Blog

Svet iz drugačne perspektive

TITO, vendar ne kot zgled, temveč kot SIMBOL tudi za bodočnost


Nekjer sem brala izrek: "Narod, ki ne prizna svojo preteklost, nima niti bodočnosti"

Slovenki izrek je: "Neumen je tisti ptič, ki se sramuje svojega gnezda".


Nadaljeva sem svoja "Premišljanja...", na podlagi knjige Vesne V. Godine: "Zablode postsocializma".

Moram reči da je tudi mene presenetilo, kam me je pripeljalo.


Stran 288.

Če drži podatek, da se je od osamosvojitve do danes vrednost slovenske države zmanjšala z okoli devetdeset milijard dolarjv na okoli deset milijard dolarjv...

Naj si dovolimo delovno hipotezo: večino izplena so izvedli Slovenci.

Kljub temu pa še vedno pišejo o tem, kako smo vsi bili takrat reveži a kako je sedaj super. Samo čakam kdaj bodo napisali, da v »grozni revščini« - seveda, zaradi socializma! - niti pametnih telefonov nismo imeli.

Vi mladi pa, ki živeljenje ne morete več zamisliti brez »pametnih« naprav, boste zelo pomilovali nas, iz teh »groznih časih« in se niti spomnili ne boste razmisliti o tem, da takrat pametni telefoni še niso bili izumljeni.

Str. 289:

Kar doživljamo v Sloveniji, ni oživljanje socializma. Je refevdalizacija. To je poleg reagrarizacije najusodnejši proces današnje slovenske družbene dinamike. Če se reagrarizacija še ne kaže izrazito v ekonomski sferi (čeprav je treba z naraščajočo revščino pričakovati tudi to), temveč v mentalni sferi (najbolj izrazito skozi slovenski nacionalizem) ...

...Enako neuspešen je tudi večstrankarski parlamentarni sistem, ki namesto povezovanja in nevtraliziranja partikularizmov uvaja delitev tudi tam, kjer bi jih brez njega ne bilo...

Godina namreč piše o še eni značilnosti Slovencev. To pa je delitev na manjše skupnosti, kjer je pomemben »mi« naspram »oni«. Kot opisuje, v slovenski mentaliteti je »normalno« tudi ropanje »onih drugih« v interesu tega, kar smo »mi«. Danes te skupnosti postajajo vse manjše. In po tem se vsi kregajo med sabo.

Skozi to knjigo sem se prvič srečala s tovrstno zgodovino in demografijo.

Jaz sem pisala o tovrstni problematiki že pred nekaj leti, vendar v zvezi z (za naše okolje) novodobno marketinško miselnostjo. Sedaj sem, skozi knjigo, dobila potrditev, da so moja spoznanja in sklepanja bila pravilna, vendar resni problemi so še bolj globoki, kot sem jaz to mislila.

Na podlagi podatkov dobivenih iz knjige, ni presenetljivo, da se je v Sloveniji ta del marketinške vabe, ki so jo ustvarili za nas (Več o tem TUKAJ) tako dobro prijela.

Namreč, v popularni miselnosti povdarjajo da vsak ima prav. In vsak ima prav uresničti svoje sanje. Seveda, sanje vsakega naj bi bile velike bajte, luksuzni avti in milijarde v žepu ter življenje v zabavah a brez dela. In vsak naj je »midleman«--trgovec, ki z nekaj klikov (posredovanja) pobere ogromne provizije, brez kakršnega koli dodatnega dela ali odgovornosti. Samo mora izmisliti vabo za ljudi, ki mu po tem sledijo kot ovce, častijo ga in kupujejo, kar koli jim ponudi v nakup.

Jaz sem napisala, da je to direktna pot v vojno vsakege z vsakim. Saj vsekdo trdi, da on in samo on ima prav. Zato imamo tudi mirijade »strokovnjakov« (na vseh področjih, na sploh na področju zdravja in duhovnosti), ki so svojo »stroko« naučili iz oglasnih brošur ali jo pridobili na vikend tečajih.

Zato je že prišlo do degradacije vsake stroke in s tem se kvaliteta našega življenja močno pogreza. Temu doprinosi tudi vojna za denarjem, ki pa tudi tistim, ki bi hoteli, ne omogoča preživetje s kvalitetnim delom.

V želji za hitrim bogatenjem lastniki raznih firm nočejo plačati dobrih strokovnjakov. Večina tistih, ki so mi delali na renovaciji stanovanja, ki bi mi morali biti tehnična pomoč za spletne strani, ali bi mi morali izdelati spletne strani ...so tako slabo delali, da bi marsikaj jaz boljše naredila, kot oni.

Vse to je razlog da bodo dobri in izkušeni strokovnajaki pa tudi pridni in kvalitetni delavci šli v tujino delati.

Ob tem se pa se še krega vsak z vsakim.

Nedolgo nazaj sem slučajno postala pozorna, da v večini zahodnih zemalj nimajo milijone raznih strank kot jih imamo pri nas.

Vse je res tako, kot piše Godina.

Str 290:

...predlogov za izhod so. Rus je na vprašanje, kakšno družbo potrebujemo, odgovori: »... namesto socializma potrebujemo egalitarni kapitalizem. Delavci naj bodo udeleženi pri dobičku, uvesti moramo torej delavske delnice. Vsem nezaposlenim pa ostane temeljni državljanski dohodek....


...Težko je namreč verjeti, da bi kapitalski centri dovolili spejetje rešitve, ki bi Slovenijo izvzele iz pozicije neoneokolonije. Zaradi tega za Slovenijo obstajajo zelo omejene alternative. Te so v osnovi tri.

Prvo predstavlja nadaljevanje poosamosvojitvne logike, ki pomeni, da bo iz Slovenije še naprej odtekal dobiček, da se bo nadaljeval beg možganov, da bo Slovenija še naprej neproizvodna, ampak potrošna lokacija, da bo v Sloveniji vse manj dela... Ta prihodnost ...se imenuje revščina.

Druga slovenska alternativa je izstopiti iz situacije neoneokolonije....

...dva načina: Prvi je izstop z osamitvijo in samooskrbo, kar pomeni padec standarda, omejitev potrošništva itd. Te rešitve večina Slovencev ne bi podprla, saj pomeni radikalno poslabšanje njihovega osebnega položaja... ne glede na to, da bi dolgoročno pomenila boljšo prihodnost za njihove otroke od tiste, ki jim je namenjena v sedanji ureditvi. Druga teoretična možnost izstopa iz neoneokolonialne situacije pa je tista, o kateri razpravlja svetovna levica in se imenuje reformiranje ali odprava današnje svetovne kapitalistične ureditve.

Navedene tri možnosti pa žal predstavljajo vse možne alternative slovenske prihodnosti. Vse ostalo so le sanjarije. Oziroma ideološki manevri za uspavanje množice.

Iz tega sledi, da so moja črna predvidevanja ponovno bila pravilna, samo preveč optimistična. Realnost pa bo, kot sem to že velikokrat doživela, VELIKO HUJŠA, kot sem jaz, na podlagi svojih spoznanj predvidevala.

Tudi pri času sem zgrešila. Jaz sem mislila, da še ne bo tako hitro. Godina pa, v svoji knjigi, ki je prvič izšla že 2014 dokazuje, da se to ŽE MOČNO DOGAJA.

Lahko bi rekla tako: matura je že zdavnaj mim.

Vi bi vsi hoteli na višjo stopnjo, vendar se še vedno obotavljate ali bi se sploh začeli učiti za njo. Živite v iluziji, da imate pred sabo še neskončno časa, zamudili pa boste tudi popravne izpite.

Zdi se mi, da človeštvo nikoli še ni bilo tako zabito v svojih religijah, kot ste vi sedaj obsedeni s to novodobno religioznostjo. Bogovi so vam ameriški milijarderji in živite v iluziji, da bodo njihovi dragi hokuspokusi naredili tudi od vas vsaj milijonarje ali pa, da vas bo vizualizacija čaker osvobodila bolezni in trpljenja, a pozitivne afirmacije vam dale, moč, da angele in boga podredite, da bi, kot hlapci izpolnjevali vse, kar terjate od njih.

Našim željam so ugodili že pred 30 leti!

Dali so nam možnost izhoda! Obskrbeli so nas z »navigacijskimi sateliti«, ki nas vodijo, če vključimo »navigacijske naprave« in če jih usmerimo v pravo smer in jih preklopimo na pravo frekvenco. Dali so nam napotke za uporabo in metodo, kako naj hodimo po tej poti.

Pa vse to odklanjate.


Morali bi (pred 30 leti) skupaj graditi to cesto, da posluži tudi tistim, ki prihajajo za nami – našim otrokom. Tudi svojim otrokom, ki ste mi jih pripeljali v terapijo niste hoteli pomagati s svojim ozaveščanjem, čeprav sem vas tako zelo prosila.

Ostala sem sama da raziščem, prehodim in še zgradim to pot.

Sedaj že nekaj let ponujam »asfaltirano« pot, v zadnje čase tudi zastonj. Vi pa se še vedno izgovarjate na vse mogoče, in se peljete naprej po svojih starih tirnicah.

Niste mene pretentali s tem, ko ste kljubovalno izbrali druge poti!

Sedaj imate to, kar ste zaslužili s svojo izbiro. Izbrali ste pa kljub vsem opozorilom, ki ste jih dobivali iz raznih smeri.

Zakaj tako pišem?

Ker takšne vaše napade prenašam že 30 let, in na strokovnem in na osebnem nivoju; in zelo konkretno, v vsakdanjem življenju in na FB-u in še marsikje.

Tudi jaz nisem vedela, da je tako hudo, kot to berem iz knjige, ki jo je napisala strokovnjakinja za to področje.

Sedaj pa hujskate na vojno! Mislite, če boste umaknili eno izpostavljeno osebo, ste vse razrešili?

Donekle imate prav.

ČLOVEK je kriv samo ne tako, kot si vi to mišljate in postavljate. VSAKI človek je kriv, s svojo osebnostjo, s svojimi hudobijami (tudi, če se jih noče zavedati). Iz skupka neštetih manjših in večjih »osebnih« hudobij izraste PLOD: —izkristalizirana čista hudobija utelešena v nekem vodji. Če ne bi bilo naših hudobij, ne bi bilo niti hudobnih vodij. Če samo odrežemo ta vrh, brez da se pobrigamo da pri sebi vse to razrešimo, iz te baze, ki ga činijo naše hudobije zelo hitro izraste naslednji, nič boljši vodja.

Lahko da je izbrana oseba bila v redu vendar ga prej ali slej zajame oblak naših hudobij in masovne histerije ter zaduši njegovo originalno in pravilno bitje. Samo ozaveščanje po metodi Transformne osebnostne terapije daje zraven spoznanj tudi MOČ da obdrži pravo pot in pravo usmeritev. Ne samo da obdrži temveč da na božji način (in ne kot Hitler in podobni) prenese tudi na ostale. .

Z vojno boste samo od Janše in njegove druščine naredili »jezuse«, ki bodo »prevzele« vaše grehe. V psihologiji bi rekli, da svoje hudobije PROJICIATE (zmečete) na njih. Po nekaj letih pa jih boste častili kot svetnike, »ki so pobrali grehe človeštva«. Tako ste tudi njega in njegovo druščino že tretič rehabilitirali, kot kar ste sprejeli rehabilitirati in častiti vse tiste, ki so se med II svetovno vojno postavili na stran Hitlerja, a blatite partizane, ki so se borili proti Hitlerju in njegovim sledbenikom.

Presenetil me je podatek iz Vesnine knjige o tem, da je URADNO ZAPISANO IN velja za VES SVET, ne glede na to ali je bil kapistalistični ali socialistični, da NIKOLI NE SME REHABILITIRATI TAKŠNE, KI SO BILI NA STRANI HITLERJA. Enako tako velja, da se oddaje počast VSEM, ne glede na to iz kakšnih političnih sistemov izhajajo, ki so se borili proti njem in njegovim sledbenikom.

Edino je Slovenija prekršila to mednarodno pravilo in na zgražanje celega sveta je rehabilitirala Hitlerjeve kolaborante in obsodila partizane, ker pač so –v vojni ubijali pripadnike fašistične oblasti.

Dejansko že sedaj veliko ljudi časti Janšo zaradi »uspešnih ukrepov« pri prevladovanju epidemije —ki je v resnici sploh ni bilo—kot so to uradni strokovnjaki uradno ugotovli npr TUKAJ, ali TUKAJ ali TUKAJ.

Izjave naših strokovnjakov pa ste lahko videli na TV, kot sem tudi jaz. Pa ne tistih »mladih« ki so se Janši prilizovali temveč tistih, ta pravih in priznanih iz uradnih, priznanih institucij!)

Niste nič boljši od Janše, proti katerem se postavljate. Zato ga ne morete premagati in zato se on počuti tako varnim in naprej čivka.

Saj tako je on hujskal pred 30 leti. ("Resnice o vojni") in potem nadaljeval ves čas. On je že izkušeni veteran na temo husjakanja in razdiranja drugih. Zato dobro pozna vse metode, kako se postaviti proti mladcem, ki njega hočejo sesuti.

Kot sem o tem pisala, zelo je možno, da je v ozadju tudi tega bunta spet provokator in manipulator. Saj, ko se dva kregata, zmaguje tretji. Vi pa naivno mislite, da boste s svojo vojno vse rešili.

Psi lajajo, karavana pa prolazi...

In nočete poslušati. Nočete niti prisluhniti. Še vedno bi se dalo ubežati iz nastajajočega pekla, vendar nočete nič slišati, celo uničujete vse in vsakoga, ki ne misli kot vi mislite. Torej, tudi pri tem ste enaki tistim, proti katerih se uporno postavljate.

PRIPOMBA:

Kako se drznem tako kregati in kritizirati?

Zato ker sem že prešla (in še prolazim) skozi takšne hudobije.

Tudi če jih samo srečam in vidim pri drugih, že samim tim da sem z vami v tem svetu, pomeni, da so tudi v meni, tudi, če jih nisem nikoli živela; tudi če so one pri meni samo zrna peska, naspram »himalaj« pri drugih. In jih moram predelati, če hočem po pravi poti naprej in če hočem tudi druge voditi naprej.

Tudi moja privatna, človeška osebnost bi najraj Janši z golimi rokami malo »pobožala« vrat. Vendar vem, da vse kar nas moti pri drugih, je naša lastnost (hudobija). Zato iščem in predelujem te hudobije pri sebi. Vesela sem, da mi je, v interesu moje osebnostne rasti, prišel nekdo naproti, ki je sprovociral in s tem prikazal še en aspekt moje osebnosti. Tako sem dobila možnost, da še te smeti umaknem iz sebe in s tem si omogočim stopiti naprej.

Vsaki naš »hudobec« je ena oseba iz našega osebnega »parlamenta«, ki je odgovorna za določeno področje, vendar je zašla, se zgubila in se deformirala. Zato je naš »parlament« okrnjen in ni sposoben za dejavnosti iz domene tega zgubljenega.

Cilj »moje« terapije je, da najdemo to osebnost v vas in jo varno pripeljemo nazaj v vaš parlament. Na tej poti se ona regenerira, transformira in spaja svoje prekinjene povezave s "centralnim računalnikom" (višjim/božjim JAZ-em). Ko pa je »nazaj« na delovnem mestu, ona bo znala najti primerne rešitve za probleme, ki jih dosedaj (brez te osebnosti in brez njene povezave s centralnim JAZ-em) niste mogli najti.

Torej, nisem jaz ta, ki bi na določenem (sedaj je najbolj aktuelno politično-ekonomsko) področju znala kaj in kako treba narditi. Jaz znam samo, kako vas pripeljati v stanje in na »pravo mesto« da vi sami najdete rešitve za probleme, ki vas pestijo.

Vse ostale metode so samo izmišljotine ali pa pravila (»obleka«) nekege človeka ali države, ki jih sedaj vsiljuje vam. Jaz sem to dosedaj videla samo na ravni človeka. Vesna Godina pa je prikazala, da isto to velja tudi na državni in mednaroni ravni.

Kot na osebni, tako tudi na mednarodni ravni, takšne druge metode ne znajo a niti ne želijo poučiti vas, kako boste sami prišli do sposobnosti in unikatnega znanja, da bi našli prave rešitve in prave poti za vaše življenje. Oz, kot izrek pove: drugi vam bodo dali ribo – vedno takšno, kot so jo sami ulovitili in takšno, ki jih sami niso hoteli jesti. S tem vas naredijo odvisnim od njih in njihove dobre volje. Če jim ne ustrežete, vas več ne bodo hranili.

Jaz pa vas učim kako loviti ribe- takšne, ki so vam všeč, tam, kjer vam je najbolj »pri roki« in takrat, ko vam to odgovarja. Na ta način ste neodvisni od dobave drugih.

To je uspelo Titu.

Pustili ste, da vam izbrišejo iz spomina pomembno dejstvo: Da je Jugoslavija, pod vodstvom Tita in njegove garde bila neuvrščena – ni pripadala ne vzhodnem in ne zahodnem bloku!!! V sobivanju z ostalim svetom je znala ustvariti svojo, čisto svojo in unikatno življenjsko pot, In Tita so vsi spoštovali.

Potem pa nihče ni znal nadaljevati.

Kot piše Godina, pustili ste se primamiti s pisano šaro zahoda, in ste pustili, da vam izbrišejo iz spomnia vašo/našo posebnost in sposobnost biti unikaten.

Ni bilo ne ene države na svetu s tako sposbnim narodom in s tako velikimi pooblastili za vse, kot je bila Jugoslavija. V drugih državah, ne glede kateri strani so pripadali, je bilo nekaj sposobnih, ki so v oblasti imeli vse ostale, ki pa so bili samo čreda ovac.

Pri nas zagotovo ni bilo idelano (kje pa je sploh?) vendar nihče ni bil ovca.

Pustili ste pa, da od vas naredijo ovce.

Hoteli ste samostojnost. Hoteli ste biti nekaj več, kot drugi. Tudi Grobovšek piše v svoji knjigi (»Zakaj Slovanija ni Švica«) o ošabnosti Slovencev, ki so mislili, da svet čaka samo na nas.

Slovenija je bila vodilna v Jugoslaviji. Vsi smo na vas tukaj gledali s poniznim občudovanjem.

Slovenija je imela vse sposobnosti in potenciale to ostati tudi v bodoče. Vendar vam to ni bilo dovolj a že 30 let nihče ni bil sposoben ustvariti nekaj primernega, na sploh ne boljšega od prejšnjega stanja.

Nedolgo nazaj sem brala, kako nas je prehitela in Hrvaška in Srbija. A svet nas je zmetal v isti koš s temi, od katerih smo hoteli ubežati. In vse nas je pometala v svkupino držav tretjega sveta—neoneokolonije – breme za vse ostale vendar dobre izvore surovin in ovac.

In nihče ni bil v stanju spomniti se, da ne ge za »nostalgijo za sovjetskim sistemom«. Ker mi nismo imeli ruski sistem. To kar smo imeli je bilo NEKAJ TRETJEGA—unikatnost vendar istočasno sožitje z vsemi ostalimi. In zato ni cilj nadaljevati socializem v oni obliki. Cilj je nadaljevati TITA. Tita, kot predstavnika in Tita kot simbola in cilja kjer »tito« pomeni osebnost, ki bo sposoben tudi v današnjih okoliščinah ustvariti NEKAJ TRETJEGA – nekaj takšnega, kot je Tito ustvaril za one čase.

Tito, kot je to dokazal, ni potreboval Transformno osebnostno terapijo, ker je te primerne sposobnosti imel v sebi in jih je živel SPONTANO.

Da vi nimate te sposobnosti, govori dejstvo, da že 30 let se trudite, pa niste uspeli ustvariti nič primernega. To je tudi dokazilo, da nobena druga metoda ni bila sposobna ustvariti to, kar je IZHODIŠČNI IN OSNOVNI CILJ Transformne osebnostne teapije: ustvariti »aha«-

rešitev, ki je vedno NEKAJ TRETJEGA, nekaj multidimenzionalnega in frekvenco višje in ni samo aritmentična sredina na dvodimenzionalni ravni.

Že 30 let imamo na razpolago to metodo. Jaz pa ves čas o tem pišem in govorim.

Ker pa se s politiko in ekonomijo ne ukvarjam, zato mi je šele sedaj, spodbujena s knjigo Vesne Godine in z mojimi lekcijami tudi v zvezi z Janšo dojela, da to »moje« velja tudi na državni in mednarodni ravni. In da je ravno to, kar je Tito svojčas spontano ustvaril.

Čim nas nekaj jezi ali nas na nekakšen način prizadene, pomeni, da je na to temo neka hudobija tudi v nas. Dokler se jezimo na nekog a (tudi, če smo svojo jezo potlačili), na sploh, ko sami hočemo obračunati z njim (tudi če sicer nič ne naredimo), mi smo ga v resnici ZAŠČITILI od (mogoče) zaslužene klofute, ki bi mu ga karma primazala, če mi to ne bi onemogočili s tem, da smo se postavili vmes z našo željo kaznovati dotičnega (tudi če je to samo v naši podzavesti).

Venda tudi to ne moremo vedeti ali je tisti drugi, ki nas tako silno jezi resnični in pravi hudobec. Mogoče je duhovno visoko razvit božji človek, ki je bil prisiljena zaradi nas in naših lekcij (ki jih sicer nikakor nočemo narediti) odigrati vlogo hudobca.

Sedaj to ne vemo, niti smemo to vedeti. Če pa naredimo sve naše lekcije, pa bomo tudi to izvedeli za kaj je v resnici šlo.

Torej, če boste sedaj, s vso svojo jezo šli v vojno—nič bistvenega ne boste dosegli.

Tudi takrat ne bo nič, če boste mirno prenašali, ali odlebdeli v rožnate oblake.

Prava rešitev se najde izključno z metodom razmišljanja, ki je zajeta pod imenom Transforma osebnostna terapija .

Marsikdo mi je že referiral o čudovitih spoznanjih, ki jih je dobivali z višjega nivoja.

Jaz ne »verjamem«. Jaz VEM, da je to res. Vendar to so bile domače naloge in jih je trebalo poglobiti NA PRIMERNI NAČIN in jih narediti kot je treba. Vi pa naprej niste šli. Tudi po tem ne, ko sem vas na to opozorila.

Večinoma je bilo potrebno postaviti samo eno edino nadalnje vprašanje vašemu vodiču s drugega nivoja! To vprašanje pa je: »KAKO?« Keko izpeljati in uresničiti to, kar ste dobili kot napotek in smernic?

Nikakor pa niste hoteli zaprositi, naj vam pokažejo vaše grehe, zaradi katerih trpite. Tudi tisti niso hoteli, ki o sebi trdijo kako silno verjamejo v boga ter Jezusa in njegov nauk in da su "na ti" s vsemi svetniki in angeli.

Zato vsi ti vaši kontakti z višjo ravnijo so brez veze. Ne zaradi njih "zgoraj", temveč zaradi vas, ki od vsega delate smeti in zapravljate danih vam prložnosti in možnosti.

Tudi za to zadnjo domačo nalogo, ki sem jo označila kot nujno, sem prepričana, da jo niste resno jemali. Saj nisem dobila ne en edini znak, ki bi nakazoval, da se je kdor koli lotil saj toliko, da poskusi in preveri za kaj sploh gre in če res deluje. Ta, ki bi bil resen, bi bil zainteresiran, da mi pokaže svojo »domačo nalogo« in vpraša za nadaljnji korak—saj je bilo ponujeno zastonj.

Pa tudi tisti, ki so zatrjevali, da sledijo in da se trudijo, niso pokazali niti najbolj osnovnega znanja o tej metodi, čeprav je vse na moji spletni strani omejenna razpolago v brezplačnih knjigah. Ponujeni so pa bili tudi zastonj nasvete in dodatne razlage.

Prihodnost pa je, kot je to Godina napisala in zaključila, na podlagi obširne literature in svojih raziskav — zelo črna.

Slepa cesta!

Ja, za omejeno človeško glavo ni mogoče najti izhoda.

Možno je pa z božjim vodstvom.

To nisem samo tako povedala in nisem mislila na cerkveni nauk in cerkvenega boga!

Transformna osebnostna terapija je logika, njeno delovanje pa je dokazana in zelo objektivna resnica, za katero obstajajo zelo konkretni »napotki za uporabo« in tudi zagotovila za prave rezultate in uspeh, tudi če rešitve morajo biti eksaktne in celo matematične. Seveda, rezultat lahko pričakujete samo takrat, če delate tako, kot je treba. Jaz pa sem ta, ki bom lahko rekla, ali ste pravilno delali lekcije ali pa ne. Oziroma: neuspeh ali poslabžanje stanja NIKOLI ni znak neprimernosti metode, tevmeč to, da lekcijo niste pravilno naredili.

Sicer pa je doživetje slepe ceste princip pri vseh lekcijah. Hodimo neko pot življenja. Na to pa pridemo do stene in ni ceste naprej.

Obupani gremo spati z ugotavitvijo, da smo gotovi, da nam ni več za živeti. Čez noč »umremo«. Naslednje jutro pa se zbudimo kot novi in imamo tudi rešitev.

Če pa ne delate lekcije TAKO KOT JE TREBA se ne zgodi popolnoma nič.

Ko smo dobili rešitev, kot rezultat narejene lekcije, lahko vidimo, da je ta rešitev ali pa naslednji korak na naši pomembni poti, neverjetno enostavna. Tako enostavna, da se lupimo po čelu in zakričimo: »pa kako sem lahko bil tako neumen, da mi to ni padlo na pamet, ko pa je tako preprosto«--vendar ni padlo na pamet. In lahko tuhtate milijon let, brez uporabe te metode razmišljanja, vam ne bo padla na pamet.

To je sicel znano dejstvo pri znanstvenih odkritjih. Nočemo ga pa uporabljati, ko gre za nas same.

Ravno zato, lahko se jezite in ste užaljeni kolikor hočete, vendar to je edina metoda in zaenkerat sem tudi jaz edina, ki vas lahko vodim, da bi to pot naredili.

Marsikdo spontano živi to metodo in jo ima kot »stil življenja« in za samoumevno kot takrat, ko se nekdo rodi z nadarjenostjo igrati neki inštrument ali reševati matematične naloge. Njemu je to samoumevno in je presenečen ko izve, da drugi to ne zmorejo. Ravno zato, takšna oseba vas ne bo znala poučiti kako PRIDOBITI takšno znanje, še manj pa kako pridobiti sposobnosti naučiti se tekšnega znanja.

Marsikdo je s pomočjo božjega vodstva prišel do npr ozdravitve ali nekega drugega cilja.

Vendar to je kot v osnovni šoli (danes je še menda samo v nižjih razredih). V šoli vam iz določenih knjih dajo določe nenalog za naučiti določeno snov.

Če pe hočeš postati res suveren in samostojen, moraš naučit ŠTUDIRATI. To pa pomeni, da ti dajo temo (cilj) in osnovne napotke in principe kako najti primerne knjige in druge potrebne materiale, da bi »naštudiral« določeno a potrebno snov.

Ko si naučil tudi to, kako se uči in si pridobolj potrebna znanja, poskušajo ti še vcepiti principe, kako boš sam izbral v kateri smeti boš nadaljeval življenje ter uporabil in nadgrajeval v šoli pridobljeno osnovno znanje.

Transformna osebnostna terapija uči vas študirati in prindipe, kako naprej samostojno nadgrajevati pridobljeno znanje in kreirati svoje življenje.

Da bi se naučili kako uporabljati principe in kako samostojno najti svojo pot, lahko vas vodi samo tisti, ki je sam prešel pot, v katerem se uči, kako se učiti in suvereno krojiti svojo lastno in unikatno usodo.

Leta in leta sem iskala v upanjo, da bom našla nekoga, ki tako dela, kot sem jaz začela in ki bi mi bil v podporo in od koga bi s lahko učila. Pa nisem našla. Torej, imate mene in nobenega drugega.

Sicer te možnosti prestopa v pravo osebno samostojnost in suverenost do pred 30 let ni bilo. Imel si celo življenje to, s čemer si prišel na svet. Sedaj, s to možnostjo lahko narediš več življen v enem življenju. Oziroma, bolj mateirlno povdano: če se nisi rodil sposoben za neko zadevo, si celo življenje ostal nesposoben za to zadevo. Sedaj s takšno transformacijo lahko pridobime lastnosti, ki jih nismo prinesli s sabo in rešite takšne probleme, ki so prej bile nerešljive.

233 views0 comments

Recent Posts

See All