top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

BIOREVOLUCIJA - ZADNJE POGLAVLJE ČLOVEŠTVA

Updated: Jan 31

Zarota proti človeštvu, ki jo sami gradimo


Prišli smo torej do zadnjega poglavlja obstanka človeka na Zemlji.

Louise Hay in njene metode sem pred nekaj leti označila za začatek konca človeštva.

Ta članek o biorevoluciji v Financah pa dokazuje, da smo že v zadnjem poglavlju konca človeštva. Pošast se je sporžila in upanje, da jo človek lahko ima na vajeti, je samo neumna dogma tega novodobnega praznoverja, ki je obnorilo človeštvo.

Ena možnost za izhod le obstaja. Upam, da se bo uresničila, kot so se uresničila spoznanja, ki sem jih tekom teh 30 let dobivala, kot en od rezultatov mojih narejenih lekcij.

 

Danes ni izdelka, na katerem ne bi bilo oznake, da je narejen brez gensko spremenjenih organizmov.

Zakaj ste zganjali toliko hajke proti gensko spremenjeni hrani, ko pa sedaj sprejemate cepivo ki je narejeno izključno z genskimi mahinacijami?

Zakaj to dejstvo o cepivu nihče ne opazi, čeprav je bilo javno povedano?

Nikjer, v nobenem napadu proti Vladi in njenimi ukrepi nisem zasledila, da bi kdorkoli uporabil to dejstvo in odklonil cepivo in striktno postavil kriterij, da noče zadeve, ki so pridobljene s pomočjo genskih manipulacij.

Hrana gre najprej v prebavni trakt kjer naše telo ima možnosti uničiti to kar ne bi bilo primerno. Cepivo pa gre direktno v kri.

OPOZORILO: Nisem povedala kaj je prav in kaj ni. Opozarjam na kontradiktornost v vaših stališčih in vašem obnašanju. Na enem mestu zganjate vik in krik proti, na drugem isto to, brez ugovora sprejemate! Kako to?


Zakaj zganjate toliko teatra zaradi sestavin v hrani?

Koliko se jih je obogatilo na aplikacijah, s katerimi sledite hrani, določate njihove sestavine, kontrolirate to in ono in vse mogoče!

S to problematiko se ukvarjajo vlade in trošijo naš denar!

Zveze potrošnikov se igračkajo s postopki, testi in vojskovanjem za vse to – »zaradi zdravja« - kot vi to terjate!

Tovane imajo dodatnih stroškov oko vseh teh procedur, pa še tiskati morajo te nelepke, da bi vi lahko imeli možnosti izživljati svoje kritizerstvo in si ustvarili iluzijo o vaši pomembnosti in zmagi ...

V tem članku pa govorijo o popolnem obvladovanju mahinacije z geni. Novodobnim lažnim bogovom, ne zadošča, da že marsikaj izdeluje s pomočjo genskih manipulacij. Hočejo še krojiti in celo izdelovati življenje!

In če se o tem že javno govori nam, preprostim ljudem, to pomeni, da ne gre za nekaj, kar bo v bodočnosti temveč da smo že močno notri v tem dreku.

Mešanje genoma, na sploh človeškega je najhujše in skrajnje razdiranje in uničevanje narave, hujše od vsega, kar je človek dosedaj naredil proti naravi. Sedaj ne uničuje posamične živalske in rastlinke vrste. Sedaj v kali razdira osnovne nosilce življenja.

Takšno početje je tudi znak ekstremne NEUMOSTI človeka!


Z vsemi močmi se borimo s posledicami človekovega razdiralskega delovanja v naravi, spoznavamo, kako se narave ne da podrediti, kako vrača udarec, istočasno pa je razdiramo do v korenin ne samo razne manifestacije življenja temveč življenje samo. In to razdiravlnost imenujete za »napredek« in za pot v »svetlo bodočnost«?!

Trump je imel prav! Zakaj zganjati teater okoli podnebnih sprememb, ko pa je »zelena« energije v resnici bolj umazana od »nezelene«, a genski inžiniring je bolj razdiralski kot kar koli dosedanjega.


Tisti lažni bogovi, ki hočejo kreirati življenje ne obvladajo niti matematike na osnovni stopnji, sicer bi se spomnili teorije kaosa, ki jo ljubkovalno imeujemo za učinek metulja in »domino efekt«. Dokazano je, da sprememba že enega majhnega faktorja vleče za sabo vrsto sprememb v clotnem sistemu. In te spremembe se ne dajo predvideti.

 

Nisu direktno povedali, da je tudi ta korona virus ustvarjen z genskimi mahinacijami.

Povedali so pa naslednje:

Toda prikrojevanje biologije je neločljivo povezano s tveganji. S kompleti za CRISPR, ki so zdaj naprodaj na medmrežju, bi lahko potencialno vsak z določeno stopnjo znanja iz biologije ustvaril in izpustil novo živo bitje, vključno s škodljivimi bakterijami in virusi.

Mi pa, kakšne ovce smo, spet ne bomo hoteli videti, da je vse to že naša najbolj konkretna sedanjost.

Slovenci imate izrek o »zaračenemu kruhu«. To pa pomeni, da je resnica, ravno to, kar se z toliko veliko moči hoče zanikati.

Iz tega sledi, da tisi, ki so jih obdolžili, da so nori, ker delajo teorije zarote le niso tako nori, kot se jih hoče prikazati.

Poslušala sem intervju s strokovnjakom genetike in molekularne biologije. Omenil je, da ta virus ima takšno strukturo, katere ni v naravi in zato je sum, da je umetno stvorjen.

Iz tega članka sledi, da je zelo velika možnost, da je ta virus res ustvarjen v laboatoriju in zagotovo ne (samo) na Kitajskem

 

Poslušam preko ZOOM - a o ekološkem vrtnarjenju ...

Marsikom ni dovolj naravno, da preprosto posadi rastlince v zemljo, da uporabi svoja semena in da namesto kemikalij škropi s čaji. Zato ustvarjate teatre okoli bolj in še bolj »naravnega« vrtnarjena. Modrujete z luninimi koledarji, »biodinamiko« in podobnim.

Vse bi bilo lepo in prav, če ne bi istočasno uničevali to isto naravo - našo fiziologijo z raznimi predpisi in pravili o »zdravi prehrani«. Domišljate si, da ste boljši kot drugi, ko se deklarirate za vegane in jeste odišavljeni šrot in izdelke kemične industrije kot »prehranske dodatke« in druge »čudotvorne« smeti »za zdravje«, za katere se pustite prepričati da so »naravni«.


Na tem Zoomu o vrtnarjenju strokovnjakinja govori proti hibridnim semenom, ki pač ne dajo okusnih plodov. Očitno pa nihče ne ve (čeprav je to dokazano), da ne gre samo za okus. Neprimeren okus je pokazatelj da v teh produktih NI DOVOLJ KORISTNIH SNOVI.

Torej, z biodinamičnim in eko-bio vrtnarjenjmem boste vzgajali z genskim manipulacijami pridobljena semena??? In to prodajali kot eko izdelek?

Mi pa bomo mislili, da jemo eko- paradižnoik, v resnici pa jemo plastiko, ki je samo na videz podobna paradižniku, ki pa je pridoblejna s pomočjo RAZARANJA NARAVE.

 

To pa ni konec zarote. Zarota je kompleksna zadeva.

Zarota proti človeku se nadaljuje na področju zlorabljene nevroznanosti.

In tako nevromarktinški strokovnjak govori o tem, da izgladneli možgani ne samo da ne delujejo kot je treba temveč človek tega, ki od njega pričakuje mentalni napor (razmišljanje), čuti kot neprijatelja. (To je en od vzrokov, da tudi mene in »mojo« metodo imate za neprijatelja, ker od vas terja mentalni napor).

Nevromarketer pa ne govori o tem (verjetno niti ne ve, saj to ni vač v njegovi domeni) da so izgladnelost (in s tem mentalno nesposobnost človeka) dosegli s tem, da so vas prepričali,

da je prehranjevanje pod vodstvom neše fiziologije (lakote in apetita) nezdravo

  • in da je šrot »zdrava prehrana«

  • in da je hidroponska vzgoja še boljša kot sadnja v zemljo.

  • In ker so nas prepričali, da so genetsko spremenjena semena (seveda, so drugače poimenovali, da mi le ne bi razumeli za kaj gre) nujno potrebna da bi izbrisali lakoto sa Zemlje

  • in da to in samo to lahko omogoči vzgojo »zdravih« rastlin in živali, odpornih na bolezni,

  • ki bodo prehranili te reveže, ki trpijo po svetu.

(Seveda, tudi o tem ne govorijo da so te plastične zadeve neužitne tudi za škodljivce!!!).

O tem pa se sploh ne govori, da kako iz neprave rastline ne more nastati pravo seme a iz nepravega semena ne more vzkliti primerna rastlina, tako tudi vi, ki se prehranjujete z odišavljenimi smetmi, ne morete ustvariti pravo seme iz katerega bodo izrasli bodoče generacije.

Sveda ne govorijo! Saj samo tako lahko ustvarijo vse bolj bolno in vse bolj degenerirano človeštvo, ki bo dalo največji profit onim tam zgoraj.

In, če bi o tem govorili, ne bi mogli opravičiti svoja igačkanja z geni in se izgovarjati, da to delajo samo iz človekoljublja, da bi s tem odpravili bolezni, nesreče in druge številne nadloge, ki sedaj (in vse hujše in hujše) pestijo človeštvo.


Osnovno pa, kar bi bilo treba korenito spremeniti, je ČLOVEKOV ZNAČAJ. Njega bi bilo treba vrniti v sonaravno stanje. Namesto tega se vse bolj močno vztraja na brisanju moralnih normi, vztraja na preimenovanju hudobije tako, da je videti svetniška. Tako tudi tovrstno svoje igračkanje boga ne imenujejo za genske mahinacije temveč za »inžinjiring življenja«.


In seveda, z vsemi temi smo že spet prešli na novo področje - na področje zdravja.

In smo prišli tudi na novo obliko starega izreka: »kadija te tuži- kadija ti sudi«. To pa je danes nevrolingvistično programiranje s katerim vam dopovedujejo da ni res in da sploh ne obstaja tisto kar je v resnici res in tudi obstaja.


Tukaj se krog zapira: Saj tistim, ki se bogatijo na račun bolezni in trpljenja ni v interesu, da bi človeštvo ozdravelo. Vam pa dajo vabo, ki jo hočete slišati. In vi, ker nikakor nočete predelati svojih hudobij, na podlagi katerih vse te manipulacije funkcionirajo, ste in boste ostali žrtve teh, s katerimi vas vse bolj pretvarjajo v ovce in programirane robote v službi predatorjev.


Jaz in moja generacija smo, v tem zaničevanem socializmu imeli zdravo hrano in marsikatere zdrave navade in pravice. Vendar so že začele akcije, ki smo jih sprejemali kot METODE NAPREDNGA ZAHODA, s katerim smo začeli intenzivno uničevati vse kar je bilo še božje v nas in kar je bilo sonaravno. V 30 letih nam je uspelo uničiti svet, uničiti pravice, ki smo jih imeli, uničti življenje in človeka, ki se je gradil že milione let. In uspeli smo popolnoma oslepiti sebe, da ne vidimo niti tega, kar nam je pred očmi. Uspeli smo ustvariti iluzijo in ustoličiti novodobne lažne bogove in »fujtrati« njihov pohlep za profitom in jim dovoliti da nas preprogramirajo v svoje robote. Zato so naši otroci, mogoče še rojeni iz »pravega semena« vendar takoj po rojstvu programirani in usmerjani v robote. Kmalu pa niti pravega semena več ni bilo a lažna »ljubezen« in lažnobogovske mahinacije so onemogočili naravni selekciji, da deluje temveč smo ustvarili in še naprej ustvarjamo vse več degeneriranih in tudi nesrečnih potomcev, brez vsebine in cilja, brez sončka v srcu, ki v svojem trpljenju nori tavajo in razbijajo vse pred sabo.


Torej, ustvarjena pošast je vse bolj rasla, se razvijala in razvejevala. Sedaj imamo že umetno ustvarjene bolezni, imamo bolezni, ki so v resnici normalna posledica vsega dosedanjega našega delovanja in pognali smo apokaliptično lavino, ki se več ne bo dala ustaviti.


Za ozdravitev ne potrebujemo genske mahinacije. Bilo bi dovolj ustaviti se in obrniti se nazaj.

Vaše parole o »vračanju k naravi« ne pomenijo povratak vas – človeka v sonaravno stanje in ne pomenijo sprejemanje, da ste samo ena celica med mnogimi. Vi se vračate naravi kot bogovi, ki so nad njo kot upravljavci, z iluzijami, da ste rešitelji ker vi že bolj veste kaj je za naravo prav. Zato je še dodatno razdirate, kot to dokazuje tudi ta članek v Financah.

 

V članku natvezajo o varnostnih ukrepih, ki naj bi se poduzeli – zaradi »eventualne zlorabe«. Spet eno praznoverje v svoje lažnobogovske sposobnosti.

Komaj opazno se ominja tudi možnost, da se umetno ustvarjeno bitje lahko razbohoti.


Kako je možno, da se nihče ne spomni tega, kar nam polni vsakdan in s stoletnimi izkušnjami dokazanih zadev?

Ni človka, ki ne bi poznal pravljico, ki se je zgodila menda na hrvaškm otoku Mljet, ko so proti kačem uvezli mungose. Ko pa so se oni preveč razmnožili in uničevali, so proti njim uvedli lisice. Pa so se tudi one preveč razmnožile....

Po celemu svetu jamrajo in delajo akcije čiščenja proti tujerodnim rastlinam in živalmi ... ki so uničile vse, kar je bilo avtohtono.

Kako je možno, da vas nič od tega ne spametuje?


Ko sem prvič slišala o tem, da bi dinosauri bili dejansko rezultati genskega inžineringa, ki je prejšnje človeštvo dopeljalo do propasti, nisem verjela.

Od te nemogoče pripovedi do danes je minilo nekaj več kot 20 let. In sedaj imam pred sabo, članak v Financah, ki govori ravno o tem!!! O ustvarjanju POŠASTI, ki lahko uničijo svet. In o tem se govori komaj opazno in mimogrede, kot o neki mali motnjavi, ki je pač »pod kontrolo«.

To je najhujša in najbolj zabita religioznost, ki je še ni bilo: upanje, da pač vse to vtikanje v naravo in igranje boga (kljub vsem dosedanjim izkušnjam in dokazilom) ne bo imelo slabih posledic in da bomo imeli primerne regulative, ki se jo bodo vsi državli, in da bo to zagotovilo varnost in ustvarilo paradiž za človeka.

Če boste našteli en edini znanstveni dosežek, ki ne bi bil zlorabljen, ali eno edino zadevo ki bi jo »regulative« ustavile—ste zmagali.

 

Ominjajo tudi društveno neenakost ker bodo te metode ki te pretvorijo v boga zelo drage ...

Seveda. Imamo že sedaj pred sabo to ljubljeno ZDA, ki jo vsi vidite kot indijo koromandijo, kjer naj bi z neba padali med in mleko.

In imamo milijarde vas, ki se nadvušujete nad znanostjo čeprav za njega gre velika večina našega denarja in niti v enem momentu ne pomislite, da ta znanstveni tehnološki napredek ne bo služil nam, tukaj na dnu. Musk hoče kolonijo na Marsu ... A mislite, da bo tam reševal vas in mene, ko bodo do konca uničili Zemljo?


Ustvarili ste celo brend za izdelke, kje ne zlorabljajo domače delavce in otroke. Niste pa pomislili da bi to moralo veljati tudi za drugo stran: da ne bi kupovali, izdelke takšnih kot je Musk (in številni drugi). Zaradi njegovega igračkanja bolj kot kdorkoli drugi uničuje zemlju in ubija ljudi od zastrupirvah pri izkopavanju npr. redkih kovin potrebnih za njegove izdelke. Tudi od takšnih ne bi smeli kupovati, ki se bogatijo na račun bolnih, ki se bogatijo na izdelkih zaradi katereh zakrni človeštvo, ki se bogatijo in poveličujejo takšen tehnični napredek, ki –kot je videti, bo do konca razdrl življenje.


Tukaj bi dodala (ponovno) samo to, o čem so sporočali najbolj uradni in renomirani mediji: da razvoj cepiva ni financiala farma industrija iz svojega žepa—kot je to bilo dosedaj. Veliki del stroškov so pokrili iz našega denarja, ki smo vplačali za naše boljše življenje. To pa pomeni tudi to (kot so razlagali v nekem članku), da bo farma industirja pobrala profit z cepivom, ki sloni izključno na hipotezah (brez pravih dokazil o tem ali te hipotze sploh držijo ali ne), brez nevarnosti, da bi morala plačati odškodnine za probleme, ki bodo (ker bodo!) nastali zaradi njihovih izdelkov.

Odškodninam in odgovornosti pa se bodo vsi izognili saj tudi sedaj je že bilo nemogoče težko dokazati škodo od te ali one terapije.

Torej, tudi za takšne bi morali ustvariti solidarnostno blagovno znamko in bojkot kot je bojkot tistih, ki zlorabljajo otroke in domače reveže.

 

Obstaja neko matematično ali fizikalno pravilo—ne vem več. Gre za naslednje: če so točke na obeh koncih ene črte neskončno oddaljene druga od druge, po tem pridejo ena zraven druge ker je prostor okrogel.

V ezoterici govorijo, da so okoli nas energetska polja v obliki koncentričnih žog in koliko gor-toliko tudi dol.

Dante pa v svoji »Božanski komediji« piše, da je iz najglobljega pekla izhod v raj.


Vse bolj vidimo iz vsakdanjega življenja, da smo mi, tukaj dol vse bolj – do v neskončnost oddaljeni od onih bogatih »tam zgoraj«.

Ono zgoraj zagotovo ne boste dosegli. Tudi ne boste dosegli rešitve, ki naj bi dale genetske mahinacije (tudi če bi uspele), ker jih ne boste mogli plačati.

Imate pa možnost da se spametujete (čim prej to boljše) in predate svoj ego in končno sprejmete metodo zdravljenja zajeto pod imenom Transformna osebnostna terapija (TOT),

ki temelji na preprosti logiki. S pomočjo nje dobite pravega zdravnika: boga-naravo - zastonj. TOT vam pomaga najti svoje grešnosti, zaradi katerih ste zavili na napačne poti (stran od narave/boga) ter jih na primerni način predati v reciklažo. Če ste te lekcije primerno naredili, ste omogočili reparacijo in renovacijo, ki ga opravi naš bog / fiziologija / narava, kot o tem govori tudi latinski izrek: »medicus curat, natura sanat«. Časa pa ni na pretek. Če zaradi drugega ne, pa zaradi omejenega trajanja vašega življenja. Torej, morate račnati s tekmo s časom. Razdiralski procesi, ki ste jih vi sprožili tečejo. Od stopnje uničenja in hitrosti, s katerim ste pripravljeni narediti svoje lekcije je odvisno, ali se bo še dalo in koliko se bo dalo najprej ustaviti, po tem pa še popraviti razaranje.

 

V članku govorijo tudi o vključevnaju državljanov, da se vse pravilno odvija z tem novim (razdiralskim) metodami.

Kako vključujejo državljene—imamo prilike videti pri tej epidemiji...

In kaj in koga bodo uključili—tudi to vidimo sedaj.


Gledam oddajo o psih in o njihovi sposobnosti vohanja in sluha. Na podlagi tega jih šolajo za vodiče, reševalce in za pomoč bolnim. O tem ve ves svet in je vsepovsod sprejeto.

Obstaja pa ena, s »kitajskim zidom« obvarovana skupinica takoimenovanih strokovnjakov ki so dokazali, da o vsem tem pojma nimajo. Ti bodo pse oklicali za mazače, ki trdijo nekaj, kar se – po mnenjo te skupinice – ne da dokazati. Ki bodo,kot strokovni avtoriteti držali odzivna predavanja na katerih bodo norca delali od vseh, ki v tako nekaj verjamejo, ki bodo sežigali na grmadi vsakogar, ki to zagovarjajo, ki bodo učinke oklicali za placebo a tiste, ki v to verjamejo pa v norce in ki bi, vse te številne ljudi, ki so jim psi pomagali, pustili mirne duše umreti.

Kdo je ta skupina?

MEDICINARI—zdravniki in medicinski znanstveniki!!!

In njihov odnos npr. do homeopatije.


OPOZORILO: Ni vprašanje ali homopatija ja ali ne. Povdarek je, s kakšnimi stališči in izgovori jo odklanjajo in noben znanstveni rad in ažurna statistika ni za njih dovolj primerna. Istočasno pa vsiljujejo cepljenje, ki sloni izključno na hipotezah.


V tem dokumentarcu o psih je pokazano, da pes zaznava vonj, čigava koncentracija je enaka koncentracija ene kocke sladkorja raztopljenega v olimpijskem bazenu vode. Nihče pa nima pojma kako zaznavajo hipoglikemijo, ker za njo niso našli nikakršno snov, ki bi ustvarilo telo bolnika, ki bi ga psi s svojim zelo občutljivim njuhom začutili.

In tudi v drugih filmih o živalih govorijo o njihovih senzoričnih sposobnostih in komunkacijah na ogromne razdalje in o marsikaterih njihovih sposobnostih, ki smo do pred kratkem šteli za nadnaravne—saj nismo imeli metode kako dokazati. In ogromno je takšnih njihovih sposobnosti, za katere še ne vemo kako delujejo. Zato pa niso sežgali nobeno žival ker »trdi o sebi« da zaznava in niso nobenga strokovnjaka vrgli v norišnico (prej ja, sedaj več ne) ker raziskuje ta področja.

Nihče pa niti ni pomislil odnehati s financiranjem raziskav npr. o svemirju, za katerega nikoli ne bomo dobili konkretnih dokazil. In je nešteto drugih, še kako norih raziskav, za kar se porablja naš davkoplačevalski denar. Edino je prepovedano kar koli govoriti o homeopatiji. Tudi če ne bi verjeli v pravilnost njihovega dokaznega materiala in raziskavam, z izkušenim homeopatom v intenzivni negi bi v nekaj dneh lahko dobili dokazila ali deluje ali pa ne.

Vendar, vse lahko samo to ne!

Čudno, mar ne?

 

Svoje odkritje kromozomov so 1953 objavila Watson in Crick.

Ali so kdaj pomislili na nevarnost? Ali so se kdaj ustavili s svojim vrtajem v bistvo življenja?

Niso!

Igrali so bogove, da bi 1996 objavili o klonirani ovci.

Kaj mislite, koliko genskega materiala je v teh 40 letih šlo v zrak in npr. v obliki virusov (ali v obliki bolezni norih kav) širilo po svetu. In koliko je živega materiala vrženo v smeti, da bi jo pojedli glodavci ali netopirji, preden bi se je rodila prva klonirana ovca!

Tudi jaz na to nisem nikoli mislila. Dalo mi je misliti ko so napadali Kitajsko, da so eksperimentirali s prepovedanim, pa so nepazljivo zavrgli material, ki je prišel v netopirje ...


Pravijo, da tat najbolj kriči: »držite tatu«. Saj na zapadu delajo genske mahinacije že več kot 60 let!

Sedaj pa politiki hočejo dve muhi na en mah: dobiš epidemijo, ki jo zlorabiš a pozornost (in agresivnost) ljudi usmeriš proti državi, ki se hoče prebiti na mesto, ki ji v resnici pripada – na mesto, ki ga je zaslužila že takrat, ko smo mi tukaj bili še popolni divjaki.

Sicer pa imamo posla s tipično marketniško taktiko. Učila sem o njej na brezplačnih wenibarjih.

Daš ven nekaj—kot je bila ta klonirna ovca.

Nastane vik in krik.

Ali je kaj delovalo? Ali so res ustavili nadaljnje igračkanje bogov?

Sveda ne. Oni so samo utihnili, mi pa smo na to pozabili v sveti veri (iluziji) da smo nekaj dosegli, da je naš glas štel.

Po tem, po programu nevromarketinga sledi naslednji korak: prikazali so luškane hišne ljubljenčke ki jih že vrsto let ustvarjajo v Aziji s kloniranjem.

O novih, večinoma zelo občutljivh novih sortah mačk in psov pa sploh ne pomislite, da so nastali umetno--z igračkanjem z geni!

Seveda, proti hišnim ljubljenčkom in »ljubezni do njih« le ne bomo ostro nastopili...

Mogoče se še malo razburjamo vendar—smo že navajeni in več ne poslušamo. Tako govorijo marketerji, ko razlagajo in obrazlagajo svoje metode.

Po tem so začeli govoriti o lakoti v svetu ki jo – kot so zatrjevali - lahko rešimo samo z genetskim vmešavanjem ... s katerim lahko ustvarimo sorte (rastlin in tudi živali) odporne na bolezni da bi »nahranili te lačne v Afriki in jim prinesli blagostanje.

Temu pa že nihče ne upa nasprotovati!