Blog

Svet iz drugačne perspektive

AVTODOMARSKI INTERMEZZO - po Dolomitih

4. avgust 2021.


To je bila pot, ki je sedaj za mano.

V naslednjih dneh sem izvedela kaj so pravzaprav napake mojega AD-a.

Moj sin, ki se je oglasil in tudi šel preizkusiti AD za en kratek izlet, mi je razložil da 50% moči baterije pomeni da je ta že zelo slaba. Namreč, jaz sem mislila, da je to še čisto dovolj.

V Šenčurju v M-Caravaningu so mi razložili kaj je narobe s hladilnikom in kaj bi bilo dobro za narediti.

Mojster, do koga so me poslali sa AMZS Kranj pa mi je razložil o zavorah to in tako, kot sem to nekako od prej vedela. In tudi o amortizirajočih blazinah...

Vse to bomo popravili, ko bo konec z dopusti.

S serviserjem sem bila zmenjena, da če na tehničnem pregledu ne grem skozi zaradi ročne zavore, bo mi to takoj popravil, ampak na tehničnem so rekli da je vse v najboljšem redu.


Sedaj pa mi se je vse sesulo...

No ja! Sedaj imam popolnoma drugačno vlogo. Nisem pa še dosegla sposobnost več stvarem se sočasno posvačati s polnim srcem.

Vem pa da je to sesutje vsega v zvezi z AD samo začasno. Ker sedaj sem samo staramama ki ima samo eno nalogo: pedenati svojo vnučko, ki je za en teden prišla na obisk.

Da sploh to lahko pišem je že kalček »multitaskerstva«, sposobnosti, ki se – očitno – rojeva v meni. Lahko pišem, ker ona še spi, jaz se pa zgodaj zbujam, vendar prej tudi v takšnih proložnostih se nisem mogla posvečati čemerkoli drugemu, kot njej.


Sedaj moram nadomestiti zaostanke.

Veliki »greh« (hiba) je, če si izpadel iz ritma. Jaz pa sem zelo iz ritma. Vse to bi morala napisati sproti, kot mi je glava ves čas tudi »pisala«. Samo moje človeške roke niso sledile.

V novo »etapo življenja« ne morem stopiti dokler ne zaključim prejšnje.


Ti teksti, kot še marsikaj drugega, bi morali biti končani že do momenta, ko sem dobila vnučko. In bi, v pavzah, dokler moja vnučka spi, že morala načrtovati bodoče poti – takšne ali drugačne. Namesto tega, jaz se moram ukvarjati s preteklostjo, da bi končala to, kar nisem pravočasno končala. In tudi ko bo ona jutri šla, še vedno bom morala delati ne teh tekstih (korigirati, dopolniti).

Šele po tem lahko računam na novo etapo svojega življenja.


Zato so mi sedaj vse druge teme tuje. Tuje doživljam tudi avtodom. Izpadli so mi vsi načrti za nadaljnja potovanja. Enostavno mi je nezamislivo, da imam AD in da bi se z njim odpravila kamorkoli.

Probleme mi delajo tudi spreminjajoči se korona-ukrepi.

Vem pa, čeprav sedaj ne morem to tudi podoživljeno čutiti, da če bom po »božjem«, bo vse šlo gladko.

Tudi to vem, da ne bi smela misliti na naslednji korak dokler ne končam vse, kar moram končati, pa se tega le ne morem držati. Zato je še hujši kaos v meni. Vse to so lekcije, ki jih te dni moram narediti in se spraviti v ritem in skladnost. Po tem bom videla kaj in kako naprej.

Tudi to ne vem sedaj, ali bom tudi naprej pisala v tem stilu, kot sem teh nekaj strani napisala.

Torej, v tem momentu nimam ceste za naprej. In ko nadomestim zaostanke, bom končala ta del mojega življenja.


To moje stanje kaosa na konkretni ravni je videti tako: ponovno mi je bilo težko pomisliti na to, da bom mogla izpeljati AD s parkirišča. In sem bila nerodna, ko sem sedla v njega.

Pa tudi sicer sem zmešana, saj ne vem kako voziti Fiesto, ker sem pod vplivom AD-a. A AD ne znam voziti, ker sem pod vplivom Fieste.


Tudi sicer, naše bitje pogosto primerjam s hišo. To stanje v meni je kot pri kompletni renovaciji. Vse staro je razdrto in neuporabno. Novo je že prinešeno vendar tudi to je vse samo še nametano. Ob tem pa veš, da bodo pripeljali še nove kose. Ne veš pa kakšni bodo in kam sodijo. Sedaj je vse na kupu in izmešano, da ne veš, kaj je staro, ki odhaja in kaj je novo, kar prihaja.


V temu tednu sem se posvečala samo vnukčki.

Po njenem odhodu bom mogla ves ta nered v sebi razčiščevati. Tudi sicer, moje življenje teče po principih Transformne osebnostne terapije (TOT). Saj, če hočeš, da imaš koristi od te terapije (a lahko imaš ogromno), ono ti mora postati stil živlejnja in razmišljanja. Sliši se hudo vendar ni. Saj je TOT samo uporaba logike in starodavnih modrosti na nas samih in v zelo konkretni obliki.


Sedaj še ne vem kako bo moje »stanovanje« kazalo po tem razčiščevanju. Ne vem, kakšno »pohištvo« sem že sedaj dobila in kakšno bo še prišlo. Na podlagi 30 letne izkušnje s to metodo pa vem, da bo to novo čudovito in super. In, kot sem to že velikokrat doživela, bom občudovala fascinantni način, pot in tudi izzid, kako ta božja fiziologija razreši zadeve. Tudi takšne, ki se nam zdijo nemogoči in nerešljivi.

48 views0 comments

Recent Posts

See All