, po tem onaj drugi mora biti neuspešen, na sploh ker pri našem takšnem dojemanju gre za ekspanzijo. To pa pomeni, da že samo dojemanje uspešnosti predpostavlja VOJNO za nadvlado in prevlast – na vseh področjih.

Saj stagflacija se jemlje za neuspeh!


Lahko pa pogledamo na romantično področje v zaljubljenost, ko ti srce hrepeni za nekim X. Lebdiš v oblakih in v svojih nežnih fantazijah in hrepeniš iz polnega srca za njim.

In, kakšne misli mu boš pošiljal po Šimigojevih metodah? In kaj boš sebi dopovedoval?

Jasno, da se boš lotil najbolj konkretne črne magije, samo da pridobiš zase to osebo X.

So pa tudi drugi, ki so, v tem našem dvodimenzionalnem svetu, tako silno zaljubljeni v to osebo X...

A ta oseba X bi rada imela svoje lastno življenje v svojih rokah...

Kaj bo iz te in takšne vojne?


Mogoče ravno celo uspete pridobiti osebo X. Ne pozabiti, če bi ta oseba hotela vas, po tem ne bi potrebovali »pošiljati misli«. To pomeni, da je vaša »ljubeča metoda«, samo borba za nadvlado in proti njegovi svobodni volji, zatlačeno v podzavest. Ker je podzavest vedno močnješa od zavesti, to premagano njegovo bo živelo in rezultat bo zagrenjena in sovražna oseba. Vi mu pa nikli ne boste povedali, da ste uporabili črnomagijske trike, da bi ga premagali. S tem ste uničili tudi svoje življenje in oba bosta neozdravljiva, saj do pravih vzrokov nikoli ne boste prišli, ker Šinigojeva metoda to ne omogoča. Omogoča pa samo TOT, vendar to pa nočete.


 

In če vse to damo skupaj: imeamo to kar imamo: brezizhodno anarhijo, lavino apokalipse, ki se samo stopnjuje in ji ni viedi konca, pa vse do vojni, ki jih bo še več, če se ne spametujete.

Na prvem mestu bi morali ugotoviti, da že 30 let (tukaj pri nas, v ZDA pa še dlje) uporabljate vse te »čuidovite metode« za zdravje, uspeh, srečo... A stanje se je vsepovsod samo hudo poslabšalo. Torej, logično razmišljanje govori o tem da te metode le niso uspešne. Saj tako je dokazala že nevroznanost a tudi jaz sem o tem pisala že pred 5-6 leti.

Od prvega momenta je bilo znano, da bo to pomagalo samo kapitalu in tej nikolicini silno bogatih. Tudi Vesna Godina je že pred leti pisala o našem suženjstvu.

Edina metoda, ki jo niste hoteli, tudi če ste z njo prišli do super rezultatov je bila TOT.

Jaz ne znam povedati tako manipulativno kot je to znal Šinigoj. Zato bom odprto povedala, da je TOT edina metoda, ki je drugačna od ostalih. In bi bilo dovolj malo pokukati v vse to pa bi videli da je v celoti zasnovana na preprosti logiki. Če bi pa poskusili, bi videli da je edina, ki vodi ven iz tega pekla.

Ampak, s kakšno pravico se jez uporno vtikam v vse to in v odločitev ljudi, ki so mi jasno pokazali, da moje nočejo temveč slepo grabijo za takšnimi čarobnimi palčkami kot jim ponuja gospod Šinigoj, kljub temu, da imamo že dovolj močnih dokazil, da takšne palčke ne delujejo. Oz ne delujejo v korist preprostega človeka.

118 views0 comments
bottom of page