top of page

Blog

Svet iz drugačne perspektive

ČLOVEK - KREATOR SVOJE USODE - uvod

Updated: Jan 22

1.


V knjigi želim prikazati, kako, kje in na kakšen način namesto uresničitve svojih ciljev, želja, sanj, uspeha...v resnici kreiramo svoje trpljenje.

Trudimo se z vsemi močmi in napredujemo, vendar se, prej ali slej vse sesuje. In začnemo od začetka, pa se spet sesuje...

Dokazujemo drug drugemu, da je to »normalno«. Pa ni!

Vsako »dobra ideja« našega načrta o tem kako naprej, nosi v sebi to skrito seme destrukcije, ki čaka, da nas prej ali slej potegne nazaj k tlom in začektom. Vendar to ne bo novi začetek v neko boljšo prihodnost. To bo samo novi krog v podganji dirki.

Zato v tej knjigi ne pričakujte »nove in sveže ideje« kako zadeve popraviti. Ker problem ni v tem, da vi ne bi imeli dobrih in primernih idej.

Problem je v tem, da mi sami onemogočimo nihovo ustvaritev in uničimo rezultate.

Zato je moj cilj, da vam prikažem – iz koraka v korak, kako se ta proces destrukcije odvija v nas.

Le razumevanje tega bo vam omogočilo, da to tudi razčistite tako, kot je potrebno.

Ta epidemija bo poslužila kot idealen učni model, za razumevanje tega procesa. Namreč, pri tej epidemiji problem ni tako zapleten in kompliciran kot sicer, na drugih področjih življenja.

Počasi bom dodajala tekst. Tako bo boljše in za vas in za mene.

Za mene zato, ker ne znam v eni sapi in hitro napisati veliko teksta.

Tudi vam bi bilo nemogoče v eni sapi prebrati vse in tudi RAZUMETI. Za pravo razumevanje je pomembno pustiti informacijam, da DELUJEJO in ZORIJO. Samo na teko dobivenem razumevanju lahko gradimo naprej.

Lahko, da vam bo tekst videti kompliciran.

Verjamite mi, močno sem poenostavila zadeve in se izražam s preprostimi metoforami in enostavnimi primeri.

Nekjer bom tudi malo pretiravala, da bi s tem dala povdarek na nekaj, ker je pomembno.

Življenje in dogodki v katerih je človek ujet, so veliko bolj komplicirani, kompleksni, razvejani in multidimenzionalni. Teh se ne da opisati.

En sposobni pisatelj bi zagotov vse to napisal boljše. Vprašanje je, če vam to ne bi prej škodovalo, kot koristilo.

Prosim vas, da preberete moje opravičilo o moji nepravilni slovenščini in tudi obrazložitev v zvezi z uporabo religioznih besed. Najdete jih TUKAJ

Pisna oblika posredovanja znanja je zame in moje področje najtežje, pa ne samo zaradi moje literarne nenadarjenosti.

Pri branju ne morete doživeti mene. Večinoma mislite da se jezim ko pišem ostro, ker ste navajeni, da je to tako. Pri meni to ni tako.

Pri osebnem kontaktu je lažje razložiti probleme, vendar tudi tako je večinoma nemogoče dati pravo razumevanje. Namreč, osnovna in izhodiščna resnica je, da pravo spoznanje ne pride iz nekogaršnjih človeških ust v nekogaršnja človeška ušese. Do pravega spoznanje pride izključno s pomočjo mentalnega procesa, ki sem ga imenovala »Barantanje z bogom«

Pravo spoznanje je »aha-spoznanje«, ki ste ga zagotovo doživeli tudi vi. To je spoznanje v katerega je zajeto celotno naše bitje- vsaka celica in vsa čutila. In ta »aha« v hipu preobrazi človeka.

Na znanju izgrajen svet se prej ali slej sesuje. Uspešni svet lahko gradimo samo na zavedanju.

Zato sem zgoraj napisala, da če bi ta tekst napisal dober prisatelj, ustvaril bi iluzijo v vas, da razumete, da to že veste in ne bi zbarantali. Zaradi tega vse nadaljnje ne bi prineslo pravih rezultatov.

Nevarno pa je, da tudi takrat ne boste zbarantali, če ne razumete. Zato poskušam s preprostimi primeri malo približati problematiko in doseči, da vsaj okvirno razumte za kaj gre.

Pomembno bi bilo, da ne mislite, da pričam neumnosti! Pomislite na to, sicer za vaš ego zelo neprijetno možnost, da vi to niste uspeli razumeti. Če sprejmete to možnost, ste omogočili, da začnete spoznavati in razumevati resnični pomen tega, kar sem napisala in še nameravam pisati.

Ne obstaja tako modrega človeka, čigar treditve ne bi bilo potrebno dati v ozaveščanje in barantanje. In ne obstaja noben tako neumen človek, čigar trditve ne bi bile vredne, da jih zbarantate.

»Ne verjeti« ni greh. Greh pa je, če brez baranatnja in posledičnega razumevanja odvržete to, kar vam je nekdo hotel povedati.

Tudi zato je nemogoče dati dokončna pravila in bolj jasne opise ker je Transformna osebnostne terapija popolnoma individualni pristop, ker je vsaki človek UNIKAT.

Pogosto uporabljam nogomet za primerjavo. Pomembno je, da se naučiš osnovnih principov »žogobrca«. Nima pa nobenega smisla delati in učiti se točnih scenarijev nogometnih tekem. Učitelja/trenerja pa potrebuješ, da te opazuje in ti svetuje na podlagi tvojih osebnih napak in problemov.


Nadaljujte: 2.del

59 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page