top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

ANKSIOZNOST IN DEPRESIJA - NAŠI VODIČI

Updated: Feb 11

sta prva stopnička visokorazvitega človeka

v njegovem osvobajanju iz začaranega kroga trpljenja v razsvetljenost in suverenost.


Depresija je

ČUSTVENA REAKCIJA NA SPOZNANJE O RESNICI,

ki ga je dobila ena osebnost v nas.

Anksioznost (strah) je

ODZIV NAŠEGA NOTRANJEGA "VARNOSTNIKA"

na opozorila signalnih lučk na “komandni plošči” našega bitja.

To vse je pa točno to, za kar ste prosili!


Človek ima številne želje, cilje in sanje. Večina teh je uresničljiva, kljub temu jih večinoma ne uspe doseči.

Človeška glava je omejena in zna razmišljati samo dvodimenzionalno. Zato ni v stanju videti pravo pot do teh ciljev niti zna predstaviti pravo obliko in naravo svojih ciljev.

Marsikdaj imamo vse »na dohvatu roke« pa odklonimo, ker – kot znam povedati- ne prepoznamo diamanta v sivem kamenu. Pa še mislimo, da nas hoče ubiti tisti, ki nam ga je »vregel pred noge«.


Pot do naših ciljev je zelo ovinkast labirint, ki se vzpenja, ker cilj nikoli ni na isti ravni na kateri je izhodiščna točka.

Zato ne glede na to, kako smo sicer sposobni in kaj vse obvladamo, NIKOLI ne moremo videti ne pravo sliko poti in ne razultata. Pomembno pa je, da smo pri doseženem cilju vedno navdušeni in se zavedamo, da sami, s svojo omejeno človeško glavo nikoli ne bi bili sposobni omisliti si tako čudovit rezultat, kot je ta, do katerega smo pripeljani. Zavedamo se pa tudi, da sami, s svojo omejeno človeško glavo, nikoli ne bi našli poti do tega in takšnega cilja.


Zato, da bi doseglji cilje, se moramo pustiti VODITI - OD NOTRANJIH VODNIKOV !!!

Vedno smo vodeni z malimi koraki – s takšnimi, ki smo jih sposobni narediti.

Kot lekcije v šoli, ki so prilagojene uzrastu in sposobnosti učenca.

Tudi olimpijski zmagovalec v dvigovanju uteži je začel svojo pot z minimalno obremenitvijo. Sicer bi ga ubilo.

Proces šolanja nima za cilj samo nametati znanje v nekogaršnjo glavo. Proces šolanja je transformacija učenca v celoti v kompletno, zrelo, samostojno osebnost.

Tako je to tudi v življenju na sploh, ko so cilji zelo visoko postavljeni – kot ste to vi (opravičeno) storili.


 

Popularno miselnost in metode »za zdravje in uspešnost« je v resnici ustvaril biznis. On pa svoje interese lahko ustvari samo s čredo ovac in programiranimi roboti, ne pa s suverenimi ljudmi. Obljuba in parola, da gre za vas, vaše zdravlje uspešnost in suverenost je samo vaba, v katero ste zagrizli.


Že prvi in osnovni koraki v teh naukih so bili napotki kako ODREZATI VSE kar ste vi po tem pa slediti samo tistemu, kar vam oni, kot novi (lažni) bogovi narekujejo.

Vsi predpisi, dopovedovanja, pravila, pa tudi pozitivna miselnost imajo samo en cilj: čim bolj vas oddaljiti od realnosti in od vsega, kar je pravo in vredno v vas. S temi metodami se celo uničuje biologija in fiziologija, ki že milione let uspešno vodi in razvija ŽIVLJENJE na Zemlji.

Z metodami popularne miselnosti ste odrazali tudi intuicijo, vse svoje varnostne mehanizme, opozorila in notranje vodenje, ki bi vas lahko varno pripeljalo do vaših ciljev in poveličanja.

Zabredli ste na stranpot, ki vodi v prepad ne pa v suverenost in uspešnost.


Naučili so pa vas, kako mobilizirati energije za ustvaritev vaših želja.

In vi ste to naredili. Ob tem ste še terjati »božji ukrep«, da naj naredi red in da uniči hudobije in terorizam v svetu.


Volja človeka je obveza tudi za boga.

In želje se vedno uresničijo, na sploh, če so izrečene iz polnega srca.

Slaba stran tega pa je, da če ne veste kaj je sploh to, kar ste poželeli in kakšne posledice lahko ima, boste zelo neprijetno presenečeni, ko se te želje uresničijo. Seveda, ne bodo v takšni obliki, kot ste jih pričakovali. Zato jih ne boste prepoznali. To pa bo vodilo v nove neodgovorne želje, ki bodo vse bolj komplicirali in uničevale stanje človeštva.


Tako se dogaja tudi sedaj: DOSEGLI STE TO, ZA KAR STE PROSILI, sedaj pa ne prepoznavate in vam ne odgovarja.


Pojdimo po vrsti:

Da bi vas nekdo lahko vodil, je nujno potrebno najprej videti realno stanje.

Enako kot v šolah: najprej test, na kar dobite oceno in s tem se vidi, na čem ste in kakšen nivo ste dosegli. Samo na podlagi tega lahko dobite primerne lekcije za vaše napredovanje.

Popularne metode vam ne morejo dati pravo znanje. Iz neumnih človeških ust v neumna človeška ušesa nikoli ne more priti pravo znanje. Ono lahko pride samo skozi »barantanja z bogom« (več o tem TUKAJ).

Naučili so vas samo kako zatreti in ne slišati kritike in opozorila vaših notranjih - pametnejših osebnosti .

Ker kritike niste slišali, ste lahko ustvarili iluzijo, da ste na pravi poti in da ste veliko dosegli, čeprav niste nič.


Klicanje po uspehu in doseganju vaših sanj je bilo iz polnega srca. Zato se je mobilizirala in stopila v akcijo močna energija.

Uresničitev vaših ciljev je možna izključno skozi vaše notranje – pametnejše osebnosti. Samo one vedo kako vas pripeljati do vaših ciljev. Zato je mobilizirana energija dosegla njih, ojačala jih je in jih spravlja na površje!


Če hočete naprej, morate najprej videti svoje realno stanje.

Vi pa se ravno temu upirate. Tudi o svojih napakah nočete slišati. Zato s polno močjo hočete zatreti to osebnost, ki jo energija dviga na površje.

Zaradi te vojne med vam in vašo dvigajočo s osebnostjo vse obtiči.

Rezultanta takšnega stanja je to, kar čutite in kar označujete za depresijo.

Vsebina takšne depresije so največkrat misli in občutki, da je vse brez veze in smisla.

Ja, brez veze je to, kaj in kako delate in živite in kako hočete uresničiti vaše cilje.


Če bi tej osebnosti dovolili priti ven do konca, bi nam povdala marsikaj koristnega.

Cilj moje terapije je,

da pridemo do te osebe, ki želi na površje. Ona nam bo dala vse potrebne informacije in razlage,

po teme pa, če ste ji pripravljeni slediti, bo vas, korak za korakom, vodila ven.


Ona vam bo dala lekcije. Moje je, da vam pomagam razumeti lekcije in da vam jih pomagam narediti.

Vsaka narejena lekcije ima takoj vidne rezultate izboljšanja vašega stranja in takoj vodi v naslednji korak in naslednjo lekcijo ... vse dok se popolnoma ne izvlečete iz problemov.

Če boste na varnem in na pravih tirnicah, vaše notranje osebnosti ne bodo več rogovilile.


Torej, popularna miselnost vas uči kako z vsemi močmi zatreti te osebnosti, ki sedaj rinejo na površje. Po tem ko jih zatrete, nasvete o tem kako naj bi živeli svoje življenje, bo narekoval drugi človek. Zaradi tega bodo zatrete osebnosti še bolj panično silile na površje in vaše stanje se bo samo slabšalo.


Moja terapija je v tem,

da spoštujemo mnenje in nasvete vaših osebnosti ter da jim sledimo ker vas bodo popeljale na prave poti.

S tem boste konstruktivno zaživeli. In ker se jih naučite poslušati, boste imeli zveste spremljevalce, ki vam pomagajo pravilno, srečno, uspešno in konstruktivno živeti svoje življenje.


 

STRAH je tudi naš vodnik.

Opozorilne sisteme (»radar«, »signalne lučke« in »navigacijo«) imajo živa bitja v sebi že miliarde let. Imajo jih celo rastline.

Delovanje našega varnostnega sistema zaznamo samo na podlagi reakcije naših »varnostnikov«. To pe je v glavenem strah raznih oblik.


Do njih bi se morali obnašati tako, kot se obnašamo do svojega avta, ko zasvetli kakšna opozorilna lučka. Če uprašamo »napotke za uporabo« ali serviserja, vedno dobimo odgovor o tem, na kaj nas signali opozarjajo in kaj nam je za storiti.


Vendar, popularna miselnost vas uči, kako zatreti ta svoj sistem za opozarjanje, obrambo in navigacijo.


Če zaznamo v sebi »negativne« občutke, moramo se VEDNO poglobiti v njih.

S tem, da se poglobimo v to stanje, smo omogočili, da se nam pokaže kaj je narobe in da dobimo navodila kaj je za narediti. Največkrat pa se postopoma vse raztali in spravi v red, brez da bi konkretno vedeli kaj in zakaj je bilo narobe.


Marasikdaj slišim govoriti ljudi, kako jih je hudo skreblo, pa je vse skrb bila brez veze, ker se je vse samo po sebi uredilo. In zato nikoli več si ne bodo dovolil da bi jih tako skrbelo.

Niste pa pomislili, da se je RAVNO ZATO uredilo, ker ste dovolili sebi, da se poglobite v te svoje strahove in skrbi. Če pa si to ne boste dovolili, se NE BO UREDILO. Ker bo ONEMOGOČENO da vaše bitje za te probleme »samo po sebi« poskrbi in spravi v red.


ENA ŽELJA SE VAM PA LE NI URESNIČILA čeprav je bila vaša srčna želja.

To pa je bilo, da naj Bog že nekaj okrene in umakne hudobije in smeti ter razne ovire in prepovedi sa zemlje.


Bog je stopil vmes! Ugotovil je, da se NE ZAVEDATE svojih početij. In se ne zavedate, kakšno svetopisemsko apokalipso ste priklicali nase in na svet.

Namreč, niti pomislili niste, da ste mogoče vi nosilec smeti in hudobij, ki jih je potrebno ukloniti.

Vsi mislimo o sebi da smo super. Če bi to bilo res, po tem ne bi bilo toliko hudobije vsepovsod. Tudi Hitler je imel sebe za rešitelja sveta, ne pa za hudobca. Danas pa je popularna miselnost vsakomu dopovedala, da ima vedno in v vsemu prav in da ga nihče ne sme kritizirati. Pa tudi konkretne hudobije ste že proglasila za svetniško čiste in neoporečne.


Lahko da je vaša hudobija samo drobtinica. Če se pa je niste zavedali in niste »predali«, na sploh, če se je oklepate, po tem pa bo čistilna lavina, ki ste jo priklicali, odnesla tudi vas.

Razen tega, hudobija največkrat ni to, kar mi mislimo da je. In tudi vrlina največkrat ni to, za kar mi mislimo, da je.


Tudi na to niste pomislili, da ste vi sami sebi prepreka pri uresničitvi vaših lastnih sanj. Zato, bi ta energija, ki ste jo priklicali, v prvi vrsti zbrisala sa Zemlje vas in vse vaše kreacije. (Preberite še “Čas karcinoze”)


Bog” je stopil vmes in je ONEMOGOČIL “uresničitev vaše volje” in onemogočil je takšno delovanje energij, kot ste ga vi priklicali.

S tem nam je

dal še eno možnost in priložnost da se zavemo svojih dejanj.

Zaradi tega je:

· pojačal razsvetljenega v vas, ki je uvidel, da je vse kar ste naredili čisto brez veze in smisla;

To je sedaj vaše stanje depresije.

· Ojačal je tudi komandno ploščo s signalnimi sistemi;

· pojačal je panične nadzornike, saj je njihova panika še kako opravičena.


S tem vam je pravzaprav

IZPOLNJENA ŠE ENA VAŠA ŽELJA: da vi vodite svoje življenje in da se vi odločate zase.

Primerjajmo naše bitje s stanovanjem a transformacijo in delanje reda v nas pa z renovacijo.

Lehko se izselite iz večjega dela stanovanja in prepustite božjim mojstrom, da naredijo tako, kot menijo da je najboljše. Ne zanima vas kaj in zakaj so spremenili, pregradili ali ugradili. Vse eno vam je kako bo, samo da bo vse lepo in prav ter prijazno za uporabo.

Od tistih, ki so sposobni postati »arhitekti« bodočega sveta, se pričakuje več. Tisti morajo ostati zraven in zavestno ozaveščati in naučiti vpoštevati in razumeti vsako drobnarijo. Saj ničesar ni v življenju, kar bi bilo kar tako in brez pomena. Nič ni slučajno, nič ni takšnega, kar lahko preskočimo ali ignoriramo. Ne gre za to, da bi čisto vse bilo vnaprej načrtovano in določeno. Gre za to, da vse ima neki pomen. Kot vejica v izreku: »Ubiti, ne pomilovati« ali pa »Ubiti ne, pomilovati«.

.

S povezovanjem s svojimi bitji, zaradi katerih v tem stanju anksionosti in/ali depresije zelo trpite, boste dobili prave vodiče in priložnost, da izstopite iz pekelskega kolesa v uspešnost in suverenost..


Zato sedaj imate možnost in tudi obveznost da se odločite po kateri poti želite nadaljevati.


Če menite, da vi že vse veste in nimate kaj premišljevati, bog vas uboga in preneha ovirati izpolnitev vaših želja. To pomeni, da bo energija z takšno močjo stopila v akcijo, kot ste vi to terjali od nje. Odnesla bo vse smeti iz vašega sveta in vse ovire, ki onemogočajo izpolnitev vaših želja, TUDI TAKRAT, KO STE VI TA SMET IN VI TA OVIRA SAMEMU SEBI.


Imate popolno svobodo odločiti se svoje stanje obvladati s popularnim in vsem znanim metodam, razne oblike pozitivne miselnosti in dopovedovanja, o tem kako je vse v redu.

Za svoje odločitve ste vi odgovorni. Če ne bo šlo, kot je treba, nimate več izgovorov, saj ste bili opozorjeni.


Jaz vam, skozi Transformno osebnostno terapijo (TOT) nudim pot zavedanja. Ni nujno, da ste ravno moj pacient.

Principe terapije lahko prebrete v knjigicah....

Osnovne smernice sem vam tukaj poskušala napisati.

Če sledite principom, lahko tudi sami najdete pot.

Če pa ni uspeha, pomeni, da potrebujete mojo pomoč. Nihče drugi nima pravice trditi, da uporablja to metodo. Za to bi moral najprej sam iti skozi transformacijo uz moje vodenje. Tisti, ki to opravi, dobi certifikat.


Terapija je popolnoma individualna.

Ker ne obstajata dveh identičnih ljudi, tako so tudi problemi različni, čeprav so težave navzven podobne. Zato je tudi izhod iz problema individualen.

Jaz sem v terapevtskom procesu samo inštruktor, ki vam pomagam razumeti in narediti naloge, ki smo jih dobili od vaših osebnosti. Sem tudi "lektor", ki bo znal zaznati, ali ste naredili domačo nalogo pravilno ali pa ne.


Naloga terapevta ni da izmišlja kako popraviti stanje.

Naloga terapevta je da skupaj z vami najde to, kar je pokvarilo stanje. Če ste pripravljeni predelati smeti, ki so pokvarile stanje in ovirale pravilno funkcioniranje, progam reparacije se bo spontano zagnal in vse uredil, čim bo prepreka umaknjena.


Kakšen bo dosežen rezultat, je nemogoče vnaprej vedeti.

VEDNO PA JE takšen, da bose navdušeni, srečni in zadovoljni.

Zavedali se boste, da se sami nikoli ne bi domislili takšne čudovite poti, po katerih so vas vaša notranja bitja vodila in nikoli ne bi našli take čudovite rešitve, kot kar ste jih, kot rezultat vaše poti, našli.

Tudi jaz sem, vedno in znova presenečena, navdušena in fascinirana nad neverjetnimi rešitvami, ki nam daje naše notranje vodstvo. Neštetokrat sem i pri sebi in pri pacientih naletela na začaran krog iz katerega niti v sanjah ne bi mogla zamisliti izhod. Po tem pa zaznam kako z nekaj drobnih, pogosto skoraj neopaznih korakih, se odpira ta zaprtost in prikaže čudoviti izhod.

In to je res fascinantno. Človek ne more verjeti, dokler to sam ne doživi. Lahko pa doživi vsak, če sledi metodam TOT.

580 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page